Hart van Nijverdal

11 oktober 2019

Hart van Nijverdal 11 oktober 2019


Banenmarkt moet nieuwe zorgmedewerkers werven

HELLENDOORN - Landelijk is er een groot tekort aan medewerkers in de zorg. Ook in Twente is dit een probleem. Nu de zorgsector weer iets is hersteld wil men op zoek naar nieuwe medewerkers voor de diverse zorginstellingen.

Dit werven van nieuwe handen aan het bed gebeurt ook op zaterdag 19 oktober tijdens de banenmarkt van ZorgAccent. Het Almelose bedrijf organiseert dan een ontmoetingsochtend- en middag voor iedereen die interesse heeft in werken in de zorgsector. Dit zal gebeuren bij de woonzorglocatie Krönnenzommer. Van 10.00 tot 15.00 uur kan men zich laten informeren over de mogelijkheden.

De banenmarkt is niet alleen bedoeld voor huidige zorgmedewerkers, maar ook om nieuwe mensen te werven. Zij worden geïnformeerd over het volgen van een opleiding. In heel Nederland kampen zorglocaties met een tekort aan medewerkers. Dit betekent dat er over het algemeen voldoende vacatures zijn, maar ook dat men staat te springen om mensen die zich willen laten omscholen voor een baan in de zorg.

Vrijwilligers
De vraag naar nieuwe mensen is groot. Bij ZorgAccent zelf, maar ook bij soortgelijke bedrijven. Ze benadrukken dat ze niet alleen personeel zoeken voor de woonzorglocaties, maar ook in de wijkverpleging en bij hulp in de huishouding. Deze mensen gaan "de wijk in" en dragen op die manier bij aan het langer thuis blijven wonen van ouderen en mensen met een ziekte. De banenmarkt is niet alleen gericht op betaald personeel. Ook vrijwilligers zijn onmisbaar in de zorg, zij worden steeds belangrijker. Door de hoge werkdruk voor het huidige personeel worden vrijwilligers vaak ingezet voor de andere, onmisbare kant van zorg: persoonlijke aandacht en tijd.

Vacatures
ZorgAccent hoopt op een grote opkomst voor de geplande banenmarkt. Dit wordt ondersteund met een rondleiding ieder uur over het terrein van Krönnenzommer. Daarnaast worden bezoekers geïnformeerd over de mogelijkheden tot scholing en training door ZorgAccent en een actuele kijk op de openstaande vacatures. Meer informatie over de banenmarkt vindt men op www.zorgaccent.nl of de Facebookpagina van de organisatie.

Nomineer de sporthelden van de gemeente Hellendoorn

HELLENDOORN - Sport is belangrijk voor de samenleving. Het verbroedert, het draagt bij aan sociale contacten en het is een leuke uitdaging om jezelf altijd te verbeteren. Kortom, sport heeft een grote waarde. Om de sporters te eren voor hun inzet worden ook dit jaar weer de Sportverkiezingen gehouden.

Het sportjaar 2019 loopt al bijna ten einde. Wie verdient volgens jou een nominatie en moet kans maken op de titel sportman, sportvrouw, sportploeg of sporttalent van het jaar? De aanmelding is inmiddels gestart via de website: www.sportverkiezinghellendoorn.nl.

Mooie prestaties
Ook 2019 was weer een mooi sportjaar voor de gemeente Hellendoorn. Met vele goede sportprestaties. Vanaf de start van het nieuwe jaar is het weer mogelijk om op uw Hellendoornse Sportheld(en) voor de Sportverkiezing Hellendoorn 2019 te stemmen. De Sportverkiezing wordt georganiseerd op 8 februari 2020 bij Twents Ribhouse Noabers in Hellendoorn. De werkgroep is nu alweer druk aan het werk om een mooi programma voor het gala in 2020 op poten te zetten.

Aanmelden
Iedereen kan kandidaten aanmelden. Dat kan via de speciale website: www.sportverkiezinghellendoorn.nl. Aanmelden kan voor de categorieën: Sporttalent, Sportploeg, Andere Sporten (niet noc/nsf), Sportvrouw en Sportman.

Voorwaarden
Geleverde sportprestaties worden tot 31 december meegenomen. De vakjury komt in december en januari bij elkaar om te stemmen over de kandidaten. Ook het publiek krijgt een stem. Vanaf begin januari kan iedereen in de gemeente Hellendoorn een stem uitbrengen via een online stemformulier. Kijk voor meer informatie over de verkiezingen en de voorwaarden op: www.sportverkiezinghellendoorn.nl. Met vragen kan men e-mailen naar: info@sportverkiezinghellendoorn.nl

Jaargang: 4 • Nr 181• Wk 41

Dames 1 speelt gelijk, Heren 1 wint

NIJVERDAL - De waterpolodames van Het Ravijn hebben zaterdagavond in eigen huis in het KNZB bekerduel tegen het Leidse ZVL met 10-10 gelijk gespeeld. De waterpolo heren waren met 11-6 te sterk voor het Wormerveerse De Ham. Het was de eerste thuiswedstrijd voor de ploeg van Ron Loos in het nieuwe seizoen.

De heren begonnen scherp aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 4-0 voorsprong in de eerste periode. Aanvoerder Lars Gottemaker: "Daarna zakte het iets in en speelden we een mindere 2e periode, maar pakten de wedstrijd daarna weer goed op. Verdedigend lag het goed en dat was de basis voor deze overwinning".
De waterpolodames kwamen in het eerste bekerduel niet verder dan een 10-10 gelijk spel. Woerdvoerster Laura Boerdam, die vanwege een langdurige handblessure de wedstrijd vanaf de tribune bekeek: "We speelden een slome wedstrijd. Er waren goede acties, maar het ging stroef. We konden winnen, maar gingen met de wedstrijd mee. Het zat er vandaag niet in." Lot Stertefeld, begin september met Jong Oranje tot 20 jaar tweede geworden op het WJK in het Portugese Madeira, werd in deze wedstrijd topscoorster met 4 doelpunten. Bas ter Brake was dat bij de herenwedstrijd. Hij scoorde tegen De Ham 3x.
De waterpolodames spelen aanstaande zaterdag 12 oktober om 16.55 uur thuis tegen het Edese Polar Bears voor de competitie. De ploeg van Jan Mensink kan dan laten zien dat ze ook flitsend waterpolo kunnen spelen. De waterpolo mannen gaan zich daarna opmaken voor een dubbele ronde in de KNZB beker: Zaterdag om 19.30 uur spelen ze eerst in het eigen Ravijnbad tegen de heren van het Leidse ZVL 1886 Tetteroo 1. Zondag 13 oktober om 17.00 uur vindt in het Leidse zwembad De Zijl de return in het bekerduel plaats.

Statistieken Heren
Zaterdag 5 oktober: zwembad Het Ravijn,
Heren 1 Het Ravijn-De Ham: 11-6.
Periodestanden: 4-0, 5-3(1-3), 8-4(3-1), 11-6(3-2).
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 3x, Yoran Loos 2x, Lars Gottemaker 2x, Emiel Wouters 2x, Sander Veldkamp 1x, Sam Stertefeld 1x.
Doelpunten De Ham Floris van 't Veer 4x, Glenn Reemnet 1x, Dennis van der Linde 1x.

Statistieken Dames:
Zaterdag 5 oktober: zwembad Het Ravijn,
Het Ravijn- ZVL 1886 Tetteroo 1: 10-10
Periodestanden: 1-2, 4-6(3-4),8-9(4-3), 10-10(2-1)
Doelpunten Het Ravijn: Lot Stertefeld 4x, Lieke Klaassen 2x, Margreet ter Schure 1x, Lotte Beunk 1x, Yasmine Smit 1x, Sophie Veldhuis 1x.
Doelpunten ZVL 1886: Roline Schuijt 2x, Danique Gras 2x, Rozanne Voorvelt 2x, Laura Roels 1x, Sterre Bijkerk 1x, Malissa van Rijn 1x, Isis Keijzer 1x.

Foto: Wim Beunk

Eerste Week van de Afasie

HELLENDOORN - Deze week is de eerste Week van de Afasie; een initiatief van Afasienet.com waar ook InteraktContour bij aanhaakt.

Afasie is een taalstoornis die ontstaat als gevolg van hersenletsel. Een perfect moment voor InteraktContour om een uniek nieuw hulpmiddel van en voor mensen met afasie te lanceren: een sleutelhanger die hen kan helpen bij het voeren van een soepeler gesprek. InteraktContour biedt uiteenlopende hulp aan mensen met hersenletsel.

Afasie
In Nederland hebben zo'n 30.000 mensen afasie. Dit is een taalstoornis die ontstaat als gevolg van een beschadiging in het taalgebied in de hersenen, bijvoorbeeld door een beroerte, ongeluk of hersentumor. Deze beschadiging leidt ertoe dat mensen problemen kunnen ervaren met praten, lezen, schrijven en het begrijpen van taal.

Hulpmiddel
Mensen met afasie ervaren vaak problemen in de samenleving, omdat zij zich niet goed kunnen uitdrukken of niet begrijpen wat er gezegd wordt. Cliënten van InteraktContour gaven aan behoefte te hebben aan een hulpmiddel om meer bekendheid en begrip te creëren voor hun beperking. Daarom is er in samenwerking met een deel van deze cliënten een nieuw hulpmiddel ontwikkeld: een sleutelhanger die zij aan gesprekspartners kunnen tonen. Met de sleutelhanger kunnen zij laten zien dat zij afasie hebben, waardoor zij minder ongemakkelijke en onbegrepen situaties ervaren met mensen die zij niet kennen.

Tips voor een gesprek
Op de sleutelhanger staat de tekst 'Ik heb afasie, een taalstoornis door hersenletsel. Daardoor heb ik moeite met het voeren van gesprekken. Weten hoe ons gesprek beter kan gaan?'. De gesprekspartner kan vervolgens via een QR-code of link naar een webpagina waarop tips staan die de gesprekspartner toe kan passen om het gesprek beter te laten lopen. Zo zijn er tips te vinden zoals 'Praat rustig en duidelijk' en 'Stel gesloten vragen (ja/nee vragen)'. Daarnaast staat op de pagina informatie over wat afasie is.

Sleutelhanger
De sleutelhanger wordt deze week uitgedeeld aan cliënten van InteraktContour met afasie. Het hulpmiddel is tijdens de Week van de Afasie ook aan te vragen door mensen met afasie die geen cliënt zijn, of door professionals die het als nuttig middel voor hun cliënten zien. Ben je geïnteresseerd en wil je een sleutelhanger? Vraag hem dan aan door te mailen naar communicatie@interaktcontour.nl.

Leerling Reggesteyn vertegenwoordigt Nederland

NIJVERDAL - Niels Hengstman - leerling in de 6e klas vwo - deed namens CSG Reggesteyn mee aan de eerste editie van het interregionale West-Europese Model European Parliament (MEP). Vorige week en deze week, van 4 oktober t/m 9 oktober, heeft hij ons land mogen vertegenwoordigen tijdens deze MEP in Nicosia op Cyprus.

Niels werd eerder als 4e-klasser van Reggesteyn al verkozen tot beste deelnemer aan het jaarlijkse provinciale MEP in Zwolle. In de 5e klas mocht hij daarom een commissie voorzitten. Als een van de beste voorzitters van Nederland is hij gevraagd om aan de eerste West-Europese MEP deel te nemen. Bijzonder aan deze editie was dat naast de West-Europese landen ook een delegatie uit een land als Turkije deelnam. Nederland was te gast met in totaal zes delegatieleden, een commissievoorzitter en een begeleider.

Debatwedstrijd

Het MEP is een debatwedstrijd gemodelleerd naar het Europese Parlement en gebaseerd op commissies en/of landen. Tijdens de sessies worden debatten georganiseerd volgens dezelfde regels die in het echte parlement gelden. Deze wedstrijd wordt jaarlijks in onze provincie gehouden. De beste debaters gaan vervolgens door naar Den Haag en kunnen uiteindelijk zelfs naar het buitenland worden gestuurd. Jonge, ambitieuze leerlingen kunnen dankzij deze conferenties alvast ervaring opdoen voor hun eventuele toekomstige (politieke) carrière. De leiders/vertegenwoordigers van de toekomst worden op deze manier dus klaargestoomd!

Open Huis Voedselbank

HELLENDOORN - In het kader van 'De week van de Voedselbanken' van 14 tot en met 20 oktober en 'Wereldvoedseldag' op 16 oktober houdt Voedselbank Hellendoorn op zaterdag 19 oktober 'Open Huis'. Tijdens het Open huis wordt tevens stilgestaan bij het 5-jarig bestaan middels een fotorapportage.

Meer mensen maken gebruik van Voedselbanken, ook in de gemeente Hellendoorn. De Voedselbank nodigt u graag uit op haar locatie, onder het genot van een hapje, bereid door onze chef-kok, en drankje op zaterdag 19 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur. De Voedselbank is gevestigd in de kelder van het Spectrum, achter de Regenboogkerk, Hendrik Wormserstraat 1 in Nijverdal. U bent van harte welkom!

Standhouders gezocht voor leuke kerstmarkt

Foto: Kerstmarkt Hellendoorn

HELLENDOORN - Op 21 december zal stichting Kerstmarkt Hellendoorn voor de 7e keer de kerstmarkt in en rondom restaurant In de Tonne in Hellendoorn organiseren.

Van 14.00 tot 18.00 is de organisatie nog op zoek naar standhouders die samen met ons de sfeer van de kerstmarkt nog leuker willen maken. Verkoopt u kerstartikelen en lijkt het u leuk om op de kerstmarkt te komen staan? Geef u dan snel op! Aanmelden als standhouder kan via het contactformulier op de website: www.kerstmarkthellendoorn.nl, op de Facebook pagina of door een mail naar Kerstmarkthellendoorn@hotmail.com Tot dan!

Paddenstoelen- safari

HAARLE - Ga zondag 13 oktober met de boswachter mee op speurtocht in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

Hoe ruikt een stinkzwam en waar groeit een vliegenzwam eigenlijk? Ontdek alles over paddenstoelen tijdens een wandeling over de kleurrijke Sprengenberg, van 14.00 tot en met 15.30 uur. Reserveer een kaartje via www.natuurmonumenten.nl. Kosten normaal: € 7,00 en € 4,00 voor leden van Natuurmonumenten. Vertrek vanaf Erve De Pas, Molenweg 2, Haarle.

The Great Wonder

NIJVERDAL - Pepijn Gunneweg, voormalig Ashton Brother, keert terug in het theater met zijn eerste solo-show 'The Great Wonder'.

Een spektakelshow die zich voor, boven en tussen het publiek afspeelt. Samen met zijn 'Troupe Muzikale Freaks' gaat hij verder waar hij ooit is gestopt. Acts die al jaren in zijn hoofd zaten, maar nooit eerder het toneel bereikten. Na twee jaar van training (en blessures) zijn ze nu eindelijk klaar voor publiek! Pas op voor gelanceerde kippen, vliegende vissen, bizarre illusies en kleine poëtische nummers die je in wonderen doen geloven. Deze try-out is op 17 oktober te zien in het ZINiN Theater, aanvang: 20.00 uur. Kaarten: €24,00 Zie ook: www.zinin.com.

Concept-woonvisie ligt nu ter inzage

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn heeft het concept van de lokale woonvisie 2020-2025 ter inzage gelegd. Nog tot en met dinsdag 22 oktober is deze in het gemeentehuis en online te bekijken. Daarnaast kunt u als inwoner uw mening geven over de plannen.

De gemeente Hellendoorn werkt nauw samen met andere partners zoals de woningcorporatie Reggewoon om te komen tot een goed lokaal woningaanbod dat aansluit bij de wensen van de diverse doelgroepen op korte en langere termijn. In de concept-woonvisie legt de gemeente deze ambities concreet vast. Het vormt hiermee ook de basis voor de ontwikkeling van nieuwe woningbouwprojecten en de prestatieafspraken met Reggewoon. De visie kijkt daarnaast ook in de brede zin naar de kwaliteit van wonen in de gemeente.

Tevreden
De inwoners van de gemeente Hellendoorn zijn over het algemeen zeer tevreden over de woonomgeving in de gemeente. Het is aantrekkelijk om in Hellendoorn te wonen, maar er staan wel zeker uitdagingen aan te komen. Zo heeft de gemeente de ambitie om ook de totale woningvoorraad de komende decennia steeds duurzamer te maken. Tegelijk zijn er ook demografische veranderingen op komst die een impact zullen hebben op de woningbehoefte. Zo vergrijst ook de samenleving van Hellendoorn, waardoor er grotere vraag zal ontstaan naar woningen die in de buurt liggen van zorg én daarnaast ook goed levensloopbestendig zijn. De visie doet ook een oproep aan alle partijen om hier actief aan mee te werken.

Bijeenkomst
Om inwoners van de gemeente Hellendoorn te informeren over de concept-woonvisie en de inhoud organiseert de gemeente komende woensdag 16 oktober ook een informatiebijeenkomst. Deze zal gehouden worden in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal en begint al om 12.00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via j.van.buuren@hellendoorn.nl. Wie zich vooraf wil verdiepen in de visie kan deze tijdens de openingstijden van de publieksbalie in het Huis voor Cultuur en Bestuur bekijken, bij het kantoor van Reggewoon aan de Storkstraat 11 in Nijverdal of gewoon via www.hellendoorn.nl

Zienswijzen
Daarnaast is het ook mogelijk om gedurende deze periode van ter inzage legging een zienswijze in te dienen. Dit kan digitaal door te mailen naar gemeente@hellendoorn.nl, of door een brief te sturen naar het college van B&W via het postadres: Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA in Nijverdal.

Meer mensen fit en vitaal in Het Ravijn

NIJVERDAL - De activiteit AquaVitaal in zwembad Het Ravijn - speciaal gericht op senioren - blijft groeien. Inmiddels zijn er al meer dan 250 mensen lid. Om deze groei op te vangen organiseert zwembad Het Ravijn meer, maar ook nieuwe lessen. Op de donderdagen kunnen de leden van AquaVitaal deelnemen aan nieuwe circuittrainingen.

AquaVitaal biedt een gevarieerd aanbod van aquasportactiviteiten onder deskundige leiding. Door gebruik te maken van de weerstand van water wordt het hele lichaam getraind. Dit bevordert de vitaliteit. Daarnaast draagt het heerlijk warme water bij aan het ontspannen van vermoeide spieren en het herstellen van eventuele blessures.
Wie lid is/wordt van AquaVitaal kan op abonnementsbasis dagelijks onder deskundige leiding deelnemen aan verschillende aquasportactiviteiten. Daarnaast kan men met dit abonnement ook onbeperkt (banen) zwemmen op vrijzwemtijden.

Circuittrainingen
Om het toenemend aantal leden van AquaVitaal op te kunnen vangen, organiseert zwembad Het Ravijn meer lessen en nieuwe circuittrainingen. De circuittrainingen zijn opgebouwd uit een gezamenlijke warming-up, een parcours langs verschillende fitnesstoestellen met oefeningen onder professionele begeleiding en een gezamenlijke cooling-down op passende muziek. De circuittrainingen zijn op donderdagen van 12.15 – 14.15 uur.

Gratis kennismaken
Wil je eens gratis kennismaken? Neem dan contact op met de receptie van zwembad Het Ravijn, tel. 0548-613516. Want bewegen in water is gezond en leuk.

Goed idee gezocht voor water

TWENTE - De uiterste mogelijkheid om innovaties voor de Waterinnovatieprijs in te zenden is verplaatst van 7 oktober naar 14 oktober. Bedrijven, overheden en particulieren hebben nu dus een week langer de tijd om hun idee in te dienen en zo kans te maken op de Waterinnovatieprijs 2019.

De Unie van Waterschappen en de NWB Bank reiken dit jaar voor de achtste keer de Waterinnovatieprijs uit in de categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water. Daar wordt altijd een extra categorie aan toegevoegd die inspeelt op de actuele opgave van de waterschappen. Dit jaar is dat de digitale transformatie. Innovaties die het proces van digitalisering voor de waterschappen kunnen versnellen en versoepelen zijn dit jaar daarom welkom in de speciale categorie 'Digitale transformatie'.

Meedoen?
Iedereen mag meedoen; overheidsinstanties, bedrijven en particulieren. Er kunnen één of meerdere projecten worden ingeschreven in één van de vier categorieën. Om kans te maken op de Waterinnovatieprijs moet de inzending uitblinken in innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Het project mag al zijn uitgevoerd, maar ook projecten die nog in de planfase zitten, zijn van harte welkom. Zelfs projecten die al eerder hebben meegedaan aan de Waterinnovatieprijs kunnen opnieuw deelnemen als er een duidelijke ontwikkeling in het project zichtbaar is. Kijk voor inspiratie en de criteria op Waterinnovatieprijs.nl.

Prijsuitreiking
De genomineerden worden op het Deltacongres van 14 november in Goes bekend gemaakt, waarna het publiek de kans krijgt op hun favoriete innovatie te stemmen voor de Publieksprijs. De feestelijke uitreiking van de Waterinnovatieprijs vindt plaats op het Waterinnovatiefestival op 12 december in de Werkspoorkathedraal in Utrecht

LTTRS B YVNN

De Netwerkvloer organiseert hét ondernemersevent

ENSCHEDE - Ondernemers uit de hele regio komen op dinsdag 5 november bijeen in de Grolsch Veste. Dan organiseert De Netwerkvloer namelijk hét ondernemersevent. Een perfecte gelegenheid om te netwerken en leuke contacten op te doen.

Deelnemen aan de Netwerkvloer biedt vele mogelijkheden. Zo is er een grote diversiteit aan branches aanwezig, zowel binnen als buiten uw bedrijfstak. Dankzij een goede begeleiding voor en tijdens het ondernemersevent haalt u het meeste uit deze bijeenkomst. U maakt meteen deel uit van een effectief zakenplatform.

Programma
Deelnemers aan het ondernemersevent kunnen deelnemen aan diverse plenaire kennissessies en er zijn diverse inspirerende sprekers geboekt voor deze middag. Ook staan in totaal vijf contactmomenten met andere ondernemers gepland. Het ondernemersevent heeft een 'all inclusive' concept, inclusief lunch en diner. U kunt zich zo volledig en zorgeloos richten op de presentatie/acquisitie van uw bedrijf, producten en diensten tijdens het evenement.

Brede bekendheid
Om het ondernemersevent breed onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk ondernemers is ook een uitgebreide social media campagne opgezet. Dit ter ondersteuning van uw uitnodigingen aan zakenrelaties om óók het evenement te bezoeken. Verder is er op 28 oktober, een week voorafgaand aan het evenement, een exposantenavond met sprekers en de mogelijkheid om kennis te maken met mede-exposanten. U kunt verder deelnemen aan de landelijke community op het platform voor ondernemers dat de Netwerkvloer heeft.

Aanmelden
Kijk voor meer informatie over de Netwerkvloer en het ondernemersevent op: www.denetwerkvloer.nl/informatie of voor aanmelding: www.denetwerkvloer.nl/deelnemen

Fraaie Japanse tuin aan de Entoshof

RIJSSEN - Het zijn niet alleen de fraaie foto's van mensen en dieren die natuurfotograaf Arjan Baan vereeuwigt, maar als volbloed natuurliefhebber, heeft hij een fraaie Japanse achtertuin aangelegd in al haar facetten. Puur om te genieten van de natuur achter zijn woning aan de Entoshof in Rijssen.

De tuin heeft een bescheiden afmeting van 100 vierkante meter, maar door de uitgebalanceerde beplanting en de toepassing van elementen is er een sfeer van rust ontstaan. In deze tuin zijn de gebruikte beelden, bomen en planten uitsluitend als decoratief element toegepast. De Japanse tuin oogt ontspannend door de zeer interessante toepassing van beplanting, water, Koi, stenen en andere tuinelementen. Het unieke van een traditionele Japanse tuin is de beplanting. Door de juiste beplanting toe te passen, ontstaat er een sfeer van rust en harmonie, zonder dat het als saai wordt ervaren.
Een Japanse tuin is het hele jaar groen. Alleen in het voorjaar is de tuin uitbundig van kleur, dan bloeien de Azalea's, Camellia, Viburnum, Wisteria (blauwe regen) en Prunus. Deze bloeiende beplanting is echter niet overheersend, want dan verdwijnt de rust en de harmonie. De verfijning en het rustgevende karakter van Japanse kunstvormen, waartoe deze tuin en haar elementen kan worden gerekend, geven de bezitter van de tuin menig rustig uurtje in deze fraaie omgeving. Zo zijn er ook de Bonsais, verkleinde kopieën van bomen uit de natuur, die in een schaal worden gekweekt. De Bonsais die zijn verwerkt in deze tuin staan bijna allemaal op stellingen, die deels bevestigd zijn aan de muur met de buren aan de zuidkant, zodat ze in de zomer minder last hebben van de hete middagzon. 's Winters blijven deze boompjes buiten staan, maar bij zeer strenge vorst worden ze in de berging/garage ondergebracht. De aanwezige zogenaamde 'binnenbonsai', zoals de olijf en citrus, worden vanaf september-oktober in huis geplaatst, naar gelang de buitentemperatuur. Bij de aanleg van deze Japanse tuin zijn zwerfstenen gebruikt, zij bepalen tenslotte het karakter van de tuin. Zij zijn in deze tuin geplaatst langs de aanwezige beek, solitair in groepjes en als stapstenen. Een tuin om volop van te genieten. Ook interesse? Kijk op www.baanfotografie .nl/entoshof

Dick Tukkers

Korting op Salentein wijnen bij Breukers Dranken in Boekelo

BOEKELO - Breukers Dranken in Boekelo is een waar begrip in de regio, met een bijzondere passie voor wijn en whisky. Zij laten u graag kennismaken met een uitgebreide selectie bijzondere wijnen, bieren en destillaten die hier ook te proeven zijn.

In oktober bieden zij een leuke actie aan op de bekende Bodegas Salentein topwijnen uit Argentinië. Ter gelegenheid van de Military in Boekelo én het 20-jarig bestaan van Salentein ontvangt u bij aankoop van twee dozen van zes Salentein wijnen één fles Salentein Sparkling cadeau. U kunt hierbij zelf individuele wijnen kiezen uit Salenteins assortiment, mits u in totaal 12 flessen koopt.

Breed assortiment
Breukers Dranken heeft het volledige assortiment van Bodegas Salentein wijnen op voorraad. Deze zijn uiteraard ook te proeven in het eigen proeflokaal. Zo maakt u kennis met de Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot en Malbec wijnen die Salentein produceert.

Kortingsactie
In oktober en november heeft Breukers Dranken een aantrekkelijke kortingsactie ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van Salentein. U koopt dan een doos met zes wijnen voor de 'proostprijs' van 69,95 euro. Normaliter betaalt u bij Breukers Dranken voor de Barrel Selection wijnen 12,95 euro per fles (Adviesprijs: 14,95 euro).

Proeverij
Op 16 en 17 november organiseert Breukers Dranken een Najaarsproeverij. In het proeflokaal kunt u kennismaken met een uitgebreide selectie wijn, bier en gedestilleerd. Ook zijn er tafels specifiek met alcoholvrije dranken. Vroeger nog een niche-product, maar tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor dit segment. De kwaliteit van alcoholvrije dranken is steeds beter, waardoor u altijd kunt genieten. Ook wanneer u bewust kiest voor een alcoholvrije drank. Aanmelden voor de proeverij kan via de website van Breukers Dranken, www.breukersdranken.nl

Kom langs
Breukers Dranken is gevestigd aan de Beckumerstraat 73 in Boekelo. Dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.breukersdranken.nl of op Facebook: BreukersDranken

Herfst Mega Sale bij Mango Almelo/Hengelo

ALMELO - De herfst komt er weer aan. De eerste herfsttinten zijn inmiddels zichtbaar. Een mooi moment om er lekker op uit te gaan voordat de winter haar intrede doet. Momenteel profiteert u bij Mango Mobility Twente van spectaculaire kortingen om het najaar te vieren.

Tijdens de Mega Sale van 16 tot en met 19 oktober heeft Mango Mobility Twente mooie kortingen op scootmobielen en scooters, maar ook op de nieuwe rollators en rolstoelen. Bovendien ontvangt u ruim 20 procent korting op alle handige accessoires zoals regencapes. U bent van harte welkom voor een uitgebreide kennismaking om de scootmobielen of andere hulpmiddelen uit te proberen. Bij de aftrap van de Mega Sale op 16 oktober komt er bovendien ook een ervaren ergotherapeut langs. Deze geeft van 14.30 tot 16.00 uur uitleg over waar u op moet letten, de goede afstelling van uw scootmobiel en hoe u veilig de weg op kunt. U kunt een gratis advies krijgen van de ergotherapeut, maar aanmelding vooraf is wel nodig. Dit kan via telefoonnummer: 0546-45 32 96.

Wintercheck
Net als met de auto en andere vervoersmiddelen krijgt ook de scootmobiel het zwaarder te verduren tijdens de wintermaanden. Om ervoor te zorgen dat u veilig en zonder zorgen op pad kunt in de winter, is het verstandig om een wintercheck uit te laten voeren. Mango Moibility Twente draagt namelijk ook zorg voor het onderhoud aan uw scootmobiel. Bij deze uitgebreide, GRATIS controle kijken zij onder meer naar de verlichting, elektra, het stuurhuis, de wiellagers en de profieldiepte en spanning van de banden. Belangrijke onderdelen voor de veiligheid op de weg én de betrouwbare inzet. Mocht er iets mis zijn dan kunt u dit tegen de geldende tarieven laten repareren. Mocht het niet lukken om zelf te komen dan kan de scootmobiel ook opgehaald worden voor deze controle; de kosten hiervoor bedragen dan wel 25 euro.

Aanmelden
Wegens de grote drukte is het noodzakelijk om u aan te melden voor deze wintercheck. Bel hiervoor eveneens met 0546-45 32 96. Mango Mobility Twente is gevestigd aan de Einsteinstraat 8a, 7601 PR in Almelo. Kijk ook op: www.mangomobility.nl/almelo of www.scootmobieltwente.nl

Roeloffzen Tegelmarkt Almelo nu in vernieuwde showroom

ALMELO - Roeloffzen Tegelmarkt Almelo heeft een volledig nieuwe showroom. Met trots delen wij - Michel, Cyril en Ronnie - mee dat deze nu klaar is.

De gehele binnenzijde is compleet vernieuwd. U zult versteld staan van ons aanbod op het gebied van tegels, sanitair en complete badkamers. "Badkamers Van A tot Z voor ieder budget!" Met ons drieën helpen wij u graag om uw droom op het gebied van badkamer, toilet en/of begane grond vloer te realiseren. Door middel van een 3D-tekening krijgt u een perfecte indruk van de mogelijkheden. Ook de prijs zal u niet tegenvallen; kom dus een keer kennismaken.

Open huis
Tot en met 18 oktober houden wij "open huis" dagen. Wij nodigen u graag uit om alles te komen bekijken onder het genot van een hapje en een drankje! Ook hebben we tijdens deze periode zeer aantrekkelijke acties.

Breed assortiment
Roeloffzen Tegelmarkt Almelo heeft een breed assortiment dat verder gaat dan alleen tegels! Zo kunt u hier terecht voor badkamers, toiletten, tegelvloeren, keramisch parket, vloerverwarming, sanitair, waterontharders, kranen, radiatoren en uiteraard: volop tegels in alle soorten en maten. Maak kennis met het brede assortiment en de uitstekende service in onze ruime showroom.

Kom langs
Roeloffzen Tegelmarkt Almelo is gevestigd aan Achter de Molen 4A, 7605 AP in Almelo. Geopend maandag van 13.30 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Bel voor informatie met: 0546-81 07 08. Kijk ook op: www.tegelmarktalmelo.nl

Wout Brama weer op het veld

ENSCHEDE - Wout Brama stond na ruim vijf maanden afwezigheid zaterdagavond weer op het veld voor FC Twente. De aanvoerder begon in de basis tegen Sparta Rotterdam (2-1) . De middenvelder is blij terug te zijn.

"De laatste vijf á zes weken heb ik voluit getraind en ik voel me op dit moment ontzettend fit. Ik heb geen last meer van mijn blessure. Uiteraard zijn er pijntjes, maar het zou vreemd zijn als je als 33-jarige zonder pijntjes zou spelen, maar de pijn van mijn blessure voel ik niet meer", aldus Brama.

Gelijkspel?
Brama denkt dat tegen Sparta een gelijkspel verdiend was geweest. "Ik denk dat een gelijkspel terecht zou zijn geweest. Na rust konden we meer druk zetten en wisten we zelf ook meer te creëren. Uiteindelijk levert dat alleen niets op. Het is duidelijk dat er nog voldoende werk aan de winkel is. De komende twee weken moeten we gebruiken om er straks weer te staan." Joel Drommel was in de eerste helft een echte sta in de weg voor de thuisploeg. Met enkele goede reddingen onderscheidde de doelman van FC Twente zich tegen Sparta (2-1). "Of ik goed heb gespeeld heeft achteraf geen enkele waarde wanneer je verliest. Je wilt het team op sleeptouw nemen en helpen een resultaat te behalen en dat is niet gelukt. Voor rust speelden we niet goed, na rust was het een stuk beter. Uiteindelijk scoort Sparta in de slotfase en staan wij met lege handen."

Heraclieden nu veel als jeugdinternational op pad

ALMELO - Mauro Junior, Orestis Kiomourtzoglou, Lennart Czyborra, Navajo Bakboord gaan de komende periode als international op pad. Mauro Junior is opgenomen in de Olympische Selectie van Brazilië, de onder 23. Orestis Kiomourtzoglou maakt voor het eerst deel uit van de selectie van Duitsland onder 21. Czyborra behoort tot de selectie van Duitsland onder 20. Navajo Bakboord is opgeroepen door bondscoach Bert Konterman van Nederland onder 20.

Brazilië onder 23 speelt op donderdag 10 oktober een vriendschappelijke wedstrijd tegen Venezuela. Vier dagen later, op maandag 14 oktober, volgt een eveneens vriendschappelijk duel tegen Japan. Beide wedstrijden worden gespeeld in Brazilië. Duitsland onder 21 speelt in deze interlandperiode twee uitwedstrijden. Donderdag wacht een duel in en tegen Spanje onder 21. Daarna reist de ploeg door naar Bosnië en Herzegovina, waar op dinsdag 15 oktober wordt gespeeld tegen de onder 21. Duitsland onder 20 speelt op donderdag 10 oktober thuis tegen Polen. Op zondag 13 oktober staat een uitduel tegen Zwitserland op het programma. Nederland onder 20 speelt op donderdag 10 oktober tegen Portugal. Maandag 14 oktober spelen ze tegen Polen.

De Sans-Online Night Run is vernieuwd

HOLTEN - Sport, spanning en sfeer. Dit alles komt samen tijdens de Sans-Online 6 km Night Run op zaterdagavond 26 oktober. 'Dit jaar hebben wij de Night Run vernieuwd. Het is geen heen-en-weer parcours meer, maar een ronde door en rondom Holten', vertelt Hans Stokvis!

De Night Run is een loop in het holst van de nacht waar plezier, samen bewegen en de sportieve uitdaging centraal staan. 'Het is een bijzondere beleving om in het donker te hardlopen. Je ervaart een mystiek sfeertje, het is stil en vooral heel donker'. En na de stilte volgt een geweldig spektakel met opzwepende muziek in het dorp, lichtshows, glow in the dark en een afterparty in de feesttent. Nergens anders in Overijssel heb je een nachtelijke hardloopwedstrijd met zoveel fun!

Meer informatie
Ga voor meer informatie naar www.diepehelholterbergloop.nl of stuur een e-mail: info@diepehelholterbergloop.nl.

Paddenstoelen- safarie

HOLTEN - Kinderen kunnen het herfstbos beleven samen met de Rangers van het Natuurmuseum Holterberg. Deelnemers krijgen een "Safari"-diploma én lekkere verrassing!

Op maandag 14 en 21 oktober wordt een Paddenstoelensafari voor kinderen georganiseerd in het Bos van Daantje Das. Iedereen kent wel die ene paddenstoel rood met witte stippen, maar wie heeft er ooit een Sponszwam gezien of een Stinkzwam geroken? Deelname kost € 4,50 en de safari begint om 11.00 uur. Reserveren is gewenst, dit kan via www.museumholterberg.nl of telefonisch: 0548-361979. Het speelbos bevindt zich vlak bij het museum aan Holterbergweg 12.

Expositie Oudheidkamer

HOLTEN - De expositie "Technisch gemak dient de mens" toont allerlei zaken die het leven in vroegere tijden aangenamer maakten.

Bewonder uiteenlopende (verouderde) gereedschappen: de handboor van de timmerman, de mechanische tandartsboor, stempels van de leerbewerker, de hulpmiddelen van de schoenmaker, typemachines van het kantoor en de karnton van de botermaker. Daarnaast is er huishoudelijke apparatuur: ouderwetse radio's, televisies, naaimachines, strijkijzers, telefoontoestellen en andere apparaten die bij menigeen nostalgische gevoelens zullen opwekken. Tot eind oktober te zien in de Oudheidkamer Hoolt'n aan Dorpsstraat 25 in Holten. Geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur. Entree: gratis, vrije gift is zeer welkom.

GPS / ATB Marathon

RIJSSEN - Tourclub Rijssen organiseert op zaterdag 12 oktober samen met Waypoint Notter B.V. en recreatiebedrijf Het Mölke een unieke marathon door de Holterberg en Lemelerberg.

Deze tocht is inclusief warme maaltijd en douchen na afloop. De Waypoint GPS/ATB Marathon is een uitdagende toertocht voor de ATB-er over 130 kilometer. De deelnemers rijden de route door gebruik te maken van een GPS-track. De schitterende Twentse en Sallandse natuur vormen het decor. De start is tussen 08.00 en 09.00 uur, de finish sluit om 16.30 uur. Men kan zich online inschrijven of op de dag van de tocht vanaf 07.30 uur. Ga naar: www.tourclubrijssen.nl. Locatie: Recreatiepark het Mölke, Molendijk 107, Zuna.

11 / 16

Feestelijke Open Dag bij Autobedrijf Frank

Open Dag Autobedrijf Frank

RIJSSEN - Autobedrijf Frank is verhuisd. Sinds augustus is het autobedrijf te vinden op Spinnerstraat 29A in Rijssen. De verhuizing wordt op zaterdag 12 oktober gevierd met een feestelijke Open Dag. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.

Autobedrijf Frank is sinds 2003 een begrip in Rijssen. Naast een jarenlange ervaring en gedegen kennis van de autobranche, biedt het team van Autobedrijf Frank vooral service en persoonlijkheid. Frank Gerritsen Mulkes, eigenaar, vertelt trots: ‘We zijn een allround autobedrijf. Dat betekent dat mensen bij ons terecht kunnen voor APK, reparaties en onderhoud voor alle merken. Daarbij vinden we service en het persoonlijke contact heel belangrijk.’
Ook voor bandenservice, airco-onderhoud en het uitlezen van uw auto bent u bij Autobedrijf Frank aan het juiste adres. Sinds kort is daar een apparaat om automaatbakken mee te spoelen aan toegevoegd.

Praktisch
Het nieuwe pand aan de Spinnerstraat biedt meer mogelijkheden voor het autobedrijf. ‘We hebben hier de ruimte en het pand is lekker praktisch ingericht,’ vertelt Frank. ‘Samen met Gert en Wilma vormen we al jaren een mooi en hecht team. En sinds dit jaar hebben we BBL-er Bas erbij. Het is leuk en interessant om mee te werken aan zijn opleiding en hij is een mooie toevoeging aan het team.’

Open Dag
Aanstaande zaterdag 12 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom op de nieuwe locatie aan de Spinnerstraat 29A in Rijssen voor een hapje en een drankje en om een kijkje te nemen. Voor de kinderen is er een springkussen en alle genodigden krijgen een kleine attentie mee.

Meer weten? Kijk op www.autobedrijffrank.nl.

Go Big met nieuwe Hyundai i10

RIJSSEN - Hyundai introduceerde deze maand de vernieuwde Hyundai i10. Begin 2020 staat de nieuwste versie van dit model in de showroom. Hoe maak je de 'Stadsauto van het Jaar' nóg beter?

Hyundai's i10 is al een bestseller in het segment van de compacte stadsauto. Toch wist het merk deze nog te verbeteren op diverse punten. Zo is de auto iets minder compact geworden; de auto groeide in alle opzichten. Zo is de carrosserie 2 centimeter breder en kreeg het interieur een restyling. Door handig design oogt het interieur extra breed met nog meer gebruiksgemak.

Sportiever uiterlijk
Hyundai schonk ook aandacht aan het exterieur met een vloeiend design en scherpe, expressieve carrosserielijnen voor een extra sportieve uitstraling. Zeker in combinatie met één van de nieuwe kleuren. De nieuwe Hyundai i10 is ook veiliger en slimmer geworden, met diverse technologische snufjes. De nieuwe Hyundai i10 staat begin volgend jaar in de showroom. Hyundai nodigt geïnteresseerden al wel uit om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Goed advies
Autobedrijf Schippers Rijssen biedt momenteel ook extra scherpe kortingen op het huidige model van de Hyundai i10. Zo profiteert u momenteel van de SmartTech-bonus tot 2.100 euro. Hiermee koopt u de Hyundai i10 al vanaf een zeer scherpe 9.795 euro of als private lease vanaf 199 euro per maand.

Kom langs
Kom langs voor een goed advies of proefrit met de i10 of andere Hyundai modellen. Autobedrijf Schippers Rijssen is gevestigd aan de Molendijk Noord 51b in Rijssen. Kijk ook op: http://www.autoschippers.nl/

Na 10 jaren was het op!

Tegenwoordig staan we niet raar te kijken als een beetje auto meer dan 10 jaren meegaat. De zogenaamde Youngtimerregeling die de Belastingdienst toestaat voor ondernemers, is om die reden vandaag de dag dan ook uiterst populair. Voor slechts 35% bijtelling over de dagwaarde van een youngtimer van de zaak, ouder dan 15 jaar, kun je op jaarbasis voordelig rondrijden. En dan gaat het toch vaak om luxe premium auto's die ook momenteel nog makkelijk op kunnen boksen tegen een beetje moderne middenklasser. Niet gek!
In de jaren '60 en '70 zou dat een stuk minder logisch zijn geweest. Destijds was het na maximaal 10 jaren wel gedaan met je Datsun Cherry, Opel Kadett of Honda Civic. Motoren die meer dan 100.000 kilometers hadden volgemaakt waren wel zo'n beetje afgeschreven, de carrosserie vaak vol roest. De auto kon naar de sloop. Misschien herinnert u zich nog wel het programma Tros Kieskeurig, waarin presentator Hein van Nievelt de rubriek 'Het wrak van de weg' presenteerde. Daarin stond een wat beteuterde consument centraal die een mooie occasion had gekocht, die achteraf compleet doorgeroest bleek te zijn en door de veren hing. Het item eindigde dan bijna altijd met het wrak dat door een pers tot schroot werd verwerkt. Daarbij vergezeld met de tune uit een liedje van het Cocktail Trio, "Die zien we nooit meer terug!"
Het is dan ook niet zo gek dat je vandaag de dag van slechts enkele merken nog regelmatig exemplaren rond ziet rijden. Denk dan bijvoorbeeld aan een Volkswagen Kever, een Volvo Amazone of een stevige oude Mercedes. Een Toyota Corolla, een Fiat Ritmo of een Simca 1000 zie je vrijwel niet meer of het moet een goed geconserveerd exemplaar zijn dat door een echte liefhebber al die jaren in een schuur is vertroeteld. En stel jezelf dan nog eens de vraag in welke auto jouw ouders reden in die jaren en of je daarvan nog exemplaren ziet rondrijden in 2019. Bij het weerzien geeft dat vaak mooie herinneringen, toch?

Auteur:
Pieter Hof uit Boekelo is Saabliefhebber en lid van het bestuur van de Historische Automobiel Vereniging HAV. Facebook.com/twentsesaabvrienden en Facebook.com/HAVmedia. Foto: WikiMarco / publiek domein

Serieus doel: Elk nieuw model in een elektrische variant

TWENTE - Peugeot maakt weer een stap voorwaarts in het bereiken van dit doel met de 508 HYbrid en de 508 SW HYbrid.

De 508 HYbrid en de 508 SW HYbrid hebben een krachtige nieuwe plug-in hybrid-motor met in totaal een vermogen van 225 pk. De CO2-uitstoot is respectievelijk 29 en 30 gram per kilometer, de laagste op de markt van hybride voertuigen. De actieradius bij 100 procent elektrisch rijden is respectievelijk 54 en 52 kilometer.

De motoren
De 508 HYbrid en de 508 SW HYbrid combineren een PureTechmotor met 180 pk en een elektromotor met 110 pk. Bij gebruik van beide is het maximaal vermogen 225 pk. De elektromotor wordt van energie voorzien door een accu met een capaciteit van 11,8 kWh. Deze accu is op te laden in minder dan 1 uur en 45 minuten met een Wallbox.

Uitvoeringen
De hybride uitvoering komen beschikbaar als Blue Lease Allure, een rijkelijjk uitgerust middengamma, de Blue Lease GT Line, een sportieve versie, en de Blue Lease GT, een exclusieve versie met onder andere Alcantara bekleding in de kleur Gris. En ondanks de hybride-uitvoering is er niets ingeleverd op de (bagage)ruimte.

Bestellen
In Frankrijk zijn de Peugeot 508 HYbrid en de 508 SW HYbrid al te bestellen, later dit jaar ook in andere Europese landen. Uw dealer vindt u snel via www.peugeot.nl

Weet u nog hoe het zit met het mogen stilstaan?

TWENTE - Er zijn twee verkeersborden die heel specifiek aangeven dat er niet stil gestaan of niet geparkeerd mag worden. Maar er zijn nog meer regels opgenomen in Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 over stilstaan en parkeren. Kent u de regels die gelden voor het stilstaan en parkeren van een auto nog?

Stilstaan is iets anders dan parkeren. Parkeren is de auto ergens neerzetten, vervolgens de auto verlaten en weggaan. Stilstaan kan soms noodgedwongen zijn omdat voorrang verleend moet worden of vrijwillig bij het laten in- of uitstappen van passagiers. Sowieso mag stilstaan of parkeren geen gevaar opleveren voor de overige weggebruikers. Ook al zijn er geen regels die bepalen dat u op een bepaalde plek niet stil mag staan, kan het alsnog verboden zijn. Artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1994 luidt namelijk "Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd."

Stilstaan
In sommige gevallen is het wel heel logisch dat er niet stilgestaan of geparkeerd mag worden. Op een kruispunt mag u niet stilstaan (tenzij er voorrang verleend moet worden) en ook parkeren is niet toegestaan. Parkeren mag zelfs niet op een afstand van minder dan vijf meter van het kruispunt. Ook op een overweg is stilstaan en parkeren verboden. Stilstaan op een oversteekplaats of binnen vijf meter daarvan, in een tunnel, op de rijbaan langs een busstrook mag ook niet.
Ook een gele streep geeft instructies voor stilstaan en parkeren. Een doorgetrokken streep betekent dat stilstaan niet mag en een onderbroken gele streep betekent dat u niet mag parkeren.
Verder gelden bij bushaltes bijzondere regels. Stilstaan mag niet ter hoogte van de geblokte markering bij de halte of bij het ontbreken van de markering binnen 12 meter vanaf het haltebord. Uitzondering hierop is het stilstaan voor het onmiddellijk laten in- en uitstappen van passagiers.

Parkeren
Overal stilstaan mag dus niet, maar voor het parkeren van een voertuig gelden nog veel meer regels. Dat parkeren voor een in- of uitrit en dubbelparkeren niet is toegestaan, is voor de meeste verkeersdeelnemers wel logisch. Maar weet u ook nog dat u buiten de bebouwde kom op de rijbaan van een voorrangsweg niet mag parkeren?
Ook wanneer er speciaal voor voertuigen parkeerplekken zijn aangelegd, kan zijn dat u er niet mag parkeren. Zo zijn er parkeerplekken voor alleen vergunninghouders, elektrische voertuigen, taxi's, gehandicapten en laad- en losplaatsen. Ook kan een onderbord aangeven dat er op bepaalde tijden niet geparkeerd mag worden.
Parkeerschijf-zones is weer een gebied waarvoor weer een stel aanvullende regels gelden. Er mag alleen geparkeerd worden op plaatsen die zijn voorzien van een blauwe streep en niet onbeperkt. Er wordt altijd aangegeven hoe lang er geparkeerd mag worden. Vaak wordt met een onderbord aangegeven dat de restricties alleen gelden op bepaalde dagen op bepaalde uren. Op het moment dat de auto geparkeerd wordt moet op de parkeerschijf het eerstvolgende hele of halve uur worden aangegeven. De parkeerschijf moet duidelijk leesbare cijfers op een contrasterende ondergrond hebben en mag niet voorzien zijn van een mechanisme dat tijdens het parkeren het tijdstip van aankomst automatisch verschuift.

Fietsstroken
Allereerst is het wel belangrijk om het verschil tussen een fietsstrook en fietssuggestiestrook duidelijk te hebben. Een fietsstrook wordt door een doorgetrokken of onderbroken witte streep van de rest van de rijbaan afgescheiden, is veelal rood gekleurd en is gemarkeerd met de afbeelding van een fiets. De fietssuggestiestrook wordt eveneens met een onderbroken streep aangegeven, maar de afbeelding van een fiets ontbreekt.
Automobilisten mogen niet stilstaan of parkeren op een fietsstrook en ook niet op de rijbaan langs de fietsstrook. Voor een fietssuggestiestrook geldt dit niet. Dit in een aparte regel vast te leggen is misschien wel overbodig als gekeken wordt naar Artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Een automobilist mag in dit geval een fietser op de fietsstrook niet hinderen.

Bij Schreurs & Bakker Private Lease van alle merken

RIJSSEN - De Private Lease markt is de laatste jaren sterk opgekomen en de mensen die er al gebruik van maken weten dat je voor een vast bedrag in de maand in een auto kunt rijden, waarbij alle kosten inbegrepen zijn behalve brandstof.

Maar is dat wel werkelijk zo en welke voorwaarden zijn hieraan verbonden? Als je niet oppast dan wordt er een contract afgesloten waarbij je achteraf voor verrassingen komt te staan. Bij Schreurs & Bakker adviseren Dennis en Martin je dan ook graag over de voor- en nadelen van Private Lease. Daarnaast kunnen zij compleet onafhankelijk alle merken en modellen aanbieden. Niet alleen de kleine modellen, maar ook de grotere gezinsauto's, SUV's en station-modellen kunnen in de Private Lease worden geleverd.
Private Lease wordt bij Schreurs & Bakker aangeboden via Go Private Lease, onderdeel van Louman Financiële Diensten met het Keurmerk Private Lease. Hiermee ben je als klant verzekerd van eerlijke voorwaarden, krijg je een compleet product, biedt het bescherming tegen te hoge financiële lasten, heb je 14 dagen bedenktijd en zekerheid bij klachten. Ook kun je bij Schreurs & Bakker de net wat mooiere auto's leasen. Dus niet de kale auto voor de laagste prijs, maar een mooie complete auto voor een scherp tarief.

Informatie
Welke opties, welke looptijd, hoeveel kilometers per jaar, wel of niet je auto inruilen? Op al deze vragen wordt samen naar het juiste antwoord gezocht, zodat je zorgeloos kunt gaan rijden in je nieuwe Private Leaseauto. Kom ook naar Schreeurs & Bakker aan de Nijverdalseweg 138 in Rijssen of neem een kijkje op www.schreursbakker.nl. Ook Private Leasen moet een feestje zijn bij Schreurs & Bakker!

Land Rover Discovery Sport ook als Launch Edition

TWENTE - Met de nieuwe Land Rover Discovery Sport bent u klaar voor alle mooie avonturen in het leven. De nieuwste generatie van deze compacte, veelzijdige Land Rover is nu leverbaar in een aantrekkelijke Launch Edition. Een comfortabele, praktische auto met een fantastisch design en toonaangevende technologische innovaties.

De nieuwe Land Rover Discovery Sport stelt de bestuurder en passagiers centraal. Met een hoogwaardig en ruim interieur dat praktisch in te delen is. Met maximaal 1.794 liter bagageruimte neemt u met gemak elke combinatie van passagiers en bagage in alle vormen en maten mee. Een innovatieve aandrijflijn met Mild Hybrid-technologie gekoppeld aan krachtige, zuinige en schone motoren zorgen voor goede prestaties met een lage uitstoot en brandstofverbruik. Dankzij de uitstekende all-terrain capaciteiten en uitgebreide veiligheidssystemen hebt u altijd een vertrouwd gevoel met ongeëvenaarde controle, waar uw avontuur ook heen gaat.

Launch Edition
Land Rover viert de introductie van de nieuwe Land Rover Discovery Sport met een unieke Launch Edition. Naast de uitgebreide standaarduitrusting biedt deze onder meer LED-mistlampen voor, elektrische achterklepbediening, 12-voudig elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen, stoelbekleding in generfd leder, navigatie, 18" lichtmetalen velgen, Apple CarPlay en luchtkwaliteitssensor voor de climate control. Kiest u voor de R-Dynamic versie dan geniet u ook van een glazen panoramadak, 18" lichtmetalen velgen in Gloss Black en een ionisatiesysteem voor extra reiniging van ventilatielucht.

Nu leverbaar
De Land Rover Discovery Sport Launch Edition is nu leverbaar vanaf 62.990 euro op basis van de D150 turbodiesel-motoroptie. De P200 turbo benzine-motoroptie begint bij 68.490 euro. De R-Dynamic uitvoering begint bij 66.990 euro met D150 turbodiesel-motoroptie en vanaf 72.490 euro voor de P200 motoroptie.