Hart van Nijverdal

13 september 2019

Hart van Nijverdal 13 september 2019


Succesvolle eerste editie Strade Bianche Nijverdal

NIJVERDAL - Fietstoerclub CC'75 organiseerde afgelopen zaterdag samen met Bruisend Nijverdal de eerste editie van de Nijverdalse Strade Blianche. Een mooie tocht, geschikt voor de racefiets, mountainbike, cyclocrossfiets én gewone stadsfiets. Het doel van de tocht was dan ook vooral om op een gezellige, laagdrempelige manier de omgeving te verkennen.

Deelnemers konden kiezen uit een viertal routes, telkens van 30 kilometers. Zo kon men zelf het totale aantal kilometers bepalen.

Moon concept
Het idee van de 'strade bianche' oftewel, witte wegen, komt uit Italië. "Via familie dat in een ander deel van het land woont, kwam ik in aanraking met een Strade Bianche", legt één van de organisatoren, Marinus van Boxtel, uit. Hij had al enkele jaren de wens om een soortgelijke tocht in Nijverdal te organiseren. Met mooie natuur en mooie paden is het immers volop genieten voor de liefhebber. "Er zijn veel bestaande mogelijkheden voor de MTB of racefiets, maar het mooie aan de Strade Bianche is de combinatie. De tocht is dan ook geschikt voor alle fietsen".

Succes
De eerste editie mag volgens de organisatie dan ook een succes genoemd worden. Organisator Marcel Bosgra was bijzonder enthousiast over de huidige interesse en het toekomstperspectief: "Er waren 200 deelnemers en we proberen volgend jaar toch zeker naar de 500 deelnemers te gaan." De tocht trok een mooi deelnemersveld, ook van ver buiten de regio. Er waren liefhebbers uit onder meer Utrecht, Brabant en Drenthe. De kwaliteit van de vier uitgezette routes leverde veel positieve reacties op bij de deelnemers. Ook het facilitaire deel was voor een eerste editie goed verzorgd; hoofdsponsor Jumbo verzorgde de inwendige mens en er was voldoende parkeergelegenheid voor zowel de auto als fiets.

Volgend jaar
Dat de Strade Bianche een vervolg moet krijgen is dus logisch, zo concludeert Marcel Bosgra. Zeker ook gezien het feit dat dit met de gezellige feesttent een mooie, gezellige toevoeging is aan het programma van Bruisend Nijverdal als geheel. Na afloop konden de deelnemers volop genieten van deze mooie feestweek.

LETS: 'Elkaars talenten benutten om zo elkaar te helpen'

HELLENDOORN - Wil je oude spullen een tweede leven geven? En wil je je talenten aanbieden aan anderen? Dan is LETS Hellendoorn misschien iets voor jou. LETS is het Lokaal Economisch Transactie Systeem in de gemeente Hellendoorn. "We ruilen onderling klussen en spullen met gesloten beurs en betalen elkaar met zogenaamde Wevertjes", vertelt voorzitter Heileen Holman.

"Het is een moderne manier waarbij iedereen elkaars talenten en tijd benut om zo elkaar te helpen", legt Heileen uit. "Iedereen kan dan zijn of haar eigen mogelijkheden en kennis gebruiken om een ander te helpen; uiteenlopend van naaiwerk, tuinonderhoud, computerhulp, vervoer tot les op allerlei gebied. Je verdient Wevertjes door een klus te doen bij een ander lid. Die Wevertjes kun je dan weer gebruiken om iets door iemand anders te laten doen." Lijkt dit je wat? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op donderdagavond 19 september van 20.15 tot 21.30 uur in De Huiskamer, Markt 3. Opgave is niet nodig en deelname is vrijblijvend.

Sociaal
Het LETS is in 1983 in een klein dorpje in Canada begonnen. Het waren toen economisch gezien, slechte tijden. Men ging terug in de tijd: 'Jij krijgt van mij een mud aardappelen en in ruil daarvoor help je mij een paar uur op het land'. LETS is in Hellendoorn in 1996 begonnen onder de naam het Wevers Transactiesysteem. Het draait tegenwoordig om het duurzame aspect, het ruilen van spullen en diensten met gesloten beurs. Iedereen kan meedoen, jong en oud, arm en rijk, man en vrouw. Dus zeker niet alleen mensen die het financieel niet ruim hebben. Er is altijd wel iets waar jij goed in bent en een ander mee geholpen is. Het sociale aspect is ook belangrijk bij LETS. Heileen: "Er is een groepje dat bijna wekelijks gaat fietsen, wandelen of gezamenlijk eten. En tien keer per jaar houden we een KLETS waar we elkaar ontmoeten. We denken dat er nog veel mensen zijn die geïnteresseerd zijn in ons systeem en met hun enthousiasme de mogelijkheden van LETS kunnen vergroten."

Meer informatie
Meer weten? Bel met 0548-619432, mail naar info@letshellendoorn.nl of kijk op: www.letshellendoorn.nl. Of kom op 19 september naar de informatiebijeenkomst.

Jaargang: 4 • Nr 177• Wk 37

Spetterende modeshow

Foto: reike podt

NIJVERDAL - Het nieuwe modeseizoen staat voor de deur! En wat zou een nieuw seizoen zijn zonder een nieuwe garderobe? Om je alvast te voorzien van de nodige najaar- en winterkriebels en een kijkje te geven in de trends en collecties staat zaterdag 14 september in het teken van dé modeshows in het centrum van Nijverdal.

Afgelopen voorjaar verrasten Op Naar Nijverdal en de plaatselijke modezaken iedereen met een nieuwe, originele opstelling en uitvoering van de modeshow en deze werd door iedereen zeer enthousiast ontvangen. Natuurlijk wordt ook nu weer gegaan voor deze nieuwe opzet waarin zowel het Henri Dunantplein als een deel van de Grotestraat in de show wordt betrokken. De show kent een zeer groot aantal deelnemende modebedrijven met een grote diversiteit aan stijlen en merken. Voor jong en oud, van klassiek tot trendy en ook de laatste trend op het gebied van sportmode zal geshowd worden.

Prijzen

Tijdens het mooie modeweekend zijn er geweldige prijzen te winnen. Er worden maar liefst vier Shop-Cheques verloot t.w.v. ieder €100,-, te besteden bij de deelnemende winkels. Iedereen die deze middag een aankoop doet bij de deelnemende winkels maakt kans op één van de Shop-Cheques. Deponeer dezelfde middag je aankoopbon, voorzien van naam in de hiervoor bestemde bus bij de catwalk. Aan het eind van de laatste show worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Rally Shake Down

Zaterdag 14 september is het centrum van Nijverdal tegelijkertijd ook het domein van de Rally Shake Down. Als opwarmer voor de eigenlijke rally, is dit alweer de achtste keer dat de "shake down" georganiseerd wordt. Begonnen ooit met drie auto's, zullen dit keer minimaal 20 auto's van de diverse teams acte de présence geven op het Keizerserf. Door een hernieuwde samenwerking met de organisatie van de Hellendoorn Rally, zijn er diverse deelnemers / auto's aanwezig. Voor het eerst zijn de rally info pakketten te koop bij de stand van de HR organisatie.

Kom zaterdag 14 september Op naar Nijverdal. Lekker genieten van geweldige shows, mooie auto's en originele ideeën voor je najaar/winter garderobe. Wie weet start dit najaar helemaal geweldig voor jou met een te gekke prijs!

De modeshows zijn om 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Scoor tussendoor je favoriete items!

Foto: Reike Podt

Nieuwe lezing van 'De Blauwe Olifant'

HELLENDOORN - Heeft uw kind moeite met stil zitten op school? Zijn er concentratieproblemen? Is uw kind snel afgeleid of erg moe op school? Waarom tikken kinderen graag met een potlood of is spelen met kneedgum zo fijn? Bent u op zoek naar antwoorden en meer inzichten over de ontwikkeling van uw kind? Kom vrijdag 27 september naar de lezing van De Blauwe Olifant.

De lezing van De Blauwe Olifant wordt dit keer gehouden in samenwerking met gastspreekster kinderfysiotherapeut Lisanne Wennemers. Zij vertelt u meer over de zintuiglijke en motorische ontwikkeling van het kind in relatie tot leer- en gedragsproblemen. De lezing geeft u meer inzicht in het gedrag van uw kind, mogelijk worden veel van uw vragen beantwoord gedurende de avond en wie weet helpt het u ook bij de opvoeding. De lezing begint op 27 september om 19.30 uur in de Helderse Hoeve te Hellendoorn (Grupakkersweg 4, 7447 PD Hellendoorn). De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt vanzelfsprekend zeer op prijs gesteld. In verband met de beperkte ruimte, graag aanmelden via het contactformulier op de website www.deblauweolifant.nu. Ouders, opa's en oma's, verzorgers zijn van harte welkom op deze avond!

Crowdfunding campagne moet HOi compenseren

HELLENDOORN - De lokale publieke omroep HOi van de gemeente Hellendoorn is deze week een crowdfunding campagne gestart met als thema 'Help je lokale omroep HOi te overleven, want we doen mooie dingen!' Aan het grote publiek wordt gevraagd om HOi met een donatie in z'n voortbestaan te helpen.

Aanleiding voor de campagne is het voornemen van het Hellendoornse gemeentebestuur om de subsidie volgend jaar verder te verlagen. "Een kijk- en luisteronderzoek heeft uitgewezen dat de inwoners van de gemeente Hellendoorn hun lokale omroep zeer waarderen", aldus bestuursvoorzitter Etzel Steinhage. "Met ruim 100 vrijwilligers informeren we de burgers over actuele plaatselijke ontwikkelingen en volgen we kritisch de prestaties van lokale politici en bestuurders, zoals het hoort in een goed werkende lokale democratie. Maar HOi is sterk afhankelijk van gemeentelijke subsidie", zo stelt Steinhage. "De afgelopen jaren zijn we al met 50% gekort en in het komende jaar wil het college van B&W onze subsidie nog eens met 30% verlagen". Het bestuur van HOi heeft z'n vertrouwen gezet op de vrijgevigheid van het Hellendoornse publiek. "Om te kunnen overleven hopen we dat zoveel mogelijk inwoners ons met een bedrag van 10 euro gaan ondersteunen", zegt Steinhage.
De campagne is vooral zichtbaar op de sociale media en dus ook via de Facebook-pagina van HOi (facebook.com/HOiCentraal).

Ondersteunen

Mensen die HOi willen ondersteunen kunnen hun donatie ook storten op het banknummer van de Stichting Lokale Omroep Hellendoorn: NL38 RABO 0327 3457 56.

Inloopochtend voor minima

NIJVERDAL - Op dinsdag 17 september wordt de zevende inloopochtend van 2019 voor de Minima gehouden. De inloopochtend begint om 9.30 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Deze inloopochtend heeft geen speciaal thema of een gastspreker. Onder het genot van koffie of thee is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. De inloopochtend wordt gehouden in de kelder van "Het Spectrum" Hendrik Wormserstraat 1 in Nijverdal. Opgave is niet nodig. Kinderen mogen meekomen, er is ranja voor hen, maar geen speelgoed. Stuur voor meer informatie een e-mail naar trefpuntminima@hotmail.com of neem op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur contact op met telefoonnummer 06-10633846.

Cursisten gezocht

NIJVERDAL - De EHBO-vereniging in Nijverdal is op zoek naar cursisten voor de nieuwe opleiding in september. Dus … wil jij zorgen voor een veilige omgeving? Meld je dan aan!

De cursus bestaat uit 11 lessen, inclusief examen. Je leert reanimeren, de aed te gebruiken en verder veelvoorkomende letsels en ziekten. Je bent dus praktisch bezig in een gezellige en leerzame omgeving. Na het behalen van je diploma kun je je aansluiten bij de vereniging. Ook kun je je dan inzetten tijdens evenementen die plaatsvinden in en om Nijverdal. Op woensdag 30 oktober is de eerste les. Voor opgave en/of meer informatie kun je contact opnemen met Feja Schonewille (0681277046) of een mail sturen naar kader@ehbonijverdal.nl.

Na-zomeren in de Gauwe Geit

NIJVERDAL - Op zaterdag 14 september is het na-zomeren In de Gauwe Geit met salsa-muziek, die DJ Virgil door de Geit zal laten schallen.

En wie graag salsa wil dansen, maar de techniek nog niet machtig is, zal er een "salsa-juf" aanwezig zijn om te proberen je de eerste beginselen bij te brengen. Geen zin om te dansen? Je mag natuurlijk ook zittend aan de bar genieten van de tropische muziek met een heerlijke cocktail in je hand. Kom de zomer uitzwaaien vanaf 22.00 uur In de Gauwe Geit. Zonnebril is niet verplicht, maar wel leuk.

Open huis bij De Huiskamer

NIJVERDAL - De Huiskamer viert komende zaterdag 14 september met een open huis dat er inmiddels 25.000 bezoekers zijn geweest.

De Huiskamer is op 29 augustus 2015 officieel geopend. Vanaf het begin is het aantal bezoeken bijgehouden en daardoor kan nu gemeld worden dat de 25.000ste bezoeker De Huiskamer heeft bezocht.

Open huis

25.000 bezoekers wordt gevierd met een open huis op zaterdag 14 september. Van 13.00 tot 17.00 is iedereen welkom. Er is muziek van dweilorkest De Droadnagels uit Haarle, hapjes van onze vrijwilligers, een rad van fortuin en doorlopend een presentatie over wat er allemaal gebeurt in De Huiskamer. En natuurlijk wordt de 25.000ste bezoeker in het zonnetje gezet.

Ontmoeten

De Huiskamer van Nijverdal, gelokaliseerd aan de Markt 3 7442 EC in Nijverdal, is een plek waar je binnen kan wandelen voor een kop koffie/thee en een goed gesprek. Het is een gezellige ruimte voor alle inwoners van onze gemeente. Er wordt gekookt, af en toe een spelletje gespeeld en lief & leed gedeeld.

Onderscheiding Yad Vashem postuum uitgereikt aan Hellendoorns echtpaar

Foto: Picasa

HELLENDOORN - Het echtpaar Hendrik Jan Broeze en Wilhelmina Mondeel uit de gemeente Hellendoorn heeft maandagmiddag 9 september postuum een Yad Vashem-onderscheiding ontvangen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bood het echtpaar veilig onderdak aan een 2-jarig Joods jongetje. De ambassadeur van Israël, Naor Gilon, reikte de Yad Vashem-onderscheiding uit aan mevrouw Ine van der Veer-Bosch, het oudste kleinkind van het echtpaar. Dat gebeurde tijdens een indrukwekkende bijeenkomst in de Liberaal Joodse Synagoge in Den Haag.

Tijdens de oorlog zorgde het Hellendoornse echtpaar Broeze-Mondeel naast de negen eigen kinderen ook voor de kleine Jopie. Het Joodse jongetje kwam toen hij twee jaar oud was in 1943 vanuit een onderduikadres in Enschede, waar hij niet langer veilig was, terecht bij het echtpaar. Met gevaar voor eigen leven en het leven van hun kinderen gaven vader Hendrik Jan en moeder Wilhelmina kleine Jopie tot aan het einde van de oorlog een veilig thuis. Tegen de Duitse bezetters vertelde het paar dat Jopie hun kleinkind was.

Moshe van Leeuwen
Het verhaal over de barmhartige daad van het echtpaar Broeze-Mondeel tijdens de Tweede Wereldoorlog is naar boven gekomen dankzij kleindochter Ineke Kievit-Broeze. Tijdens het schrijven van een boek over de geschiedenis van de familie stuitte zij op het verhaal van Jopie. Na veel speurwerk vond zij 75 jaar na dato Jopie. Hij woont in Israël en Jopie heet nu Moshe van Leeuwen. Ineke zocht Moshe van Leeuwen op in Israël en sprak met hem en zijn kinderen over zijn onderkomen tijdens de oorlog bij het echtpaar Broeze-Mondeel. Hij nam Ineke Kievit-Broeze mee naar het Yad Vashem herdenkingsmonument en historisch museum in Jeruzalem. Daar hebben zij de aanvraag ingediend voor een Yad Vashem-onderscheiding voor het echtpaar Broeze-Mondeel. Deze onderscheiding is maandag 9 september door de Israëlische ambassadeur overhandigd aan mevrouw Ine van der Veer-Bosch, het oudste kleinkind van het echtpaar. Voor dit bijzondere moment waren ook kleinkinderen, een achterkleinkind en familieleden overgekomen vanuit de Verenigde Staten.

Grote erkenning
Burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn was ook aanwezig bij de uitreiking van de Yad Vashem-onderscheiding aan de kleinkinderen van het echtpaar Broeze-Mondeel. "Deze onderscheiding is een grote erkenning voor de barmhartige daad van de familie Broeze-Mondeel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Moshe van Leeuwen heeft zijn leven te danken aan dit Hellendoornse gezin. Dit bijzondere verhaal toont eens te maar aan, dat we ook 75 jaar na de oorlog, de verhalen van de oorlog moeten blijven vertellen."

Ravijn sluit mooi buitenseizoen af

NIJVERDAL - Meer dan 25.000 bezoekers wisten de buitenbaden van Het Ravijn te vinden en daarmee liep ook het zomerseizoen voor Het Ravijn ten einde. De afgelopen weken stonden al weer in het teken van de voorbereidingen voor een nieuw binnenseizoen. "We zijn er klaar voor," aldus manager Ruben Buijserd.

Het buitenseizoen begon evenals vorig jaar met een vliegende start. Meer dan 5.000 bezoekers bezochten in mei al de buitenbaden en maar liefst 1.300 mensen kochten een Zomerkaart. Bij wijze van experiment werden ruimere openingstijden (tot 21.00 uur) ingevoerd als het weer daar aanleiding voor gaf. Mede hierdoor werd een dagrecord van meer dan 2.000 bezoekers in de buitenbaden bereikt op dinsdag 25 juni. "De zomer van 2019 kan die van 2018 niet evenaren, maar is goed voor een mooie tweede plaats met ruim 25.000 bezoekers in de buitenbaden," aldus Ruben Buijserd. Ook de horeca liep naar tevredenheid. Er waren topweken bij. Er is goed samen gewerkt met als resultaat vrolijke, veilige en gastvrije bezoeken. Daar mogen we met z'n allen best trots op zijn!"

Binnenseizoen
Inmiddels is gestart met het binnenseizoen. De zwemlessen zijn weer begonnen, de scholen komen voor het natte bewegingsonderwijs, Swim2Play en de aquasporten gaan weer van start en ook de recreatieve binnenzwemmers en huurders van de zwembaden hebben de weg naar Het Ravijn alweer gevonden. Buijserd: "We zullen er de komende maanden alles aan doen om de positieve resultaten van buiten binnen voort te zetten."

Column

In hart en nieren

Ik heb een goede vriend B. Die komt af en toe langswaaien. Dan praten we over van alles en nog wat. Sport, cultuur, literatuur, kunst, de laatste roddels en de politiek natuurlijk. Gister kwam vriend B langs met het boek van Gerard Ekelenkamp. Gerard Ekelenkamp heeft een boek samengesteld van interviews met de plaatselijke politici. Hij kwam daartoe omdat hij daarvoor een boek had geschreven waarin hij bekende inwoners van de gemeente Hellendoorn had geïnterviewd. Bijna al die mensen hadden zich in negatieve termen uitgelaten over de lokale politiek. Als democraat in hart en nieren ging hij op onderzoek uit waar die uitgesproken afkeer vandaan kwam en hij besloot al de politici uit de gemeente te benaderen voor een gesprek. Het resultaat verscheen in het vorige week gepresenteerde boek. De zorgen over de kloof tussen inwoners en de politiek zijn door Ekelenkamp alleen maar toegenomen na de gesprekken. "Er dan is er ook nog eens de diepe kloof tussen coalitie en oppositie in een gemeente met grote financiële problemen".

Ik vraag B of hij de enquête al heeft ingevuld. De enquête waarin wij als inwoners worden uitgenodigd mee te denken over de bezuinigingen die nodig zijn om het gat in de begroting van 8 miljoen te dichten. Hij zegt dat hij er eigenlijk totaal geen zin in heeft. Hij heeft een paar jaar geleden gestemd en de verantwoordelijkheid voor het beleid daarmee in handen gelegd van de politiek. Zij moeten de boel op orde houden. Onder het mom van meepraten mag de burger nu de problemen van slecht financieel beleid oplossen en natuurlijk ook betalen. De wereld op zijn kop. En wat is de status van dat onderzoek nou helemaal? Wie vult haar in? Onlangs vroeg ik mijn zoon of hij de de vragen al had ingevuld. Hij had geen idee waar ik het over had. "Ik zit niet op Facebook en ik lees het Twents Volksblad niet". "Die plaatselijke politiek interesseert me niks" B en ik vroegen ons af wat wij verkeerd hebben gedaan dat onze zonen zo negatief zijn over de politiek in het algemeen en over de plaatselijke politiek in het bijzonder. Want wij zijn net als Gerard Ekelenkamp democraten in hart en nieren.

weedebee

Koninklijke Onderscheiding voor Joop van Keulen

NIJVERDAL - De heer Joop van Keulen uit Nijverdal is benoemd tot Ridder in de Orde van OranjeNassau. Tijdens de festiviteiten ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van Van Keulen Interieurbouw op vrijdag 6 september speldde burgemeester Anneke Raven hem de bijbehorende versierselen op.

De bijzonder gedreven algemeen directeur van Van Keulen Interieurbouw heeft het timmerbedrijfje, dat zijn vader in 1944 begon, uitgebouwd tot een florerende internationale onderneming met ruim 450 werknemers. Daarmee is het bedrijf de tweede werkgever in de gemeente Hellendoorn. Van Keulen Interieurbouw richt supermarkten, kledingzaken, maar ook bibliotheken in. De overgang van bediening naar zelfbediening werd mede mogelijk gemaakt doordat Van Keulen zelfbedieningsmeubels ontwikkelde die nationaal en internationaal zijn geplaatst.

Als vrijwilliger is Joop van Keulen regelmatig kok in Krönnenzommer. In het verleden is hij een aantal jaren voorzitter geweest van voetbalvereniging DES. De heer Van Keulen ontvangt de koninklijke onderscheiding vanwege zijn innovatief ondernemerschap, zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen en zijn sociale betrokkenheid.

Maandag 16 sept. 10.00 uur

Proktovar helpt met rug- en gewrichtsklachten

HENGELO - Ongeveer twee miljoen mensen in Nederland hebben last van nek- en rugklachten volgens het RIVM. Daarnaast kampen steeds meer mensen met gewrichtsproblemen. Deze klachten hebben een grote impact op het dagelijks leven, maar zijn vaak goed te behandelen door het verbeteren van de houding. Een positieve bijsturing zonder zware pijnstillers of chirurgische ingrepen is goed mogelijk.

Piet van Loon is als orthopedisch specialist werkzaam voor Polikliniek Proktovar. Naast zijn werk als orthopedisch chirurg is hij ook mede-oprichter van Houding Netwerk Nederland. Bij Polikliniek Proktovar draagt hij met uitgebreid lichamelijk onderzoek zorg voor diagnose, triage en geeft richting aan de behandeling van rug- en gewrichtsklachten. Helaas komen nek-, rug- en gewrichtsklachten ook steeds meer voor bij relatief jonge mensen. Een gebrek aan aandacht voor de houding thuis en in het onderwijs noemt Van Loon als één van de oorzaken. Hij probeert hier door middel van voorlichting verandering in te brengen.

Goede houding
Het behandelen van dit soort klachten komt vaak terug op de basis: mensen hebben een verkeerde houding aangeleerd. Zo kan een lage rugpijn veroorzaakt worden door een verkeerde houding achter het bureau, maar ook andere klachten zoals de 'tablet-nek' zijn terug te voeren op een aangeleerde, verkeerde houding. Vaak zijn mensen zich niet eens bewust van hun verkeerde houding; het is iets dat al als kind ontstaat. Behandeling van dit soort klachten bij Polikliniek Proktovar is primair gericht op goede uitleg, leefstijl adviezen (verander je zitpatroon), het verbeteren van de houding, in samenwerking met onder meer fysiotherapeuten in de regio. Ook de effectieve correctiebrace, door van Loon ontwikkeld voor ernstiger verkromming, wordt bij Proktovar ingezet. Zo komt men tot een duurzame oplossing van klachten zonder pijnstillers of zware chirurgische ingrepen.

Beter inzicht
"Door onder meer de unieke Formetric Scan geven we mensen een beter inzicht in hun houding en de oorzaken van hun klachten. Zo kan men precies zien hoe hun rug eruit zien en waar ze last door kregen. Bijvoorbeeld wanneer wervels in de lage rug juist een bolling boven in de rug moeten compenseren. Dit geeft een beter inzicht dan bijvoorbeeld alleen röntgenfoto's", legt Van Loon uit. Door de patiënt een beter inzicht te geven kan een behandeling doeltreffender uitgevoerd worden. Het hele lichaam staat immers met elkaar in verbinding en bepaalde klachten zoals rugpijn kunnen juist veroorzaakt worden door andere delen in het lichaam, zoals de spieren in de bovenbenen. Met heel gerichte oefeningen voor thuis om de slechte houding en de stijfheid aan te pakken, kunnen de gevolgklachten sterk verminderd of zelfs opgelost worden.

Gewrichtsklachten
Polikliniek Proktovar behandelt ook gewrichtsklachten met als doel om de pijn af te laten nemen en kwaliteit van leven te verbeteren. Zo kan zogeheten neuraaltherapie helpen bij het langdurig bestrijden van pijn in gewrichten wanneer het gaat om zwaardere, chronische pijnklachten, waar ruimtegebrek in de rug voor de zenuwen de hoofdrol speelt.. Zo krijgt men vaak weer een stuk functionaliteit terug. Dat is ons doel: Zonder pijn meer kunnen!

Maak een afspraak
Polikliniek Proktovar ontvangt u graag voor een consult over uw specifieke klachten. Naast de diagnose en behandeling van rug- en gewrichtsklachten specialiseren zij ook in de snelle diagnose en behandeling van onder meer darmklachten, aambeien en spataderen. Neem voor meer informatie contact op via: 074 376 44 08. Kijk ook op: www.proktovar.nl

Eshuis Hoveniers viert 100-jarig bestaan met leuke open dag

ALMELO - Eshuis Hoveniers in Almelo viert dit jaar het 100-jarig bestaan. Om dit passend te vieren organiseert het bedrijf een gezellige open dag, met activiteiten voor jong en oud.

Samen met het team van Eshuis Hoveniers staan er ook verschillende leveranciers en standhouders klaar om al uw vragen op tuingebied te beantwoorden. Ook is het mogelijk om een gratis schetsadvies te laten maken of deel te nemen aan één van de workshops.

Schetsadvies
Een drietal tuinontwerpers zijn aanwezig om een tuinschets voor u te maken. "Zij gaan met u in gesprek en zullen dat vertalen in een ruwe handmatige schets. Wilt u een idee voor uw tuin of heeft u wel een idee, maar weet niet hoe dit in de tuin toe te passen? Onze ervaren tuinontwerpers helpen u graag." vertelt Jacco Wisman, eigenaar van Eshuis Hoveniers. "Omdat de tijd en het aantal ontwerpers beperkt is, vragen we aan de bezoekers om zich hiervoor aan te melden via onze website", vervolgt Jacco.

Programma
"We hebben een aantal leveranciers en bedrijven waar wij mee samenwerken bereid gevonden deel te nemen aan deze dag. Hierdoor is er een compleet aanbod op het gebied van tuin ontstaan." vertelt Jacco. Naast alle informatie is het ook mogelijk om zelf iets te doen. Er zullen workshops gedurende de dag gegeven worden waaraan deelgenomen kan worden. Jacco vervolgt "Het wordt een bijzondere dag, een eeuw Eshuis Hoveniers! We zijn enorm trost dat we dit heugelijke feit mogen vieren. En we kunnen dit vieren door het vertrouwen door de jaren heen van onze klanten en niet te vergeten door ons professionele team van hoveniers. Zij staan iedere dag, met passie voor groen, voor onze klanten klaar, zonder hen stonden wij hier nu niet. Daar ben ik hen dan ook
dankbaar voor.

Kom en geniet!
Eshuis Hoveniers vindt het fijn om u te ontmoeten deze dag! U bent van harte welkom zaterdag 28 september van 10.00 tot 17.00 uur, Aadijk 29 te Almelo. Kijk op de website, eshuishoveniers.nl, voor het volledige programma van de open dag. Geniet samen met hen van de open dag. U heeft volop de mogelijkheid om inspiratie op te doen en informatie te krijgen over diverse producten. Een hapje en drankje staan klaar op deze gezellige open dag!

FCT Vrouwen - Sankt Pölten

ENSCHEDE - Woensdag 25 september speelt FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste de UEFA Women's Champions League wedstrijd tegen Sankt Pölten, aftrap 19.00 uur.

Nadat komende week de heenwedstrijd in Oostenrijk wordt gespeeld, wordt er in De Grolsch Veste gestreden voor een plek bij de laatste 16 van dit Europese toernooi. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 5,-.

Kaarten
De verkoop verloopt (via kaartverkoop.fctwente.nl) of op werkdagen bij de receptie van De Grolsch Veste (09.00 tot 17.00 uur). Voor deze wedstrijd heb je geen Clubcard nodig, iedereen kan eenvoudig kaarten kopen. Seizoenkaarthouders van FC Twente Vrouwen en seizoenkaart- en Premium Seat-houders van FC Twente hebben korting ten opzichte van niet seizoenkaarthouders. Allereerst worden alleen de vakken op de Diekmantribune opengesteld, wanneer deze vakken uitverkocht zijn wordt de rest van het stadion vak voor vak opengesteld.

Fanplein en Kidspark bij Heracles Almelo – Willem II

ALMELO - Heracles Almelo vervolgt de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Willem II. De aftrap van de wedstrijd die gespeeld wordt op Erve Asito is om 14.30 uur. Bij het duel kunnen supporters voorafgaand aan de wedstrijd weer een hapje en drankje doen op het Fanplein. Voor de kinderen is er het Kidspark volop vermaak.

Tegen Willem II hoopt Heracles Almelo de winst op FC Groningen van voor de interlandperiode een vervolg te geven. In het hoge Noorden won Heracles Almelo met 1-2 dankzij doelpunten van Silvester van der Water en Lennart Czyborra. Een tweede driepunter op rij zou voor Heracles Almelo eveneens de eerste thuisoverwinning van het seizoen betekenen. Kaarten voor Heracles Almelo – Willem II zijn in de vrije verkoop beschikbaar. Dat betekent dat iedereen kaarten kan aanschaffen via heracles.nl/tickets of in de FanServiceShop op Erve Asito.

Rijssens Mannenkoor met Petra Berger

Amazing Europe Concert by Rijssebs MANNENKOOR Foto: Didier BAUWERAERTS

RIJSSEN Het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van dirigent Jaap Kramer geeft op vrijdag 21 september een concert in de RK Dionysiuskerk te Rijssen. Verder werken mee Jan Lenselink op vleugel, trompettist Maurice van Dijk en zangeres Petra Berger.

Dit concert wordt het tweede optreden voor het mannenkoor na de vakantie. Op 29 augustus verzorgde het koor een optreden op Urk, in het kader van "Zingen in de zomer op Urk". Het was dirigent Jaap Kramer, die op Urk woont, alles aan gelegen om hier samen met zijn mannen een goed optreden te verzorgen. Ondanks de zeer hoge temperatuur in de kerk werd het een schitterende avond. Na afloop van het werd het koor dan ook beloond met een staande ovatie van het talrijke publiek, de kerk was tot de laatste plaats toe bezet.

Ook in Rijssen

Na dit succes is het mannenkoor er dan ook alles aan gelegen om ook in Rijssen het publiek weer te trakteren op een prachtig concert. Ook een aantal musici zullen deze avond hun medewerking verlenen. Eén daarvan is de zeer bekende zangeres Petra Berger. Petra Berger zit al meer dan 25 jaar in vak en geniet een grote naamsbekendheid. Met haar prachtige stem is zij in staat meerdere partijen te zingen, waardoor ze net zo makkelijk klassieke nummers als popnummers kan zingen. Met eigen theateroptredens, deelname aan musicals en optredens met koren kan met recht gesproken worden van een veelzijdige zangeres.
Een andere musicus die medewerking zal verlenen is Maurice van Dijk. Van Dijk is een trompettist die voornamelijk optredens verzorgd in de koor- en kerkwereld, zowel in binnen- als buitenland. Ook mocht hij diverse keren voor ons koningshuis spelen.
Natuurlijk ontbreekt ook de vaste begeleider van het Mannenkoor, pianist Jan Lenselink deze avond niet. Niet alleen zijn schitterende spel, maar ook zijn onnavolgbare wijze van spelen zijn een genot voor het oor en het oog.
Koor en musici staan natuurlijk deze avond weer onder leiding van Jaap Kramer. Voor dit concert heeft hij weer een mooi programma samengesteld waar de muziekliefhebber met volle teugen van zal genieten.

Kaartverkoop

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur. Kaarten voor dit concert kosten 12,50 euro en zijn te verkrijgen aan de kassa van de kerk. Voorverkoopadressen zijn: Cigo Rijssen, Hogepad 1-80, telefoon: 088-1260946, Cigo Nijverdal, Henri Dunantplein 12, telefoon: 0548-767273 en Cigo Vroomshoop, Julianaplein 64, telefoon 088-1261080. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Ook kunt u kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl. Hier kunt u ook alle informatie vinden over het koor en de concerten die binnenkort worden gegeven.

ELLEN Stoffen: Modetrends herfst-winter 2019-2020

HENGELO - De vakanties zijn weer voorbij en na een heerlijke warme zomer liggen bij ons alle herfst-winter stoffen alweer in de winkel. Wat wordt het deze winter, wat zijn de kleuren en welke trends zijn er?

Deze winter zijn opvallende heldere modekleuren het meest in het oog springend, maar er is ook een tegengestelde trend met diepe en harmonieuze kleuren. Eén van de nieuwe trends is om verschilde kleuren en motieven te combineren en deze dan verticaal te verwerken in bijvoorbeeld een jurk met een okerkleurig stof aan de ene kant en wijnrood met strepen aan de andere. Een harmonieuze combinatie van energieke en klassieke neutrale kleuren.

Verschillende stoffen

De stoffen lopen uiteen van een grove rib, fluweel, borg, satijn, punty, viscose, crêpe, tricots in diverse soorten, mantel stoffen met een wollig laagje tot aan een bouclé. Deze zijn er in diverse samenstellingen en prints, zoals strepen, dieren, bloemen, Hermès-dessin, Prince de Galles en vele andere ruitdessins. Ideeën genoeg om eindeloos te combineren tot een mooie herfst-winter outfit.


Voor iedereen

Met onze stoffen collectie slaat u de spreekwoordelijke (stoffen)plank nooit mis. Voor iedereen hebben we wel iets te combineren, van lieve, ingetogen, uitgesproken tot aan modieuze designs voor jong en oud. Kom langs in onze winkel aan de Bandoengstaat 50 te Hengelo.

Goed gespeeld op toptoernooi

HENGELO - De waterpolo dames-en heren van Het Ravijn kijken met een tevreden gevoel terug op het afgelopen weekend gespeelde toptoernooi van WS Twente.

De damesploeg van trainer-coach Jan Mensink bereikte zondag in Borne zelfs de finale tegen UZSC uit Utrecht en won die met maar liefst 19-5. Assistent-coach Wicher Diallo stond zondag aan de kant en kon tevreden zijn over de manier van spelen van zijn dames. Ook Jan Mensink zag een goede progressie in aanloop naar het begin van de Eredevisiecompetitie die in het laatste weekend van september van start gaat. Mensink: "We hebben een keer gelijk gespeeld en verder alles weten te winnen".
In het Twentebad van Hengelo was de herenselectie van Het Ravijn onderleiding van trainer-coach Ron Loos ook niet ontevreden over het verloop van het toptoernooi. Aanvoerder Lars Gottemaker: "We hebben dit weekend vijf wedstrijden gespeeld. We hebben met een jonge ploeg goed kunnen oefenen met de nieuwe spelregels. Goede resultaten neer gezet en een goede start van het nieuwe seizoen met onze nieuwe trainer-coach Ron Loos", aldus Gottemaker.

Parkinson en slapen

NIJVERDAL - Op dinsdag 16 september zal slaap- en oefentherapeute Bianca Aesst, tijdens het eerste Parkinson Café na de vakantie uitleg geven over slapen.

Iedereen heeft wel eens moeite met het krijgen van een goede nachtrust, maar er zijn ook genoeg mensen die er vaak last van hebben. U kent het vast wel, moe zijn of aan tafel in slaap vallen en dan vervolgens in bed niet in slaap kunnen komen of wakker worden en niet meer in slaap kunnen komen. Bianca zal uitleg geven over oorzaken en nog belangrijker tips geven om de slaap wel te kunnen vatten. Hopelijk zal er na deze middag niemand meer wakker liggen. We zien u graag op 16 september!

Contact

Voor informatie kunt u contact opnemen met Marisca Hutten 06-38071121 of info@parkinsoncafenijverdal.nl. U bent vanaf 14.15 uur van harte welkom bij SV De Zweef, Koersendijk 25, 7443 PP Nijverdal. Dit Parkinson Café is voor iedereen uit de omgeving van Almelo, Nijverdal, Wierden, Holten-Rijssen, Markelo, Vriezeveen, Den Ham e.o..

Carillonconcert op het Schild

RIJSSEN - Op donderdagavond 19 september wordt door heel het centrum van Rijssen muziek gehoord. Jan-Geert Heuvelman en Muziekvereniging Wilhelmina slaan de handen in een voor een gezamenlijk concert.

Jan-Geert Heuvelman, vaste beiaardier van onder andere de Eijsboutsbeiaard in de Gudulatoren te Lochem, speelt samen met het orkest een nummers speciaal voor orkest en carillon. Er komen verschillende bekende stukken voorbij, zoals La Mer, Homage to Ricky en This is what it feels like van Armin van Buuren. Naast het grote orkest van Wilhelmina speelt ook het Koperensemble een paar stukken samen met het carillon. Het wordt een bijzondere, muzikale avond wordt vol verrassingen.
Het concert start om 19.00 uur voor de Schildkerk. Jan-Geert Heuvelman kan gevolgd worden via een televisiescherm op het plein. Iedereen is van harte welkom om dit bijzondere concert mee te maken. Tot dan!

Plekken van Plezier

HELLENDOORN - Op zaterdag 14 september is het Open Monumentendag met als thema 'Plekken van Plezier'. Ook de monumentale Koren- en Stroommolen "De Hoop" uit 1854 aan de Ninaberlaan 78 in Hellendoorn is te bezoeken.

Laat u tijdens het bezoek verrassen door een muzikale bijdrage van Kinderkoor "De Wichter" en De Eschländer kapel. Het koor treedt op om 14.00 - 15.00 uur en de Eschländerkapel om 15.00 - 17.00 uur.
In de molen is een winkel aanwezig met een groot assortiment aan meel: broodmeel, broodmixen, koek- en cakemixen. De molenaar Jan van de Beld en enkele vrijwilligers heten u van harte welkom en nodigen u uit om te kijken naar de ambachtelijke wijze waarop graan tot meel gemalen wordt. Zoals dat ook in 1854 gebeurde.

11 / 16

TWENTE - Bijna één op de vijf huishoudens heeft een hond. Nederlanders zijn ware huisdierliefhebbers, dus we nemen ze ook graag mee overal naar toe. Maar het vervoeren van de hond in de auto heeft wel een belangrijke keerzijde: hondengeur in de auto. Wat kun je er tegen doen?

Ook al is de hond zelf nog zo lief en goed verzorgd, hondengeur is nooit helemaal te voorkomen. Toch zijn er zeker dingen die je kunt doen om de overlast te beperken. Zo is het verstandig om altijd wat dekens in de auto te hebben liggen. Dit voorkomt dat de hond direct op bekleding ligt, waardoor geur in de absorberende stoffen kan trekken. Was deze deken regelmatig op zeker 60 graden om geuren tegen te gaan. Verder is het regelmatig stofzuigen van de auto goed om de ophoping van haar tegen te gaan. Reinig waar mogelijk ook de kunststof delen van de auto, aangezien deze ook gevoelig zijn om geuren op te nemen en vast te houden.

Sprays en middeltjes
Er zijn tegenwoordig ook veel sprays en andere middeltjes op de markt die de geuroverlast tegen moeten gaan. Deze werken echter net als bijvoorbeeld een toiletspray of kamerspray: ze maskeren de geuren, maar verwijderen ze niet.

Diepe reiniging
Wanneer u écht van de hondengeur af wil, bijvoorbeeld wanneer u de auto verkoopt of inruilt, kan het verstandig zijn om deze professioneel te laten reinigen. Zo kan een professionele autoreiniger de bekleding zeer diep reinigen met een extractor om vuil echt weg te halen. Tegenwoordig gebruiken zij ook steeds vaker de zogeheten ozon-reinigers. Hierbij veranderd zuurstof in de auto in ozon, wat bacteriën doodt en de auto frisser laat ruiken. Het is echter geen wondermiddel; diepe reiniging is ook dan nog vaak nodig.

De eClassics van Volkswagen

TWENTE - Volkswagen heeft dankzij zijn rijke geschiedenis veel iconische modellen op de weg gebracht. Modellen die ook nu nog veel trouwe fans hebben, zoals de klassieke Kever die ooit in de miljoenen van de band rolde. Maar een echte klassieker rijdende houden is niet bijster duurzaam. Om de klassiekers ook nu duurzaam mobiel te houden, biedt Volkswagen nu ook conversies aan.

Onlangs presenteerde de Volkswagen Group Components-divisie een bijzondere, elektrische e-Kever. Deze divisie werkt nu samen met een externe partner, eClassics in Renningen bij Stuttgart, om conversies aan te bieden voor oudere Volkswagen modellen. Hierbij vormt de Volkswagen e-Up! de technische basis. Het elektrificeren van een klassieke Kever is wel een aardige klus. Zo moet eClassics het chassis versterken om de accupack aan te kunnen. Verder gebruikt men ook ook de motor en versnellingsbak van de e-Up! De accu levert dan tot 36.8 kWh aan energie. Ondanks het hogere totaalgewicht van 1.280 kilo accelereert de Beetle in vier seconden naar de 50 kilometer per uur. Topsnelheid is rond de 150 kilometer per uur met een 200 kilometer actieradius.

Toekomstplannen
Op dit moment heeft men dus een aardig doortimmerd concept voor de elektrische Kever, maar op termijn volgen ook nog meer modellen voor conversie. Zo werkt men al aan een platform voor een elektrische bus en een klassieke Porsche 356. Op dit moment zijn nog geen concrete prijzen bekend voor de componenten en conversies.

Strengere eisen
Met de conversies komt Volkswagen ook tegemoet aan een probleem dat veel bezitters van klassieke auto's hebben: ze zijn te vervuilend ten aanzien van de huidige wet- en regelgeving. Er worden steeds meer milieuzones ingevoerd in steden, waar vervuilende auto's niet meer welkom zijn. Dit is natuurlijk erg vervelend voor de liefhebber die ook graag zijn pruttel-Kevertje of diesel-Golfje daar zou willen rijden.

Porsche maakt de stap naar de markt van de elektrische auto's

Photography: Christoph BauerPostproduction: Wagnerchic www.wagnerchic.com Foto: Delia Baum

TWENTE - Vele automerken hebben de markt van de volledig elektrische auto's al betreden. De nieuwkomer op deze markt is Porsche. Deze introduceerde onlangs de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S.

Porsche wordt altijd gezien als de snelle auto en ook de elektrische variant maakt dit waar. De Taycan Turbo heeft 3,2 seconde nodig om van 0 tot 100 km/u te gaan en de Taycan Turbo S heeft daar nog minder tijd voor nodig, namelijk 2,8 s. Beiden hebben een topsnelheid van 260 km/u. Dit kan ook niet anders met overboostvermogen met Launch Control tot respectievelijk 680 pk en 761 pk. En dat allemaal zonder uitstoot van koolstofdioxide.

Capaciteit
De netto batterijcapaciteit van de accu van de Taycan Turbo en Taycan Turbo is 83,7 kWh en een verbruik van 26,9 kWh/100 km. Volgens WLTP-testcyclus is de actieradius voor beide uitvoeringen meer dan 400 km. Daarmee wordt deze Porsche toch meer dan een elektrisch stadsauto.

Uitstraling
Het ontwerp van de Taycan Turbo straalt al één en al snelheid uit. De afwerking kan in diverse kleuren en bij metallic zijn er zelf nog meer kleuren om uit te kiezen.

Prijskaartje
De Porsche Taycan Turbo en Taycan Turbo S is niet voor iedereen weggelegd. De consumentenadviesprijzen zijn 157.100 euro voor de Taycan Turbo en 191.000 euro voor de Porsche Taycan Turbo S.

Goedkope auto steeds duurder

TWENTE - De prijzen van nieuwe auto's blijven doorstijgen. De goedkope auto is tegenwoordig steeds duurder geworden. Een nieuwe auto voor onder de 10.000 euro lijkt inmiddels niet meer te bestaan, lokkertjes daargelaten. Een ontwikkeling die zowel positieve als negatieve kanten kent.

Nederlanders zijn over het algemeen zeer prijsbewuste consumenten. Het is dan ook geen verrassing dat de goedkopere modellen doorgaans goed scoorden in Nederland. Toch zijn autofabrikanten door diverse factoren steeds meer gedwongen om de prijzen voor hun goedkope lokkertjes fiks te verhogen.

Goedkope auto's
Er zijn op dit moment nog wel diverse auto's nieuw te koop voor onder de 12.000 euro. Hyundai's i10, de Opel Karl, Citroën C1, Toyota Aygo, Volkswagen Up en Mitsubishi Space Star zweven nu tussen de 10 en 12.000 euro. Ze bieden mobiliteit zonder te veel poespas.

Oorzaken
De opwaartse prijsdruk kent diverse oorzaken. Zo zijn fabrikanten ook verplicht om steeds meer veiligheidsfeatures in te bouwen en ze worden ook steeds vaker als essentieel beschouwd door kopers. Daarnaast is ook de steeds grotere belastingdruk in Nederland een belangrijke factor. Europees gezien zorgde de strengere emissiewetgeving voor een prijsstijging. Fabrikanten waren genoodzaakt om hun wat minder duurzame goedkope modellen meer milieuvriendelijk te maken. Zo moet de CO2 uitstoot van nieuwe auto's in 2030 ruim 37 procent lager zijn dan in 2021 het geval zal zijn. Om dit te bereiken moeten fikse ingrepen gedaan worden en zullen meer modellen over gaan op elektrische aandrijflijnen die duurder zijn.

De ontwikkeling bij Peugeot staat niet stil

TWENTE - Het hele jaar door komt Peugeot al naar buiten met nieuws over nieuwe modellen, nieuwe uitvoeringen en nieuwe mogelijkheden.

Zo is dit jaar de Peugeot e-208 aangekondigd. Het zal nog even duren voor deze op de Nederlandse wegen te zien is. Dat zal pas het tweede kwartaal van volgend jaar zijn, maar er lijkt al meer vraag dan aanbod van te zijn. Heeft u dus interesse in deze volledig elektrische auto, wacht dan niet te lang met reserveren.

Meer elektrisch
Niet volledig elektrisch net als de e-208, maar wel een hybride-uitvoering zit eraan te komen: Peugeot 3008 GT HYbrid4. De actieradius van 59 km in de elektrische modus lijkt niet groot, maar voor het rijden in de stad is het meer dan voldoende. Ook hier moet nog opgewacht worden. Naar verwachting is de 3008 GT HYbrid4 in oktober bij uw dealer te bestellen.

Terug in het heden
Niet alleen in de toekomst heeft Peugeot veel te bieden, maar nu zeker ook. Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe Peugeot 2008 SUV. Deze is leverbaar met een 1.2 PureTech benzinemotor met vermogens oplopend van 82 pk tot 130 pk en kan gecombineerd worden met een handgeschakelde 5- of 6 bak of een 6-traps automaat. Voor een prijs vanaf 22.220 euro is de Peugeot 2008 in de uitvoering Active al van u. Ook de compacte Peugeot 108, de nieuwe 208, 308 Berline of de Peugeot 508 zijn verleidingen om nu naar uw dealer te gaan en niet wachten op wat er nog gaat komen.

Uw dealer

Op www.peugeot.nl vindt u natuurlijk alle informatie over de diverse modellen van Peugeot en de dichtstbijzijnde dealer.

Nissan vernieuwt populaire Juke

TWENTE - Nissan presenteerde afgelopen week de vernieuwde Nissan Juke aan het publiek. De compacte crossover kreeg een volledige restyling die onder meer een sportiever uiterlijk geeft - met bijbehorende prestaties.

De nieuwe Juke is volgens Nissan een ware revolutie in het segment van de coupé crossover. Hij kreeg scherpe, dynamische lijnen en een zwevende daklijn voor een geraffineerd uiterlijk. De nieuwe LED-koplampen en LED achterlichten kregen een stoere, sportieve uitstraling met een heel herkenbare lichtsignatuur. De nieuwe Juke groeide ook iets ten opzichte van zijn voorganger, waardoor deze nog beter praktisch bruikbaar is. Zo biedt deze van 422 tot maximaal 1.088 liter bagageruimte.

Innovaties
Nissan schonk veel aandacht aan het hoogwaardige interieur dat veel geavanceerde technologie binnen handbereik brengt. Zo geeft het zwevende instrumentenpaneel samen met het touchscreen display alle informatie die u kunt wensen. U blijft altijd verbonden en voorzien van informatie met NissanConnect. De nieuwe Juke beschikt naar wens ook over de meest uitgebreide geavanceerde rijsassistenten, waaronder verkeersbordherkenning, automatisch meerijden met de verkeersstroom en de Intelligent Around View Monitor, die een 360 graden zicht geeft bij inparkeren. Dankzij het vernieuwde platform en een 117 pk motor (handgeschakeld of automaat naar wens) biedt de nieuwe Juke ook een aangenaam, dynamisch rijgedrag.

Premiere Edition
De nieuwe Nissan Juke is nu al te bestellen als uitgebreide Premiere Edition, vanaf 27.999 euro. Uw Nissan dealer, Autobedrijf Manenschijn, aan de Wierdenseweg 11 in Daarle, geeft u graag een passend advies. Kijk voor meer informatie ook op: www.manenschijn.nl

15 / 16