Hart van Nijverdal

29 maart 2019

Hart van Nijverdal 29 maart 2019


Natuurfotografen exposeren in Het Ravijn

Foto: Ton kappert

NIJVERDAL - In de maanden april en mei kunt u genieten van een twintigtal natuurfoto's, die hangen in de hal van het zwembad "Het Ravijn" aan de Piet Heinweg 16 in Nijverdal. De foto's zijn gemaakt door leden van de fotowerkgroep Hellendoorn – Nijverdal. Deze werkgroep is een onderdeel van de plaatselijke afdeling van het IVN, het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid.

Thema "Spring de lente in"

Met dit thema leggen we de nadruk op het voorjaar met alle vrolijkheid en kleur die daarbij hoort. De vreugdesprong van een koe bij de eerste weidegang, is daar een mooi voorbeeld van. Verder zijn er foto's van kleurrijke landschappen, voorjaarsbloemen, vogels en insecten.

De foto's hangen in de grote ontvangsthal van het zwembad in Nijverdal. U kunt de foto's bekijken van vrijdag 29 maart tot vrijdag 31 mei 2019, gedurende de openingstijden van het zwembad. De toegang is gratis.

Voor u een fijne gelegenheid te genieten van de mooie natuur en nader kennis te maken met het werk van de IVN fotowerkgroep.

"We hebben op dit moment 18 leden die samen hun hobby op een hoger peil brengen", vertelt secretaris Jaap de Beer. "Voor praktijklocaties bezoeken we meestal terreinen in de nabije omgeving.

Als u meer informatie wilt en/of lid wilt worden, neem dan contact op met Ton Kappert, tel. 0548-610237 of Jaap de Beer tel. 0548-612643.

Op pad met IVN
Als de vogels weer beginnen te zingen, dan begint het voorjaar. Op 13 april vanaf 9.00 uur kunt u op pad met gidsen van de Vogelwerkgroep van IVN om te luisteren naar de zang van vogels en hopelijk krijgt u ze ook te zien.
U wandelt in de prachtige omgeving van de Noetselerberg.
Een verrekijker is handig.
Toegang: vrije gift.

Locatie:
P tegenover Camping de
Noetselerberg
Holterweg 116
7441 DK Nijverdal

Foto koeien: Ton Kappert

"Het is geweldig om mensen een beetje gelukkiger te maken"

Foto: Stichting de welle

NIJVERDAL - Directeur Gerard Beukers stopt per 15 april als directeur van welzijnsorganisatie Stichting De Welle.

"Ik heb mijn werk met heel veel plezier gedaan. Je kunt echt een bijdrage leveren aan de samenleving en deze een beetje mooier maken. Dat is mijn belangrijkste drive om dit werk te doen. Als directeur kun je dat vormgeven en breder wegzetten. Een ontzettend luxe positie!" Gerard Beukers heeft ruim negentien jaar leiding gegeven aan De Welle, die actief is in de gemeente Wierden en Hellendoorn. De stichting richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid van inwoners uit de gemeente Hellendoorn en Wierden en is inmiddels niet meer weg te denken uit de lokale samenleving. "Ik heb regelmatig een dag meegelopen met medewerkers. En het is geweldig om de blijdschap van mensen te zien als ze bijvoorbeeld eten krijgen geserveerd. Dat zie je ook bij de mensen die alarmering hebben. We hebben duizend apparaten in ons werkgebied uitgegeven. Daardoor zorgen we er wel voor dat deze mensen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen wonen en functioneren. Het is fantastisch dat we daaraan kunnen bijdragen."

In 2007 fuseerde ServiceBureau Welzijn met Stichting Welzijn Ouderen tot de huidige brede welzijnsorganisatie De Welle. Kort na de fusie ging De Welle het welzijn in Wierden verzorgen en werd het peuterwerk in Wierden aan de stichting toegevoegd. Het Vluchtelingenwerk volgde enige jaren later en maakt nu ook deel uit van De Welle. Het kantoor is enige tijd geleden verhuisd van de Dahliastraat naar de Constantijnstraat in Nijverdal, aan de achterkant van het HvCB. "Hierdoor hebben we korte lijnen met de GGD, SPGH, Evenmens informele zorg en de gemeente. Alles onder één dak.

En ik ben er trots op waar we nu staan met onze organisatie. Er heerst een goede sfeer. Bijna 45 medewerkers en ongeveer 600 geregistreerde vrijwilligers staan klaar voor de mensen in Hellendoorn en Wierden. Daardoor kunnen we een heel breed pakket aan diensten bieden en mensen een beetje gelukkiger maken. We werken op basis van vertrouwen en krijgen daar veel voor terug!"

Beukers vervolgt: "Dat betekent echter niet dat men achterover kan leunen. "We moeten blijven werken aan de organisatie. Ik zou graag zien dat mijn opvolger verder gaat werken met kernteams: een voortzetting van het Verbeterplan Zorg, waarin op integrale wijze samengewerkt gaat worden met maatschappelijk werk, de informele zorg, ZINiN en MEE om de hulpvragen in het voorliggend veld op te lossen. De afgelopen jaren stonden namelijk in het teken van verandering. Er is een belangrijke kentering te zien. De periode van invoering van de Wmo heeft heel wat bestuurskracht gevraagd. De complete visie op welzijnssector is veranderd en dat is een uitdaging voor bestuur en personeel. Maar deze samenwerking in het (voorliggend) veld is een hele goede ontwikkeling. We signaleren vroegtijdig en werken preventief. Hierdoor kunnen we de juiste hulp op maat leveren en het beroep op dure gespecialiseerde hulp verminderen. We maken het verschil voor inwoners die dit nodig hebben!"

De opvolger van Gerard Beukers is Laura Westerik-Scholten uit Nijverdal. Zij is momenteel Manager Radiologie en Nucleaire Geneeskunde bij het Medisch Spectrum Twente.

Afscheid
Beukers neemt op 10 april afscheid van De Welle. Hij gaat echter na zijn pensioen zeker niet stilzitten. "Ik help mijn dochter verhuizen, breid mijn vrijwilligerswerk verder uit, maak mooie reizen en ga aan de slag in de tuin. Er is genoeg te doen!" aldus Beukers

Jaargang: 4 • Nr 155• Wk 13

Doe jij het licht zaterdag ook uit?

Foto: Pixabay

NIJVERDAL - Voor de derde keer gaat Nijverdal op zwart zaterdag 30 maart. Figuurlijk. Want zaterdag vieren we Earth Hour in het Centrum van Nijverdal. Samen staan we stil bij de toekomst van de aarde.

"De klimaatdiscussie is natuurlijk volop gaande. Het Wereld Natuur Fonds die Earth Hour jaren geleden heeft bedacht, wil over de hele wereld een kort moment van bewustwording", legt initiatiefnemer Jos van de Born uit. "Er doen 180 landen aan mee! Een wereldwijd signaal om het probleem en de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor de natuur op aarde. Hoe ga je om met je elektriciteitsgebruik, kun je nog bezuinigen, kun je naar alternatieven van opwekking. Met Earth Hour hopen we dat steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes gaan maken. We nemen geen stelling in wat voor discussie dan ook, maar proberen niets anders dan mensen een moment te laten nadenken over hoe we omgaan met de aarde."
Door een uur (van 20.30-21.30 uur) het licht uit te doen, geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeenten wereldwijd op hetzelfde tijdstip het signaal af dat zij zich zorgen maken over de toekomst van onze planeet. In Nijverdal gaat het licht uit bij het Huis voor Cultuur en Bestuur, op het Henri Dunantplein en bij de winkels, restaurants en huizen die aan het plein en in het centrum zijn gelegen. Bij ZINiN, TOI TOI en De Gulle Goedzak branden alleen de kaarsen en zijn de lampen uit. Zelfs bij de voorstelling van Stef Bos in het theater zijn een deel van de avond de lampen uit en branden de kaarsen. Ook de verlichting van de toren van de RK kerk zal om 20.30 uur uitgaan."We hopen dat in heel het centrum het licht uit gaat. Los van Earth Hour is dit evenement zaterdag ook cultureel uniek: 5 minioptredens in 5 leegstaande panden. Hoe duurzaam kan het zijn! En wat is er nu leuker om 's avonds door het centrum van Nijverdal te lopen met je lampion, kaarsje, lampje of zaklantaarn en ieder kwartier van winkel naar winkel te lopen.
"Meedoen is heel simpel: doe thuis het licht uit op zaterdagavond om 20.30 uur en/of sluit je aan bij één van de evenementen. Elke lamp die uit is en elk kaarsje dat brandt, zorgt voor een duidelijker signaal en een betere morgen. Ik hoop ook dat iedere winkel stampvol is met kijkers en luisteraars! Tot zaterdagavond 20.15 uur op het HD plein!" Meer info: https://www.facebook.com/EHHdoorn of www.
duurzaamhellendoorn.nl

Crowdfunding actie tijdens derby voor Roy Scholten

Foto: Roy Scholten

NIJVERDAL - Tijdens de derby SVVN - DES zaterdagmiddag 30 maart, wordt een crowdfunding actie gehouden voor Roy Scholten uit Nijverdal. Roy zit door een noodlottig ongeval op zijn werk gedwongen in een rolstoel, maar met een dure operatie in Zwitserland maakt hij kans om weer te kunnen lopen.

Het ingezamelde bedrag wordt gebruikt om die operatie mogelijk te maken waardoor Roy van zijn rolstoel wordt bevrijdt. Na afloop van de derby op sportpark Groot Lochter, wordt een beroep op de bezoekers gedaan, om Roy weer te helpen lopen met een gift. Mensen die op die zaterdagmiddag, niet naar de wedstrijd gaan, maar wel geraakt zijn door het aangrijpend verhaal van Roy, kunnen een bedrag overmaken via internet.

Roy Scholten is iemand met een positieve instelling, echt een mentale doorzetter die alleen daarom al alle kansen verdient om geholpen te worden. De familie Scholten is bekend bij zowel SVVN als DES. Vrienden en kennissen van Roy hopen dan ook dat alle sportieve bezoekers van de derby SVVN- DES, ook in dit opzicht sportief zijn en Roy genereus zullen helpen met een gift.
Roy Scholten is 37 jaar oud, getrouwd, vader van 2 kinderen van 7 en 10 en werkte als elektricien in de woningbouw. In december 2016 heeft hij een noodlottig ongeval op zijn werk gehad en heeft daar een incomplete dwarslaesie aan overgehouden. "Na drie maanden in de revalidatiekliniek, kwam ik weer thuis met de mededeling dat de artsen niets meer voor mij konden betekenen. Daar sla je bij wijze van spreken van achterover, mijn leven stond volledig op de kop. Het is m'n karakter niet om bij de pakken neer te blijven zitten en dus ben ik na het ongeval actief gaan rolstoeltennissen en ik ga er op uit met mijn aankoppel handbike! Ik had van meet af aan en nog steeds het gevoel dat er meer in zit dan maar passief te blijven afwachten en ben daarom actief op zoek gegaan naar alles wat kan helpen bij het revalideren. Tegelijkertijd ben ik ook gaan zoeken of er een behandeling in het buitenland mogelijk was. En die heb ik gevonden. Lees het hele verhaal op de Dream or Donate website."
https://nl.dreamordonate.com/
dromen/operatie-
zwitserland-lion-procedure.

WO2 Café in ZINiN Bibliotheek

Foto: ZININ

NIJVERDAL - In april 2020 is het 75 jaar geleden dat Overijssel is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden.

In aanloop naar 2020 zoeken RTV Oost en het Historisch Centrum Overijssel (HCO) naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel. Dinsdag 9 april 2019 is het WO2 Café de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. Tijdens een tour in april langs vijftien Overijsselse bibliotheken is iedereen die een oorlogsverhaal te vertellen heeft van harte uitgenodigd om langs te komen.

Foto en video

Ook foto's, voorwerpen en documenten over de oorlog en bevrijding kunnen meegenomen worden tijdens deze lunchbijeenkomsten in ons WO2 Café. Op elke locatie zullen deskundigen helpen de verhalen en objecten te duiden. Ook zullen historische verenigingen bijzondere collectiestukken meenemen. Een selectie van de verhalen wordt openbaar gemaakt via diverse kanalen waaronder het cultuurhistorische platform MijnStadMijnDorp.

RTV Oost maakt een registratie van deze WO2 Café-tour. De meest bijzondere verhalen krijgen een mooie plek tijdens de bevrijdingstour in 2020.

Op dinsdag 9 april 2019 is het WO2 Café in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd tussen 12.00 tot 14.00 uur om onder het genot van een broodje hun verhaal te vertellen of objecten te laten zien die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben.

Meer informatie over het WO2 Café en de touragenda is te vinden op www.overijsselviertvrijheid.nl.

Het WO2 Café is de start van het lustrumprogramma 75 Jaar Vrijheid Overijssel.

Dames- en meisjesvoetbal DES

Foto: DES

NIJVERDAL - Het dames- en meisjesvoetbal is uitgegroeid tot een belangrijke tak binnen de voetbalvereniging DES. Alle teams worden begeleid door een professioneel kader.

Prestatie en plezier gaan bij DES hand in hand en dat is ook een grote groep sponsoren niet onopgemerkt gebleven. Materialen en kleding: het ontbreekt de meiden aan niets. Dat alle teams uitstekend presteren mag dan ook geen wonder heten. Hoewel de competitie nog in volle gang is, wordt de blik nu al gericht op het volgende seizoen. DES komt daarom met een fantastische actie. Meiden die het leuk lijkt om te gaan voetballen kunnen tot de zomervakantie gratis meetrainen én meevoetballen bij DES. Voor meer informatie over deze geheel vrijblijvende actie kan contact worden opgenomen met Harry Kleinjan (06-12296092), of Savio Strik (06-52354925).

Wandeltocht

HELLENDOORN - Folkloristische Dansgroep Hellendoorn organiseert zondag 31 maart haar traditionele Wandeltocht. Met afstanden van ongeveer 6-11-20 km is er voor iedereen voldoende keuze om mee te kunnen doen. De routes zijn zeer gevarieerd en bevinden zich in de mooie bosrijke omgeving van Hellendoorn en het Reggedal. De tocht van 6 km is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. De starttijden zijn voor de 20km tussen 9.00 en 10.00 uur en voor de 6-11 km tussen 10.00 en 13.00 uur en de start is in de Valkhof aan de Ninaberlaan 66 in Hellendoorn. Er wordt een kleine bijdrage van 3,50 euro gevraagd, kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee.

Waterpolo

NIJVERDAL - De waterpolo dames en heren van Het Ravijn speelden zaterdag in Gouda tegen Widex /GZC-Donk. De Nijverdalse heren verloren in de laatste seconden van de wedstrijd met 8-7. De Ravijndames verloren met 10-8. Toch heerst er optimisme vanwege het vertoonde spel. De Ravijnheren misten drie belangrijke pijlers in het team en zagen de punten pas in de laatste seconden verdwijnen. De Ravijndames lieten het teambelang prefereren en kijken al naar de play-offs om het kampioenschap van Nederland. Zaterdagmiddag 30 maart om 17:40 uur speelt heren 1 thuis tegen regerend landskampioen, ook dit seizoen kampioenskandidaat en bekerwinnaar AZC-Moscow. De Nijverdalse dames zijn de komende twee weken vrij en spelen pas weer op zaterdag 13 april hun laatste wedstrijd van de eredivisiecompetitie tegen ZV De Zaan.

Heideslak

NIJVERDAL - Na een welverdiende winterslaap is de heideslak vanaf 1 april weer volop in bedrijf. Al enige jaren kunt u tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een elektrokar die stapvoets en geruisloos rijdt. In de slak is voldoende ruimte voor zeven personen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen. De Heideslak neemt u weer graag mee!U kunt kiezen voor een korte of een lange rit. De korte rit duurt ongeveer 3 kwartier. Een lange rit duurt 2 uur. Het BuitenCentrum is het vertrekpunt van de heideslak.

'Een lach, een traan en ogen die gaan schitteren bij herinneringen van toen'

Foto: ANNAUF

Marry Eektimmerman is onlangs opnieuw getrouwd met haar Gerard. Niet officieel, maar dat doet niet af aan het gevoel. De trouwerij vond plaats in het voormalige gemeentehuis in Hellendoorn tijdens één van de bijeenkomsten van 'De kracht van de herinneringen'. Dit is een serie bijeenkomsten voor mensen met dementie én hun mantelzorger.

Samen iets ondernemen en elkaar (weer) beter leren begrijpen. Mantelzorgers van mensen met dementie geven aan hier behoefte aan te hebben. Tijdens 'De kracht van herinneringen' worden via verschillende thema's positieve ervaringen met elkaar gedeeld. Centraal tijdens de bijeenkomsten staat de open, gezellige sfeer, een warm welkom, een lach, ogen die gaan schitteren bij herinneringen van toen en het fijne onderlinge contact.

Deze serie bijeenkomsten wordt in het gehele werkgebied van Evenmens aangeboden aan mensen met dementie en hun mantelzorger!

'Verliefd, verloofd, getrouwd'

Op deze bijzondere dag in Hellendoorn staan Gerard en Marry Eektimmerman even centraal tijdens het thema 'Verliefd, verloofd, getrouwd'. Het stel gaf elkaar meer dan 40 jaar geleden het jawoord en deed dat dus nog even dunnetjes over. Vrijwilligers van Evenmens en andere koppels van deze serie bijeenkomsten speelden ieder een eigen rol. Er was een Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS), een ceremoniemeester, kleedster, fotograaf, getuigen en 'familieleden'.

Tijdens de koffie praatten alle koppels over de verloving, het huwelijk en hoe ze elkaar hebben ontmoet. De mooiste verhalen kwamen op tafel. Na de koffie begon het 'huwelijk'. De kleindochter van echtpaar Eektimmerman bracht de ringen en ja…zelfs het originele trouwpak paste nog steeds. Een mooie dag om op terug te kijken. Marry en Gerard hebben genoten van de feestelijke bijeenkomst en zeiden beide volmondig 'ja', met een grote glimlach op het gezicht als resultaat.

Kracht van herinneringen

"Het doel van de bijeenkomsten is dat de mensen met dementie zelfvertrouwen ontwikkelen, de mantelzorgers meer inzicht krijgen in de ziekte en dat het contact tussen degene met dementie en de mantelzorger verbetert", legt Henriëtte Veneberg van Evenmens Hellendoorn uit. "Voor de familie is het vooral leerzaam en de mensen met dementie hebben een leuk dagje uit", vult Margret Overkamp, projectmedewerker dementie bij Evenmens, aan.

Wilt u meer informatie over deze serie bijeenkomsten? Neem dan contact op met Margret Overkamp van stichting Evenmens, tel. 0548 63 88 30 of email: moverkamp@evenmens.nl

Handlettering By LTTRS B YVNN

Foto: LTTRS B YVNN

NIJVERDAL - Hoe leuk is het dat om de week mijn teksten worden geplaatst op pagina 5 in Hart van Nijverdal?! Mijn naam is Yvonne Doornebosch uit Nijverdal en ik werk met mijn hart in de gehandicaptenzorg. Daarnaast ben ik mijn hele leven al gek op mooie letters!

Via Social Media maakte ik kennis met het Handletteren, het tekenen van letters. Echt zo mijn ding!! Na heel veel oefenen maakte ik mij diverse technieken eigen. Dat maakte dat ik in 2018 mijn eigen bedrijfje ben begonnen, LTTRS B YVNN ( LeTTeRS By YVoNNe). Ik ben ambassadeur geworden van een grote papierleverancier waar ik voor hun website diverse Handletter opdrachten maak. Verder vind je mij ook iedere editie met een DIY blog in het tijdschrift Creative Letters.

Ik geef Workshops Handlettering, Brushlettering en Porselein schrijven. Het verschil is dat je bij handletteren met een potlood of pen al de mooiste letters kunt "tekenen". Bij het Brushletteren, ook wel Moderne Kalligrafie genoemd, schrijf je met een penseelpen. Het beschrijven van porselein is met een speciale porseleinpen, wat daarna afgebakken wordt in de oven. De workshops zijn zowel bij mij thuis in Nijverdal als op locatie voor gezellige avonden, inclusief goodybag zodat je thuis verder kunt.

In opdracht maak ik kaarten, posters en servies met persoonlijke teksten en beschrijf ik Krijtborden naar wens. Zo heb ik onlangs een workshop aan de Art-crew van Goede Tijden Slechte Tijden mogen geven en de Krijtborden voor de set in café "De Koning" beschreven!

Het leukste aan het geven van de workshops is de reacties van de mensen. Ze beginnen heel vaak "Dat kan ik echt niet!!!". Het leuke er van is hoe enthousiast iedereen naar huis gaat met altijd iets moois en een nieuwe hobby!!

Volg Yvonne via
Social media:

Facebook: LTTRS B YVNN
Instagram: lttrs_b_yvnn

Column: Liefdewerk oud papier

In het TV programma Eus in Medialand gaat Ozcan Akyol op zoek naar de vooringenomenheid van de Hilversumse media. Altijd dezelfde gasten uit omgeving Amsterdam, Hilversum met ongeveer dezelfde mening. De provincie is nauwelijks vertegenwoordigd.

Eus vertelde dat hij wel een 'De Wereld Draait Door' vanuit de provincie zou willen presenteren. Daarop reageerde Alby Mulder van ZINiN: Kom maar Eus, je krijgt van ons de Smidse als prachtige locatie! Of daar nog een rol is weggelegd voor de plaatselijke lokale omroep wordt niet vermeld, maar geheel onmogelijk zou dat niet eens zijn.

Voor 0,0 euro zetten jonge en oude medewerkers bij de lokale omroep iedere dag radio - en ieder weekend TV programma's neer. En ook dagelijks de kabelkrant, een website en Facebookpagina's. Dat doen ze omdat ze het leuk vinden en omdat ze denken daar de mensen en de wereld een beetje blijer mee te maken. Soms komen er mensen die denken dat ze dat wel eventjes kunnen gaan doen. Om erachter te komen hoeveel werk het is en daarna snel verdwijnen.

Jonge ambitieuze medewerkers die in de betaalde media terechtkomen, spreken zonder uitzondering met veel respect over de goede jaren bij de lokale omroep.

Zaterdag neemt na 15 jaar Dinie Hekman afscheid als presentator van het populaire radioprogramma Reggebreed op de zaterdagmorgen op HOifm.

Zonder poeha, maar goed op de hoogte, professioneel, vriendelijk, empathisch, trouw. Altijd op haar plek. Dank je wel Dinie. Voor alles!

Reggebreed is te beluisteren op de kabel 104.1 en op de ether 106.6 Fiber Fm kanaal 1868. Van 10.00 tot 12.00 uur.

Wee de Bee

Maandag 1 april 10:00 uur

Al 30 jaar Fotovaklab Nijverdal!

NIJVERDAL - Aanstaande 1 april bestaat Fotovaklab Nijverdal 30 jaar (geen grap). Op 1 april 1989 begonnen Bert en Willeke Jansen hun fotozaak aan de Ericaweg 1.

Deze winkel werd al snel te klein en in 1992 verhuisden zij naar het pand van foto Eerdmans aan de Rijssensestraat 49. Hier werd flink uitgebreid met camera's en lijsten. Ook hadden ze nu de beschikking over een grote studio voor familieportretten en pasfoto's. Ook huwelijks reportage's werden in grote aantallen geboekt en foto's voor klanten afdrukken in twee uur was uniek voor Nijverdal, dit werd een groot succes. Na het huren van de winkel werd het tijd voor een eigen pand. De woning naast de winkel kwam te koop en deze kans werd meteen aangegrepen om hier nieuw te gaan bouwen. De nieuwe winkel kon naar eigen smaak worden ingericht. Tevens kon er boven de winkel een eigen woning gebouwd worden.

Brede service
In 2000 was de opening van de nieuwe fotospeciaalzaak, van pasfoto t/m formaat 60x90cm kon in eigen huis worden geprint, snelservice in 1 uur klaar. Cameraverkoop met alle toebehoren van statief t/m tas en een zeer ruim assortiment lijsten. Kortom: alles op gebied van fotografie. "Wij gaan voor een persoonlijke benadering en advies op maat. Wij willen onze klanten graag goed helpen, of het nou om pasfoto's, een reportage, studiowerk, lijsten of foto van foto gaat." Ook foto's bewerken van dierbare overledenen komt veel voor en dit is dankbaar werk, vindt Bert. Willeke maakt pasfoto's, en niet alleen de officiële vereiste foto's, maar ook leuke lachende foto's. Dit word zeer gewaardeerd. Ook kan men de pasfoto's digitaal toegestuurd krijgen voor gebruik op facebook of andere media.

Nog veel meer
Sinds vijf jaar zijn wij ook een Parcelshop van DPD. Men kan hier pakketten ophalen en versturen, een extra service die ook voor meer winkelbezoek zorgt. Ook doen wij mee met de Goudenwinkelrand en hebben wij regelmatig mooie studio -cties en aanbiedingen met pasfoto's. De klanten kunnen ook nog steeds hun filmrolletje laten afdrukken of hun oude filmopnames laten digitaliseren. Van oude foto's kunnen wij weer nieuwe afdrukken erbij maken. De kwaliteit is dan vaak beter als het origineel.

Meer informatie
Meer informatie over Fotovaklab Nijverdal? Zie www.uwfotograaf.nl of bel 0548-611684 of loop gewoon even binnen aan de Rijssensestraat 49. De winkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag.

Modeminnend Nijverdal viert het voorjaar

Foto: Op naar Nijverdal

NIJVERDAL - Wat dragen we de komend voorjaar en zomer? Welke nieuwe kleuren gaan we zien en welke dessins? Tijdens onze Voorjaarsmodeshows op zaterdag 30 maart maakt u kennis met de trends voor het voorjaar- en zomerseizoen 2019.

Maar liefst drie keer wordt komende zaterdag een modeshow gehouden. Je kan dus een heleboel inspiratie opdoen voor het komende seizoen! De shows zijn om 13.30, 14.30 en 15.30 uur op het Henri Dunantplein. Ook een deel van de vernieuwde Grotestraat wordt gebruikt voor de catwalk. Tussendoor is er leuk entertainment en genoeg tijd om meteen de winkels in te duiken om je favoriete items te scoren! De show kent een zeer groot aantal deelnemende modebedrijven met een grote diversiteit aan stijlen en merken. Voor jong tot oud en van klassiek tot trendy zal geshowd worden. En daarnaast zijn de laatste trends op het gebied van sportmode en schoenen te zien.

Kom zaterdag 30 maart Op naar Nijverdal, lekker genieten van geweldige shows. En kom originele ideeën opdoen voor je voorjaars- en zomergarderobe.

Koopzondag

Niet alleen zaterdag is het feest. Ook zondag is er nog van alles te beleven. Wil je graag wat extra tijd om rond te neuzen bij onze mooie winkels? Kom dan ook zondag 31 maart naar Nijverdal. Op zondag 31 maart is het namelijk koopzondag in het centrum van Nijverdal. De winkels en supermarkten zijn die dag geopend. En het is deze keer extra gezellig met springkussens voor de kinderen en mobiel entertainment! Zien we jullie komend weekend?

Heropening Grotestraat wordt groots gevierd

Foto: Gemeente Hellendoorn

NIJVERDAL - Onze vernieuwde Grotestraat wordt op 29 maart officieel geopend. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Het gehele weekend na de opening is het feest in het centrum van Nijverdal.

De Grotestraat heeft een complete metamorfose ondergaan tot 'groene ruggengraat van Nijverdal' met terrassen en waterpartijen. Inmiddels is dit in het straatbeeld al goed te zien. Met het in werking stellen van de nieuwe waterpartijen ter hoogte van het Henri Dunantplein wordt de Grotestraat officieel heropend op vrijdag 29 maart. Dit is tevens de start van een feestelijk weekend in ons dorp.
Gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel en wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis van de gemeente Hellendoorn verrichten samen de openingshandeling. Voorafgaand aan de openingshandeling vindt de openingsloop plaats. (Start om 15.30 uur). Gehuld in paarse T-shirts vormen basisschoolleerlingen een paars lint tijdens hun wandeling vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug over de Grotestraat naar het Henri Dunantplein. Ze worden daarbij muzikaal ondersteund. Op het plein staan springkussens klaar, waar de leerlingen naar hartelust kunnen springen. Ook treedt de streetdance groep Joni Connect op. Zij zullen onder andere samen met de basisschoolleerlingen een dans doen.
Om u extra te trakteren ontvangt u het hele weekend speciale koffiebonnen bij de Nijverdalse winkeliers. Goed voor een gratis kop koffie met iets lekkers erbij.
Speciaal voor onze kinderen wordt dit feestweekend een kleurplatenactie gehouden. De kleurplaten komen bij de winkeliers te liggen.
Kinderen kunnen de kleurplaten inleveren bij de ZINiN bibliotheek. Daar worden ze geëxposeerd. Inleveren kan tot uiterlijk zaterdag 13 april 2019.

Eshuis Hoveniers 100 jaar!

ALMELO - Het mooie weer komt eraan, wat betekent dat het tijd is om uw tuin lente-proof te maken. Door gebruik te maken van de juiste beplanting en aankleding, kunt u eenvoudig een ontspannen sfeer creëren in uw tuin. Om de aankleding en onderhoud van uw tuin uit handen te geven, staat Eshuis Hoveniers dagelijks voor u klaar om hun handen uit de mouwen te steken!

Eshuis Hoveniers viert in 2019 haar 100-jarig bestaan en dankt haar bestaansrecht aan de vele klanten in de regio Twente waar zij al een eeuw het tuinonderhoud verzorgt. Op 1 april 1919 opende Arend Eshuis de deuren van een kwekerij en tuinaanlegbedrijf aan de Gravenallee in Almelo. En nu 100 jaar later is Eshuis Hoveniers een gerenommeerd bedrijf wat uitblinkt in ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen voor particulieren, bedrijven en instellingen.

Persoonlijk betrokken
Inmiddels is het hoveniersbedrijf gevestigd aan de Aadijk 29 in Almelo en bestaat het team uit tien medewerkers die allen liefde voor het hoveniersvak en passie voor groen hebben. Het team is goed op elkaar ingespeeld en weten daardoor precies wat ze van elkaar kunnen verwachten. Eshuis ontwerpt en onderhoudt duurzame tuinen op basis van de wensen van de klant. Persoonlijke betrokkenheid bij hun opdrachtgevers staat hoog in het vaandel. Dankzij hun jarenlange ervaring weten zij uw ideale droomtuin te realiseren.

Breed dienstenpakket
Eshuis Hoveniers kan uw tuin een voorjaarsbeurt geven door bijvoorbeeld de heesters en bomen te snoeien, maar ook door de viltlaag van afgelopen winter van het gazon te verwijderen en het gras te bemesten. Tevens staan deze hoveniers ook voor u klaar om een geheel nieuwe tuin te ontwerpen. Door voor Eshuis Hoveniers te kiezen, weet u zeker dat u aankomende zomer zorgeloos kunt genieten van uw prachtige tuin.

Passie voor groen
Om ultiem te kunnen genieten van het buitenleven, is het van belang om gebruik te maken van planten en bomen in uw tuin. Het zorgt namelijk voor een gezonde en ontspannende sfeer. Met de juiste beplanting ontstaat ook een heel duurzame tuin. Duurzaamheid is ook een belangrijk thema voor Eshuis Hoveniers zelf. Zo hebben alle auto's en machines een lage CO2 uitstoot, wat beter is voor het milieu. Hierdoor kunnen hun klanten een leven lang genieten van een frisse en fraaie buitenomgeving.

Verantwoord
ondernemerschap

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij Eshuis Hoveniers hoog in het vaandel. Zo zet het bedrijf ook actief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in en biedt daarnaast mogelijkheden voor stages en diverse opleidingsmogelijkheden.

Vrijblijvende offerte
Eshuis Hoveniers helpt u graag met een passend advies om samen te komen tot uw droomtuin. Neem dan vrijblijvend contact op met Eshuis Hoveniers op 0546-862846 of kijk voor meer informatie op www.eshuishoveniers.nl.

Om gek van te worden...

TWENTE - Bij ons komt op de zaterdag en/of op zondag de meeste reclames door de brievenbus. Ik moet bekennen dat ik geen stikker "geen reclame" heb, omdat ik graag de folders door wil kijken. Maar tegenwoordig word ik er niet echt vrolijk meer van.

Als je kijkt naar de "grootgrutter", die ons aan het hamsteren wil laten slaan, valt er veel te hamsteren. Sommige van deze producten koop ik af en toe of een keer per week. Daarom is hamsteren voor mij niet echt nodig. Vleesproducten, daar gebruik ik zelf weinig van, dus die vallen af. Daarnaast zijn er veel producten die ik helemaal niet gebruik of omdat ze bij een andere supermarkt gewoon voordeliger zijn, dus waarom zal ik daar naar toe gaan. Vervolgens krijgen we ook reclamefolders van twee van oorsprong "Duitse supermarkten" Bij de ene kan ik op maandag iets in de aanbieding kopen, dinsdag er weer na toe moet voor een ander artikel. Donderdag gaan er volgende aanbiedingen van start, vrijdag nog enkele en ook zaterdag weer andere. Dan nog die andere Duitse supermarkt, daar is het bijna hetzelfde, om de dagen andere aanbiedingen. Daarnaast heb je nog in ons dorp enkele andere supermarkten, die ook van alles aan ons willen slijten, omdat ze ons ook als "klanten" graag willen binnenlokken. Je kan er maar druk me wezen…

Weg is pech
Echter komt het regelmatig voor, als je echt voor een speciale aanbieding gaat, dat deze er nog niet is, dat je te vroeg bent, dat het niet geleverd is of dat het al uitverkocht is. Dus, tegenwoordig ga ik maar naar de dichtstbijzijnde supermarkt en koop daar wat ik nodig heb. Als ik voor andere zaken langs een supermarkt kom, kijk ik wel wat ik daarvan mee kan nemen, als het er niet is gaat het gewoon over. Mijn conclusie is, als je op de kleintjes moet letten kom dan maar vaker terug. Ikzelf ga niet steeds terug, niet over een uur, niet de volgende dag of wat ze ook verzinnen. Ik ben niet het loophondje van de supermarkten, het is gewoon machtsmisbruik. Nog even dit, enkele jaren geleden had je het spreekwoord: "Als je niet veel te makken hebt moet je bukken…" (goedkopere artikelen liggen onderin het schap).

Borbala,
correspondent

"Belangrijke overwinning"

ENSCHEDE - FC Twente zorgde zondagmiddag voor de drie punten in Deventer. De uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd met 1-2 gewonnen. Na afloop blikt aanvoerder Wout Brama terug op de middag in De Adelaarshorst.

"De supporters zijn elke keer weer in grote getale aanwezig, vandaag ook weer, en dan is het leuk om de overwinning met hun te mogen vieren", blikt Wout Brama terug na afloop. "Dit is een belangrijke overwinning. We hebben nu nog acht wedstrijden te gaan waar je 24 punten uit kunt halen en we staan nu elf punten voor, dus dat betekent dat we er nog niet zijn", vervolgt de aanvoerder. "Er zat vandaag bij ons niet heel veel voetbal in, dan winnen we de wedstrijd uiteindelijk heel gelukkig. Al met al komen we hier goed weg met de drie punten." Komende vrijdag speelt FC Twente weer in De Grolsch Veste, dan komt FC Den Bosch naar Enschede. Het duel in De Grolsch Veste begint om 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via kaartverkoop.fctwente.nl en bij de receptie van De Grolsch Veste.

Emma wil leven

RIJSSEN - De documentaire 'Emma wil leven' liet zien wat de ziekte anorexia met iemand kan doen. Nu is er ook een theaterversie van te zien in Parkgebouw Rijssen.

Toen de documentaire uitkwam, bracht dit veel teweeg in de samenleving. Van heel dichtbij kon men zien wat het hebben van anorexia inhoudt. Dat het een ziekte is waar heel hard tegen gevochten moet worden en dan nog kan er verloren worden. Lisse Knaapen neemt in het theater de rol van Emma op zich. Zij laat de twijfels, angsten en wilskracht zien die Emma had in haar strijd tegen anorexia en de dood. Deze solo-voorstelling is op zaterdag 6 april te zien in Parkgebouw Rijssen. Aanvang van de voorstelling is om 20.00 uur. De entree bedraagt € 20,- en kaarten zijn nu te bestellen via www.parkgebouw.nl.

Bohemian Rhapsody

NIJVERDAL - Wie zegt Bohemian Rhapsody, zegt Queen. Niet vreemd dus dat de film over Queen die titel heeft meegekregen.

Deze film is een ode aan de legendarische band Queen en de zanger ervan Freddy Mercury. De film laat zien hoe de band ontstond en snel uitgroeide tot één van de grootste bands. Ook is te zien hoe de band bijna ten onder ging en het gevecht tegen stereotypes. De iconische muziek is natuurlijk ook te horen in de film. Bohemian Rhapsody is te zien op 31 maart, 3 april en 7 april om 20.00 uur bij ZINema. Toegangskaarten kosten € 9,- per stuk in de voorverkoop en voor aanvang van de film bij de kassa betaalt u € 10,-. CJP-houders krijgen zowel in de voorverkoop als bij de kassa € 1,- korting.

Concert door drie jonge Rijssenaren

Foto: Anica Schultink

RIJSSEN - Donderdag 4 april geven drie jonge Rijssense muzikanten een concert in de Brussezaal. Op de foto van links naar rechts Rosalie Ligterink, Gerjanne Dannenberg en Aron Bouwhuis.
Gerjanne Dannenberg was eerder in de Brusselzaal te horen als lid van het blokfluitensemble van de Rijssense Muziekschool. Gerjanne is een muzikale duizendpoot en speelt ook fagot bij muziekvereniging Wilhelmina. De anderen komen ook uit Wihelmina: Rosalie Ligterink en Aron Bouwhuis. Aron Bouwhuis had keyboardles aan de Muziekschool, maar speelt daarnaast altsaxofoon bij Wilhelmina. Rosalie Ligterink speelt hobo en behaalde daarvoor vorig jaar haar D-diploma. Het programma is zeer gevarieerd: onder meer Secret Garden op althobo en piano, Czárdás op fagot, maar ook het bekende Rondo Alla Turca. Als trio spelen Gerjanne, Rosalie en Aron "Toss the feathers" van The Corrs.Aanvang 20:00 uur. Toegang gratis. Wel een collecte bij de uitgang.

Johan Lunenborg sinds 1982 koopman op de maandagmarkt Rijssen

RIJSSEN - Op de maandagmarkt in Rijssen bezocht ik de uit Enschede afkomstige marktkoopman Johan Lunenborg die met zijn handel in markiesstoffen, schuimrubber, boxkleed vulling en kledingstoffen met zijn kraam een standplaats heeft vlakbij de fontein in het centrum van Rijssen. Met zijn 37 jaar ervaring op de markt in Rijssen weet Johan alle ups en downs te vertellen.

Hij verhaalt van de tijd dat hele gezinnen uit Rijssen en omgeving deze uitstekend bekendstaande markt bezochten, vooral toen in Rijssen de koeien en de varkensmarkt tegelijk met de warenmarkt werden gehouden. Maar door het verdwijnen van de nevenmarkten, de vergrijzing van de inwoners en de opkomst van het internet, is de handel op de markt moeizamer geworden, het aantal kramen geslonken en is het aantal bezoekers vooral vanuit Rijssen zelf wat minder geworden. Vroeger ging men met het hele gezin naar de markt maar dat is nu een zeldzaamheid.

Het heden
Gelukkig koestert Johan nog veel vaste klanten die hem door de jaren trouw zijn gebleven. Daarnaast trekt de maandagmarkt in Rijssen nog veel bezoekers uit de regio en ook in de vakantieperiode is het nog vaak gezellig druk op de Rijssense maandagmarkt. En hoe meer publiek hoe gezelliger dat het is volgens Johan. "En ik kom nog steeds graag naar Rijssen. Ik ontmoet daar veel vriendelijke mensen die altijd 'in zijn' voor een praatje. "

Waarom kopen
op de markt?

Marktkooplieden verlenen meer service, zijn bekend met hun te verkopen producten en geven gratis advies, terwijl de klant ziet wat hij/zij koopt, en dat alles tegen een betaalbare prijs. En daarbij geeft de markt een gezellige sfeer waarbij klanten elkaar spreken en nieuwtjes uitwisselen. Wat vindt u van de maandelijkse advertentiepagina en de actie van de gezamenlijke kramen? Daar sta ik zeer positief tegen over , want reclame maken doet verkopen en de markt wordt dan weer opnieuw in het zonnetje gezet. Ook beveel ik de actie hartelijk aan die wordt gevoerd op de maandagmarkten van 1 april en 12 april .

Gratis violen
De maandagmarkt in Rijssen is nu 1 jaar zelfstandig en daarom krijgt u op de maandagmarkt van 1 april bij iedere aankoop op de markt een muntje. Voor 3 muntjes kunt u bij de actiekraam op de markt een grote hangpot met prachtige violen gratis afhalen! En of dit nog niet genoeg is kunt u op de maandagmarkt van 12 april in de sfeer van Pasen komen op de markt.

12 april gratis eieren
Op de maandagmarkt van 12 april wordt door de gezamenlijke marktkooplieden een paasactie georganiseerd. Ook op deze marktdag ontvangt u bij iedere aankoop een muntje en bij inlevering van 3 muntjes ontvangt u dan op de mandag voor Pasen een gratis doosje eieren. Later hierover meer nieuws in het Hart van Rijssen.

Dick Tukkers

Modespektakel en meer in de Hoge Wal in Rijssen!

RIJSSEN - De lente is begonnen en de eerste, bijna zomerse dagen zijn al geweest. Tijd om de dikke truien, lange broeken en andere winterkleding op te bergen en een meer zomerse outfit aan te trekken. Maar wat trekt u dan aan? Dat is te zien op 6 april tijdens het Modespektakel in Rijssen. Met een gezellige koop-zaterdagavond.

Op het Hogewalplein voor winkelcentrum De Hoge Wal worden de nieuwste collecties van Shoeby, Zeeman, Jasmijn, Cin Cin, De Kledingkamer en Scapino getoond. De kleding wordt geshowd door personeel, vrienden en familie van de winkels. Echte mensen van (heel) jong tot oud, van groot tot kleine maten laten dus zien wat er deze zomer gedragen gaat worden.

Programma
De modeshows zijn om 13.30 uur, 15.00 uur, 16.30 uur en de laatste met sfeerverlichting om 19.30 uur. Elke modeshow begint met een optreden van Dance by Fernanda en ook de afsluiting is voor de dansers die al landelijke prijzen in de wacht wisten te slepen. Geniet van de geheel nieuwe show van de danstalenten in alle leeftijden. Na of tussen de shows kan er natuurlijk gekeken, gepast en geshopt worden bij de winkels, die allemaal helemaal zijn gericht op het voorjaar.

Actief met kunst
In het winkelcentrum kunt u verder genieten van het werk van Ernst Jan ten Hove en een twintigtal kunstenaars van Actief in Kunst. De kunstenaars zelf zijn ook in het winkelcentrum en laten u zien hoe zij te werk gaan. Bijzonder is dat er ook jeugdige, maar zeer zeker talentvolle kunstenaars hun werk exposeren en het werk van een glaskunstenaar. Zij is bij de lichtkoepel in het winkelcentrum te vinden. Deze plek is bewust gekozen vanwege het effect dat licht op het glaswerk heeft.

Koopavond met actie
Op 6 april zijn de winkels in het winkelcentrum geopend tot 21.00 uur. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er ook een speciale actie. Iedereen die gedurende deze twee uur een aankoop doet, maakt kans om het aankoopbedrag in waardebonnen te winnen. Maar liefst 20 winnaars gaan met waardebonnen, die bij alle deelnemende winkeliers ingeleverd kunnen worden, naar huis.

Bent u er ook bij?

Herdenking 48th Highlanders of Canada in Holten

HOLTEN - Op zondag 14 april 2019 zullen de militairen van het Regiment 48th Highlanders of Canada op de Canadese Erebegraafplaats in Holten worden herdacht.

Onder de naam Cannonshot waren de Canadese regimenten onderweg om de Veluwe te bevrijden van de Duitsers. Bij de oversteek van de IJssel sloeg het noodlot al toe voor het Regiment 48th Highlanders of Canada. Het verloor bij de bevrijding van de Veluwe 20 militairen waaronder hun commandant Donald MacKenzie. In 1982 onthulde Prins Bernard een plaquette bij het kerkje in Wilp ter nagedachtenis aan het verlies van 20 soldaten van dit Canadees regiment uit Toronto, Het regiment 48th Highlanders was één van de regimenten die onder andere Apeldoorn bevrijden in de nacht van 16 op 17 april 1945. De herdenking begint om 14.30 uur op de Canadese Erebegraafplaats in Holten.

Highlanders
Aan deze herdenking wordt medewerking verleend door de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums, Jhr dr.P.A.C.Beelearts van Blokland en Mr. Fred de Graaf, beiden voormalig burgemeester van Apeldoorn. De bijeenkomst zal worden bijgewoond door gemeentebesturen uit Rijssen-Holten, Apeldoorn en Voorst. Tijdens deze herdenking zullen er bloemstukken worden gelegd bij het "Cross of Sacrifice". .Bij deze bijeenkomst in Holten wordt Canada vertegenwoordigd door de militaire attaché van Canada in Nederland Tim Young. Tijdens deze herdenking zullen de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums samen spelen met de Somme Battlefield Pipe Band uit Frankrijk.

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

NIJVERDAL - Meneer Monster brengt 'De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen' naar het ZINiN Theater.

Meneer Monster is een jeugdtheatercollectief dat de bestellers onder de jeugdboeken omzet naar theatervoorstellingen voor de jeugd. Nu hebben ze van het boek 'De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen' een voorstelling gemaakt voor kinderen vanaf 5 jaar. Een voorstelling vol krankzinnige humor en muzikaliteit. Dus voor vliegende katten, een limonadefontein en een apeninvasie gaat u zondag 31 maart naar het ZINiN Theater. De voorstelling begint om 15.00 uur en toegangskaarten kosten € 11,-. Reserveer uw kaarten via www.zinin.com.

Expositie Profoto

HOLTEN - Profoto is de Holtense fotoclub en de leden daarvan willen u graag hun mooiste foto's laten zien in het Kulturhus.

Prachtige foto's gemaakt door de leden van Profoto zijn sinds 4 maart te zien in het Kulturhus in Holten. Tot en met 29 mei kan iedereen nog genieten van de mooiste plaatjes, waaronder foto's die in de prijzen zijn gevallen bij de clubwedstrijd. De uitslag van deze wedstrijd was: eerste plaats voor Wim Stobbe, Marinus Rouweler ging er met de tweede prijs vandoor en de derde prijs was voor Wilma Slot. Meer informatie over Profoto, lid worden of het bezoeken van clubavonden vindt u op www.profotoholten.nl. De expositie is te zien op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 uur en 15.00 uur.

Sing-in in de Schildkerk Rijssen

RIJSSEN - Het Hervormd Kerkkoor en Kinderkoor Joy4Kids organiseren op donderdagavond 4 april een sing-in in de Rijssende Schildkerk.

Deze avond is voor iedereen die houdt van zingen, of die juist kan genieten van het beluisteren van zang. De avond zal in het teken staan van zowel koorzang als samenzang. Hierbij worden een aantal liederen sfeervol begeleid op de dwarsfluit.

Jong en oud is welkom om deel te nemen aan de sing-in in de Schildkerk aan de Schild 8 in Rijssen. Aanvang van de avond is om 19.00 uur. De toegang is gratis maar bij de uitgang zal een collecte gehouden worden om de kosten van de sing-in te kunnen dekken. De avond in de Schildkerk zal ongeveer een uur duren en zal naar verwachting rond 20.00 uur ten einde komen.

Voorjaarsactie Mango Mobility Twente

ALMELO/HENGELO - De lente is aangebroken, wat betekent dat de zon vaker gaat schijnen en de temperatuur oploopt. Wat is er dan fijner om zelfstandig op pad te kunnen gaan voor een kleine boodschap of om uw familie te bezoeken?

Het is helaas niet voor iedereen mogelijk om zich zelfstandig buitenshuis voort te bewegen. Hierbij kan een passende scootmobiel of een Niu elektrische scooter van Mango Mobility Twente u de ultieme oplossing bieden. De ervaren medewerkers van Mango staan dagelijks voor u klaar om u te voorzien van de juiste informatie.

Driedaagse megasale!
Mango Mobility Twente maakt binnenkort ruimte voor hun nieuwe collectie scootmobielen. Daarom profiteert u op 4, 5 en 6 april van een spectaculaire korting op de huidige voorraad scootmobielen. Kom op één van deze drie dagen vrijblijvend bij Mango om uw specifieke wensen en behoeften te bespreken. Deze mega sale geldt voor de gehele collectie scootmobielen bij de vestiging in Almelo en Hengelo.

Grootste assortiment
Mango Mobility Twente biedt het grootste assortiment aan scootmobielen van heel Nederland. De adviseurs kennen de scootmobiel van binnen en buiten en weten precies welke aansluit bij uw wensen. Na de aanschaf van uw scootmobiel zullen zij de door u gekozen scootmobiel in topconditie houden en eventuele aanpassingen en wensen doorvoeren. Tevens kunt u bij Mango terecht voor Niu elektrische scooters, welke uiterst geschikt zijn voor in de stad. Ook staat hierbij de kwaliteit en hun vertrouwde service voorop. U kunt een gratis proefrit aanvragen voor een scootmobiel of de Niu elektrische scooter. Hierbij kunt u aangeven of u deze wil uitproberen in de showroom in Almelo of Hengelo, of dat u deze liever wil uitproberen op een zelfgekozen locatie.

Kom langs!
Hebt u interesse in een scootmobiel met een fikse korting? Kom dan op 4, 5 of 6 april langs! De vestiging in Almelo, gelegen aan de Einsteinstraat 81, is op 4 april en 5 april geopend van 09.00 tot 17.30 uur en op 6 april van 10.00 tot 16.00 uur. De vestiging in Hengelo, gelegen aan de Drienerstraat 59, is op 4, 5 en 6 april geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Bel voor meer informatie naar: 0546-45 32 96 of kijk op hun website: www.scootmobieltwente.nl.

Nationale Geluidshinderdag

TWENTE - Geluidsoverlast is één van de grootste ergernissen voor veel Nederlanders. In ons dichtbevolkte land wonen, werken en leven we immers relatief dicht bij elkaar. Deze nabijheid van anderen is niet altijd gunstig voor de rust. Daarom werd de Nationale Geluidshinderdag in het leven geroepen om hier aandacht voor te vragen. Deze is komende dinsdag, 2 april.

De Nederlandse Stichting Geluidshinder is één van de organisaties die zich actief inzet voor het terugdringen van geluidsoverlast. De geluidshinderdag is een goed moment om hier bij stil te staan. Ieder jaar is er weer een ander thema; dit jaar staat geluid van bedrijven centraal. Er zijn veel ontwikkelingen op dit vlak voor de komende jaren; door nieuwe milieuwet- en regelgeving. In 2021 zal de Omgevingswet in werking treden. De geluidshinderdag is een goed moment om meer mensen en ondernemers te informeren over deze ontwikkelingen.

Grote impact
Geluidsoverlast is een groter probleem dan je wellicht aanvankelijk zou denken. Overlast is namelijk niet alleen een bron van irritatie, maar het kan ook concrete gezondheidsschade opleveren. Zo kan dit zorgen voor een verstoring van de slaap, maar ook hart- en vaatziekten zijn een mogelijk gevolg van geluidsoverlast. Het is dus belangrijk om de overlast in de brede zin terug te dringen.

Nieuwe ontwikkelingen
De geluidsoverlast wordt regelmatig in kaart gebracht door diverse overheden. Zo blijkt uit RIVM-cijfers dat de overlast door verkeer op Rijkswegen en het railverkeer afgenomen is sinds 2000. Dit komt onder meer door meer geluidsschermen, stiller asfalt, stillere spoorconstructie en uiteraard: stillere auto's en treinen. Het wegverkeer is de grootste bron van ergernis, gevolgd door overlast door buren. Ook hier zijn positieve ontwikkelingen te melden; zo zorgt buurtbemiddeling voor een afname van conflicten tussen buren, wat de ervaren overlast terug moet dringen.

Twente Milieu geeft compost weg op landelijke compostdag

TWENTE - We zijn in Twente steeds beter in het recyclen van ons afval. Eigenlijk bestaat die term afval tegenwoordig niet meer; je moet meer denken in termen als grondstof. Afval kan je namelijk ook veel opleveren; zoals gratis compost deze zaterdag.

Twente Milieu organiseert in het kader van de landelijke compostdag al enige jaren een leuke actie. Geïnteresseerden kunnen dan in het werkgebied van Twente Milieu gratis zakken compost afhalen, vaak bij de diverse afvalbrengpunten. Het gaat dan om compost dat gemaakt is op basis van het in Twente ingeleverde afval. De boodschap is dan: afval dat we goed inleveren kan nog veel bruikbaar nut hebben. Het stimuleren van beter recyclen is een belangrijk doel voor de gemeenten, afvalinzamelaars en afvalverwerkers. De Twentse ambitie is namelijk om de hoeveelheid restafval per inwoner terug te dringen naar 50 kilo per jaar. Dit lukt echter alleen door het goed scheiden van papier, verpakkingsafval en groenafval te stimuleren.

Ook bij u!
Inwoners van Rijssen-Holten kunnen compost in zakken afhalen aan de Nijverheidsstraat 17a in Rijssen van 09.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 15.00 uur. En aan de Montageweg 14 in Holten van 10.30 tot 14.30 uur. In de gemeente Hellendoorn aan de Fuutweg 25 in Nijverdal van 09.00 tot 13.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op: www.twentemilieu.nl

Regionaal OV verder onder nieuwe naam en huisstijl

TWENTE - Het regionaal openbaar vervoer in Oost-Nederland gaat vanaf 2020 door onder een nieuwe naam en met een nieuwe huisstijl. De vervoerders in Flevoland, Gelderland en Overijssel willen zo één herkenbaar uiterlijk realiseren.

Het OV is nu nog een hele lappendeken van verschillende vervoersnamen en stijlen, wat voor reizigers soms verwarrend kan zijn. Met ingang van december 2020 gaan de regionale bussen en treinen in de drie provincies verder onder de naam 'RRReis'. De drie R's staan symbool voor de samenwerking tussen de drie provincies. De huisstijl is dan in de kleuren paars, blauw en groen. Dit zal zich dan naar de buitenwereld presenteren als één samenhangend netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer. Reizigers hoeven dan ook niet meer na te denken over de verschillen tussen vervoerders wanneer zij de provinciegrenzen over zijn. Gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel ziet veel mooie kansen om zo een herkenbaar netwerk te realiseren. Het invoeren zal echter niet in één klap gerealiseerd worden; zo krijgen de bussen en treinen de nieuwe huisstijl bij het overgaan van de concessies. In sommige gebieden zou dit zelfs pas rond 2023 kunnen zijn. De uiteindelijke keuze voor de merknaam en huisstijl is ook gebaseerd op het raadplegen van de inwoners van de drie provincies. Volgens Overijssel staan de kleuren voor betrouwbaarheid, innovatie en verbinding.