Hart van Nijverdal

5 april 2019

Hart van Nijverdal 5 april 2019


Een derby is meer dan drie punten

Cynthia Beldman Fotografie

NIJVERDAL - Vorige week zaterdag werd DE derby van Nijverdal gespeeld op Sportpark Groot Lochter. Behalve de eer van het dorp staan er uiteraard drie punten op het spel. Naast het sportieve aspect stond deze wedstrijd ook in het teken van de actie Help Roy Lopen. De belangen waren dus groot deze wedstrijd.

Dat was in de week voorafgaand ook merkbaar. De supportersgroep Ultra's SVVN pakten groots uit bij de laatste training op donderdag. Op vrijdag werd er een spandoek van 25 meter van de TOV neergehangen en ook de Ultra's kleden het Sportpark aan. Diezelfde Ultra's zorgden bij de opkomst voor een groene hel. Maar ook bij DES pakte men groots uit. De jeugd heeft zich donderdagavond van haar beste kant laten zien bij de laatste training van DES 1 en zorgde voor een mooie sfeeractie. De toon was gezet.

Speciale aandacht voor deze wedstrijd was er voor Jonny van de Maat. Jonny is ziek, maar staat symbool voor Volharding. Hij wilde per se bij deze wedstrijd aanwezig zijn en kreeg ook nog eens een prachtig cadeau van DES. Om iets na half drie, toen de rook enigszins was opgetrokken, gaf scheidsrechter John Schumer het startsein voor de wedstrijd. Derby's zijn zelden goed en daar was deze wedstrijd geen uitzondering op. In de 76e minuut een goal, 1-0 voorsprong voor SVVN. Deze voorsprong van SVVN komt niet in gevaar. Zo eindigt de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende in een 1-0 overwinning voor SVVN. Uiteraard was de ontlading groot bij alles en iedereen wat SVVN een warm hart toedraagt. Een fijne bijkomstigheid is dat er maar liefst €3600,- is opgehaald voor Roy Scholten.

Foto: Cynthia

Foto's: Cynthia.

Happy music in Lucky Rijssen

RIJSSEN - De sfeer zit er goed in bij Lucky vanavond. En dat moet je af en toe letterlijk nemen, want organisatoren Bertus en Wim van de Merwe zorgden voor wat extra krukken. Het is de 14e editie van het spektakel 'Brommers kiekn' met muziek uit de sixties en seventies. En inderdaad: men kan ook echte brommers uit die periode bewonderen.

Op het podium de coverband Beatline, die het 900-koppige publiek flink in de stemming weet te brengen met stevige en herkenbare muziek. Vol herinneringen aan de jaren 60 en 70. En dan is zover. Middle of the Road staat weer 'on stage'. De jeugd van toen gaat uit zijn dak. "Er waren in die jaren maar weinig jongens die geen poster van de mooie blonde zangeres Sally Carr boven hun bed hadden hangen," lacht Wim. Hoe bijzonder is het dat de vedette van toen - met de tot de verbeelding sprekende hotpants - nu live in Rijssen optreedt. Een open, toegankelijke dame, met wie ze gewoon kunnen praten.

Uitdaging
"Het is elk jaar best een uitdaging een mooie band uit die tijd te contracteren. Veel muzikanten zijn al op leeftijd en haken af," legt Bertus uit. Maar vanavond is dat niet aan de orde. Want Middle of the Road uit Glasgow (Schotland) staat haar mannetje. En daarbij gaan de credits niet alleen naar de vier heren (waarvan er overigens twee uit Duitsland komen), maar zeker ook naar de stralende zangeres Sally Carr. Ze overwon een hersenbloeding, en legt voor het optreden uit hoeveel energie ze daar in nog dagelijks in steekt. Ze oefent veel, fysiek en mentaal, en neemt de nodige rust. "Ik had nooit verwacht ooit weer op een podium te kunnen staan. Ik ben zo dankbaar dat ik weer kan zingen! Het kostte me zes jaar, maar ik ben er! I'm a fighter!" En hoe! De bekende klanken van o.a. "Sacramento" en "Samsom and Delilah" galmen door de zaal. Het publiek kent alle nummers en zingt deze luidkeels mee. Sally straalt.

Bijzonder
Het nummer "Chirpy Chirpy Cheep Cheep" is overigens heel bijzonder. Want daarmee brak Middle of the Road in 1971 definitief door. Hoewel de song eigenlijk nauwelijks kans van slagen had. De mannelijke bandleden – en ook de manager - vonden het aanvankelijk niets. Alleen Sally zag het zitten en drong aan: "Het is een vrolijk liedje, en dat willen mensen graag horen: happy music!" verklaart ze. Goede vriend Ken Andrews - drummer van het eerste uur - is haar daar nog altijd dankbaar voor: "Al moesten we in het begin eerst een paar flinke 'Bourbons' nemen. Maar dan klonk het nummer steeds mooier!" lacht de sympathieke muzikant. Hij is overigens niet haar partner, zoals vaak gedacht wordt. Ken is wel haar allerbeste vriend, legt Sally uit. Hij was zelfs degene die Sally naar de band bracht. "We zijn al 55 jaar vrienden en we hebben een hele sterke band." Letterlijk en figuurlijk…. En hij zorgt dat ze de nodige rust krijgt: "We treden nog slechts vier keer per jaar op. Dit jaar nog in Duitsland en in België." Ken en Sally zijn de enige 'originele' bandleden.

Heerlijk
Ze vinden het heerlijk om in Nederland op te treden. "De mentaliteit en de cultuur van de mensen in Schotland en Nederland lijken op elkaar. En zelfs de taal heeft herkenningspunten, zeker de verschillende streektalen," legt Ken uit. En vooral: allemaal houden we van happy music!

Brommers Kiekn
Op 27 maart 2020 hopen de tweelingbroers Van de Merwe de 15e editie van het 'Brommers kiekn' te organiseren. En daarmee zijn ze nu al volop bezig. De heren pakken dat jubileumjaar flink uit met een spetterend feest. De line-up is al bekend: Bertus en Wim wisten zowel Chris Andrews als the Bluebettes met een 'Tribute tot he sixties'te contracteren. De band Lovin, end speelt 'swinging sixties' muziek.

Jaargang: 4 • Nr 156• Wk 14

Inschrijving Diepe Hel Holterbergloop opent 14 april

Foto: Martin Pieters

NIJVERDAL/HOLTEN - Door de omgeving en het uitdagende parcours is de Diepe Hel Holterbergloop voor alle hardloopniveaus een bijzondere loop. De inschrijving van de 32e editie start op zondag 14 april om 09.00 uur via de website www.diepehelholterbergloop.nl.

Inschrijven kan voor de Sans-Online Night Run 6 km op zaterdag 26 oktober. Maar ook voor de Hemink 10 km, VolkerWessels halve marathon, Zorgsaam 10 km wandeltocht en Rabokidsrun op zondag 27 oktober.

De afgelopen jaren heeft de Diepe Hel Holterbergloop meerdere veranderingen doorgevoerd. 'Ieder jaar starten we ook al afwisselend in Holten en Nijverdal', vertelt Hans Stokvis voorzitter van de commissie. 'Vorig jaar hebben we zowel een Night Run als een Wandeltocht aan ons programma toegevoegd. Dit jaar proberen we vooral te optimaliseren en professionaliseren'. De organisatie maakt zich op voor een 32e editie waarbij de start en finish in Holten is. 'Alle afstanden blijven gelijk aan vorig jaar en zelfs de starttijden worden niet gewijzigd'.

OCON Sportmedische Kliniek en Salland Zorgverzekeringen voor twee jaar hoofdsponsors. De Diepe Hel Holterbergloop organisatie heeft beide hoofdsponsors van vorig jaar voor een verlening van twee jaar laten tekenen. Alle partijen kijken uit naar een bijzondere samenwerking met als hoogtepunt het evenement en een symposium voor hardloop- en sportmedische geïnteresseerden.

Wederom Night Run op zaterdag 26 oktober

Met ruim 1.000 deelnemers was de allereerste Night Run een groot succes. De binnenkomst op het Henri Dunantplein in Nijverdal was een waar spektakel. Ook dit jaar kunnen lopers genieten van spanning, sfeer & sport, de drie elementen die prachtig samensmelten tijdens de tweede editie van de Sans-online 6 km Night Run.

Dit jaar met de start en finish in Holten, waarbij er wordt gekozen voor een prachtig parcours rond Holten. "We hebben dus niet gekozen voor een heen- en weer parcours naar de Holterberg, maar dit is net zo mooi en zeker net zo gezellig!"

Meer informatie

www.diepehelholter
bergloop.nl
info@diepehelholter
bergloop.nl
Foto: Martin Pieters

Nijverdalse markt in de voorjaarsreorganisatie

Foto: Archief

NIJVERDAL - De markt creëert met ingang van morgen, zaterdag 6 april, meer parkeerplaatsen op het marktplein. Een aantal marktkramen schuift op het Marktplein iets op en vier kramen verhuizen zelfs naar de Willem Alexanderstaat.

Herman Scholten Bijouterie, Herma Reinders kleding, Jennette van Goor Kleinvak en Hoek bloemen zullen hun waren uitstallen tussen het deel van de Keizerserf en het Marktplein. Ook is er weer brood te verkrijgen van bakkerij Het Stoepje. Deze bakker is nieuw op de Nijverdalse markt en staat ook op de Willem Alexanderstraat.
Jennette van Goor is blij met deze nieuwe opstelling: " Het wordt nog knusser, gezelliger en overzichtelijker. De kramen komen dichter bij elkaar en vormen zo een mooi lint richting het marktplein. Op het marktplein staan dan voor de rest nog steeds de vis en andere kramen, alleen een aantal op een iets andere plek. De nieuwe geldautomaat van de Rabobank is zo makkelijker te bereiken en alle mensen kunnen met deze nieuwe indeling makkelijker een parkeerplekje vinden, want er komen zo meer parkeerplaatsen beschikbaar. En de markt vindt zo meer aansluiting op het Henri Dunantplein", aldus van Goor.

Mooie expositie in de Huiskamer van Nijverdal

Foto: Mark Paalman

NIJVERDAL - De Huiskamer van Nijverdal is een geweldige plek in het hart van Nijverdal, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor aanspraak, gezelligheid of gewoon een warme kop koffie.

In deze ruimte bieden we ook gelegenheid om creatief te zijn, zo wordt er dinsdag 9 april om 20:00 een workshop kaarten maken in de Huiskamer georganiseerd en bieden we doorlopende het jaar ruimte aan lokale kunstenaars om hun werk te tonen.

Nadat we genoten hebben van de mooie foto's van Joke en Jan Bijl, heeft nu Jochen Walther aangeboden om voor de komende tijd zijn schilderijen te exposeren. De heer Walther is in 1938 geboren te Weimar en woont sinds 1981 in Nederland. Tot juni exposeert hij zijn aquarel schilderijen met het thema "Boerenschuur tot grote Stad" Markante gebouwen in Twente, door heel Nederland, Europa en verder.

Jochen Walther: "Ik heb geen kunstopleiding gevolgd, mijn achtergrond is de techniek. Door een leven lang te fotograferen kreeg ik gevoel voor het mooie motief. Soms is een detail niet met de camera te vangen, dan maakte ik altijd al schetsjes en tekeningen. Voor de weergave van sfeer heb je ook kleuren nodig. De techniek van de aquarel stelde me daartoe in staat. Dan verwerk je emotie, vertolk je gevoelens, creëer je een andere realiteit."

Wilt u zijn mooie schilderijen bezichtigen? De Huiskamer is doordeweeks geopend van 10:00 tot 12:00 in de ochtend en de gehele week geopend van 14:00 tot 17:00 in de middag. De Huiskamer is ook bespreekbaar voor vergaderingen en bijeenkomsten. Tijdens openingstijden zijn we bereikbaar op 0619686280 of u kan mailen met onze coördinator Marjanne van Egmond: info@dehuiskamernijverdal.nl

Steun

Wilt u de Huiskamer steunen? Tot 7 april kunnen Rabobank leden op de huiskamer stemmen in de clubkas campagne of als u zelf een donatie wilt doen kan dat op NL89 RABO 0147430305. Voor meer algemene informatie kunt u contact opnemen met dhr. Paalman: 0641697339 /
Paalman.mark@gmail.com

Muziek van The Eagles

Foto: THE STORY OF THE EAGLES

NIJVERDAL - Zondag 7 april staat 'The Story Of The Eagles' op het podium van Grandcafé N-Joy in Nijverdal. Deze 9-koppige band presenteert een prachtige tribute aan The Eagles tijdens een ruim 2,5 uur durende concert op de zondagmiddag.

Alle hits van de Eagles en meer komen langs. Alles live gespeeld en close harmony gezongen. De show begint om 15.00 uur en tickets kosten slechts €7,50. Kom gezellig langs, want het wordt een top middag!

Genieten van muziek én heerlijk eten
Speciaal voor deze middag heeft Grandcafé N-Joy ook tickets inclusief een tapasmenu. Na het optreden van de band kunnen concertgangers genieten van de lekkerste tapasgerechten. Deze tickets (concert+tapasmenu) kosten €25,-.

Kaarten (met of zonder maaltijd) scoren kan via: tickets@grandcafe-njoy.nl , 06 300 27 335 (alleen WhatsApp), aan de N-Joy bar en bij VVV/ Tourist Info in Nijverdal.

Fietsclub De Welle

NIJVERDAL - Een enthousiaste groep fietsers verzamelt zich om de week bij De Welle voor een nieuwe verrassende fietstocht in de omgeving. Dit jaar start de fietsclub op dinsdag 16 april. Elke even week (tot en met 17 september) kunt u aansluiten om mee te fietsen. De lengte van een fietstocht is ongeveer 25 á 30 km en ze starten altijd om 9.30 uur bij De Welle in de Constantijnstraat, achterzijde HvCB. Halverwege lassen ze een koffiepauze in. Alle deelnemers dienen een telefoonnummer van een familielid of een bekende bij zich te hebben waar we in geval van nood contact mee kunnen opnemen.

Hexelse TruckTour

HOGE HEXEL - Op 13 april wordt de Hexelse TruckTour verreden. 140 deelnemers met een beperking genieten deze dag van een 60 kilometer lange route. Dit is niet alleen genieten voor de deelnemers, maar ook voor de chauffeurs, begeleiders en vele vrijwilligers op het terrein en langs de route. De route komt dit jaar, onder begeleiding van politie en EHBO, door Hulsen, Hellendoorn, Nijverdal, Rijssen, Enter en Wierden. Tussen 10.30 en 13.00 uur zijn de colonnes te bewonderen. De deelnemers genieten ieder jaar enorm van alle zwaaiende mensen die langs de route staan. De zwaaipunten zijn te vinden op de website: www.hexelsetrucktour.nl.

Appie Baantjer

NIJVERDAL - In de Coop in Nijverdal ligt het debuut van Paul Dieudonné. Hij kan beschouwd worden als een leerling van de in 2010 overleden detectiveschrijver Albert Cornelis Baantjer, beter bekend als Appie Baantjer. Zijn eerste boek heet 'Rechercheur De Klerck en het doodvonnis'. Paul Dieudonné: "Stel dat Baantjer nóg een detectiveserie had ontwikkeld, vanuit die gedachte heb ik gewerkt. Ik wilde een boek in dezelfde sfeer en stijl als een goede oude Baantjer." Deze detective telt 140 bladzijden en kost 9,95 euro. De Coop aan de Smidsweg 7C heeft het boek ruim op voorraad. Meer informatie over de auteur op http://www.rechercheurdeklerck.nl.

Modeshow Dorcas

NIJVERDAL - Zaterdag 13 april is er een grote voorjaarsmodeshow in de Dorcas winkel in Nijverdal, Rijssensestraat 74a. Aanvang: 14.00 uur. Het belooft een spetterende modeshow te worden van leuke, betaalbare, tweedehands voorjaars- en zomerkleding. Toegang is gratis. Koffie/thee staat voor u klaar.

Winnaars fotowedstrijd Earth Hour 2019 bekend

Foto: Wout Tjeerdma

NIJVERDAL - Het Platform Duurzaam Hellendoorn deed vorige week zaterdag mee aan Earth Hour, waarop mensen wereldwijd een uur het licht uitdoen. In dit onafhankelijke platform werken meerdere organisaties op het gebied van duurzaamheid samen, die gevraagd of ongevraagd advies uitbrengen aan het college en de gemeenteraad. In het kader van Earth Hour hield het platform dit jaar onder meer een foto-wedstrijd voor alle inwoners van de gemeente.

Winnaars van de publieksprijs werden Indy Kisteman (Jong Talent) met een foto die zij maakte op het station in Nijverdal en Wout Tjeerdsma (Volwassenen) met een foto die hij maakte op de Sallandse Heuvelrug. De derde prijzen van de jury gingen naar Niek Juurlink (Jong Talent) met een foto van het station en Ernst van Bentem (Volwassenen) met een foto die hij van zijn wekker maakte.

De tweede prijzen van de jury gingen naar Malou Hekman (Jong Talent) met een foto eveneens van het station en Frits Teunissen (Volwassenen) met een foto van de Sint Pieterskerk in Rome. De eerste prijzen van de jury gingen naar Rick Jansen (Jong Talent) met een foto van de fietsenstalling en Peter Groddée (Volwassenen) met een foto uit Namibië.

Over de winnende foto van Rick Jansen zei de jury: "Hij heeft ook op het station goed rondgekeken en zag de verrassende schoonheid van het licht in de opkomende duisternis. Spiegeling en contrast, in combinatie met een perfect camerastandpunt hebben geresulteerd in deze perfecte foto!"
Over de winnende foto van Peter Groddée zei de jury: "Dit is een technisch perfecte foto, gemaakt in Namibië. De sterrenhemel, de Melkweg en de contrasterende kale boomtak op de voorgrond. Het aardse en wat daar buiten is, vallen samen in dit haast surrealistische beeld van een eindeloze diepte. Prachtig. Het thema van deze wedstrijd, 'Licht in de duisternis', komt in deze plaat in beeld én in techniek prachtig samen. De foto's van de prijswinnaars en de overige geselecteerde foto's blijven de komende tijd nog te zien in het huidige en het nieuwe winkelpand van Oudelaar in de Grotestraat.
Foto onder: Wout Tjeerdsma

In concert met het Ensemble van het Nijverdals Mannenkoor

Foto: Adrie Boerrigter

NIJVERDAL - Sinds een aantal jaren heeft het Nijverdals Mannenkoor een ensemble in haar gelederen. Het vocaal ensemble bestaat uit 13 enthousiaste mannen en staat onder leiding van Willem Jan van Asselt. Eigentijdse muziek wordt afgewisseld met negro spirituals en niet te vergeten muziek uit de jaren 70 en 80.

Op het repertoire staan nummers van o.a. The Beatles, The Beach Boys, Queen, maar ook nummers van de King's Singers, Billy Joël en Paul Simon.
Het Ensemble treedt regelmatig op samen met het Nijverdals Mannenkoor, maar timmert ook zelf aan de weg.

Op vrijdag 12 april zingen de mannen in Vriezenveen samen met het vrouwenkoor Mille Colori uit Vriezenveen. Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk aan de Schout Doddestraat 1 in Vriezenveen. Het concert begint om 19.30 uur en de entree is 7 euro (inclusief koffie/thee).

Op zaterdag 13 april is het Ensemble te gast bij het groots Voorjaarsconcert van het Shantykoor Die Regghe Sangers. Het concert wordt gehouden in Het Centrum aan de Constantijnstraat 7a in Nijverdal. Aanvang: 20.00 uur en de entree is 10 euro. Kaarten voor dit unieke concert zijn te verkrijgen bij de leden van het Shantykoor en bij Primera in Nijverdal en Hellendoorn.

In beide concerten zal het Ensemble van het Nijverdals Mannenkoor veel verrassende muzikale variaties laten horen.

Jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting

HELLENDOORN - Van 7 tot en met 13 april vindt de jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting plaats. 175 collectanten gaan deze week langs de deuren in onze gemeente om geld op te halen voor concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden. Want een gezond hart is niet vanzelfsprekend.

We hebben in 55 jaar al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. Met het oog op het groeiend aantal hart- en vaatpatiënten is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen en opsporen én beter kunnen behandelen. Want iedereen heeft recht op een gezond hart. Een hart waarmee je alles uit het leven haalt, dat je kracht geeft om te groeien, te leven en lief te hebben.

De Hartstichting werkt aan drie doelen: voorkomen van hartproblemen, snellere hulp in een noodsituatie en betere behandelingen. Binnen deze doelen werken we aan verschillende oplossingen. Zo werken wij bijvoorbeeld aan een eenvoudige bloedtest waarmee je erfelijke factoren kunt achterhalen en hartproblemen kunt voorkomen. En we onderzoeken welke signalen er vooraf gaan aan hart- of herseninfarcten. Zodat infarcten op tijd ontdekt of zelfs voorkomen kunnen worden.

Lees meer over onze doelen en oplossingen op hartstichting.nl.

Collecteweek: alternatief kleingeld

De QR-code is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan heel eenvoudig eenmalig geld overmaken met de smartphone door de Tikkie of iDEAL QR-code op het collectebuslabel te scannen. Het is ook mogelijk om te doneren op hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus. Daarnaast kan iedereen een online collecte starten op hartstichting.nl/collecteeronline en zijn of haar familie en vrienden om een gift vragen.

Column

Verlies waterpolo heren

30-03-2019: Waterpolo: Mannen Het Ravijn v AZC Moscow: Nijverdal Foto: Wim Beunk

NIJVERDAL - De waterpoloheren van Het Ravijn hebben de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen, bekerwinnaar en dit seizoen kampioenskandidaat AZC Moscow met 6-16 verloren. Deze wedstrijd was volgens Lars Gottemaker een maatje te groot voor de Nijverdallers, die deze wedstrijd achter zich laten om zich volledig te concentreren op de uitwedstrijd van zaterdag 6 april tegen streekgenoot Schuurman BZC in Borculo.

Als deze streekderby wordt gewonnen hebben de heren zich ook weten te plaatsen voor de play-offs, waarin de eerste acht ploegen van de Eredivisie gaan strijden om het kampioenschap van Nederland. De wedstrijd in zwembad 't Timpke begint zaterdag om 19:00 uur.

De competitie van de Nijverdalse waterpolodames ligt ook dit weekend nog stil. Zij spelen hun laatste wedstrijd op zaterdag 13 april thuis tegen De Zaan.

Van de warenmarkt naar de kerkmarkt

Foto: Douwe Slot

NIJVERDAL - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar houdt de Protestantse Gemeente Nijverdal een Kerkmarkt. Zaterdag 6 april is kerkgebouw Het Centrum in Nijverdal van 10.00 – 16.00 uur omgetoverd in een markthal.

Er is veel werk verzet om het publiek in een gezellige sfeer diverse producten voor een prettige prijs te kunnen aanbieden. De opbrengst van de markt wordt besteed aan herplaatsing op Het Centrum van een van de klokken uit de Grote Kerk, die verkocht en inmiddels afgebroken is en voor het zendingswerk dat twee oud-gemeenteleden verrichten o.a. in China.

De vrouwen van de zgn. creadoe-groep hebben vele creatieve producten gemaakt die, zo leert de ervaring, gretig aftrek vinden. Er zijn moderne sjaals, poncho's, baby-artikelen en tassen en schorten van spijkerstof. Dezelfde groep heeft ook gezorgd dat er een ruim en gevarieerd aanbod van plantenbakjes, kransen en bloemstukken is. Veel bloemstukken zijn gemaakt op potten en schalen in betonlook en geïnspireerd op het voorjaar en Pasen. Met de verkoop van nestkastjes wordt ook de vogels een dienst bewezen. Zelfs brood- en tapasplanken wachten op een koper.

Foto: Douwe Slot

Veel mensen hebben de meest uiteenlopende bakproducten gemaakt van appeltaart en kruidkoek tot (arretjes)cake. De lekkernijen zijn om mee te nemen, maar kunnen ook in Het Centrum genoten worden bij een kop koffie of thee. Ook is er eigengemaakte advocaat. Zelfs de oliebollenbakker is aanwezig om ze bruin te bakken.

Boeken- en platenmarkt

Een groot deel van de kramen is gereserveerd voor een boekenmarkt. Er is een enorm aanbod van streekromans, detectives, jeugd- en kinderboeken en strips. Verder zijn er boeken op het gebied van natuur, religie, Twente, koken enz. Een deel van boekenmarkt is gereserveerd voor cd's en dvd's. Ook zijn er dozen vol lp's; vinyl is weer in. Er is een flinke voorraad legpuzzels van 500 tot wel 3000 stukjes. Voor een paar euro's is er veel lees-, luister-, puzzel- en kijkplezier te koop.

Grootse Koningsmarkt Noetsele

Foto: Noetsele

NIJVERDAL - Tijdens Koningsdag, zaterdag 27 april, organiseert wijkvereniging Noetsele weer de gezellige en druk bezochte Koningsmarkt, van 09:00 tot 14:00 uur.

De route is dit jaar iets gewijzigd met als doel deze logischer en meer aaneengesloten te maken. Dit houdt in dat de markt dit jaar alleen nog op de Holterweg plaatsvindt (vanaf de Tiemen de Jongstraat tot aan kruising met Noetselerweg). Het is de bedoeling dat er zoveel van voor naar achteren wordt gewerkt met het opstellen van de kramen. Het plantsoen Korenweg-Holterweg is het centrale punt van dit gezellige evenement.

Deelnemen aan de markt kan door je vóór 22 april 2019 aan te melden via: info@wijkverenigingnoetsele.nl. Opgave kan vanaf heden tot 22 april óók telefonisch bij op telefoonnummer 06 – 573 45 628, maandag t/m vrijdag tussen 17.00 – 19.00 uur.
Leden van de wijkvereniging mogen gratis een plaats uitzoeken, maar moeten tijdens de markt hun ledenkaart kunnen tonen op aanvraag, per lid maximaal 1 plaats. De kosten voor niet-leden zijn: onder de 16 jaar: € 2,50 per plaats en vanaf 16 jaar € 10,- per plaats (maximaal 5 meter).

Palmpasenoptocht & Paasfestival in Hellendoorn

Foto: Dinand Webbink

HELLENDOORN - Palmpasen wordt gevierd in Hellendoorn volgend weekend. Op zaterdag 13 april organiseert de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn haar traditionele Palmpasenfestival en Paasmarkt. En de dag erna, op zondag 14 april, vindt de Palmpasenoptocht plaats in het centrum van het dorp. Georganiseerd door Oald Heldern De Noaberschop.

In de Dorpsstraat van Hellendoorn, rondom d'Oale Grieze, vinden zaterdag 13 april verschillende Palmpasen activiteiten plaats. Naast optredens van muziek-, zang- en dansgroepen uit de regio, treden ook de dansgroepen van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn op. Zij gaan zorgen voor een mooie afwisseling tussen boerendansen, dansen uit Back to the 30ties en ouderwetse Rock and Roll.
De Paasmarkt biedt een groot aanbod van diverse streek- en Paasgebonden producten. Voor de kinderen zijn er Paasactiviteiten met leuke attenties. Wil jij zo'n mooi groot chocolade Ei winnen? Vul dan de grote Paaspuzzel in waarvoor de formulieren te verkrijgen zijn bij winkeliers met eieren in hun etalage. Het Festival en de Markt starten om 12.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen.

Optocht

Ook dit jaar organiseert Oald Heldern De Noaberschop de Palmpasenoptocht in het centrum van het dorp. De optocht wordt zondag begeleid met dans en muziek van de Hellendoornse Boerendansers en de Eschländer Kapel. Ook de Cottonville Bigband brengt muziek ten gehore. Er rijdt een paard- en kleedwagen met een accordeonspeler mee en Klepperderk zal de stoet voorafgaan. Verder zijn er extra grote palmpasens te zien, vervaardigd door wijkverenigingen en de Folkloristische Dansgroep. De grootste Palmpasenoptocht van Nederland biedt ieder jaar weer een prachtig, kleurrijk schouwspel. Duizenden bezoekers komen van heinde en verre om de palmpasenrondgang te bekijken. De route verloopt als volgt: Start Schapenmarkt, Dorpsstraat richting In de Tonne, Bibenstraat, Koestraat, Dorpsstraat tot de Schapenmarkt. Op het eindpunt krijgen de deelnemende kinderen een sinaasappel. Na afloop van de rondgang zijn er optredens van de Folkloristische Dansgroep en de Eschländer Kapel op de Schapenmarkt.

Het plezier dat afstraalt van de deelnemende kinderen met hun eigen palmpasenstokken en van de diverse buurtverenigingen met grote, indrukwekkende palmpasens op een kar zijn de belangrijkste ingrediënten voor het blijvende succes van de Helderse palmpasenoptocht. Palmzondag 14 april om 12.30 uur.

Lachen met Het Rooiedorp

Foto: Het Rooie dorp

NIJVERDAL - De toneelgroep "Het Rooiedorp" is voor de 25ste keer een stuk aan het instuderen. Deze keer: De familie Bruinsma zet de boel weer op stelten.

Het huis van de familie Bruinsma wordt gerenoveerd en dit gezin moet dan tijdelijk in een hotel verblijven. In dit toneelstuk draait alles om het feit dat één van de hotelgasten een belangrijk diner moet bijwonen. Zijn vrouw komt echter niet opdagen om hem te begeleiden. Een buurman van het hotel gaat dan op zoek naar een tafeldame voor hem. En dan gaat alles verkeerd en gebeuren er allerlei komische dingen.

Kaartverkoop start: maandag 8 april om 19.00 uur. Kaarten kosten 6 euro p.p.

Uitvoering: Vrijdag 12 april en zaterdag 13 april.

Hulzense Boys speelt gelijk

NIJVERDAL - Onder een lekker lentezonnetje speelden Hulzense Boys en FC Zutphen zaterdag 30 maart hun onderlinge wedstrijd. De wedstrijd eerder dit jaar in Zutphen eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Hulzense Boys had dus iets recht te zetten tegen deze tegenstander. Het werd uiteindelijk 4-4. Al met al een uitslag die gemengde gevoelens met zich meebrengt. De comeback in de tweede helft was erg knap van Hulzense Boys, maar de late gelijkmaker was toch erg zuur. Bovendien had er misschien meer ingezeten als Hulzense Boys de eerste helft net zo scherp was als de tweede. Dit weekend gaat Hulzense Boys op bezoek bij Vroomshoopse Boys. De ploeg treft daarmee een tegenstander waar ze het vaak lastig tegen heeft en waar de afgelopen jaren niet veel punten tegen gepakt zijn. De wedstrijd op Sportpark De Boshoek begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Assink.

Creatieve ochtend voor minima

NIJVERDAL - Op dinsdag 16 april wordt de vierde inloopochtend van 2019 voor de Minima gehouden. De inloopochtend begint om 9.30 uur, duurt tot ongeveer 11.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden. Deze inloopochtend wordt onder leiding van Ina Muller een bloemstukje voor Pasen gemaakt. In verband met het inkopen van de benodigde materialen is het van belang dat u zich opgeeft voor deze ochtend. Opgeven via e-mail: trefpuntminima@hotmail.com of Tel. 06- 10 63 38 46 (elke werkdag van 9 tot 12 uur)

Eieractie EMOS

DAARLE - Om de kas van de vereniging weer wat te spekken, zal Christelijke muziekvereniging EMOS ook dit jaar weer met kakelverse eieren bij u langs de deur komen. Woensdag 10 april kunnen de inwoners van Daarle onze leden vanaf 18.00 uur aan de deur verwachten. De eieren kosten € 2,50 per doosje (10 stuks).

Bingo KBO

NIJVERDAL - Op 11 april houdt de KBO haar jaarvergadering. Na deze jaarvergadering wordt de Grote Bingo gehouden. Kosten: € 7,00 per kaart. Er zijn prachtige prijzen te winnen. De bijeenkomst vindt plaats in het clubgebouw van De Zweef, Koersendijk 25 en begint om 14.00 uur.

7 / 16

Steggink Naaimachines al 55 jaar begrip in de regio

NIJVERDAL – 55 jaar Steggink Naaimachines heeft hen gemaakt tot het bedrijf wat ze vandaag de dag zijn; een familiebedrijf, een begrip in heel Nijverdal en omgeving. Maar ook ver daarbuiten. "Er zijn nog maar weinig speciaalzaken in deze branche, onze klanten komen uit de gehele regio naar Nijverdal", aldus Edwin Steggink.

Het 55-jarig bestaan wordt vrijdag 5 april gevierd. Tegelijk met de officiële opening van het nieuwe pand aan de Rijssensestraat. In juli vorig jaar heeft het Nijverdalse familiebedrijf namelijk een gloednieuw en groter pand aan de Rijssensestraat 229a betrokken. Edwin: "Het is de afgelopen jaren steeds drukker geworden in onze zaak aan De Joncheerelaan. We groeiden uit ons jasje en besloten te verhuizen naar een veel groter pand. Deze vonden we aan de Rijssensestraat, recht tegenover Bakkerij Lorkeers. Rondlopen in je eigen creatie. Je eigen kleding maken is weer populair. Een hele nieuwe generatie vindt doe-het-zelven weer leuk. Mensen trekken zich – zeker door de afgelopen crisisjaren - meer terug in huis en willen daar knusse dingen doen. Daarnaast wil men zich onderscheiden van de massamode. Ze willen graag iets unieks maken. Vooral bij jongeren merk ik dat ze meer en meer ambachtelijk en creatief bezig willen zijn", legt Edwin Steggink uit. In de winkel kunt u terecht voor naai- en lockmachines, zowel nieuw als tweedehands. En een klein assortiment aanverwante zaken: naalden, scharen en naai/borduur- en lock-garen. Het aanbod is zeer divers, van de meest eenvoudige naaimachine met niet veel meer mogelijkheden dan rechtstikken en een zigzag tot de meer uitgebreide borduurmachines. Na aankoop geeft men altijd een instructie-les. "We geven u graag advies en uitleg over alle machines. Onze kracht is dat de service niet ophoudt bij de deur. Je kunt te allen tijde in de winkel terecht met vragen. We denken met je mee en doen alles voor een tevreden klant", aldus Edwin.

Geschiedenis
Henk Steggink heeft in 1963 Naaimachinehandel Steggink opgericht. Deze was toentertijd gevestigd aan de Rijssensstraat, aan het deel wat tegenwoordig Keizerserf heet. Naaimachines kon men er halen, maar men kon er ook terecht voor stoffen en fournituren. Na een aantal jaren verhuisde het bedrijf naar het pand van 'Schippertje' en vanuit daar naar De Joncheerelaan. In dit pand kon men alleen terecht voor de verkoop en reparatie van naaimachines en lockmachines. Zoon Edwin Steggink groeide op met het bedrijf. En omdat men vanuit de verre omtrek Steggink naaimachines wist te vinden, maakte Steggink Naaimachines een grote groei door. Reden voor Edwin om in het jaar 2013 zijn baan op te zeggen om fulltime in het familiebedrijf te komen werken. Sindsdien is Steggink Naaimachines een VOF. Henk is echter nog absoluut niet van plan om te stoppen. Nog steeds loopt de 77-jarige Nijverdaller zes dagen in de week rond in de winkel en werkplaats. "Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik werken", lacht Henk. "Het contact met de klanten vind ik nog steeds geweldig. We horen hier zelden of nooit gemopper. Ik vind het nog steeds mooi om de naaimachientjes klaar te maken voor de klanten. Om ze weer te laten lopen als een trein. Dat is tegelijkertijd onze kracht! "

Kom langs
Heeft u al een naaimachine, maar wilt u hem vervangen? U kunt uw naaimachine altijd inruilen. Kom langs of neem contact op voor meer informatie. Woont u niet in Nijverdal, maar heeft u wel een reparatieverzoek? Op twaalf plekken in de regio kunt u uw naai- of lock-machine ter reparatie aanbieden. Steggink zorgt voor vervoer naar de winkel en repareert de machine. Kijk voor alle adressen op de website: http://www.stegginknaaimachines.nl/

Toertocht en show oldtimers koningsdag Rijssen

RIJSSEN - …Tja, en dan is de oldtimer weer als nieuw! Dit is het verhaal van een liefhebber voor oldtimers. Na jaren zoeken voor de bepaalde auto, vrachtwagen of tractor vind je hem dan soms ergens diep onder in Italië. Na hem gekocht te hebben volgt de volgende stap, hem weer als nieuw maken zodat hij soms nog mooier wordt dan hij ooit uit de fabriek is gekomen. Als hij dan helemaal klaar is, zijn we als oldtimerliefhebbers er toch best trots op. Dat willen we graag aan u laten zien, en daarbij onze verhalen vertellen.

Op de oldtimershow staan tractoren, vrachtwagens, brommers en auto's. Voor de auto's hebben wij tevens een toertocht georganiseerd. De tocht vindt plaats voorafgaand aan de oldtimershow die nabij het park wordt gehouden De ontvangst is vanaf 09.00 uur bij Mercedes Baan te Zuna waarna aansluitend en vanaf ca. 09.30 uur de start zal plaatsvinden. Na een prachtige en uitdagende route van ongeveer 60 km arriveren de auto's op de showlocatie bij het park om zich daar aan te sluiten bij de oldtimer trekker en vrachtauto liefhebbers.

Iedereen welkom
Deelname staat open voor iedereen met een oldtimer. De rit wordt gereden in de omgeving van Rijssen Om deel te kunnen nemen is geen speciale auto noodzakelijk. Om de mooie bolides wat te ontzien hebben wij bij het uitzetten van de route, zand en grindwegen vermeden. Voor de toertocht deelnemers is het handig om met twee personen te zijn om te kunnen navigeren. Informatie rondom je start- en verzameltijden volgen na de inschrijvingen. Wil je ook meerijden, of je oldtimer laten zien aan heel veel mensen. Meld je dan nu aan op www.oldtimer-rijssen.nl De oldtimershow begint vanaf circa 11.00 uur tot 16.00 uur. Als deelnemer wordt u verzorgd met eten en drinken! Deelname is op basis van vrije gift en wat overblijft doneren we aan de Oranjevereniging. De Oldtimershow en toertocht is op 27 april vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur op de parkeerplaats de Burijn, (tussen het Park en de Oosterhof). Kijk op: www.oldtimer-rijssen.nl

FC Twente Fandag

ENSCHEDE - Zondag 7 april kleurt winkelcentrum De Klanderij – Twentec in de Enschedese binnenstad rood. De Klanderij -Twentec organiseert samen met FC Twente wederom een FC Twente Fandag in de Enschedese binnenstad.

Om 12.00 uur wordt op zondag 7 april het startschot gegeven en vinden er die middag diverse activiteiten plaats voor jong en oud. Ook enkele spelers van FC Twente brengen een bezoek aan de Fandag, voor de jonge supporters de kans foto's en handtekeningen te scoren of misschien wel een balletje met hen te trappen. Nieuw dit jaar wordt een live persconferentie met spelers van FC Twente en een heuse FC Twente speurtocht waarin je in alle winkels komt van de Klanderij - Twentec. Tijdens de Fandag zijn er diverse acties en kunnen er unieke prijzen worden gewonnen, waaronder een VIP-arrangement bij een thuiswedstrijd van FC Twente, wedstrijdshirts en wedstrijdkaarten. Verder zijn er 3 mooie prijzen te winnen bij de grote speurtocht. Op het Van Heekplein staat tijdens deze koopzondag een stormbaan, voor de jongste fans springkussens en kun je deelnemen aan verschillende voetbalactiviteiten van de FC Twente Kidsclub. En: nog veel meer! De Fandag duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur.

In memoriam Richard Thannhauser (1961 – 2019)

Vorige week vrijdag bereikte ons het bericht, dat Richard Thannhauser was overleden. Ondanks het feit dat hij reeds lange tijd ziek was, was zijn overlijden een schok voor ons allen. Hij was jarenlang hoofdredacteur van onze uitgaves.

Naast de redactionele motor van de bladen, was hij een begenadigd schrijver en columnist, waarbij dikwijls sport het onderwerp was. Richard was een hartstochtelijke supporter van Go Ahead Eagles, waarvoor hij diverse functies vervulde. Veertien dagen geleden heeft hij in de Adelaarshorst voor de wedstrijd tegen MVV als eerbetoon afscheid genomen van de supporters van zijn club.

Wij zullen hem blijven herinneren als een vakman, maatschappelijk betrokken, altijd positief en strijdbaar tot het eind.

Wij wensen degenen die hem lief hebben alle kracht en sterkte, om dit grote verlies te kunnen dragen.

Directie, redactie en medewerkers van DWF Mediamakers.

Paasweekend op de Holterberg

HOLTEN - Echte kuikens in het museum, vreemde eieren in het vernieuwde Bos van Daantje Das, een heuse paashaas en een nieuwe expositie met wondermooi werk van natuurfotograaf Han Bouwmeester.

Het maakt en bezoek aan Natuurmuseum Holterberg tijdens de paasdagen voor jong en oud tot een belevenis! Moeder kip komt weer met haar kuikens naar de Holterberg. Ze lijkt niks te leren, want weer zijn er kuikens ontsnapt! De kinderen gaan op zoek naar de verdwaalde kuikens. Is het mooi weer, dan ook naar het vernieuwde bos van Daantje Das. Daar kun je op eerste en tweede paasdag speuren naar wel heel vreemde eieren. Wat gebeurt daar toch allemaal? Na afloop krijgen de kids iets leuks. Beide paasmiddagen komt de paashaas langs. Natuurmuseum Holterberg is te vinden aan de Holterbergweg 12 Holten. Kijk ook op: www.museumholterberg.nl

Repair Café Rijssen

RIJSSEN - Op donderdagmiddag 11 april van 14.00 uur tot 16.30 uur staan de vrijwilligers weer gereed.

U kunt dan weer allerlei kapotte spullen aanleveren om te repareren. Het Repair Café Rijssen is te vinden in de "Oude Plus", de achteringang. Op de hoek Roelof Bosmastraat en de Kroonweide. Van allerlei spullen worden gerepareerd, zoals electrische apparaten, kleding ( ritsen ed. ) kleine houten dingen, kortom alle gebruiksvoorwerpen in en om het huis. De koffie en thee zijn gratis, loop gerust even binnen om te horen of reparatie haalbaar is. De reparaties zijn óók gratis, de nieuwe onderdelen kunnen door de aanbieder zelf aangeschaft worden.

De eerste exemplaren van de Afbouwkrant zijn gedrukt!

Nederland kent al vele bladen en kranten, maar de Afbouwkrant heeft een toegevoegde waarde. Deze vakkrant is uniek, doordat deze zich richt op de hele afbouwsector. De eerste exemplaren zijn inmiddels gedrukt. Deze zullen onder meer verspreid worden op de AfbouwVakdag 2019 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

De krant, die minimaal vier keer per jaar uitkomt in een oplage van 15.000 stuks, is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in of voor de afbouwsector. Daarnaast ontvangen ook scholen, waaronder ROC's en VMBO-opleidingen de krant. Die versturen wij gratis naar onder andere afbouwbedrijven en scholen. Behalve op papier verschijnt de informatie ook digitaal, op internet (www.afbouwkrant.nl), op Facebook en Instagram. De informatie is dus voor iedereen toegankelijk.

Wat vindt u in de krant?
In de Afbouwkrant staan allerlei items die voor de afbouwsector van belang zijn. U vindt onder andere artikelen over gewijzigde of nieuwe wet- en regelgeving, producten, arbo-nieuws, onderwijs, arbeidsmarkt en columns in. Opdrachtgevers, afbouwbedrijven, scholen, zzp'ers, projectleiders en architecten die op zoek zijn naar informatie over de afbouwsector, blijven door het lezen van deze krant op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen.

Bijdrage leveren
Ondernemers kunnen zich profileren in de Afbouwkrant. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een advertentie of een advertorial. Fabrikanten kunnen informatie over hun producten en innovaties met anderen delen. Afbouwbedrijven kunnen hun bedrijf voorstellen of laten zien aan welke projecten zij hebben meegewerkt.

Meer weten? Kijk dan op www.afbouwkrant.nl.

Mooie ogen dankzij Dr. Don

HENGELO - Clinique Dr. Don is gespecialiseerd in ooglidcorrecties en maakt de mooiste ogen van Nederland!

Denk er eens over na. Geen taboe meer. Eén op de zeven Nederlanders (30.000 per jaar) ondergaan een ooglidcorrectie per jaar. Het ziet er mooier uit. Zowel mannen als vrouwen komen in de klinieken van Dr. Don voor een bovenooglidcorrectie. Iedereen wil toch een frisse uitstraling?

Hangende oogleden
Ogen kunnen ook echt moe aanvoelen als de ogenleden gaan hangen. De omliggende spiertjes moeten steeds het gewicht van het uitgezakte ooglid omhoog houden. Het kost steeds meer moeite om de ogen open te houden. De ogen voelen dan moe aan. Ook kunnen klachten als: hoofdpijn, tranende ogen en minder zicht ontstaan.

Hoe gaat het in zijn werk?
Clinique Dr. Don is gespecialiseerd in zowel complexe als eenvoudige ooglidcorrecties en heeft al vele honderden patiënten met succes en tevredenheid behandeld. Eerst wordt er in een intakegesprek onderzocht of mensen in aanmerking komen voor een ooglidcorrectie. Daarna volgt de ingreep. De overtollige huid die in de weg zit wordt nauwkeurig verwijderd en Dr. Don zorgt ervoor dat het kleine wondje precies in de oogplooi valt, zodat het later niet meer zichtbaar is. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van ooglidcorrecties, kan hij de operatietechniek kiezen die het beste past bij de vorm van uw oog. Het is en blijft dus maatwerk. Afspraak maken? 0743030250

Prijs
Bovenooglidcorrectie voor 495 euro. De intake is gratis. Deze unieke winteraanbieding is voor u of voor iemand uit uw omgeving die hier al een tijdje over nadenkt. Boek een vrijblijvende afspraak in bij Clinique Dr. Don en laat u informeren over de mogelijkheden. 074-3030250. De medisch consulenten beantwoorden graag uw vragen. Clinique dr. Don is gevestigd aan de Demmersweg 136, 7556 BN in Hengelo. Kijk ook op: www.cliniquedokterdon.nl

Heerlijk, eerlijk streekbier én meer bij Twentse Bierbrouwerij

HENGELO - Twente kent veel heerlijke streekproducten; ook op het gebied van bier is voor de liefhebber veel te genieten. Zo biedt de Twentse Bierbrouwerij een mooie reeks Twentse bieren aan.

De Twentse Bierbrouwerij is in 2008 opgericht in Hengelo. De ambachtelijke brouwerij zit sinds november vorig jaar op een nieuwe locatie aan de Haaksbergerstraat 51. Niet alleen de brouwerij zit op deze mooie boerderij, maar ook het eigen proeflokaal is hier gevestigd.

Heerlijk en eerlijk
De Twentse Bierbrouwerij heeft een mooi assortiment onderscheidende bieren met een heerlijke smaak en herkenbaar regionaal karakter. Zo is het Twents Premium Pils inmiddels een bekende verschijning in de regionale horeca. Daarnaast heeft de Twentse Bierbrouwerij een vast assortiment speciaalbieren; zo geniet u van het Twents Oer Pils, Twents Wit, Twents Bok, Twents DeGusteau Chef's Blond, Twents Amber, Twents Radler en de Twentse Honing Tripel. Voor de thuismarkt zijn deze bieren ook te koop bij diverse supermarkten en slijters in de regio. Verkrijgbaar in kratten, 4-packs, grote flessen (0,75cl) en te koop als geschenkkist. Ook perfect als geschenk dus.

Proeflokaal
Bij de brouwerij is ook een eigen Proeflokaal en restaurant waar u kunt genieten van de bieren en heerlijke gerechten. Zo is hun specialiteit het Twents Black Angus vlees; een samenwerking met de Wildhoeve Farm in Markelo waar 75 eigen koeien lopen. Eén koe slachten zij per maand, waarvan ieder deel terug te vinden is op de menukaart. Bijvoorbeeld als dry aged lende-biefstuk of de overheerlijke Twentse runderstoofpot met Black Angus rundvlees. De Twentse Bierbrouwerij is ook een geweldige locatie voor feesten, bruiloften en evenementen. Een passende ruimte op een unieke locatie, met overheerlijke gerechten. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor een vergadering, lunch, wisselende daghap of één van de leuke arrangementen!


Speciaalbier Festival
De Twentse Bierbrouwerij is ook gastheer voor het Twents Speciaalbier Festival. Dit zal gehouden worden op zondag 9 juni. Deze achtste editie is groter dan ooit; ruim 25 á 30 brouwers zijn van de partij. Bezoekers kunnen dan ook genieten van zeker 120 bijzondere speciaalbieren. Er zijn ook foodtrucks en meer, zodat de inwendige mens niets tekort zal komen. Kijk voor actuele informatie op: www.twentsspeciaalbierfestival.nl of houdt de facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Kom langs!
Maak zelf kennis met de bijzondere bieren en overheerlijke gerechten van de Twentse Bierbrouwerij. De Twentse Bierbrouwerij is op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 12.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 16.00 tot 23.00 uur en zondag van 16.00 tot 22.00 uur. Bel voor informatie met: 074-250 06 81 of kijk op: www.twentsebierbrouwerij.nl. Hier staat ook een uitgebreide lijst van de verkooppunten.

Wereldkampioenschappen Agility voor honden

HELLENDOORN - Van 10 tot en met 14 april vindt het wereldkampioenschap Agility voor honden plaats in Manege 't Oale Spoor'. Woensdagmiddag 12.00 uur vind de openingsceremonie plaats en aansluitend begint dan de 1 e wedstrijd.

Daarna zijn er elke dag wedstrijden vanaf 9.00-18.00 uur. Op zondagmiddag worden de wereldkampioenen gehuldigd. Agility is een behendigheidsport voor honden, tijdens deze wedstrijden leggen de honden in een zo snel mogelijke tijd een parcours af met diverse hindernissen. Dit parcours moet uiteraard snel worden afgelegd. De honden en baasjes moeten het parcours in een bepaalde volgorde afleggen en mogen dus geen fouten maken, de tijd en gemaakte strafpunten bepalen de klassering van de hond. Aan het WK nemen meer dan 200 honden deel en de deelnemers komen uit 15 verschillende landen zoals Australië, Zuid Afrika, Amerika, Canada, Rusland en diverse west Europese landen.

Deelnemers
De deelnemende honden hebben zich al gekwalificeerd in het land van afkomst en zijn dus stuk voor stuk toppers in deze sport. Publiek is uiteraard van harte welkom in manege 't Oale Spoor'.

Giethmen op wereldreis naar het Wilde Westen!

GIETHMEN - Het voorjaar komt weer op gang; voor de tuinliefhebber begint het dan ook weer te kriebelen. Wie graag wat inspiratie opdoet voor de tuin en het gezellige buitenleven is op zondag 14 april van harte welkom bij de open dag van diverse kwaliteitsondernemers uit de gemeente Ommen en omgeving.

Dit jaar is de derde editie van deze gezamenlijke open dag onder de noemer 'Giethmen gaat op Wereldreis'; nu met het thema: Het Wilde Westen. Cowboys, indianen, lekker eten en heerlijke versnaperingen... een dag om te genieten! Bezoekers van de eerste twee open dagen waren dan ook bijzonder enthousiast; zo stond afgelopen jaar Duitsland centraal. Een groep ondernemers uit Ommen en omstreken kwam destijds met het spontane idee om hun bedrijven op een leuke manier op de kaart te zetten. De open dag draait om de leuke diversiteit van alles wat met de tuin en het gezellige buitenleven te maken heeft.

Volop genieten
Geen tuin is echt compleet zonder mooie, passende meubelen van hoge kwaliteit. Hoeve Houtindustrie uit Ommen laat u dan ook graag kennismaken met het mooie aanbod van houten tuinmeubelen. De inwendige mens kan ook volop genieten op deze mooie open dag; zo laat Wijnhof Ommen u genieten van bijzondere Zuid-Amerikaanse wijnen. De Sis & Bro Bakery uit Ommen bakt heerlijke hartige en zoete broden in traditionele houtgestookte steenovens. Voor de vleesliefhebber is de Vechtdalkok uit Dalmsholte van de partij met specialiteiten zoals beef jerkey, sweet chickenwings, beans en smoked pork belly. Tot slot is er voor de kinderen een springkussen aanwezig en kunnen ze gratis een ritje maken als cowboy of cowgirl op een pony. De eerdere open dagen waren gezellige publiekstrekkers.

Palmexpert
Uiteraard kunt u op deze dag ook vrijblijvend kennismaken met het brede aanbod van exotische en mediterrane bomen en planten van Palmexpert. Gerben en Monique van Dorsten hebben ruim 20 jaar ervaring met de inkoop en verkoop van palmbomen, later kwamen hier ook veel andere soorten bij: olijfbomen, cipressen, vijgenbomen en cactussen, die natuurlijk helemaal binnen het thema passen. Alle bomen en planten worden met grote zorg geselecteerd om u de beste kwaliteit en goed advies te kunnen bieden.

Speciale aanbieding
Alléén op deze open dag heeft Palmexpert ook een leuke aanbieding. U koopt dan een Trachycarpus fortunei multistam palmboom met 3-4 stammen per palmboom en een hoogte van 100-110 centimeter voor 100 euro per stuk in plaats van de normale prijs van 139,95 euro. Let wel: de aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt. Kunt u de bomen niet direct meenemen? Ook bezorging is mogelijk voor 29,95 euro.

Kom langs
U bent van harte welkom op deze wereldreis naar het Wilde Westen! De open dag is gratis te bezoeken en duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Palmexpert is gevestigd aan de Koedijk 9a, 8147 RE in Giethmen (Ommen). Neem voor meer informatie contact op via: 0529-457245 of op kijk op: www.palmexpert.nl. Palmexpert is ook op eerste en tweede paasdag geopend; u bent beide dagen van harte welkom van 10.00 tot 17.00 uur.

Avontuur in het Ruhrgebied!

Foto: Ruhr Tourismus GmbH

TWENTE - Er valt jaarlijks veel te beleven in het Duitse Ruhrgebied. En om hier optimaal van te genieten kunt u ook de RUHR.TOPCARD kopen.

Per kalenderjaar kunt u kiezen uit maar liefst 94 gratis uitstapjes met de RUHR.TOPCARD. Dierentuin, rondvaartboten, industriële monumenten, musea en zwembaden openen hun deuren. Denk aan Zoo Duisburg, Gasometer Oberhausen en Landschaftspark Duisburg-Nord. Daarnaast bieden 50 partners toegang voor de helft van de prijs. Bezoek indoor skihal alpincenter Bottrop, de Apenheul bij Apeldoorn of Thermen Bussloo bij Voorst én betaal slechts de helft.

Gratis naar het pretpark
Koop van 1 tot 30 april 2019 een RUHR.TOPCARD en ontvang tot eind juni eenmalig gratis toegang tot een van onze partner-attractieparken. Krijgt u geen genoeg van al die adrenalinekicks? Dan bezoekt u de parken gewoon zo vaak u wilt. Want bij elk volgend bezoek betaalt u de helft van de toegangsprijs! Dat klinkt als een topaanbod, toch? Kies een van de drie pretparken: ?Movie Park Germany in Bottrop-Kirchhellen (gratis van 5 april tot 30 juni 2019). FORT FUN Abenteuerland bij Bestwig in Hochsauerland (gratis van 13 april tot 30 juni 2019) en Kernie's Familiepark in Kalkar, aan de Duits-Nederlandse grens (gratis van 19 april tot 2 juni 2019). Als dit geen unieke setting is: bij een nooit in gebruik genomen kerncentrale bevinden zich meer dan 40 attracties. Een wildwaterbaan, reuzenrad en de 58 meter hoge zweefmolen 'Vertical Swing' in de voormalige koeltoren. Hier is actie voor zowel jong als oud te vinden.

Extra korting voor lezers
van Hart van Twente

Lezers van deze krant profiteren nu bovendien van extra voordeel op de RUHR.TOPCARD! Volwassenen kunnen gebruikmaken van het actietarief van €48 (in plaats van €54) en kinderen (geboren tussen 2005 en 2014) betalen €35. Deze aanbieding geldt voor bestellingen die geplaatst zijn voor 30 april 2019.

Meer informatie
Voor meer informatie bel met: +49 (0) 1806 18 16 180 (€ 0,20 per gesprek in het netwerk van de Dt. Telekom, prijzen mobiele telefoon max. € 0,60 per gesprek) of kijk online op www.ruhrtopcard.de/en/. Bij een online bestelling van de RUHR.TOPCARD kunt u gebruikmaken van de code DWF Korting 2019. Meer informatie vindt u op de website: www.ruhrtopcard.de/en

Foto:
Ruhr Tourismus GmbH

Belastingdienst spreekuur

NIJVERDAL - Bibliotheek Nijverdal organiseert samen met Stichting de Welle een spreekuur voor het beantwoorden van uw vragen.

Tijdens het spreekuur kunnen de adviseurs u helpen bij het invullen van uw formulieren. Als u hulp wilt bij het invullen van de belastingformulieren is het noodzakelijk om een afspraak te maken bij Stichting de Welle. Om gebruik te maken van deze diensten betaalt u als alleenstaande €15,- en €25,- voor fiscaal partnerschap. Tip: vraag tijdig een machtiging aan bij de belastingdienst! Het spreekuur is op donderdag 11 april om 09.00 tot 09.30 uur.

Proeverij event van Salland

HELLENDOORN - Geniet in de buitenlucht bij Landgoed de Uitkijk van een goed glas wijn, muziek, biologische producten en leerzame kookworkshops.

Tijdens dit event kunnen bezoekers genieten van de Twentse kazen, gerookte vis, ambachtelijk brood, bijzondere wijnen en speciaal bier. Tijdens deze proeverij kunt u proefmunten kopen, waarmee alle kleine gerechten en lekkernijen genuttigd kunnen worden. Er zijn diverse terrassen op het terrein waar u rustig kunt zitten en genieten van uw gerechtjes en drankjes. Tevens kunt u naast de proeverij ook genieten van de band die optreedt en zullen er kookdemonstraties plaatsvinden. Ook wordt er aan de kinderen gedacht, waarvoor ook diverse (kook)workshops worden georganiseerd. Naast de gezelligheid is deze dag ook nog eens heel erg leerzaam. Dit event vindt plaats op Landgoed de Uitkijk.

Systematik Bemiddelaar Bouw-diensten: Nu ook in uw regio!

TWENTE - Wij, het bedrijf SYSTEMATIK, zijn sinds 2004 actief in Nederland en hebben ons met onze kwaliteit en service bewezen in Limburg en Brabant. Alleen al in Nederland hebben we nu een klantenbestand van meer dan 4.000 tevreden klanten. Op grond van tal van aanbevelingen in de regio's Gelderland en Overijssel hebben we besloten om daar nog actiever te worden.

Wie of wat is SYSTEMATIK? Systematik is een middelgroot bedrijf dat onder leiding van de eigenaar al meer dan 20 jaar alle dakdekkerswerkzaamheden uitvoert. Wij bieden u een allround service, van gratis advies op uw locatie, planning van de renovatie tot en met de montage. Waarom Systematik? Omdat wij u volledig en eerlijk adviseren. Onze deskundige medewerkers inspecteren en analyseren uw dak en vinden de juiste oplossing voor uw huis! Laat u overtuigen door onze jarenlange ervaring en kwaliteit. Profiteer van onze hoge en eenmalige korting van 20 %. Handel snel, het aanbod is beperkt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Systematik ook op de website: www.systematik.nl

Duurzaam zonnepark

RIJSSEN - Duurzaamheid is het cement tussen alle onderdelen van bouwbedrijf Roosdom Tijhuis. Dit streeft het bedrijf na in haar volledige kringloop, van sloop tot bouw en van de tekentafel tot de sleuteloverdracht.

Dit betrekken zij niet alleen op zichzelf, maar ook op leveranciers en klanten. Iedereen die met Roosdom Tijhuis te maken krijgt, merkt dat het bedrijf haar nalatenschap serieus neemt. Om haar duurzaamheidsambitie verder in te vullen heeft Roosdom Tijhuis onlangs een overeenkomst getekend voor de installatie van ruim 2.700 zonnepanelen. Leverancier ProfiNRG uit Utrecht zal deze zonnepanelen aanbrengen op de daken van de vestigingen aan de Ethaanstraat 7 en de Jutestraat 8 en 24. Als eind juni alle zonnepanelen operationeel zijn wekken zij samen ongeveer 702.500 kWh per jaar op, wat gelijk staat aan het gemiddelde jaarverbruik van 235 huishoudens. Met deze investering is Roosdom Tijhuis (bijna) volledig zelfvoorzienend en zet het bedrijf de volgende stap naar een duurzame toekomst. Kortom, een mooie ambitie voor dit bedrijf om een steentje bij te dragen aan het milieu.

Lysa's Nijverdal aanstaande zaterdag officieel open!

Foto: Lysa Aaltink

NIJVERDAL - Gezonde voeding staat hoog in het vaandel bij Lysa's. Deze gloednieuwe ontbijt/lunchroom aan de Maximastraat 9 wordt zaterdag 6 april officieel geopend. Iedereen kan het gehele weekend komen kennismaken en genieten van kleine proefhapjes.

De afgelopen week kon u kennismaken met Lysa's Nijverdal. Vorige week zaterdag gingen de deuren alvast open. Gezond! Biologisch! En super lekker! Dat is dé kracht achter Lysa's. Dat beaamt eigenaresse Lysa Aaltink! "Ik ben al een aantal jaren bezig met gezonde voeding. Hiervan heb ik ontzettend veel geleerd. Je hebt alleen de basisstoffen in het eten nodig. Het "boeren eten" noem ik het zelf. Natuurlijk eten zonder toegevoegde stoffen om alles maar houdbaar te maken of om een smaak te creëren. Daarom wil ik in Lysa's zoveel mogelijk gezond, biologisch en lekkere gezonde voeding serveren. Een hapje vlees zit hier zeker tussen! Alleen dan wel van bijvoorbeeld een gezonde koe."

Bij Lysa's wordt gedacht aan de meest voorkomende allergieën. Denk daarbij aan: gluten, suiker en lactoseallergie of overgevoeligheid van bepaalde andere stoffen. Hiervoor heeft Lysa een allergenen cursus gevolgd. "Iedereen kan dus komen eten! Ik ga lekker vroeg open (7:30 uur) dus wanneer je weinig tijd hebt, of gewoon een mega lekkere trek hebt, dan kun je bij mij ook een take-way maaltijd halen voordat je naar je werk of school gaat."

In de vitrines staan take-way overnight-oats, yoghurts met fruit/noten, slow-juice sappen, detox sapjes en smoothies. Daarnaast worden allerlei andere ontbijtjes en lunches geserveerd, zoals bananenbrood, het betere brood van de bakker hier uit de buurt en glutenvrije broodjes met heerlijk beleg naar keuze. Daarnaast zullen er nog meer gezonde gerechten worden klaargemaakt. "Ik ben er ontzettend trots op dat ik dit samen met mijn vader kan gaan verwerkelijken. Samen met zijn vrouw Marely zal ik de meest unieke gerechten bedenken", aldus Lysa Aaltink.

Kom jij het komend weekend ook proeven?