Hart van Nijverdal

7 december 2018

Hart van Nijverdal 7 december 2018


Kerstpakketten-actie voor de Minima

Foto: Jenne Brinks

NIJVERDAL - Met een fotosessie bij de R.K. Basisschool De Wingerd is door de Raad van Kerken de 25e "Kerstpakkettenactie voor de Minima" officieel van start gegaan. Doel: het vullen van bijna 700 kerstpakketten voor minimagezinnen in de gemeente Hellendoorn.

Dit doel kan alleen verwezenlijkt worden, als velen bereid zijn een bijdrage aan de actie te leveren. De Raad van Kerken heeft dan ook grote waardering voor de docenten en leerlingen van een groot aantal scholen die spontaan besloten de actie te steunen met het per klas maken van een mooi kerstpakket en/of een geldelijke bijdrage. De ontvangen pakketten van de scholen, particulieren en bedrijven worden voor de kerstdagen bezorgd bij gezinnen en alleenstaanden met een minimum inkomen, die het hele jaar door geconfronteerd worden met een groot aantal beperkingen. Zeker in de dure decembermaand kunnen zij een "steuntje in de rug" heel goed gebruiken.

Allen, die de Kerstpakketten-actie voor de Minima óók willen steunen, kunnen dat doen op vrijdag 21 december vanaf 14.00 t/m 18.30 uur, door het inleveren van kerstpakketten, en/of levensmiddelen, giften, cadeaubonnen e.d. op één van de volgende locaties:
Voor Nijverdal: Het Spectrum, achter de Regenboogkerk.

Voor Hellendoorn: De Leerkamer, achter de Dorpskerk.

Voor Kruidenwijk: De Schaapskooi.

Voor Haarle: Het Kerkzaaltje bij de kerk

Voor Daarle: Rehoboth

Financiële steun voor de actie kan via rekening nr. NL78 RABO 0132 588 242 t.n.v. Raad van Kerken-Kerstpakkettenactie. Meer weten? Neem gerust contact op met Gerrit Berends, telefoon: 0548-654813 | e.mail: berends43@kpnmail.nl of Bennie Brandwacht, telefoon: 0548- 615835 | e.mail: egmbrandwacht@hetnet.nl. De kerstpakkettenactie voor de Minima wordt door velen ervaren als een hartverwarmende actie. Mensen laten hun hart spreken ten behoeve van de minima.

Foto archief 2017: Jenne Brinks.

Geef daklozen en vluchtelingen een warme jas

Foto: Herma Middelkamp

NIJVERDAL - "Ik twijfelde eigenlijk geen seconde toen ik de oproep las. Mijn slaapzakken lagen op zolder te wachten tot wij weer eens gaan kamperen. Maar wachten tot dat ging gebeuren weegt niet op tegen een ander in nood een warme winter kunnen bezorgen." Aldus een deelnemer aan het project van de Stichting Sheltersuit.

Heb jij nog oude slaapzakken of dekens liggen waar je niks mee doet? Lever ze dan in bij het Dekenproject zuster Petronella Nijverdal aan de Koninginnestraat 20 te Nijverdal. Tot 17 december kun je slaapzakken inleveren voor de Sheltersuit Foundation!

Wat kun je inleveren? Schone slaapzakken en dekbedden van synthetisch materiaal, een defecte rits is geen probleem. Inleveren kan van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 12.00 uur bij het Dekenproject aan de Koninginnestraat 20 te Nijverdal.

Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. Nu de winter nadert, dreigt de vrieskou. Stichting Sheltersuit helpt daklozen en vluchtelingen met een wind- en waterdichte jas, die in een handomdraai tot slaapzak kan worden veranderd. Met een grote campagne hoopt Sheltersuit drie vluchtelingenkampen in Sarajevo (Bosnië), Duinkerke (Frankrijk) en een Grieks eiland te kunnen voorzien. Het doel: 3.000 Sheltersuits uitdelen aan gevluchte kinderen en kwetsbare volwassen in Europa. Maar om ze nog voor de Kerst uit te kunnen delen hebben ze jouw hulp hard nodig.
Bij het Dekenproject in Nijverdal worden al 30 jaar dekens gemaakt van 'afvalmateriaal' en afgeleverd op plekken in Europa waar ze deze dekens goed kunnen gebruiken. Regelmatig krijgen zij dus oude slaapzakken en dekens binnen. Met deze extra inzamelactie voor de Stichting Sheltersuit hopen de vrijwilligers in Nijverdal in korte tijd veel meer materiaal in te zamelen. Iedereen kan meedoen met de actie van de stichting, maar in Nijverdal was er nog geen inzamelpunt. Meer info: bezoek de pagina van het dekenproject op Facebook.

Jaargang: 3 • Nr 128 • Wk 49

Erop uit in de kerstvakantie

NIJVERDAL - Tijdens de kerstvakantie, behalve op eerste Kerstdag en oud- en nieuwjaarsdag, is het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal geopend. Ook in kerstvakantie genoeg redenen om lekker naar buiten te gaan. Even een rondje speelbos of Kabouterpad lopen en daarna opwarmen bij de openhaard bij het restaurant Buitengewoon Lekker.

In de kerstvakantie zijn er diverse activiteiten. Maandag 24 december is er een activiteit voor de echte speurneuzen. Eerst bekijk je een korte film over uilen en roofvogels. Ook zijn er een aantal opgezette uilen zodat je een uil eens van dichtbij kan bekijken. Daarna mag je een braakbal uitpluizen. Spannend om te ontdekken wat er met fijn peuterwerk allemaal uit zo'n braakbal tevoorschijn komt! Met behulp van een zoekkaart kan de herkomst van een botje getraceerd worden! Uiteraard is er iemand aanwezig om uitleg te geven

Uilen zijn roofvogels, die voornamelijk 's nachts op jacht gaan. De prooidieren die ze te pakken krijgen, slokken ze volledig op. Maar haren, veren, botten en delen van insecten die niet verteerbaar zijn, moeten ze weer naar buiten werken. Uilen braken daarom enige tijd na hun maaltijd braakballen uit. Als je zo'n braakbal vindt en uit elkaar pluist, kun je behoorlijk precies zeggen, wat de uil gegeten heeft. Van botjes die in de braakbal teruggevonden worden, kun je weer volledige skeletjes opbouwen. Muizen zijn toch wel het hoofdgerecht voor uilen. Vaak kan je dus complete muizenskeletjes terugvinden in de braakballen.

Vrijdag 28 december kan je een nestkastje komen timmeren. Eerst moet je zelf aan het werk: Timmeren en de ladder op om het nestkastje een goed plekje in de tuin te geven. Daarna is het de beurt aan de vogels: nestmateriaal verzamelen, nest bouwen, eitjes leggen en broeden. Wie weet kan je straks genieten van druk heen-en-weer vliegende oudervogels die hun hongerige babyvogeltjes moeten voeden. Honderden rupsjes en insecten brengen ze naar hun kinderen.

Wandelingen
Op zondagmiddag 23 december en donderdag 27 december zijn er wandelingen met een natuurgids. Ga mee een koude neus halen! Het is heerlijk en gezond om juist in de winter een frisse neus te halen. Wandel mee met een natuurgids en geniet van de winter op de Sallandse heuvelrug en ontdek dat er echt nog heel veel te zien en te beleven is in de winterse natuur.

Meer informatie
De start is om 14.00 uur bij het BuitenCentrum. Info: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten. De Sallandse Heuvelrug, bergen vol avontuur en natuur. Je kunt er gewoon niet omheen!

Wie wil deelnemen aan een schrijfgroep?

Foto: Monique van der Steen fotografie

NIJVERDAL - Vraag een groep willekeurige mensen wat ze ooit nog eens zouden willen doen in hun leven. Het antwoord is vaak: "Een boek schrijven." Maar waarom hebben deze mensen niet al hun eigen boek in de boekenkast staan? Omdat schrijven in een groep gewoon veel beter werkt en bovendien ook nog leuker is.

Op de literaire avond in De Smidse in Nijverdal op 28 november lanceerde Vlindertje Smit het idee om een schrijfgroep op te starten in de regio Nijverdal/ Hellendoorn. Dan gaat het om een groep mensen die zelf een boek willen schrijven en op afgesproken momenten bij elkaar komen om elkaars schrijfwerk te bespreken. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Vlindertje. Bij voldoende aanmeldingen kan de schrijfgroep van start gaan. Stuur een e-mail naar: info@studiovlindertje.nl.

De Voordelen van
een schrijfgroep:

Een stok achter de deur om de schrijf ideeën door te zetten en daadwerkelijk te realiseren;
Je kunt in de groep controleren of het verhaal overkomt zoals jij het had bedacht;
Andere mensen kunnen je wijzen op zaken die je zelf niet doorhebt, zoals bv in herhaling vallen, geen consequente stijl hanteren etc...;
Input van de deelnemers om het verhaal te verbeteren;
Nieuwe ideeën en inspiratie opdoen via anderen;
Ondersteuning als je verhaal vastloopt;
Gezelligheid en sociaal contact.
Wie kan deelnemen? Iedereen die proza schrijft vanaf ongeveer 15 jaar en ouder. De schrijfgroep is geen cursus of een workshop. Deelname is gratis.
Hoe vaak? Dit wordt bepaald in overleg met de deelnemers, maar als richtlijn gaan we uit van één bijeenkomst per maand.

Foto: Vlindertje Smit presenteerde het idee tijdens de literaire avond.

Maak werk van actieprogramma Kansrijke Start

HELLENDOORN - Volgens ChristenUnie Hellendoorn verdient ieder kind de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst.

De gezondheid van baby´s rondom de geboorte is een belangrijke opgave voor ons allemaal: ouders, samenleving, professionals en overheid. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen – zowel fysiek als mentaal - op latere leeftijd.

Gelukkig gaat het met de meeste baby's dan ook goed bij de geboorte. Maar sommigen hebben een valse start, doordat zij te vroeggeboren worden, te weinig wegen bij de geboorte of beiden.

Een baby die tijdens de eerste 1000 dagen van het leven blootstaat aan stress, rook, slechte voeding, mishandeling of andere risicofactoren, begint met een achterstand aan zijn of haar leven.

De eerste 1000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een goede start. Daarom heeft minister de Jonge (VWS) het programma "Kansrijke Start" aangeboden aan de 2de kamer. Minister de Jonge, gemeenten, partijen uit de geboortezorg en de jeugdgezondheidszorg (JGZ) slaan in het actieprogramma Kansrijke Start de handen ineen om de kinderen van vandaag en de volwassenen van morgen een betere kans te bieden. Voor de uitvoering van dit programma stelt het Rijk 41 miljoen euro beschikbaar.

Hellendoorn
De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het college van B&W en wil van het college weten of zij bekend zijn met het programma Kansrijke Start en of het college bereid is om hiermee aan de slag te gaan in Hellendoorn.

HELLENDOORN

Zon 9 december
Sint Sebastianus,
09.15u Werkgroep


Protestantse Gemeente
Dorpskerk, 08.45 & 10.30 uur dr.J.D.Th.Wassenaar
en 19. 00 uur ds. Wegerif

Kruidenwijk
10.00 uur
Ds.R.J.Perk

Kronnenzommer
10.15 uur ds A de Vries

NIJVERDAL

Zat 8 december
Sint Antonius van Padua
19.00 uur Wilhelmien Wichers Schreur p.w.

Zon 9 december
11.00 uur doopviering met pastor Legtenberg.

Protestantse Gemeente
Het Centrum, 09.30u
Ds.Johan Wegerif
Het Centrum 18.30u
Ds.Wil Kaljouw
Regenboog 09.30u
Ds Bertine v.d.Weg

Vrije Evangelische
Gemeente,

09.30 uur: ds. H.J. Paas

De Levensbron
09.30 uur
Student Eduard de Braak
16.30 uur Ds W F Wisselink

Ezra Evangelische
Gemeente

10u Advendo huis
Koersendijk 1
Dato Steenhuis

The Cross, 10.00u
Alex Noordmans

Beth-Shalom, 10.00u
Jelle Borger

Daarle

Gereformeerde Kerk,
09.30u ds. B.J. Heusinkveld
15.00u ds. R.W. Biewinga

Hervormde Gemeente,
09:30u ds. G. de Goeijen
15.00u ds. J. W. Goossen

Daarlerveen

De Schoof
09.30u Ds. M. A. Bos
19.00u Ds. A Prins.

Lichtjes in het donker

Foto: Stock

NIJVERDAL - Uitvaartverzorging Nijverdal e.o. organiseert op zondag 30 december 2018 om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in
het Uitvaartcentrum, Duivecatelaan 1 te Nijverdal. Deuren geopend vanaf 18.30 uur.

De naam van uw dierbare die na 15 december 2017 is overleden, kan worden uitgesproken. Opgave is mogelijk tot 20 december via mail: Trudy@uitvaartnijverdal.nl u krijgt een bevestigingsmail. Of bel: 0548-616631 (geen voice-mail inspreken).

Na de bijeenkomst gaan we gezamenlijk lopend naar de begraafplaats aan de Meester Ponsteenlaan, u kunt op eigen gelegenheid naar de begraafplaats aan de Ninaberlaan te Hellendoorn. De lichtjes kunt u plaatsen op het graf, bij de urn of op het strooiveld.

Medewerking wordt verleend door uitvaartspreekster Mineke Broekmate, Midwinterhoornblazers en muzikale invulling onder leiding van Sico Latul. Er is bij de uitgang van het Uitvaartcentrum gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven voor de gemaakte kosten. Het is handig om een zaklamp mee te nemen naar de Begraafplaats te Hellendoorn.

De keuze van Bert den Ouden...

Foto: Bert den Ouden

NIJVERDAL - Bert den Ouden, net gepensioneerd cultuur-ambtenaar bij de gemeente Hellendoorn, selecteerde Susanne Sørensen en Veronique Schrama uit de kunstenaars van Artoverijssel. Met het presenteren van bijzondere talenten in het Huis voor Cultuur en Bestuur helpen we enthousiast mee aan de doelstelling om kunst zichtbaar te maken voor een breed publiek.

What Remains exposeert tekeningen in verschillende technieken, die een Science Fiction achtige wereld tonen. Het zijn haast filmische werken, die een nieuwe werkelijkheid lijken te verbeelden; één waarin de menselijke aanwezigheid misschien wel helemaal ontbreekt. Bert den Ouden is gefascineerd door ideeën over de ontwikkeling van steden en landschappen van de toekomst. Hij heeft een voorliefde voor Science Fiction en houdt zich graag bezig met dromen over de mogelijkheden van de toekomst.

Hoe ziet de wereld er dan uit?
Susanne Sørensen (1983) woont en werkt in Deventer. Ze is geboeid door ontdekkingsreizen, landschappen, groeivormen, natuur en techniek. Veronique Schrama (1989) woont en werkt in Zwolle. Ze maakt monumentale houtskooltekeningen. Haar werk toont een fascinatie voor industriële landschappen en fabrieken; ongedefinieerde ruimtes die zijn opgebouwd uit machinale vormen. Openingstijden: van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Gewijzigde openingstijden gemeentehuis:
20-12-2018, Balies en receptie vanaf 14:30 uur gesloten
24-12-2018, Gehele dag gesloten
25-12-2018, Eerste kerstdag gesloten
26-12-2018, Tweede kerstdag gesloten
27-12-2018, Balies en receptie van 9:00 tot 12:00 uur geopend
28-12-2018, Balies en receptie van 9:00 tot 12:00 uur geopend
31-12-2018, Gehele dag gesloten
01-01-2019. Gehele dag gesloten
02-01-2019, Huis voor Cultuur en Bestuur vanaf 10:00 uur geopend

Vraag alles over het OV
Hoe kan ik makkelijk reizen met de trein? Hoe vraag ik een OV-chipkaart aan of wanneer krijg ik korting op mijn buskaartje? Allemaal vragen die opborrelen, als je niet gewend bent om regelmatig met het openbaar vervoer te reizen. Om het je toch makkelijk te maken als je een reisje met de trein of bus hebt gepland, kun je met al deze vragen terecht op het BreinReis OV-Inloopspreekuur op woensdag 12 december in de ZINiN Bibliotheek. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Loop rustig tussen 11.00 en 12.30 uur binnen en stel je vragen over het openbaar vervoer.

IPad spreekuur
Bent u wel benieuwd hoe u optimaal gebruik kunt maken van alle digitale apparaten zoals uw iPad, Tablet, smartphone of laptop? Dan bent u op woensdag 12 december van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom op het BreinReis inloopspreekuur Tablet / iPad in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal.

Column

ZwartWit

Zo... De laatste pepernoten heb ik zojuist in de groencontainer gekieperd, voordat ik weer een handje achter elkaar op sta te eten. De December-feestmaand komt er aan en als ik nu al zin krijg om makkelijke wijde broeken aan te trekken...? Ai!

Sowieso wel klaar met het Sinterklaasgedoe. En al helemaal met het gezeur over Zwarte Piet. Alsjeblieft! Mag het ophouden? Maar...
Om alvast even vooruit te kijken naar volgend jaar. Is het niet een keer tijd dat in Nijverdal en omstreken de kleur van Piet een beetje mee gaat bewegen met de landelijke trend? De pieten hier ter plaatse zijn, geen enkele uitgezonderd, diepbruin of pikzwart. Alsof we hier onder een steen leven. Alsof er hier geen mensen zijn die er voor open staan dat er personen zijn die zich er aan storen. Kom op.

Ik heb niet de indruk dat het een bewuste actie is met een middelvinger naar de grote steden. Zo van: jullie doen maar, bij ons blijven de pieten gewoon zwart. Nee.
Van een juf hoorde ik dat zij vorig jaar in de klas Sinterklaas had gespeeld. Ze koos voor Sint een gekleurd jongetje, en voor Piet een bleekgezicht. Geen van de kinderen maakte er een opmerking over. Ze vonden het heel gewoon.

Zoiets moeten wij volgend jaar ook maar eens gaan doen. Alle kleuren van de regenboog. Zou helemaal mooi zijn als die Sinterklaas een Klazien zou zijn. Ja! Waarom niet eigenlijk?

WeedeBee

Koopzondag 9 december 2018 in Nijverdal

Foto: HvN

NIJVERDAL - Ook aanstaande zondag 9 december is er weer koopzondag in de gemeente Hellendoorn. Winkels en ondernemers uit onze gemeente mogen de gehele maand december zelf weten of ze deuren van hun winkel openen. Gerwin Pots zocht even voor ons uit welke winkels geopend zijn.

"In de feestmaand December zijn de onderstaande winkels extra op zondag 9 december geopend. Kijk in deze winkels of op website/advertentie/folder etc. voor eventuele acties: PAND 55, Kotter Wonen (industrieterrein), Primera, Praxis, Kruitvat, Blokker, alle supermarkten en alle horecabedrijven. Kom dus gezellig naar deze winkels & breng een bezoekje aan de gezellige schaatsbaan die dan ook geopend is.

Winkeliersvereniging Op naar Nijverdal heeft voor de winkels in het centrum van Nijverdal twee officiële koopzondagen aangewezen: 16 december (incl. Schaatsbaan & Winterfair) en 23 december. De winkels open op zondag blijkt een heikel punt in de gemeente Hellendoorn. Voor- en tegenstanders lieten zich de afgelopen maanden veelvuldig horen. De gemeenteraad heeft onlangs besloten dat de koopzondag na een winter- én voorjaarsperiode wordt geëvalueerd.

Op basis van die uitkomsten praten ze in juni in 2019 over een eventuele aanpassing van de regels.

Informatiebijeenkomst SlimFit in Het Ravijn

NIJVERDAL - Heb je ambitie en wilskracht om de strijd met je gewicht aan te gaan? Laat je dan tijdens de informatiebijeenkomst op 12 december informeren over een nieuw traject van Het Ravijn – zwem sport zorg - in samenwerking met Lijfstijl Nijverdal.

Met SlimFit wordt vanaf 7 januari 10 weken aaneengesloten intensief ingezet op jouw leefstijl. Je wordt begeleid en uitgedaagd in je beweeg- en voedingspatroon, met zorg en aandacht.
Het traject biedt je persoonlijk advies, small group training, individuele coaching en onbeperkte deelname aan zwembadactiviteiten (en vrij zwemmen). De kosten hiervoor bedragen € 27,50 per week of eenmalig € 250,-. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.hetravijn.nl/activiteiten/slimfit of via de receptie van Het Ravijn – zwem sport zorg -, tel. 0548-613516.

Lijfstijl: de Lijfstijlcoaches zijn gediplomeerde trainers, die zijn opgeleid om ook jou te begeleiden met een combinatie van: functioneel trainen, voedingsadvies en (gedrags)coaching. Kijk voor meer informatie op hun website www.lijfstijlnijverdal.nl.

Maandag 10 december 10:00

Indy Meijerink debuteert in de 2e divisie turnen

Foto: Fysion

NIJVERDAL - Zaterdag 01 december was het de beurt aan Indy Meijerink om haar officiële wedstrijdseizoen voor Fysion te starten. Al vroeg zat Indy in de auto om naar Didam af te reizen voor de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen. Na haar succes op het Nederlands Kampioenschap in de derde divisie vorig seizoen gaat Indy dit seizoen de uitdaging aan in de tweede divisie.

Indy turnt in de categorie pupil 1 N2 (9-10 jarigen) en is de enige turnster van Fysion Nijverdal die uitkomt in de tweede divisie turnen. Een moeilijk niveau om in mee te komen als je "maar" in een gymzaal turnt. Daar komt bij dat het seizoen voor Indy een valse start had door een vervelende polsblessure. Maar ze laat zich niet zo maar uit de weg slaan en ze stond te stralen op de wedstrijdvloer! Indy startte haar wedstrijd op de dunne evenwichtsbalk waar ze door haar pols nog niet de meest moeilijke oefening kan turnen en daardoor het doel was om zo netjes mogelijk te turnen. En dit deed ze met succes! Helaas nog wel een val, maar ze sloot ook de oefening stabiel af.

Op naar vloer, het onderdeel waar ze vorig turnseizoen nog een bronzen medaille op het NK wist te behalen. Hier liet de jonge pupil al veel moeilijke elementen zien, wat nog een beetje ten koste ging van de netheid. Op sprong liet ze twee prima sprongen zien en op de rekstok liet ze voor het eerst reuzen op wedstrijd zien.

Weer een mooie verbetering ten opzichte van de oefenwedstrijd van vorige week. Indy werd in een sterk deelnemersveld keurig 14e.

Landelijk circuit

Op 19 januari 2019 zal Indy haar tweede plaatsingswedstrijd turnen en daarna zal blijken of het voldoende is voor een doorstroming naar het landelijke circuit.

Goede prestaties Het Ravijn

NIJVERDAL - In de afgelopen weekenden werden in Zwem-Sport-Zorg Het Ravijn de Overijsselse zwemkampioenschappen korte baan georganiseerd. Z&PC haalde vijf medailles binnen.

Het Ravijn is bijzonder trots op het behaalde resultaat. Lieke de Groot heeft zilver behaald op de 200 m rugslag. Sven Cilliers heeft brons behaald op de 50 m vrije slag. Iris Timmermans behaalde goud op de 50 m vrije slag en zilver op de 100 en 200 m vrije slag. Naast deze medailles hebben ook Pien Gorter, Dana Kuipers, Mia de Vente en Romee Veldhuis mooie pr's binngehaald. Sven Cilliers en Iris Timmermans hebben zelfs enkele limieten behaald, zodat ze 14 t/m 16 december mee mogen doen aan de NJJK korte baan te Eindhoven. Sven op de 50 m vrije slag en Iris op de 50, 100 en 200 m vrije slag.

Waterpolo
De waterpolodames van Het Ravijn zijn er in geslaagd de halve finale te bereiken van de KNZB beker. In het eigen Ravijnbad werd het Leidse ZVL 1886 in een moeizame kwartfinale wedstrijd met 5-1 verslagen. De waterpoloheren maakten het zichonnodig moeilijk tegen streekgenoot Schuurman BZC uit Borculo. Een 4-2 voorsprong werd teniet gedasan in de tweede periode en via tussenstanden van 4-2, 5-5, 7-7, werd de eindstand uiteindelijk 9-9.

Beleef Autisme

NIJVERDAL - Evenmens organiseert vanuit Oase (Ouders Autisme Steunen Elkaar) het ABC (Autisme Belevings Circuit). Via tien korte opdrachten brengt het ABC je in de gevoelswereld van autisme. Vanwege de grote behoefte aan deelname, worden meerdere bijeenkomsten georganiseerd. De laatste bijeenkomst voor 2018 is op 11 december.

Het Autisme Belevings Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Ook iedereen uit de gemeente Hellendoorn is welkom! Laat je misleiden door je zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, verplaats je even in iemand die autisme heeft. Elke opdracht probeert je mee te nemen in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Dit wordt steeds gekoppeld aan een tip over autismevriendelijkheid. Locatie: De Kern, Bouwstraat 23 in Ommen. Tijd: inloop 19.15 uur, programma 19.30 – 22.00 uur. Kosten: €5,- per persoon. U kunt zich aanmelden voor een ABC bij Evenmens, informele zorg voor elkaar. Tel: 0548 638830 of mailen naar
hspoolder@evenmens.nl.

The Veldman Brothers naar De Smidse

Foto: Ben Vulkers

NIJVERDAL - Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse Bluesscene. Niemand minder dan The Veldman Brothers staan op zaterdag 15 december in De Smidse. Een band met een bak ervaring, beleving, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Met een geheel eigen en herkenbare sound is The Veldman Brothers één van de meest spelende bluesband in Nederland!

The Veldman Brothers zijn graag geziene gasten bij welk optreden dan ook! Of het nu een klein café is of een groot festival, zolang ze hun passie voor muziek maar mogen delen. Maar het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo'n bijzondere band maakt. Geen ego's en nooit te beroerd om de blues liefhebber te woord te staan en hun grote passie te delen. Alles is dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door.

Feel the blues
Maar bovenal zijn The Veldman Brothers bijzonder door hun geheel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock'n roll, country en zelfs soul en funk. Dat is 'Blues & Roots – Straight from the Heart'. Dat zijn The Veldman Brothers!

Kaarten reserveren
Reserveer je kaarten nu via www.zinin.com. Kaarten zijn ook te reserveren via de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de VVV/Tourist Info in Nijverdal.

Uitverkocht Concert
3J's

Een intiem akoestisch kerstconcert. Gitaren, piano, basgitaar en vijf stemmen. De drie Volendamse Troubadours komen samen met pianist/toetsenman Nick Bult en bassist Wilbrand Meischke op donderdag 13 december naar het ZINiN Theater. Tijdens 'Acoustic Christmas' steken de heren klassieke en bekende kerstliedjes in een bijzonder akoestisch jasje. Afgewisseld met mooie kerstverhalen die voor een lach en een traan zorgen zetten de 3JS elk jaar een geheel eigen en sfeervolle show neer! Deze show is uitverkocht. Voor diegene die geen kaarten hebben kunnen bemachtigen voor de 3JS, maar nog wel graag naar het kerstconcert willen. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst, tel. (0548)624489. Mochten er mensen afzeggen wordt u gebeld.

ZINiN Bibliotheek Haarle viert 50-jarig bestaan

Foto: ZINiN

HAARLE - Het was in 1968 burgemeester Mr. Frederik Reinhard Crommelin, die voor de eerste keer de sleutel in het slot van de bibliotheek aan de Wolterinksweg in Haarle stak, om deze nieuwe vestiging te openen. Dat bleek geen eenvoudige opgave, enkele onverlaten hadden kauwgom in het sleutelgat gestopt, zodat de deur pas na enig wrikken en morren open ging. Dat is nu al weer 50 jaar geleden en met deze anekdote in het achterhoofd wordt Haarlese ZINiN jubileum op zaterdag 15 december uitgebreid gevierd.

Onder leiding van de Haarlese kunstenaar en cartoonist Leo Kemper is een aantal schilderijen gemaakt door diverse Haarlenaren. Deze nieuwe werken gaan de oude schilderijen vervangen, die ooit gemaakt werden voor een vorig jubileum en Kemper zal hierbij een toelichting geven. De oude exemplaren worden in ontvangst genomen door oud ZINiN directeur Fons Mensink. Voor de kinderen is er die middag een ballonnenartiest en mogen ze zich laten schminken. De historie van de Haarlese ZINiN Bieb is gevangen in een mooie foto-expositie. Om 50 jaar ZINiN Bibliotheek Haarle te vieren, kan men lid worden van de bieb, waarbij men de eerste drie maanden gratis lenen kan. Deze actie start op 15 december 2018 en eindigt eind januari 2019. Voor de kids is er op woensdag 19 december een extra knutselmiddag en kunnen ze zich laten schminken. Deze middag start om 13.30 uur.

Bruisend hart van Haarle
De ZINiN Bibliotheek aan de Wolterinksweg vormt al 50 jaar het bruisende hart van het dorp, alhoewel de wat oudere inwoners van Haarle zich misschien nog wel de bibliotheek Joseph in het oude St. Joseph gebouw zullen herinneren. Het was pastoor Langedijk (sinds 1910 pastoor in Haarle) die de R.K. Leesbibliotheek oprichtte in het in 1918 gestichte St Joseph gebouw. Deze bibliotheek werd beheerd door de zus van het toenmalige schoolhoofd, Meester Laarman. Deze vestiging werd in 1968 opgeheven, toen het gebouw samen met het oude kerkgebouw werd gesloopt, waarna burgemeester Mr. Frederik Reinhard Crommelin de nieuwe bibliotheek opende. En daar kom je niet alleen om een boek te lenen, want er vinden al jaren heel veel diverse activiteiten plaats. Hierdoor is de Haarlese ZINiN bibliotheek een echte ontmoetingsplaats geworden. Een voorleesontbijt voor peuters, workshops voor jeugd en volwassenen en uiteraard Sinterklaas die de bibliotheek altijd als logeerplaats gebruikt als hij in Nederland is.

Prikposten Medlon

DAARLE - Vanwege de nieuwe antistollingsbehandeling bij trombose patiënten daalt het aantal patiënten bij prikposten. Deze positieve ontwikkeling draagt bij aan betere patiëntenzorg. Als gevolg hiervan heeft Medlon een nieuwe indeling gemaakt om een zuinige en zinnige inzet van prikposten mogelijk te maken. Op www.zoekeenprikpost.nl is een overzicht weergegeven van een prikpost bij u in de buurt. De prikpost in Dorpshuis 'n Kadiek gaat sluiten per 31 december 2018. Alternatieve locatie: Den Ham of Vroomshoop.

Kerstmarkt bij KSW

Foto: KSW

NIJVERDAL - Muziekvereniging KSW houdt zijn jaarlijkse, gezellige kerstmarkt op zaterdag 15 december. Dit keer niet bij de Katholieke Kerk. De KSW heeft van de HEMA toe-stemming gekregen om gebruik te maken van hun Outlet naast de winkel van de HEMA, aan het Keizerserf in Nijverdal, van 10.00 tot 16.00 uur.

Op dezelfde plek waar Muziekvereniging KSW in oktober dit jaar zijn Muziekmarathon hield. Er zijn weer leuke kerststukken te koop en zelfgemaakte kerst-winterartikelen. De winkeliers van Nijverdal hebben met prachtige prijzen onze verloting gesponsord. Kom maar een enveloppe trekken en proef dan ook onze vers gebakken knieperties. Lekker bij een glaasje glühwein en een heerlijke oliebol. En natuurlijk ontbreekt live-muziek niet.
Verschillende koren en ensembles maken de sfeer compleet.

Etzel Steinhage nieuwe bestuursvoorzitter HOi

Foto: LiN

NIJVERDAL - Nijverdaller Etzel Steinhage wordt per 1 januari de nieuwe bestuursvoorzitter van HOi, de lokale publieke omroep van de gemeente Hellendoorn. "Met HOi gaan we een nieuwe fase in en daar hoort een nieuw gezicht bij", aldus aftredend bestuursvoorzitter Ton Brinker.

Foto: Etzel

Binnen HOi is de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een fusie met de lokale omroepen uit de gemeenten Hof van Twente, Rijssen-Holten en Wierden. Die fusie is inmiddels afgeketst, omdat de gemeente Hof van Twente op het laatste moment niet wilde meewerken. "Inmiddels hebben we besloten dat HOi zelfstandig verder gaat, aldus de nieuwe voorzitter Etzel Steinhage. In de komende periode gaan we werken aan een financieel gezonde en toekomstbestendige lokale publieke omroep, die de Hellendoornse gemeenschap via radio, televisie en internet wil bedienen met zowel actueel nieuws als opiniërende programma's."
Brinker blijft voorlopig nog wel deel uitmaken van het HOi bestuur, dat verder bestaat uit Anton Vette en Jaap Calkhoven.

Kerstbingo

NIJVERDAL - Vrijdag 7 december organiseert de Prinsessewijk een gezellige kerstbingo in wijkgebouw Ons Erf aan de Koninginnestraat 18. Er zijn veel leuke prijzen/waardebonnen te winnen. Omdat het een speciale bingo is, zijn alle cadeautjes ingepakt. Ook is er voor iedereen die meespeelt, een leuke attentie. De zaal is open om 19 uur, ze beginnen om 20 uur met spelen.

Lampionoptocht

DAARLE- Chr. muziekvereniging EMOS organiseert een lampionoptocht ter ere van de verjaardag van Prinses Amalia. Deze lampionoptocht wordt gehouden op haar verjaardag, op vrijdag
7 december. Jong en oud wordt uitgenodigd om deel te nemen. Het liefst door met een mooie brandende lampion mee te lopen. De start is om 19.00 uur bij dorpshuis 'n Kadiek. Na een rondgang door Daarle eindigen we bij het Emosgebouw waar, als afsluiting, het Wilhelmus zal worden gespeeld en gezongen.

Helders Advent

HELLENDOORN - Zondagavond 9 december wordt de oecumenische samenkomst Helders Advent gehouden, om 19.00 uur in de St. Sebastianuskerk aan de Bibenstraat. Voorgangers zijn pastor Legtenberg en ds. Wassenaar. De begeleiding van de samenzang is in handen van de Hellendoornse Harmonie o.l.v. Jan Dijsselhof. Daarnaast zingt het tienerkoor &JOY o.l.v. Myrna Zwijnenberg enkele liederen. Het thema is deze keer 'Verwachten en voorbereiden'.

De Budde

NIJVERDAL - Zaterdagavond 8 december speelt de de band "2 Shot Swing" bij Café De Budde in Nijverdal. De band neemt je weer mee terug naar eind jaren '70 en begin jaren '80 met een mix van pop, rock, funk en blues. Aanvang 22.00 uur. Entree is gratis.

Kerstconcert Nieuwe Blasius Kerk te Delden

Foto: © STUDIO 81 Photography

DELDEN - In de R.K. of Nieuwe Blasius te Delden vindt donderdag 20 december een kerstconcert plaats met het Rijssens Mannenkoor onder leiding van Jaap Kramer. Medewerking wordt verleend door sopraan Willemijn de Munnik, Hendrik van Veen op vleugel en Carina Bossenbroek op panfluit.

Het is alweer ruim 4 jaar geleden dat het Rijssens Mannenkoor onder grote publieke belangstelling een fraai concert gaf in de Nieuwe Blasius. Het Mannenkoor heeft de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg getimmerd, zowel nationaal als internationaal. Op uitnodiging van de in onze gemeente woonachtige Europarlementariër Annie Schreier-Pierik werd een concert gegeven in het Europees Parlement. In 2019 is het mannenkoor door haar opnieuw uitgenodigd. Nu om het Europees parlement in Straatsburg te bezoeken. Het koor zal dan in de dom van Straatsburg een concert geven, waarbij ook de nodige Europarlementariërs aanwezig zullen zijn. Vorig jaar werden ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum al een aantal concerten in Wenen en Koln gegeven, waaruit blijkt dat het Rijssens Mannenkoor zowel nationaal als internationaal behoorlijk actief is.

Op 20 december staat dus een prachtig kerstconcert in Delden gepland. Het koor zal bij dit concert een mix van bekende en wat minder bekende kerstliederen ten gehore brengen. Zo zult u o.a. kunnen luisteren naar Handels Comfort Ye, Every Valley en Het Halleluja en natuurlijk ook Cantique de Noël. Nederlandse kerstmuziek zal ook zeker niet ontbreken. Sinds begin dit jaar staat het koor onder de bezielende leiding van dirigent Jaap Kramer. Kramer, zelf een veel gevraagd musicus bij concerten, heeft zich als doel gesteld op het Rijssens Mannenkoor naar een nog hoger niveau te tillen. Benieuwd of het publiek dit zal merken. Het koor zal muzikaal begeleid worden door Hendrik van Veen en Carina Bossenbroek. Van Veen is een bekende pianist die veel concerten verzorgt, maar ook koren begeleidt. Dit geldt ook voor Carina Bossenbroek; als panfluitiste behoort zij tot de top. Waarschijnlijk mede door de lessen die zij gevolgd heeft bij de wereldberoemde Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir. Daarnaast zal ook sopraan Willemijn de Munnik haar muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. Kortom een keur aan musici die er ongetwijfeld een prachtig en sfeervol van kerstconcert van zullen maken. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk gaat om 19.30 uur open.

Kaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop 10,-. De kaarten zijn te verkrijgen bij de Readshop, Langestraat 19 te Delden, 074-3767188 en Cigo Tabakszaak, Uitslagweg 91 te Hengelo, tel: 074-2913910. Ook kunt u kaarten bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl .Aan de kassa van de kerk voorafgaand aan het concert kosten ze 12,50.

Parcours bij de Wilgenweard Nijverdalse Bergcross

NIJVERDAL - Hardlopend heuvelop, heuvelaf, door de bossen van het Duivecatebos en dwars door het openlucht theater. Zaterdag 8 december organiseert ASV Atletics de Wilgenweard NijverdalseBergcross. Het parcours voert de deelnemers door Landgoed Duivecate, waar meerdere rondes uitgezet worden.

De cross in Nijverdal is onderdeel van het crosscircuit van het oosten. Organisator Albert Horsman: "Deze crosscompetitie kent veel belangstelling. Bij de eerste wedstrijd van het crosscircuit, begin november in Rijssen kwamen bijna 600 hardlopers aan de start. In Nijverdal hadden we vorig jaar ook bijna 600 deelnemers, dat aantal hopen we nu te overtreffen. Hardlopers hoeven niet aan de competitie mee te doen, maar kunnen ook alleen in Nijverdal lopen." Het parcours is afwisselend, heuvelachtig en wordt helemaal bladvrij gemaakt. Er kan dus stevig doorgelopen worden. "Ook worden de hardlopers dit jaar weer door het Openluchttheater geleid, dat maakt deze cross heel bijzonder", meldt Horsman.

Wedstrijdlocatie
De inschrijving, start en finish van de cross is bij De Wilgenweard in Nijverdal. Deelnemers kunnen zich daar tot een half uur voor de start van elke afstand inschrijven. De 10 km start om 13.00 uur en om 15.00 uur wordt het startschot gegeven voor de 5,2 km. Daar tussenin staan de kidsrun van 1,5 km en de 2,5 km op het programma. Kijk ook op: www.atletics.nl/wedstrijden/loopwedstrijden/nijverdalse-bergcross/

Jong FC Twente scoort ruim!

ENSCHEDE - Jong FC Twente behaalde maandagavond een grote overwinning op Jong Achilles'29.

De Twentse beloften wonnen met 2-10 in Groesbeek, Ryan Trotman had met vijf treffers een groot aandeel in de zege. Een overwinning die door trainer Theo ten Caat in perspectief werd geplaatst, maar waar de oefenmeester vanzelfsprekend wel erg tevreden over was. "We weten in welke situatie Achilles'29 zich bevindt", vertelt Ten Caat. "Dus wil je er graag met duidelijke cijfers van winnen. Ik vind dat we de laatste tijd heel aardig spelen. We hebben een jeugdige ploeg die graag wil aanvallen, maar soms wat naïef is. De uiteindelijke uitslag is denk ik nog wat geflatteerd, want we kregen nog wel zes of zeven goede kansen. Dat we er dan twee tegen krijgen heeft te maken met jeugdige overmoed. Doordat er nu eens teveel tijd is zie je dat spelers wat foutjes maken. Over het geheel ben ik zeer tevreden, zeker over de gretigheid, de energie en de instelling."

Winterconcert Follow-Up

DIJKERHOEK - Na het succes van vorig jaar geeft Follow-Up op zondag 16 december wederom een winterconcert in het Kulturhus aan de Maatmansweg 1 in Dijkerhoek.

Follow-Up is een levendig vrouwenensemble uit Holten en omgeving en staat onder de deskundige leiding van Fenny van Hemmen. Het koor is de afgelopen maanden versterkt met een aantal enthousiaste nieuwe leden en bestaat inmiddels uit 19 vrouwen met een gezamenlijke passie: het bezig zijn met muziek en het plezier van het samen zingen. Zij zingen grotendeels vierstemmige arrangementen die passen bij het thema van dit jaar: 'Sweet Dreams'. Daarnaast staat er een lied met een verhaal op het programma en verrassen een aantal leden u in de vorm van een solo-optreden, een duet en een kwartet. Kortom: Follow-Up staat garant voor een afwisselend programma en neemt u ook dit jaar weer graag mee op haar muzikale reis!

Informatie
Het concert begint om 15.00 uur en de kaarten kosten 7,50 per stuk. Reserveer uw kaarten van tevoren door te mailen naar followupkoor@gmail.com of bel naar 06-23 03 01 00.

Andries Rutterkamp neemt afscheid van Ter Steege

RIJSSEN - Op 30 november vierde Andries Rutterkamp met familie, vrienden en collega's het feit dat hij van de VUT gaat genieten.

Andries kwam op 9 oktober 2000 bij Ter Steege Bouw Vastgoed in dienst als timmerman en werkte voornamelijk op nieuwbouwprojecten. Ook organiseerde hij, samen met een collega, elk jaar de barbecue om de bouwvak in te luiden.

Fijne collega
Dat hij een leuke en sociale collega is, merkten we wel aan de grote opkomst tijdens zijn afscheidsreceptie. Naast de gebruikelijke felicitaties en speeches werd Andries namens zijn collega's en namens de directie een cadeau aangeboden.

We wensen Andries veel geluk voor de toekomst!

NightRun & Walk

NIJVERDAL - Op 15 december in het donker hardlopend of wandelend op pad in de bossen van Nijverdal.

De Wilgenweard organiseert deze tocht en die zal starten bij De Wilgenweard aan de Sportlaan 6 in Nijverdal. Tussen 19.00 uur en 19.10 uur wordt er gestart met de Run van 7,5 km of 14,5 km en tussen 19.15 uur en 19.45 uur kan er begonnen worden met de wandeling van 7,5 km. Deelnemen kost € 10,- en opgeven kan via www.mind2sport.com. Neem een zaklamp en batterijen mee om het pad te verlichten!

Rhythm of the Dance

RIJSSEN - Op 8 december is er in Parkgebouw Rijssen een groot dansspektakel: Rhythm of the Dance Christmas Special.

Rhythm of the Dance Christmas Special is een show met opzwepende Ierse muziek en dans. Grote groepen dansers die allemaal gelijktijdig dezelfde danspassen uitvoeren is zeer indrukwekkend. Een keer zo'n wervelende voorstelling vol muziek, dans en kostuumwissels bijwonen is magisch. De kaarten voor Rhythm of the Dance Christmas Special kosten € 31,50 en zijn te koop via www.parkgebouw.nl.

Officiële ingebruikname scherm carillon Schildkerk

Foto: Henk van der Stouw

RIJSSEN - Zaterdagmiddag 15 december wordt het nieuwe cariollonscherm in gebruik genomen.

Rijssen viert dit jaar haar 775-jarig bestaan, maar het is tevens 20 jaar geleden dat het carillon van de Schildkerk qua grootte werd verdubbeld van 25 naar 50 klokken.

Ondernemers
Diverse ondernemers hebben deze uitbreiding indertijd mogelijk gemaakt, waardoor men nu over een prachtige (volledige) beiaard beschikt.

Sfeer
Het instrument brengt sfeer in de stad en kleurt de identiteit van het centrum.

Beeldscherm
De werkgroep Beiaard van de Stichting Stadsmuziek Rijssen heeft vanwege deze jubilea een beeldscherm aangeschaft. Met dit beeldscherm willen ze letterlijk en figuurlijk een verbinding leggen met het publiek tijdens de bespelingen.

Dichterbij
De huidige technieken bieden de mogelijkheid het carillon visueel wat dichter bij de luisteraar te brengen en daar maakt men dankbaar gebruik van.

B en W
Op zaterdag 15 december 2018 neemt men deze nieuwe aanwinst officieel in gebruik. Burgemeester Arco Hofland en cultuurwethouder Ben Beens zullen het scherm onthullen, terwijl beiaardier Jan-Geert Heuvelman het carillon zal bespelen.

Beeld
"We hopen dat veel mensen om 15.00 uur even een kijkje zullen nemen hoe het scherm werkt en ook om te genieten van beiaardgeluid en beeld in de toren," aldus een woordvoerder van de Beiaardwerkgroep.

Midwinterhoorn
Aan dit feestelijke moment geven ook de Riessense Mirreweenterhoornblazers een bijdrage.

Ouderinitiatief voor zorgintensieve kinderen

RIJSSEN - Alice Pongers en Lianne van Dijk zoeken lotgenoten voor een ouderinitiatief. De dames roepen ouders die ook een zorgintensief, thuiswonend kind hebben, op om zich te melden. "Als er voldoende animo is, kunnen we een ouderinitiatief starten waar ouders ervaringen met elkaar delen, sprekers uitnodigen die bijvoorbeeld vertellen hoe je de aandacht in je gezin kunt verdelen of andere speciale avonden organiseren."

Lianne en Alice hebben beiden een dochter met een zeer zeldzame aandoening. Dit vraagt van hen en hun gezinnen intensieve zorg. Lianne wist door haar werkervaring in de gehandicaptenzorg enigszins de weg in de zorg, maar vele anderen weten dat eigenlijk niet. Ze hebben moeite om de juiste weg te vinden, krijgen niet alle informatie en worden onvoldoende ondersteund bij het maken van keuzes. Het ouderinitiatief is bedoeld voor alle ouders met intensieve zorg voor hun kinderen.

Ervaringen delen
"Samen staan we sterker", aldus Alice en Lianne. Het zou mooi zijn dat we een plek creëren waar mensen terecht kunnen met vragen en ervaringen kunnen delen, zonder dat het direct geld kost. Vandaar dat we de animo voor een ouderinitiatief peilen. Niemand hoeft het wiel opnieuw uit te vinden. Als ouder is het makkelijker om advies of hulp te vragen aan andere ouders dan bij een instantie. Als ouders heb je aan één woord genoeg."

Mantelzorg
Adrie Niënkemper, lid van de Adviesraad Sociaal Domein en voorzitter van de werkgroep mantelzorg hoorde deze en andere signalen en bracht dit onder de aandacht van Evenmens.

Informatie
Janny Broekhuis van Steunpunt Mantelzorg (Evenmens) ondersteunt dit initiatief. Ouders die interesse hebben of meer willen weten, kunnen zich melden bij Janny, u kunt bellen naar het telefoonnummer 06-10373190 of een mail sturen naar jbroekhuis@evenmens.nl.

Kerststuk maken

RIJSSEN - Bij Groei en Bloei Reggevallei te Rijssen is er op 11 dec. om 19.45 uur de mogelijkheid om een kerststuk te maken onder leiding van mevr. Steijsiger.

De workshop vindt plaats in Speeltuingebouw de Hoge Es Teunis Lodderstraat 13 te Rijssen. Opgave bij mevr. Brinks 543781 of email jhbrinks56@hotmail.com. Kosten voor leden incl. materiaal, koffie of thee. Koek en drankje € 25,00. Niet leden € 27,50. Zelf zorgen voor schaar en kniptang.

De OmZieners

NIJVERDAL - Vrijdag 14 december is een indrukwekkend theaterstuk te zien: De OmZieners.

De OmZieners laat het leven van echte mensen zien. Wat doet armoede met een mens? Is het werken met behoud van uitkering bij diverse bedrijven niet moderne slavernij? Geld speelt een belangrijke rol in het leven. De samenleving is gericht op geld, maar wat zijn de gevolgen voor mensen in armoede? Is er nog wel compassie? De voorstelling is gratis te zien bij Theater ZINiN op 14 december om 20.00 uur. Vrije gift is welkom.

Inschrijving StrongSissterRun geopend

Foto: Mike Rikken

HELLENDOORN - Op zaterdag 31 augustus staat de 5e editie van de StrongSisterRun in Hellendoorn op het programma. Deze jubileumeditie wordt spectaculairder en gezelliger dan ooit tevoren!

Komend jaar kun je weer kiezen uit twee afstanden; een parcours van 5 km of een uniek parcours van 10 km. Welke run je ook kiest, beide routes gaan dwars door de bossen, weilanden en over de fikse heuvels van de Sallandse Heuvelrug. Reken er maar op dat je meerdere keren nat gaat worden en na de onvermijdelijke modderpoelen en schuimbaden van top tot teen onder de modder over de finish gaat!

Girls day out
Bij de StrongSisterRun gaat het niet om de eerste plek maar gaat het erom dat je een leuke dag met je vriendinnen, collega's of sportmaatjes beleefd.

Programma
De lopers zullen zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur starten. In StrongSisterVillage zal vooraf en na de finish van alles te beleven zijn! De mannen mogen alleen mee om aan te moedigen want 31 augustus staan de dames in de spotlights! Met lekker eten, drinken, vele side events en een fantastische run. Komend jaar nog uitdagendere hindernissen en heel veel modder en schuim!

Aanrader
De StrongSisterRun is een aanrader voor alle vrouwen van Nederland, of je nu geregeld meedoet aan een obstaclerun of al jaren niet meer in de touwen bent geklommen. Deze run zorgt voor fun, nieuwe vrienden en een bak vol zelfvertrouwen!

Inschrijven met korting
Inschrijven kan vanaf zaterdag 1 december 12.00 uur individueel of als bedrijf op strongsisterrun.nl! Let wel op, er is een gelimiteerd aantal Early Bird tickets met € 15,- korting beschikbaar. Wees er snel bij want OP=OP!

Heel december Gold Rush bij Holland Casino Enschede

ENSCHEDE - De decembermaand is een echte feestmaand in het sfeervolle Holland Casino Enschede. Zo maken gasten tijdens de December Gold Rush vanaf 3 december kans om echt goud te winnen. Ook is er veel live entertainment, extra veel kans om mooie prijzen te winnen en leuke voordelen.

Holland Casino Enschede is 364 dagen per jaar geopend van 12.00 tot 03.00 uur. Alleen op 31 december is het casino gesloten. Er staan circa 390 speelautomaten en 28 speeltafels waar u Black Jack, Amerikaanse Roulette, Poker of Punto Banco kunt spelen.

Gezellige avond uit
Het restaurant in ons casino is uitmuntend met een beoordeling van 9,3 waar u nog tot laat middernacht kunt dineren. Voor een gezellige Kerst- of Nieuwjaarsborrel bent u bij Holland Casino ook aan het juiste adres. Wij organiseren vele groepsarrangementen vanaf 8 personen in een unieke spelomgeving middenin het centrum van Enschede. En speciaal voor bedrijven hebben wij de 'vrijdagmiddagborrel' mogelijk vanaf 20 personen voor € 15,00 p.p. inclusief 5 drankjes, warm borrelgarnituur en speluitleg.

Ervaar de spanning!
Komt u voor het eerst? Dan raden wij u het 'try out pakket' aan. De eerste winst is dan al binnen. Want voor slechts € 35,00 ontvangt u gratis entree, hapje en drankje en speelgeld ter waarde van € 35,00. Kijk voor meer informatie en de actuele agenda van Holland Casino Enschede op: www.hollandcasino.nl/enschede/agenda