Hart van Nijverdal

10 mei 2019

Hart van Nijverdal 10 mei 2019


SVVN Schoolvoetbaltoernooi

NIJVERDAL - Woensdagmiddag 15 mei staat alweer de 4e editie van het SVVN Mini Schoolvoetbaltoernooi op het programma. Vanaf 13.30 uur barst het toernooi los op sportpark Groot Lochter. Dat het toernooi een groot succes wordt, blijkt wel uit het aantal deelnemende teams dat nog steeds groeit. Dit jaar zullen 110 basisschoolteams deelnemen aan het toernooi.

'Sport & bewegen' en 'Voetbal & plezier' zijn de kernwaarden die naar voren komen bij het voetbaltoernooi en in de entourage rondom deze dag. Zo is er een opblaasbaar pannaveld met 4 goals. Er zijn leuke prijzen te winnen met het gatenschieten op een groot opblaasgoal. Ook zal de mascotte van een bekende club uit de regio rondlopen voor foto's, handshakes en knuffels.

Activiteiten
Op het SVVN-plein is er voor zowel de deelnemers als bezoekers veel te doen. Hier staan onder ander een springkussen, een schminktent, een team yell-tent. Ook op de velden zal het volle bak zijn met alle deelnemende voetballers. Alle 110 teams spelen drie voetbalwedstrijden en drie spellen, waarbij bewegen en plezier voorop staan.

Afsluiting
Om 16.30 uur begint de spectaculaire afsluiting van dit toernooi. DJ Lars zal het feest afsluiten en circa 1600 mensen zullen het toernooi afsluiten met een flashmob. Deze zal vanuit de lucht gefilmd worden door drones. Kortom, het belooft weer een enorm leuke en sportieve dag te worden. Kom zeker even langs om de sfeer te proeven!
Het voetbaltoernooi wordt op woensdag 15 mei van 13.30 tot 17.15 uur georganiseerd. Iedereen is op deze sportieve dag welkom op sportpark Groot Lochter in Nijverdal.

Foto: Annemarie Aufderhaar

Next Episode Crew naar Kampioenschap

NIJVERDAL - De hiphopformatie Next Episode Crew, van JONI connect | dance & sport lifestyle, heeft zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap van Hiphop Unite. Dit kampioenschap zal plaatsvinden in het weekend van 24 tot en met 26 mei in het ECC in Leiden.

Tijdens het Europees Kampioenschap zal het team strijden tegen diverse teams uit o.a. Rusland, België en Portugal. Op donderdag 23 mei vertrekt het team, bestaande uit; Beau Funk, Sanne van Diermen, Nathalie Brouwer, Sophie Baan, Miriam Molenaar (leidster) en Joshua Rada (coach en choreograaf) om zich te registreren voor de eerste ronde op vrijdag 24 mei. De top 10 crews zullen op zaterdag 25 mei strijden in een halve finale en dezelfde dag eventueel een finale.
Wedstrijdweekend
Next Episode Crew verheugt zich enorm op dit wedstrijdweekend. De hiphopformatie is wederom dankbaar dat zij de gelegenheid krijgen om hun passie en liefde te delen op één van de grootste internationale danspodia van de wereld. Het zal in het teken staan van het samen zijn en vooral genieten van elkaar en de andere dansers. "Want niets is mooier dan dit samen als team te mogen doen", aldus coach en choreograaf Joshua Rada.

(Lees het vervolg op pagina 3.)

Jaargang: 4 • Nr 161• Wk 19

Platina huwelijk!

Op maandag 6 mei was het groot feest in Woonzorgcentrum de Blenke in Hellendoorn. De heer (97 jaar) en mevrouw Luurtsema - Grooters (95 jaar) waren 70 jaar getrouwd! Anneke Raven, burgemeester van Hellendoorn, heeft het echtpaar verrast en gefeliciteerd met hun platina huwelijk. Samen met de mensen die ze liefhebben, hebben ze een feestelijke en gezellige dag beleefd!

"Mijn vader kwam in zijn tienerjaren in Nijverdal terecht toen hij moest onderduiken in de oorlog. Mijn moeder was bevriend met de dochter van de overburen, waardoor ze in contact kwamen en elkaar beter leerden kennen," vertelt de dochter van het echtpaar. Na de oorlog vertrok de heer Luurtsema richting Groningen, waar hij ging werken. Mevrouw Grooters ging hem achterna en ging als dienstmeisje werken in Haren. In deze periode bloeide hun liefde op en wisten ze dat ze voor elkaar wilden gaan.

Huwelijksbootje

Het stel besloot terug te gaan naar het Oosten en gingen samen in Nijverdal wonen. Op 6 mei 1949 stapte het stel in het huwelijksbootje, waarna ze in de jaren erna samen vier kinderen kregen: drie dochters en een zoon. In de jaren die volgden ging de heer Luurtsema werken bij de PTT en bleef zijn vrouw thuis om de kinderen te verzorgen en de huishoudelijke taken uit te voeren. "Mijn vader vond het heerlijk om in zijn vrije tijd de fiets te pakken en samen met ons, de kinderen, de natuur te ontdekken. Mijn moeder hield zichzelf op een andere manier bezig; ze verrichtte veel vrijwilligerswerk, onder andere bij de basisschool waar wij als kinderen op school zaten," aldus de dochter.

Grootouders

Inmiddels is het echtpaar trotse grootouders van zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. "Na het herseninfarct van mijn moeder, was het helaas niet meer mogelijk om zelfstandig te blijven wonen. Gelukkig kwam er een inleunwoning vrij in het Woonzorgcentrum de Blenke in Hellendoorn. Hier konden mijn ouders samen blijven wonen en toch de hulp krijgen die ze nodig hadden."

Het geheim

Wat het geheim precies is van dit lange huwelijk weet de dochter van het echtpaar niet precies. "Wat ik wel weet is dat mijn ouders altijd met elkaar zijn blijven communiceren, naar elkaar hebben geluisterd en elkaar hebben gerespecteerd".

Peer Gynt & Prediker

NIJVERDAL - Peer Gynt & Prediker betreft een muzikale vertelling met vragen van alle tijden als: 'wie ben ik' en 'waar gaat het om in het leven'.

De uitvoering vindt op zondag 26 mei om 20.00 uur plaats in het Openluchttheater in Nijverdal aan de Duivecatelaan 11. Drie jaar geleden zorgde deze voorstelling voor een vol theater. Peer Gynt & Prediker is een wereldberoemd klassiek muziekstuk dat in 1867 is geschreven door de Noorse toneelschrijver en dichter Henrik Ibsen. Hij heeft samenwerkt met Edvard Grieg, die de de muziek heeft verzorgd, waardoor het een beroemd geheel is geworden.

Wijsheidsliteratuur

'Prediker' is een klein boekje uit de Joodse wijsheidsliteratuur. Mogelijk is het boekje al geschreven in de derde eeuw voor Christus. Er staan allerlei vragen in over dat wat ons overkomt, over de zin van alles wat we doen. En of er ook een advies is voor het leven hier en nu. In de uitvoering van "Peer Gynt & Prediker" in het Openluchttheater worden de wijsheidsspreuken, het verhaal en de muziek met elkaar verbonden tot een betekenisvol geheel.

Kaartverkoop

Kaarten zijn in de voorverkoop voor €5,00 verkrijgbaar bij Ambachtsbakker Nieuwenhuis aan de Constantijnstraat 48, 7442 ME in Nijverdal en bij Konijnenbelt Fietsplezier aan de G.H. Kappertstraat 12, 7443 RC Nijverdal. Op zondag 26 mei worden er ook kaarten aan de kassa verkocht. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Het Ravijn: Kwartfinale

NIJVERDAL - De waterpoloheren van Het Ravijn starten komend weekend met de kwartfinale play-offs om het landskampioenschap van Nederland. Na een goede voorbereiding in Berlijn, waar afgelopen weekend werd gespart tegen Potsdam, wacht vrijdagavond 10 mei regerend landskampioen en bekerhouder AZC uit Alphen aan den Rijn.

De Ravijnheren beginnen vrijdagavond 10 mei met een uitwedstrijd in zwembad De Thermen in Alphen. Zaterdagavond 11 mei volgt de thuiswedstrijd. Een eventuele derde wedstrijd wordt, indien nodig, gespeeld op zondag 12 mei in Alphen aan den Rijn. Alle drie de wedstrijden zullen om 19.00 uur beginnen.

Dames

De waterpolodames van Het Ravijn zijn in de halve finales helaas uitgeschakeld. Na een goed trainingskamp bij het Spaanse CN Mataró, bleek regerend landskampioen- en bekerhouder Polar Bears, in twee wedstrijden een niet te kloppen ploeg voor het team van Jan Mensink. Donderdagavond 2 mei waren de berinnen in eigen huis al met 8-4 te sterk voor de Nijverdallers. Vrijdagavond won de Edese ploeg met 7-13 van Het Ravijn. De Ravijndames begonnen de twee halve finale wedstrijden wel goed aan de wedstrijd, maar de jonge ploeg verzuimde telkens de gecreëerde kansen goed af te ronden. De Edese ploeg wist elke doelkans wel succesvol te verzilveren en zijn dan ook de terechte finalist voor het landskampioenschap. De tegenstander van Polar Bears in die finale wordt Widex/GZC-Donk, dat UZSC in twee wedstrijden met 8-5 en 9-7 wist uit te schakelen.

Afscheid

Vrijdagavond 3 mei was het de laatste wedstrijd voor twee routeniers in de damesploeg. Tessa Stutterheim en Lisanne Zonder speelden hun laatste wedstrijd. Op een later tijdstip zal op passende wijze nog aandacht aan het afscheid worden besteed.

Regionale Israëlavond

NIJVERDAL - Donderdag 16 mei organiseert het Israël Platform Hellendoorn-Nijverdal (IPHN) een studieavond met ds. Jaap de Vreugd van christenen voor Israël.

Het thema van deze studieavond is: 'De plaats van Israël in Gods heilsplan.' De bijeenkomst vindt plaats in 'Het Centrum' aan de Constantijnstraat 7a in Nijverdal. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis. Wel wordt er een collectie gehouden. Er zijn Israël producten te koop, er is een boekentafel en er worden zelfgemaakte kaarten verkocht voor een goed doel in Israël. Jaap de Vreugd was als Hervormd predikant werkzaam in de PKN. Hij is oud-voorzitter van Christenen voor Israël.

Museum Erve Hofman

HELLENDOORN - Vanaf 1 mei is museum Erve Hofman weer geopend. Er zijn twee nieuwe tentoonstellingen gemaakt, die zowel vakantiegasten als inwoners van Overijssel zullen aanspreken.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 13.30 en 17.00 uur. Kinderen tot en met twaalf jaar en Noabers mogen het museum gratis bezoeken. Volwassenen betalen €4,- entree. U vindt het museum aan de Hofmanstraat 2 in Hellendoorn. Meer informatie is te vinden op www.oaldheldern.nl

Wereldwijde meditatie

NIJVERDAL - Kom jij op zondag 12 mei van 16.00 tot 17.00 uur mediteren? Met het beoefenen van meditatie leer je meer te denken wat je wilt denken en te voelen wat je wilt voelen.

Moments of Mass Mindfulness organiseert deze meditatie in Zen Nijverdal aan de Piet Heinstraat 1B. Mensen voelen en denken niet alleen in het eigen lichaam. Het hart creëert een klein, maar meetbaar elektromagnetisch veld om ons heen dat effect heeft op onze omgeving. Tijdens deze wereldwijde meditatie wordt onderzocht hoe hoog de energie is van de groep tijdens de meditatie en in welke mate er enig effect is te meten op het elektromagnetische veld van de aarde, gemeten met de uiterst gevoelige sensoren die zijn geplaatst in verschillende werelddelen. Meer informatie over Zenmeditatie kun je lezen op www.zen.nl

(vervolg van voorpagina)

Kampioenschappen
Om dit weekend nog spannender te maken, zullen de dansers op zondagochtend 26 mei vroeg uitchecken en vanuit Leiden doorreizen naar Beverwijk voor deelname aan het Nederlands kampioenschap van We Know You Can Dance (WKYCD). Hier wist het team de afgelopen twee jaar de Nederlandse titel te winnen. Daarnaast zijn Miriam & Joshua (Dynamic Mi-Jo) ook geplaatst voor dit NK en zullen zij de strijd aan gaan om Nederlands kampioen te worden.

Volg Next Episode Crew
Volg Next Episode Crew via de Facebook- en Instagram pagina van JONI connect. Hier staan allerlei leuke foto's en wedstrijdverslagen op. Ook op de website www.joniconnect.nl wordt veel informatie gedeeld.

Historische dag voor Korenmolen de Hoop

Foto: Molen de Hoop

HELLENDOORN - Zaterdag 11 mei is het Nationale Molendag. Korenmolen de Hoop zal op deze Molendag niet alleen de deuren openen van de molen, maar ook die van de nieuwe ambachtelijke winkel.

Korenmolen de Hoop in Hellendoorn is gedateerd uit 1854, maar werd vanaf 1937 enkel gebruikt als opslagruimte en raakte in verval. In 1973 kocht de gemeente Hellendoorn de Korenmolen voor een symbolisch bedrag van 1 gulden. Molenaar Jan van de Beld is in 1985 op de molen gekomen.

Ambachtsbakker

Jan van de Beld en André Nieuwenhuis, van Ambachtsbakker Nieuwenhuis, hebben nu de handen ineen geslagen en hebben een extra verkooppunt van brood en gebak geopend. In de winkel vindt u specialiteiten en verschillende soorten brood, zoals speltbrood, koolhydraatarm brood, maar ook zachte bolletjes en krentewegge. Naast het vaste assortiment is het ook mogelijk om vooraf een bestelling te plaatsen.

Molenproducten

In de winkel zullen diverse producten worden verkocht: eigen molenproducten, meelsoorten en mixen voor brood, koek en cake. Tevens zijn de meel- en bakproducten via de webshop te koop. Anja van den Dolder (wethouder van de gemeente Hellendoorn) zal om 11.00 uur samen met Jan van de Beld (Molenaar) en Fokke Bakker (voorzitter Stichting Vrienden van Molen de Hoop) de opening verrichten. U vindt de Korenmolen aan de Ninaberlaan 78 in Hellendoorn.

Officiële opening

Tijdens de officiële opening krijgt iedere bezoeker een broodje aangeboden om kennis te maken met het lekkere ambachtelijke brood. Kolenmolen de Hoop is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor vragen, bestellingen en eventuele wensen kunt u contact opnemen met Korenmolen de Hoop: 0548-655957 en met Ambachtsbakker Nieuwenhuis: 0548-621014.

Column

Dodenherdenking - Bevrijdingsdag

Foto: Hans Bolte

Bijzondere tijd april, mei. Pasen de herdenking van de dood en opstanding van Jezus, gevolgd door dodenherdenking en bevrijdingsdag. Hoe waar kan de tekst van het lied: 'Is de doodsangst overwonnen, is het alle dagen feest'! eigenlijk zijn? Al ben ik niet kerkelijk, geloof ik wel dat het verhaal van The Passion er niet zomaar is. Jezus was een verbinder, betrok mensen erbij die afgeschreven werden én hij stelde vragen bij oude wetten zodat mensen vrij konden worden. De gevestigde orde zat daar niet op te wachten want die hadden macht, zekerheid van inkomen ook en geen belang bij verandering. Dit verhaal gaat door, niet alleen in verhaal maar ook door al onze ervaringen van mensen samen heen (geloof ik). Een verhaal van dood naar leven?

Zijn leven voert hij vooral met geweld- en oordeelloosheid als motto, omdat hij geloofde dat de mensen die hem dingen aandeden, zichzelf niet kenden. Deze mensen dachten hun masker, hun status nodig te hebben om overeind te blijven. Jezus geloofde dat elk mens in principe als hem was, bron van liefde en licht. Alleen zijn vijanden durfden daar niet op te vertrouwen, en daarom kon Jezus zelfs deze mensen liefhebben, met alle moeite en weerstand die dat opriep.

In deze roerige tijd hoor ik soms mensen negatief denken over de wereld en haar toekomst. Vraagstukken over economie en welvaart, terrorisme, geweld, milieu en immigratie zijn moeilijk en groot. Ik hoop waarlijk dat we dit alles blijven zien als uitdaging. Ik wil blijven geloven in een hoopvolle toekomst, een weg van bevrijding. Het probleem met deze weg is, dat onze mind (ego) alleen antwoorden en feiten kent vanuit het verleden en nieuwe mogelijkheden al gauw als onmogelijk ziet. Antwoorden alleen vanuit wetenschap hebben ons veel gebracht, maar wel licht, komt het nu meer aan op: in vertrouwen te stappen, voorbij het weten. Voelt u weerstand? Wellicht ligt daar een uitdaging? Hoe minder gedefinieerd je `ik` en je `waarheden` hoe meer ruimte? Durf te twijfelen? Geldt voor mij in elk geval wel. Een moeilijke fase voor menig mens en mensheid.

Als we kijken naar de geschiedenis is (ver)oordelen vooral wat we gedaan hebben. Het leert ons ook dat elkaar veroordelen omdat je van een ander geloof of ras bent, alleen maar ellende oplevert. Dit is wel hoe we het in de hele geschiedenis hebben gedaan, tot een climax met WO2. Veel oude structuren waren en zijn nog steeds gebaseerd op oude systemen van macht en status: in religies, in de kerk, in ordening van landen, in de economie en samenleving, orde van kennis. Het bewustzijn dat dit niet de weg is, is gelukkig gegroeid en groeiende. Wellicht dat dit collectieve bewustzijn, ons oproept, nog dieper te kijken in onszelf, onze maskers van ons ego (weten, macht, controle) verder af te leggen, zodat ons hart meer tot zijn recht kan komen. Het hart met wellicht meer vermogen van weten, voelen en spreken dan we tot nog toe aannemen? Is dat dan de verandering van tijdperk, van ego naar hartbewustzijn?

Persoonlijk geloof ik van wel en uit eigen ervaring zeg ik het is niet altijd een makkelijke weg, maar wel één die leidt naar meer ervaren van zinvolheid, blijdschap, gezondheid en energie en dankbaarheid voor alles wat is. Ik wens u een tijd van vertrouwen toe en waar u ook bent of gaat: een goede reis!

Geïnspireerd door Nelson Mandela`s lijfspreuk: onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn, onze grootste angst is dat we volmaakt en licht zijn.

Hans Bolte, Puur therapie en coaching

Het Ravijn verwelkomt FTP Training Center

NIJVERDAL - Kickboksschool FTP Training Center uit Nijverdal vestigt zich voor de komende drie jaar in zwem-, sport- en zorgcomplex Het Ravijn in Nijverdal. Burgemeester Anneke Raven ondertekende onlangs samen met de eigenaren van de kickboksschool, Jordi Picanussa en Leonie Picanussa, de huurovereenkomst voor de vestiging in het Ravijn.

Met de vestiging van FTP Training Center in Het Ravijn en de komst van Columbus Junior kinderopvang vorig jaar, zijn bijna alle ruimtes in het complex in gebruik. Alleen op de eerste verdieping is er nog één ruimte beschikbaar voor verhuur. Manager Ruben Buijserd van Het Ravijn: "We zijn blij met de komst van de kickboksschool. Ondernemers uit onze gemeente kunnen hun volgende stap zetten in de gezamenlijke beweegambitie."

Toegankelijk

FTP Training Center wil een toegankelijke kickboksschool zijn waar krachten, talenten en potentie volledig tot bloei mogen komen. De eigenaren van de kickboksschool werken beiden in de zorg en bieden naast de bokstrainingen ook (jeugd)zorgtaken aan. Ze willen ontspanning door inspanning bieden. Het FTP Trainig Center neemt deze maand zijn intrek in het nieuwe onderkomen op de zorgvloer in Het Ravijn. Het Ravijn bevindt zich aan de Piet Heinweg 16 in Nijverdal.

Gecoördineerde integrale controle

NIJVERDAL - Op maandag 6 mei vond een gecoördineerde integrale controle plaats in de gemeente Hellendoorn. Medewerkers van de gemeente Hellendoorn, de Brandweer Twente, de Sociale Recherche Twente, de Omgevingsdienst Twente en de politie voerden de controle gezamenlijk uit.

Bij de controle zijn negen panden bezocht. Hierbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd. Wel zijn er overtredingen en tekorten gesignaleerd op het gebied van brandveiligheid, milieuwetgeving en de Basisregistratie Personen. Daarnaast heeft de controle informatie opgeleverd die nader onderzoek vraagt. De gezamenlijke controles worden gehouden om de leefbaarheid in de gemeente te versterken. Daarvoor is het van belang dat iedereen staat ingeschreven op het adres waar hij of zij echt woont en dat fraude met uitkeringen of toeslagen wordt voorkomen. Het gebruik van een pand dient overeen te komen met bestemmingsplannen en vergunningen, woon- en gebruikssituaties mogen geen overlast voor de omgeving opleveren en een pand moet (brand)veilig zijn. De controles stellen instanties ook in de gelegenheid om kwetsbare zorgmijders te signaleren, zodat hierop passende actie kan worden ondernomen. Door alle disciplines te bundelen en de bijbehorende instanties te betrekken, kunnen alle controles in één keer worden gedaan. Daardoor wordt mogelijke overlast door deze acties beperkt. Hellendoorn gaat, net als andere Twentse gemeenten, gecoördineerde controles vaker uitvoeren. "Inwoners zijn gebaat bij een leefbare en veilige gemeente, ondernemers hebben belang bij een goed ondernemersklimaat en een representatieve uitstraling van panden en omgeving. Met dit soort controles kunnen we dit allemaal bevorderen," aldus burgemeester Anneke Raven.

Er is een leven na hersenletsel

TWENTE - Schade aan je hersenen kan verstrekkende gevolgen hebben. De stichting InteraktContour helpt mensen die na hersenletsel hun leven weer opnieuw moeten opbouwen en indelen.

De hersenen sturen alle processen aan in het lichaam. Daarom kan schade aan de hersenen door bijvoorbeeld een ongeval of een beroerte ook veel verschillende uitingsvormen kennen, waaronder gedeeltelijke verlamming of veranderingen in iemands persoonlijkheid. Vaak vraagt dit om drastische veranderingen in het leven dat iemand gewend was. InteraktContour helpt mensen daarbij.

InteraktContour helpt op verschillende manieren na hersenletsel. Door middel van individuele begeleiding kunnen ze mensen bijstaan in het revalidatietraject. Dit is gericht op verschillende vlakken, waaronder het leren plannen en organiseren of beter omgaan met emoties. Ook het verwerken van de gebeurtenis is iets waar InteraktContour mensen mee helpt. Na de revalidatieperiode is het tijd om vooruit te kijken: kan je je huidige werk nog uitvoeren, of kan je omgeschoold worden? InteraktContour helpt met leren, werken of het vinden van een passende dagbesteding als werken niet meer mogelijk is.

Ambulant
Ook biedt InteraktContour hulp bij mensen thuis. Begeleiding bij alledaagse dingen als aan- en uitkleden of het huishouden organiseren behoren tot het takenpakket van de stichting. Met deze hulp kunnen mensen zo zelfstandig mogelijk leven. De medewerkers zijn dag en nacht beschikbaar en er wordt per persoon bekeken welke ondersteuning nodig is.

Meerdaagse wandeling
Op 14 Mei is het de dag van de beroerte, de dag dat we stil staan bij de risico's en gevolgen van een beroerte. Hoewel de meeste mensen boven de 65 jaar zijn als ze getroffen worden door een beroerte, kan dit in theorie iedereen overkomen. Hoe veel schade een beroerte maakt is afhankelijk van verschillende factoren. Zorgaccent en de Welle organiseren een wandelmeerdaagse die start op 14 mei, dag van de beroerte. Met de slogan "verder met hersenletsel" doet de dagbesteding InteraktContour mee met deze meerdaagse wandeling. Hiermee laten ze zien dat er na niet-aangeboren hersenletsel (NAH) ook nog heel veel wel mogelijk is!

Freedom Ride

NIJVERDAL - Voor de vierde keer werd op zondag 5 mei de Freedom Ride verreden. Nijverdal was de startplek, waar meer dan 1000 deelnemers uit heel Nederland en zelfs uit België en Duitsland zich verzamelden voor deze unieke toertocht over de Sallandse Heuvelrug.

Families die samen de uitdaging aangingen of maten uit het leger, de één uit Zeeuws-Vlaanderen en de ander uit Friesland, die elkaar op de fiets weer troffen. Geja en Patrick Olthoff legden de 75 kilometer zelfs op de step af! Hélène Meelissen, die namens de Provincie Overijssel aanwezig was, reed de 35 kilometertocht op haar vouwfiets.

Peletonstocht

De grootste groep renners reed de pelotonstocht van 90 kilometer. Fietsliefhebbers, renners van Team Jumbo-Visma, politieteams, de Wounded Warriors, de luchtmobiele brigade en overig defensiepersoneel werden geteisterd door regen en hagel maar kwamen desondanks na 50 kilometer met een glimlach de Holterberg omhoog. "Ach," vertelde veteraan Edwin de Wolf vrolijk, "90% van de tocht was gewoon droog."

Canadese Begraafplaats

Op de Canadese Begraafplaats vond onder een stralend en verwarmend zonnetje een indrukwekkende ceremonie plaats. Burgemeester Arco Hofland van Holten-Rijssen memoreerde hoe de begraafplaats en de bijna 1400 daar rustende militairen deel zijn van Holten. "Zij zijn in de loop der jaren familie geworden. Voor de inwoners van Holten is het een belangrijke plaats." Minister Ank Bijleveld van Defensie benadrukte dat vrijheid niet vanzelfsprekend mag worden. "Tot op de dag van vandaag strijdt Nederlands defensiepersoneel voor dat kostbare goed. Vandaag staan we daar extra bij stil op deze sportieve dag. Fit zijn en topsport gaan hand in hand en daarom is de Freedom Ride zo'n mooi evenement waar veel van onze medewerkers met plezier aan deelnemen," besloot zij.

Warm onthaal

Na afloop legde iedereen een bloem bij een van de graven op de begraafplaats en werd het laatste deel van de Freedom Ride verreden. In Nijverdal wachtte hen een warm onthaal met gejuich van het publieke en een heerlijke vrijheidsmaaltijd op het Henri Dunantplein. Plaatsvervangend commandant der landstrijdkrachten generaal Matthijssen proostte samen met de deelnemers op de vrijheid.

Prachtige route

"Het was een prachtige route," prees Daan Olivier van Team Jumbo-Visma. "Het is bijzonder met zoveel mensen te vieren dat we in vrijheid kunnen leven. De generaties voor ons hebben daarvoor hard gevochten en wij moeten blijven vechten dat deze vrijheid behouden blijft." In 2020 zal de lustrumeditie van de Freedom Ride worden verreden in het jaar dat we in heel Nederland en Europa 75 jaar bevrijding herdenken.

Bijeenkomst Sport- en Cultuurfestival

HELLENDOORN - Op zaterdag 7 september organiseren ZINiN en Team Sport van gemeente Hellendoorn het Sport- en Cultuurfestival. Verenigingen en aanbieders van sport, kunst en cultuur uit de gemeente krijgen de kans om zichzelf tijdens dit evenement te presenteren.

Op maandag 27 mei houdt de organisatie van het Sport- en Cultuurfestival een bijeenkomst voor geïnteresseerde Sport- & Cultuurverenigingen en aanbieders.

Deelgenoot

Tijdens de bijeenkomst maakt de organisatie de geïnteresseerde verenigingen deelgenoot van hun plannen en krijgen de verenigingen de kans om mee te denken over de opzet van het Sport- en Cultuurfestival. De informatieavond start op maandag 27 mei om 19.30 uur in de theaterfoyer. Na het officiële gedeelte, dat ongeveer tot 20.30 uur duurt, biedt de organisatie de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te netwerken.

Bruisend Nijverdal

Het evenement wordt dit jaar gehouden op zaterdagmiddag 7 september, wat in dezelfde week valt als Bruisend Nijverdal. Hiermee zal de middag een extra feestelijk tintje krijgen door alle activiteiten die dan in het centrum plaatsvinden.

Opgeven

Wilt u aanwezig zijn bij de bijeenkomst van het Sport- en Cultuurfestival 2019 om samen weer een mooie editie neer te zetten? Meldt u dan vóór 20 mei aan via cultuur@zinin.com (culturele verenigingen), t.groothuis@hellendoorn.nl (sportverenigingen).

Hertruiters vallen weer in de prijzen

HELLENDOORN - Tijdens de dressuurwedstrijd bij de Reggehoeve kwamen Frank Hosmar en Milou Ekkel aan de start in de klasse Z2. Beiden wisten een proef winnend af te sluiten. Milou maakte haar debuut in deze klasse met haar paard Uvonia. Zij kreeg 226,5 punten voor haar proef. Frank reed zijn paar Guetta naar de overwinning met 218 punten.

Milou kwam dit weekend ook aan de start in Vragender in de klasse Z1 met haar paard Uvonia. Hier behaalde een tweede prijs met 222 punten. Luc Eshuis ging met zijn pony Forest Fire van start in Ruurlo. Hij sprong in de klasse B categorie C naar een eerste plek met een foutloos parcours en 75,5 punten voor de wijze van rijden. Corinda Hutterd ging van start in Markelo met haar paard Indy. Zij startte in de klasse L1 dressuur en behaalde met 194,5 punten de vijfde prijs. Ook Silke Pot startte met haar pony Nirvana in Markelo. Zij kwamen uit in de klasse B dressuur. Met twee keer 195,5 punten had zij een tweede en vierde prijs.

Vleermuizen spotten

HAARLE - Wandel mee met de boswachter van Haarle en kom alles te weten over de vleermuizen in de natuur.

De boswachter van Haarle start de excursie met een presentatie, waarna de avondwandeling zal starten. De vleermuizen zullen in de schemering op insecten jagen. Met de batdetector zal het mogelijk zijn om de vleermuizen in het donker te spotten. Het apparaat maakt de geluiden die de vleermuizen maken hoorbaar voor mensen. Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen. Informatieschuur Erve de Pas bevindt zich aan de Molenweg 2 in Haarle.

A Star is Born

NIJVERDAL - In deze film schitteren de viervoudig Oscar genomineerde Bradley Cooper en Oscar genomineerde superster Lady Gaga.

In de film A Star is Born wordt het liefdesverhaal tussen Jackson Maine en de onbekende artiest Ally verfilmd. Ally heeft haar droom artiest zo goed als opgegeven, totdat ze Jack ontmoet en hij haar aanmoedigt om een plek in de spotlights op te eisen. Deze muzikale dramafilm is 21 mei om 20.00 uur te zien in ZINema Nijverdal. Kaarten zijn online te koop voor €9,00 op www.zinin.com en aan de kassa voor €10,00.

Absolutely Floyd

NIJVERDAL - Op 18 mei treedt Absolutely Floyd op met hun nieuwste show "Echoes Of A Distant Time '18 / 19".

Deze fantastische band zal vanaf 20.00 uur optreden in het Openluchttheater in Nijverdal, dat zich bevindt aan de Duivecatelaan 11. Tijdens deze show neemt de band het publiek mee op een muizikale reis langs het gehele oeuvre van Pink Floyd. Kaarten kosten in de voorverkoop €15,-. Meer informatie is te vinden op www.openluchttheaternijverdal.nl

Oldtimer meeting

NIJVERDAL - Op zondag 19 mei wordt de grootste Oldtimer meeting van Oost Nederland georganiseerd.

De meeting van plaatsvinden in het centrum van Nijverdal. Er zal een nog groter aanbod zijn en ook worden er Oldtimer Trucks en klassieke brommers en motoren geshowd. De organisatie richt zich niet alleen op de liefhebbers van de klassiekers, ook is het een fantastisch event voor het gehele gezin. Iedereen is tussen 12.00 en 17.00 uur welkom!

Meikeverrit 2019 op 18 mei

RIJSSEN - 22 jaar geleden hebben enkele VW-keverbezitters de Meikeverclub Rijssen opgericht. Het doel van de club was om jaarlijks een rit te organiseren. Rene Nikkels maakt nog steeds deel uit van het bestuur, dat verder bestaat uit Freek Brinks, Hendrik Jan Hofman en Jan ten Berge.

De club is er elk jaar in geslaagd een rit te organiseren waarbij de deelnemers 'gewoon' de werkelijke kosten betalen. Erg simpel en basic dus. En dat is juist de kracht van deze opzet. Geen poeha, maar gewoon gezellig een dagje met kever/luchtgekoelde VW-liefhebbers op pad met onderweg een picknick.

23e editie
Zaterdag 18 mei is de 23 editie van de Meikeverrit. Dit jaar in samenwerking met Winkeliersvereniging De Hoge Wal. In het winkelcentrum De Hoge Wal staat een week lang een kever. Hier is voor het winkelend publiek ook een prijsvraag aan verbonden. De uitslag daarvan is op zaterdag 25 mei.

Programma
Deelnemers worden om 10.00 uur op het plein De Hoge Wal verwacht. Dan wordt een mooie line-up van alle luchtgekoelde VW's gemaakt. De deelnemers krijgen bij het inschrijven bij De Brasserie een kop koffie met wat lekkers erbij. Tot 11.30 uur is er gelegenheid om gezellig met elkaar bij te kletsen, even elkaars auto's te bewonderen en herinneringen van voorgaande ritten op te halen. Om 11.30 uur is de start van de rit. De deelnemers krijgen een nauwkeurige routebeschrijving mee en kunnen daarmee op eigen gelegenheid de route rijden. Maar meestal is het toch een kleurige optocht van kevertjes, met het typische geluid van de luchtgekoelde boxermotoren. Dat geluid is zeer herkenbaar voor met name de oudere mensen.

De route
De rit van 18 mei gaat vrijwel helemaal over mooie B-weggetjes en voert de deelnemers langs diverse bezienswaardigheden. De bestemming van het eerste gedeelte van de rit is een locatie met een brommermuseum. De organisatie zorgt voor de broodjes, koffie/thee/fris etc. Na de picknick wordt het tweede gedeelte van de rit verreden en arriveren de deelnemers rond 15.15 uur weer op het plein De Hoge Wal. Opnieuw maken we dan een mooie line-up op het plein, zodat het winkelend publiek er ook van kan genieten.

Fotozoekwedstrijd
Er is ook weer een fotozoekwedstrijd aan de rit gekoppeld. De deelnemers moeten de foto's in de juiste volgorde zetten. Vooral de bijrijders en eventueel meerijdende kinderen kunnen zich daar mee vermaken. Sommige deelnemers zijn hier behoorlijk fanatiek mee bezig. De prijsuitreiking van de fotozoekwedstrijd is na afloop van de rit, rond 16.15 uur.

Informatie en opgave
De deelnamekosten voor dit alles bedragen € 10,- p.p.. Kinderen mogen gratis mee. Opgave graag per mail: toonemans@gmail.com onder vermelding van het aantal volwassen deelnemers en kinderen. Informatie over de rit is verkrijgbaar via de organisatie: 06-50223409.

Er wordt weer gevaren

Foto: Picasa

RIJSSEN - De zomp de Regt door Zee heeft op de scheepswerf De Enterse Waarf zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad en ligt weer in de botenloods bij haventje van de Pelmolen te Rijssen. De eerste vaartochtjes zijn al gemaakt maar nu beginnen weer de bijzondere vaartochten.

Op zaterdag 11 mei is de eerste vaartocht de Vroege Natuurvaart van 7.00 tot 10.00 uur. Schipper Henk Siegerink heeft er zin in en zegt: s morgens vroeg is het heerlijk rustig als de natuur ontwaakt, de zon schuin over het water schijnt en de eenden, zwanen, waterhoentjes in het water zwemmen en met hun nesten bezig zijn en soms schiet daar het ijsvogeltje voorbij, dan is de hele dag is weer goed. Deze vaartocht is inclusief koffie met een broodje en duurt 3 uur. De kosten zijn € 14,00 en gaat door bij een minimum aantal van 10 personen.

Op deze zaterdag 11 mei is ook de Nationale Molendag en op deze dag kan de Pelmolen te Rijssen gratis bezocht worden. De Enterse zomp vaart tijdens deze dag vanaf de haven bij de molen voor korte belevingstochtjes van een half uur. Vertrek is om 10.00 uur en vaart tot 14.00 uur voor de prijs van € 3,- per persoon. De schippers Henk en Leonard staan klaar om alles te vertellen over het reilen en zeilen van de scheepvaart van vroeger en nu, en over de mooie natuur langs de kronkelende Regge.

Wok in Vuur en Vlam: gezellig, gemoedelijk en heerlijk eten

ALMELO - Voor een heerlijk etentje met collega's, vrienden of met het hele gezin moet u bij restaurant Wok in Vuur en Vlam zijn. De uitgebreide menukaart biedt iedereen van jong tot oud een heerlijk maal. U kunt het haast zo gek niet bedenken of u kunt het bij Wok in Vuur en Vlam krijgen.

Het in Oosterse sferen ingerichte restaurant is ruim opgezet. De gemoedelijkheid van het geklater van de pannen en de knusse eethoeken zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt.

Menukaart
Door de ruime keuze aan gerechten is het misschien moeilijk kiezen. Het advies is dan ook: Neem kleine porties en laat u adviseren! Maak een keuze uit diverse groenten, vlees- en vissoorten en woksauzen en laat het wokken door één van de koks. Smaak en vitaminen blijven behouden door deze snelle manier van bereiden. Geniet verder van bijvoorbeeld zalm of biefstuk van de bakplaat, gekruid vlees van de BBQ grill of de nasi, bami, friet en snacks van het warm buffet. Houdt u een gaatje over voor een heerlijk nagerecht van softijs, schepijs of gebak?

Kindvriendelijk
Wok in Vuur en Vlam is uiterst kindvriendelijk. Voor kinderen slaat snel de verveling toe als ze alleen maar aan tafel moeten zitten, maar daar bij Wok in Vuur en Vlam is daar geen tijd voor. Ze kunnen spelen in het klimrek of film kijken in de mini-bioscoop. Ook de menukaart is gericht op de kinderen met pizza, friet en pannenkoeken.

Het restaurant
Voor € 25,- per persoon kunnen volwassenen van maandag tot en met donderdag al 2,5 uur onbeperkt eten. U vindt restaurant Wok in Vuur en Vlam aan de Woonboulevard 52 te Almelo. Op maandag tot en met zaterdag bent u vanaf 16.30 uur van harte welkom en op zondag kunt u al vanaf 16.00 uur terecht. Uw auto kunt u kwijt op de grote parkeerplaats bij het restaurant en parkeren is gratis. Kijk op www.wokinvuurenvlam.nl om een nog beter beeld te krijgen van de mogelijkheden van het restaurant. Reserveren? Neem contact op: 0546 – 850 171 of info@wokinvuurenvlam.nl.

ZorgSaam Sportpodotherapie

HELLENDOORN/NIJVERDAL - ZorgSaam Sportpodotherapie is per 1 mei verder verdergegaan onder de naam Feet Support.

Eigenaar Coen Smit heeft als missie om u gezond te laten bewegen in het dagelijks leven en tijdens het uitoefenen van sportactiviteiten. In de praktijk is er ruimte voor persoonlijke aandacht en eigen inbreng. Hij heeft besloten om onder de naam Feet Support verder te gaan vanwege de verwarring met andere zorgaanbieders. Naast de naamswijziging en een nieuwe website, www.feetsupport.nl, verandert er voor u niets. Zijn praktijk blijft gevestigd aan de Godfried Romanstraat 32 in Nijverdal en aan de Koemaste 2c In Hellendoorn.

Diner voor senioren

HOLTEN - ViaVie Welzijn Rijssen-Holten organiseert weer voor alle senioren uit Rijssen en Holten op woensdag 22 mei een heerlijk 3-gangen diner bij restaurant de Biester, Stationsstraat 10 te Holten.

De kosten voor het diner bedragen € 14,- per persoon exclusief drankjes. De aanvang is om 17.30 uur. Onze gastvrouwen zullen u zoals gewend bent weer hartelijk verwelkomen! Opgave graag via telefoonnummer 0548-362755 bij ViaVie Welzijn. Eet u ook gezellig een hapje mee?

Het boek van het seizoen: "Wij zijn de allermooiste club van allemaal"

ENSCHEDE - Het boek 'Wij zijn de allermooiste club van allemaal', FC Twente in de Eerste Divisie 2018-2019 is vanaf nu verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste en in de Fanstore in de Enschedese binnenstad.

Het boek vertelt het verhaal van afgelopen jaar, het begint met zwarte rook op 6 mei 2018 en eindigt op een dampende parkeerplaats voor De Grolsch Veste met 20.000 feestende supporters. In deze 132 pagina's tellende uitgave op stoeptegelformaat (30 cm x 30 cm) het ongelooflijke verhaal van FC Twente in de Eerste Divisie, waarin de club samen met haar supporters de missie volbracht: Terug naar de Eredivisie!

Het boek “Wij zijn de allermooiste club van allemaal” is voor 14,95 euro verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste en in de Fanstore in het centrum. Het boek is ook te koop bij de vestigingen van Boekhandel Broekhuis in Enschede, Hengelo en Oldenzaal.

September Nijverdal: een bijzonder woonhuis voor ouderen

Iowah Foto-Grafish

NIJVERDAL - Aan de Salomonsonstraat in Nijverdal, vlakbij het centrum, opende in januari een mooi, nieuw woonhuis voor ouderen met dementie: September Nijverdal. Begin dit jaar namen de eerste bewoners hun intrek en nu, vijf maanden verder, is September Nijverdal een gezellig, fijn woonhuis waar ouderen met dementie wonen, leven en vanzelfsprekend kwalitatief goede zorg krijgen.

Heidi Cruiming, leidinggevende van September Nijverdal vertelt: 'De mensen die bij ons wonen hebben een vorm van dementie, bijvoorbeeld Alzheimer. We bieden ze een fijn, warm en veilig thuis, waar ze het leven kunnen voortzetten zoals ze dat gewend waren. Met de hulp die daarbij nodig is natuurlijk. We hebben de tijd om ze te begeleiden, maar ook om ze goed te leren kennen, te weten wat ze bezighoudt, wat ze leuk vinden. Zo kunnen ze hun hobby's blijven doen, maar ook betrekken we ze bij bijvoorbeeld het huishouden. Zelfredzaamheid en waardigheid staan voorop.'

Het achtste woonhuis
Fijn wonenSeptember Nijverdal is het achtste woonhuis van Wonen bij September in Nederland en heeft in totaal plek voor twintig bewoners. Ook dit woonhuis is gebouwd op een plaats waar het fijn wonen is, gewoon midden in de woonwijk. Het heeft op de begane grond gezellige, ruime woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen, ofwel: 'gewoon geleefd.' De gezellig ingerichte woonkamer aan de achterkant heeft openslaande deuren naar tuin en terras. 'Iedereen vindt het fijn om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. En dat kan hier', aldus Cruiming.

Een thuisgevoel
De appartementen bij September kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht, maar er is ook mogelijkheid om te kiezen voor een kamer die al gestoffeerd is. De bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is: 'Zo vertrouwd en veilig mogelijk.'

Meer informatie
Wonen bij September kan met een CIZ-indicatie VV04 of VV055. Voor meer informatie, een bezichtiging of bespreken van de mogelijkheden kunt u altijd bellen of e-mailen met Heidi Cruiming: heidi.cruiming@wonenbijseptember.nl of 088-1840161.

Vrijwilligers Dekenproject blij met eindresultaat

rhdr

NIJVERDAL - De vrijwilligers van het Dekenproject Zuster Petronella zijn blij. Heel blij. Al jaren zijn ze bezig om het terrein rondom het pand aan de Koninginnestraat op te knappen. De laatste wens was een mooie schuur om te gebruiken als opslag. Inmiddels is ook deze schuur gerealiseerd. "Het ligt er allemaal supermooi bij. We zijn heel tevreden", aldus de dames van het Dekenproject.

Dat het allemaal gelukt is, is mede te danken aan Hart van Nijverdal. Onze redactie sprak enkele vrijwilligers op de Beursvloer Hellendoorn in november vorig jaar. Daar werd een match gemaakt: een mooi artikel in de krant in ruil voor enkele lekkernijen, gemaakt door de vrijwilligers van het Dekenproject. Zo gezegd, zo gedaan. Het project heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen en werd even goed in het zonnetje gezet. "Dat heeft zeker meegeholpen om zoveel mogelijk geld in te zamelen", vertellen de dames. "Op heel veel verschillende manieren zijn wij ondersteund, door zowel bedrijven als particulieren. Ook op de Voorjaarsbeurs in de Kruidenwijk zijn wij aanwezig geweest en hebben goed verkocht. Hiermee hebben we zelf al veel gelden weten te verzamelen. Uiteindelijk heeft de goede doelen Stichting Chamanfrance contact opgenomen en ons een schuurtje aangeboden. Deze is inmiddels ook al geplaatst. We zijn er erg blij mee."
Voor gebruikers van rolstoelen en rollators was de werklocatie van het dekenproject aan de Koninginnestraat minder goed toegankelijk. Het volledige terrein is nu aangepakt; er ligt nieuwe bestrating, verlichting, elektra en de tuin is mooi opgeknapt. Al met al een super mooi resultaat. Daarom wil het Dekenproject iedereen bedanken die aan dit eindresultaat heeft bijgedragen.

Dekenproject
Het dekenproject bestaat inmiddels als dertig jaar. Elk dagdeel zijn er vrijwilligers in het lokaal te vinden om dekens te maken voor de Filipijnen en diverse Oostbloklanden. Heb jij nog oude slaapzakken of dekens liggen waar je niks mee doet? Of stukken stof, breigaren of haakgaren? Lever dit dan in bij het Dekenproject zuster Petronella Nijverdal aan de Koninginnestraat 20 te Nijverdal. Inmiddels is het project ook vast inzamelpunt voor de Sheltersuit Foundation! Stichting Sheltersuit helpt daklozen en vluchtelingen met een wind- en waterdichte jas, die in een handomdraai tot slaapzak kan worden veranderd. Wat kun je inleveren? Schone slaapzakken en dekbedden van synthetisch materiaal, een defecte rits is geen probleem. Inleveren van alle materialen kan van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 12.00 uur.

Meer info: bezoek de pagina van het dekenproject op Facebook.

Linfopress behandeling Proktovar

Foto: Photographer: RBNFDZ

HENGELO - Vanaf eind mei biedt Proktovar een nieuwe behandeling aan, waarbij ze gebruikmaken van de Linfopress. De aangename massagegolven op maat zorgen voor drainage, vetverbranding, versteviging, anti-cellulite en ontgifting van de behandelde plek. Tevens is het een veilige, aangename en ontspannende behandeling.

Polikliniek Proktovar is een zelfstandig behandelingcentrum. In de kliniek kunt u worden behandeld voor spataderen, aambeien, darmklachten en rug- en gewrichtsklachten. Het multidisciplinaire team bestaat uit vaatchirurgen, maagdarm-lever chirurgen, een internist en een fleboloog/proctoloog. Proktovar vindt het belangrijk om van de nieuwste medische technieken gebruik te maken en bieden daarom vanaf eind mei behandelingen aan met de Linfopress.

Doeleinden
Het is klinisch en wetenschappelijk bewezen dat deze techniek uiterst geschikt is voor medische en esthetische behandelingen. De behandeling is geschikt voor meerdere doeleinden: vermindering cellulitis, een strakkere huid, het afnemen van centimeters in de omvang, minder zware en pijnlijke benen, minder last van spataderen en de afvalstoffen worden beter afgevoerd.

Werking
De lichaamsmassage met de Linfopress verbetert de bloedcirculatie in het lichaam, waardoor het vocht in het lichaam zal verminderen en de afvalstoffen worden afgevoerd. Bij spijsverteringsproblemen zorgt de Linfopress voor een gezonde stimulatie van de darmbeweging en voor een efficiëntere afvoer van afvalstoffen. Hierdoor zal uw weerstand worden verhoogd en zult u sneller afvallen. Tevens zullen spierkrampen worden verminderd en is het zelfs mogelijk dat het verdwijnt. Na de behandelingen zult u merken dat uw huid er beter uit gaat zien en beter aan zal voelen.

Meer informatie
Maak snel een afspraak bij Proktovar voor een behandeling met de Linfopress. Proktovar is gevestigd aan de Demmersweg 66 in Hengelo. Voor meer informatie kunt u terecht op www.proktovar.nl of telefonisch contact opnemen 074-3764408.

5km en 10km Rijsserbergloop uitverkocht!

RIJSSEN - Met nog ruim 5 weken te gaan zijn alle startbewijzen voor de Assist-Verzuim-Rijsserbergloop voor de 5km en 10km vergeven.

Het evenement is de laatste jaren flink gegroeid. De organisatie geeft aan het maximum aantal lopers op de 5km en 10km te hebben bereikt. "Wij willen dat elke loper de ruimte krijgt en op een veilige manier de finish behaalt. Wij zien in de regio evenementen steeds groter worden, maar de kwaliteit voor de loper gaat vaak achteruit. Dat willen wij niet, wij zien de loper ook in 2019 graag terug!"

Startbewijzen

Er vindt geen inschrijving plaats op de 5 en 10km. Voor de bambino (400m) en de 1,5km zijn er nog startbewijzen beschikbaar. Je kunt je hiervoor inschrijven via de website. De Rijsserbergloop wordt gelopen op vrijdagavond 14 juni. Mocht je niet kunnen deelnemen, wees welkom om de lopers aan te moedigen! Ga voor meer info naar www.rijsserbergloop.nl