Hart van Nijverdal

14 december 2018

Hart van Nijverdal 14 december 2018


A Festival of Lessons and Carols

Foto: Vocal Devotion Hellendoorn

HELLENDOORN - De traditie van Lessons and Carols is al bijna 100 jaar oud. Begonnen in 1918 in Cambridge heeft de dienst met afwisselend advents-, kerstliederen én lezingen mensen getrokken naar de kerken en kathedralen over de hele wereld.

Mensen staan er voor in de rij en genieten van de prachtige melodieën. Meezingen en vooral luisteren: naar de teksten, naar de koorzang die je meeneemt en raakt tot in het diepst van je ziel. Alle belangrijke 20-eeuwse componisten schreven Carols, soms nieuwe, maar ook vaak – heel Engels – bewerkingen van oude melodieën en teksten. Het grote succes van de "Nine Lessons and Carols" heeft het koor van King's College tot het boegbeeld van de Engelse koormuziek gemaakt. Het is een levende traditie geworden tot op de dag van vandaag en Vocal Devotion zet deze traditie in onze omgeving voort. Ze doet dat inmiddels voor de 30e keer.

Vocal Devotion begint de "Lessons and Carols" met de hymne "Once in Royal Davids city". Negen korte lezingen, in het Nederlands, uit het Oude- en Nieuwe Testament worden verzorgd door lezers oplopend in leeftijd. Eén schriftlezing zal in het dialect gelezen worden. De lezingen worden afgewisseld met carols, hymnes en koorwerken, waarbij diverse keren door de aanwezigen meegezongen kan worden.

Foto: HvN

De muzikale leiding is in handen van Mourik Jan Heupink. Henk Linker, bespeelt het orgel.

Wanneer ?
Zondag 23 december 16:00 uur, R.K. kerk St. Jan de Doper, Wierden.
Tweede kerstdag, 10:30 uur 'n Oalen Griezen, Hellendoorn
Kijk ook eens op de website: http://new.vocaldevotion-hellendoorn.nl/blog en op haar facebookpagina: www.facebook.com/
vocaldevotionhellendoorn

Wil je redactiemedewerk(st)er worden? Kom als vrijwilliger bij HOi tv

Foto: HOi

NIJVERDAL - HOi is de lokale publieke omroep voor de gemeente Hellendoorn. Ruim 100 vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om de burgers van Hellendoorn zo optimaal mogelijk te informeren over wat er in hun gemeente leeft en speelt. Voor het tv-nieuwsprogramma HOi Centraal is men momenteel dringend op zoek naar redactiemedewerk(st)ers.

Als je van journalistiek je hobby wilt maken, ligt hier een leuke kans. Aan het woord is Laila Veenker, al meer dan vijf jaar vrijwilligster bij HOi tv. "Bij HOi hebben we een groot tekort aan redactiemedewerkers" aldus Laila. "Ik zelf doe dit werk met veel plezier. Het is leuk en afwisselend, we zijn echt een gezellig clubje bij elkaar. Je bent bezig met het uitzoeken van het lokale nieuws van de gemeente Hellendoorn. Het is onder andere mijn taak om de gasten uit te nodigen die worden geïnterviewd en om opnames in te plannen die we willen uitzenden. Het begint voor mij allemaal op donderdagavond. Samen met mijn redactieteam ga ik dan de uitzending van het tv-nieuwsprogramma HOi Centraal van die week daarop voorbereiden. We gaan eerst op zoek naar het laatste nieuws. Ik lees de kranten thuis alvast door en kijk op lokale nieuwssites. Ook doorzoeken we onze mailbox op interessante berichten die organisaties ons toesturen. Dat kan met van alles te maken hebben. Sport, cultuur, religie, amusement. We kijken of daar onderwerpen bij zitten, waar we wat mee kunnen. Vervolgens gaan we selecteren."
Wat is belangrijk? Wat is leuk? Je belt met de cameramensen wanneer ze kunnen opnemen. Eventueel zorg je ervoor dat er een verslaggever meegaat. Daarna moeten de items opgenomen worden. En die moeten natuurlijk van goede kwaliteit zijn, dus ook dat gaan we nog eens controleren. Je zet alle poppetjes op de juiste plaats, zodat de uitzending staat als een huis", zegt een enthousiaste Laila samenvattend.
"Bij HOi krijg je alle ruimte om te doen wat je leuk vindt", vertrouwt Laila ons toe. Belangstelling om de lokale omroep van Hellendoorn te versterken en van journalistiek je hobby te maken? Stuur je reactie naar info@hoimedia.com of bel voor meer informatie met 06-55385630.

Jaargang: 3 • Nr 129 • Wk 50

Jongerenwerk De Welle voorkomt vuurwerkongelukken

Foto: De Welle

NIJVERDAL - Het jongerenwerk van De Welle is gestart met het geven van voorlichtingen over vuurwerk op basisscholen in de gemeente Hellendoorn. Een leerzame traditie die al jaren het einde van het jaar inluidt. Daarnaast rijdt de Vuurwerkbus op oudejaarsdag weer rond!

Vuurwerk komt steeds meer ter sprake in deze tijd van het jaar. De folders vallen op de deurmat en tegen deze tijd kijken mensen al weer uit naar de nieuwe producten die te koop zijn. Naast de mooie kanten van vuurwerk vallen er ook ieder jaar slachtoffers. Daarom besteedt het jongerenwerk jaarlijks aandacht aan dit onderwerp om ongelukken, boetes en HALT-straffen te voorkomen.

Tijdens de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan groepsdruk. Hoe ga je om met vrienden die je pushen om iets te doen wat je eigenlijk niet wil? Tientallen scholen hebben zich inmiddels aangemeld voor de vuurwerkles van het jongerenwerk.

Vuurwerkbus

Naast de lessen rijdt het jongerenwerk rond met de Vuurwerkbus op de oudejaarsdag. Met aansteeklonten, vuurwerkbrillen, warme rookworst en chocolademelk gaan ze van groep naar groep. Ook deelt het jongerenwerk informatie uit over veilig vuurwerk afsteken. De bus rijdt rond vanaf 10:00 tot 16:00 uur in de gemeenten Hellendoorn en Wierden. Je kunt op oudejaarsdag jouw locatie doorgeven aan de bus via

Instagram: @jwdewelle of via het telefoonnummer van de jongerenwerker. De jongerenwerkers zullen op oudejaarsdag vergezelt worden door een special gast.

Hellendoorn: Marijke Grutterink, telefoon: 06 46 54 01 13.

Culturele activiteiten Marle

Foto: De Welle

MARLE - Vanuit de 'sport- en cultuurcarrousel' biedt het jongerenwerk van Stichting De Welle culturele activiteiten aan in de buitengebieden. In overleg met de verschillende basisscholen wordt er invulling gegeven aan het project. Het doel is leerlingen op een originele manier kennis te laten maken met cultuur en te laten proeven van activiteiten die ze normaliter niet snel zouden uitvoeren.

De afgelopen 4 weken is er, op basisschool de Marliaantjes in Marle, hard gewerkt aan een nieuwe toevoeging voor op het schoolplein. Samen met jongerenwerkers zijn de leerlingen van groep 5 t/m 8 4 weken lang bezig geweest met het mozaïeken van zitelementen voor op het schoolplein. Op woensdag 12 december zal er een kleine onthulling plaatsvinden voor de leerlingen en docenten van De Marliaantjes. Tijdens deze onthulling worden de bankjes op het schoolplein geplaatst.
Bent u benieuwd naar het eindresultaat en de kunstwerken in de andere kernen? U kunt ons volgen via Facebook www.facebook.com/
jcplace2be of Instagram: @jwdewelle

Unieke prestatie volleybalteam SVH 6.1

Foto: SVH

HELLENDOORN - Het meidenteam SVH 6.1 is voorjaarskampioen geworden in de hoofdklasse A. Dit mag oprecht een unieke prestatie genoemd worden. De dames (10 en 11 jaar) spelen namelijk op het hoogste niveau voor spelers tot 12 jaar.

In een spannende ontknoping kwam het afgelopen zaterdag aan op de laatste set van de laatste wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie. De supporters op de tribune werden in een uur tijd een paar jaar ouder, maar de dames konden goed met de druk omgaan. Met als resultaat een prachtig kampioenschap. Op de foto staan:
(staand vlnr: Lisanne Timpers (trainer), Iris Manenschijn, Lotte Schreurs, Romee Hegeman, Fleur Looms. Zittend van links naar rechts: Lisanne Grotenhuis, Nikki Hendriks.

3000 bezoekers voor expositie Eigen Oogst 2018

Foto: Eigen Oogst

NIJVERDAL - De ruim 1600 stemformulieren met voorkeurstemmen ingevuld door het publiek van de expositie Eigen Oogst 2018 zijn geteld. Dit aantal was een geweldige respons van de circa 3000 bezoekers. De kunstenaars die nu voor Uitgelicht worden uitgenodigd zijn de afgelopen vijf jaar daar niet voor uitgekozen.

De volgende kunstenaars worden Uitgelicht en kunnen ieder 3 of 4 werken tonen in de maart 2019 in het Huis voor Cultuur en Bestuur van de gemeente Hellendoorn in Nijverdal:

Glaskunst: Gert Bladder met "Birds", Beelden: Ellen van Coeverden met een bronzen beeldje, Keramiek: Ingrid Hegeman met "Baby" en Luiksje Roelofs met "Verlegen kikker", Fotowerk: Marinus Rouweler met "Mist", Naaldkunst: Thea Verkroost met "La creuse", Schilderijen of tekeningen: Ilonka Pultrum met "Herman Brood", Mariët Wichers Schreur met "Janis Joplin", Fransien Tromp met "Waylon", Anja Hegeman met "Lion" en Bertus Seinen met "Sinaasappel".

Geslaagd
Het bestuur van de Stichting Eigen Oogst kan terugzien op een zeer geslaagde en sfeervolle expositie van amateur beeldende kunst. Nieuw en zeer geslaagd waren dit jaar de mini kunstwerkjes van 10 bij 10 cm, dat gaan we herhalen. Volgend jaar zal de expositie Eigen Oogst weer in november plaats vinden in de Smidse.

Zie ook www.eigenoogst.nl en de facebook pagina.

HELLENDOORN

Sint Sebastianus,
Zon 16 december
9.15u José van den Bosch


Protestantse Gemeente
Dorpskerk, 08.45 & 10.30 uur ds.Joh.Wegerif
en 19. 00 uur
dr.J.D.Th.Wassenaar

Kruidenwijk 10.00 uur
Ds.R.J.Perk

Kronnenzommer
10.15 uur drs.J.Kroeskop

NIJVERDAL

Zon 16 december
Sint Antonius van Padua
09.15 uur
Leden van de Werkgroep
11.00 uur Kerstvertelling in de kerk met de Paduaatjes.

Protestantse Gemeente
Het Centrum, 09.30u
Ds.Wil Kaljouw
Regenboog 09.30u
Ds. Wolter Broekema

Vrije Evangelische
Gemeente,
09.30 uur: Ds. L. van Weijen

19 december
19.00 uur De Regenboog
Ds.W.Broekema, vesper

De Levensbron
09.30 uur
Ds v.d. Jagt (Dalfsen)
16.30 uur Ds A J Mol

Ezra Evangelische
Gemeente
10u Advendo huis
Koersendijk 1
Barend Bloem

The Cross, 10.00u
Hans Middag

Beth-Shalom, 10.00u
Hannah Hogenkamp

Daarle

Gereformeerde Kerk,
09.30u ds. T. Veenstra
15.00u ds. H. de Haan

Hervormde Gemeente,
09:30u ds. A Visser
15.00u ds. E.J. Prins

Daarlerveen

De Schoof
09.30u Ds. M.B. Plette
19.00u Ds. J.H. Adriaanse.

Kerst PCOB

NIJVERDAL - Op donderdagmiddag 20 december houdt de PCOB haar maandelijkse ledenbijeenkomst. Zoals gebruikelijk in december zal dat een Kerstviering zijn. Stil3 uit Vollenhove zal de viering verzorgen. Leden en belangstellenden worden van harte uitgenodigd voor de viering met muziek, zang, en gedichten en het aloude Kerstverhaal. De middag begint om 14.30 uur. Zaal open om 14.00 uur. Het Centrum, Constantijnstraat in Nijverdal.

Schaatsen met Taalcafé

NIJVERDAL - Dinsdag 18 december is er weer een Taalcafé. Het laatste Taalcafé van het jaar 2018. Men gaat naar de schaatsbaan in Nijverdal. Verzamelen om 16.00 uur in de lounge van het ZINiN theater. Er wordt geschaatst, warme chocolademelk gedronken en een oliebol gegeten. De toegang is gratis. Het Taalcafé is speciaal voor mensen met Nederlands als tweede taal. In een groep worden diverse onderwerpen besproken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Posthuma, Coördinator Taalpunt Nijverdal, 638807, y.posthuma@stichtingdewelle.nl.

Kerstfeest Sien

DAARLE - Zondag 16 december is er om 15.00 uur in de Hervormde Kerk, Dalvoordeweg 2 te Daarle een aangepaste kerkdienst. Voorganger in deze dienst is ds. E.J. Prins uit Daarle. Chr. Muziekvereniging 'EMOS' uit Daarle verleent muzikale medewerking. Er zijn weer voldoende muziekinstrumenten aanwezig om zelf muziek te maken. Steeds meer mensen uit de regio Hellendoorn/Nijverdal, Twenterand, Ommen/Dalfsen, Dedemsvaart, Hardenberg/Gramsbergen bezoeken dit kerstfeest van SIEN, waar we bekende kerstliederen zingen. Na de dienst is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Info: www.sien.nl

Wethouder Overmeen-Bakhuis reikt negen participatieverklaringen uit

Foto: Gemeente Hellendoorn

Negen personen ontvingen deze week een participatieverklaring uit handen van wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis. Zo'n participatieverklaring is een verplicht onderdeel van het inburgeringsexamen dat iedereen die op of na 1 oktober 2017 inburgeringsplichtig is geworden, moet afleggen.

De deelnemers, tussen de 18 en 60 jaar oud en afkomstig uit verschillende landen, volgden de afgelopen weken drie workshops, georganiseerd door de gemeente in samenwerking met Vluchtelingenwerk. Wettelijk is één workshop verplicht, maar in Hellendoorn kiezen we voor drie workshops om de onderwerpen echt te laten landen en de kans op daadwerkelijke inburgering zo groot mogelijk te laten zijn.
Deelnemers maken in de workshops op een speelse en praktische manier kennis met Nederlandse normen en waarden. Ze krijgen uitgebreid informatie over hoe we met elkaar omgaan, hoe we zaken als woning- en tuinonderhoud organiseren en hoe energiegebruik en afvalscheiding zijn geregeld. Onderwerpen als rechten en plichten, financiën, belastingen, rijbewijs en verzekeringen komen aan de orde. En er is uitgebreid aandacht voor gezond leven en de Nederlandse gezondheidszorg en voor ons onderwijssysteem. Ook worden deelnemers geïnformeerd over (vrijwilligers)werk en gestimuleerd om dat zo mogelijk op te pakken. Geschat wordt dat in de gemeente Hellendoorn jaarlijks zo'n 30 mensen aan een participatietraject zullen deelnemen.

Afvalbrengpunt
openingstijden

Op 24, 25, 26 en 31 december en op 1 januari is het Afvalbrengpunt gesloten. Op woensdag 2 januari is het Afvalbrengpunt vanaf 10.30 uur open. Openingstijden overige dagen: Op de overige dagen is het Afvalbrengpunt geopend op de reguliere tijden (ma.t/m vrijdag 9.00 – 12.00 uur en 13.00- 16.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur).

Huisvuilinzameling

GFT
Inzameling GFT vervalt in week 52 (in de week van maandag 24 t/m vrijdag 28 december)

Papier
Op maandag 24 december wordt papier ingezameld; In de Schilderswijk, De Brake (Noordelijk deel), Konijnenberg, Groot Lochter en in Oaln Diek (reguliere papierinzameling). Op donderdag 27 december wordt er papier ingezameld in plaats van op vrijdag 28 december. Dat geldt voor Hellendoorn buitengebied, Eelen en Rhaan, Hulsen buitengebied en Marle. Wij verzoeken u de Papier-containers (met het blauwe deksel) op deze dag tijdig en op de juiste wijze aan te bieden.

PMD
Op vrijdag 28 december is er PMD-inzameling in plaats van op maandag 31 december. Op zaterdag 29 december is er PMD-inzameling in plaats van op dinsdag 1 januari.

Therapie en kerst; lichter door t donker!?

Foto: Hans Bolte

Regelmatig stellen mensen mij de vraag: is het niet zwaar om therapeut te zijn?
Het antwoord is, nee, dat is het veelal niet. Sterker nog, het is zelfs mooi als mensen je vertrouwen geven om hen ook in hun moeilijkheden te mogen kennen. Vaak is er opluchting en verbetering.

Mensen kunnen denken dat het zwaar is om langverscholen dingen aan te raken of het `zwarte gat` of zoiets tegen te komen. Het tegendeel is echter waar; wanneer we met onrust, pijnen (ook fysiek of ziekte), verdriet of gevoelens van eenzaamheid blijven rondlopen, dat is zwaar. En sommige mensen dragen meer pijn, verdriet, angst of onrust met zich mee dan ze bewust zijn. Sommige dingen zijn zelfs onbewust meegekomen uit vorige generaties. Vaak wordt het blijvend gedragen onder het mom van: aard van het beestje, zit in de familie, ik heb nu eenmaal die diagnose ect. Dit kan zo zijn, maar vaak zijn dit eigenlijk pas de echt interessante stukken.

Als we de moed hebben die te onderzoeken, dan kan een proces op gang van meer vertrouwen, meer vitaliteit, minder fysieke pijnen op gang komen. Het `zwarte gat` blijkt niet te bestaan en vertrouwen kan groeien. Wil niet zeggen dat dit vaak processen zijn die tijd en aandacht vergen. Ziekte, ook chronische, kunnen meer draaglijk worden of symptomen spelen minder op. Het leven kan soms lichter worden dan gedacht. Vol vertrouwen blijven valt ook niet altijd mee in deze tijd. In die zin staan we met zijn allen voor een mooie uitdaging. Harten meer te openen, minder te oordelen en vertrouwen dat het leven altijd (weer) hoopvol is. Een nieuwe weg te vinden die zich alleen laat vinden door vertrouwen?

Wellicht zijn er meer overeenkomsten tussen mensen dan verschillen. Is de vraag alleen wat we vooral aandacht willen geven?

Fijne kersttijd gewenst,
Hans Bolte praktijk Puur

Joren Kamp wint Groot Hellendoorns Dictee

Foto: ZinIN

NIJVERDAL - Joren Kamp van basisschool Prinses Beatrix uit Nijverdal is maandag 10 december spellingkampioen 2018 geworden met slechts 6 fouten. Hij deed mee aan het 22e editie van het Groot Hellendoorns Dictee in het ZINiN Theater in Nijverdal. Het dictee bestond uit 44 woorden.

Emma Viet van de St. Sebastianus uit Hellendoorn won de tweede prijs met 7 fouten en gaat met Joren Kamp mee naar het Junior Dictee Overijssel op maandag 1 april 2019 in het Kultuurhus in Holten. Na de barrage werd Esther Versteeg van Prinses Marijke derde. Het gemiddelde aantal fouten was 12,9
Dit jaar deden 36 kinderen uit groep 7 en 8 van 18 verschillende basisscholen uit de gemeente Hellendoorn mee. Er werd opnieuw gebruik gemaakt van een invuldictee, dit keer gemaakt door Daniëlle Bakhuis. Tijdens het dictee met als titel 'Grappenmaker' hoefden de kinderen alleen nog maar de moeilijke woorden in te vullen.

De St. Sebastianus won de eerste prijs voor de scholen. De groepen 7 en 8 van deze school mogen nu gratis naar een jeugdfilm bij ZINema in Nijverdal.

Een volle zaal met ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's hebben genoten van de bekende band uit de gemeente Hellendoorn: Sense of Urgency. Heel herkenbaar voor alle leeftijden.

Therapie en Kerst; lichter door 't donker!?

Regelmatig stellen mensen mij de vraag: is het niet zwaar om therapeut te zijn?
Het antwoord is, nee, dat is het veelal niet. Sterker nog, het is zelfs mooi als mensen je vertrouwen geven om hen ook in hun moeilijkheden te mogen kennen. Vaak is er opluchting en verbetering.

Mensen kunnen denken dat het zwaar is om langverscholen dingen aan te raken of het `zwarte gat` of zoiets tegen te komen. Het tegendeel is echter waar; wanneer we met onrust, pijnen (ook fysiek of ziekte), verdriet of gevoelens van eenzaamheid blijven rondlopen, dat is zwaar. En sommige mensen dragen meer pijn, verdriet, angst of onrust met zich mee dan ze bewust zijn. Sommige dingen zijn zelfs onbewust meegekomen uit vorige generaties. Vaak wordt het blijvend gedragen onder het mom van: aard van het beestje, zit in de familie, ik heb nu eenmaal die diagnose ect. Dit kan zo zijn, maar vaak zijn dit eigenlijk pas de echt interessante stukken.

Als we de moed hebben die te onderzoeken, dan kan een proces op gang van meer vertrouwen, meer vitaliteit, minder fysieke pijnen op gang komen. Het `zwarte gat` blijkt niet te bestaan en vertrouwen kan groeien. Wil niet zeggen dat dit vaak processen zijn die tijd en aandacht vergen. Ziekte, ook chronische, kunnen meer draaglijk worden of symptomen spelen minder op. Het leven kan soms lichter worden dan gedacht. Vol vertrouwen blijven valt ook niet altijd mee in deze tijd. In die zin staan we met zijn allen voor een mooie uitdaging. Harten meer te openen, minder te oordelen en vertrouwen dat het leven altijd (weer) hoopvol is. Een nieuwe weg te vinden die zich alleen laat vinden door vertrouwen?

Wellicht zijn er meer overeenkomsten tussen mensen dan verschillen. Is de vraag alleen wat we vooral aandacht willen geven?

Fijne kersttijd gewenst,
Hans Bolte praktijk Puur

Maandag 17 december 10:00

Hippolon bij Reggehoeve in Hellendoorn

Foto: Hippisch Hoeve Hellendoorn

NIJVERDAL - Aanstaande zondag, 16 december, kunt u bij Reggehoeve Hippisch Centrum in Hellendoorn tussen 13 en 15 uur komen genieten van de Hippolon, een sportief evenement voor het goede doel, Villa Joep. Villa Joep is het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

De Hippolon is een multisport die uit meerdere disciplines in estafettevorm bestaat, een springparcours te paard, fietsen en hardlopen. Teams bestaan uit 3 deelnemers, iedere deelnemer neemt een discipline voor zijn of haar rekening. Het springparcours bestaat uit indoor (cross)sprongen, het fietsparcours gaat over het buiten terrein met een mountainbike over een lengte van ca. 2,5 kilometer. Het loopparcours gaat over het terrein van de manege, over een afstand van ca. 1 kilometer.

Dit evenement wordt georganiseerd naar het idee van Manege Snorrewind in Markelo, waar al jarenlang vele evenementen worden georganiseerd, zoals ook de Hippolon voor Villa Joep.

Deelname
Ruiters en niet-ruiters kunnen zich tijdens de Hippolon van hun sportieve kant laten zien. Ieder team brengt zoveel mogelijk sponsorgeld binnen (minimaal sponsorbedrag €25,00). Voor de individuele deelnemer met het hoogste sponsorbedrag stelt Reggehoeve Hippisch Centrum 1 extra hoofdprijs beschikbaar: 1 week Reggehoeve's Zomerkamp. Ruiters hoeven geen lid te zijn van onze vereniging om deel te nemen aan dit evenement.

Voor alle toeschouwers zijn er diverse lekkernijen in de kantine, als warme chocomelk, glühwein en oliebollen. De volledige opbrengst van de Hippolon wordt overgedragen aan Stichting Villa Joep. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Uitslag Reggehoeve
Romy Stam is zondag 9 december in Zwolle gestart in de dressuur, klasse B, met haar pony Jeldi. Ze wist hier twee maal een derde prijs te bemachtigen met 190,5 en 192,5 punten.

Maximaal profiteren tijdens de eindejaarsopruiming

Foto: Ewald Aaltink

NIJVERDAL - Een nieuwe of bijna nieuwe FIAT rijden met extra veel korting? Grijp dan nu je kans. Jouw actieve FIAT Dealer, Auto Aaltink, gaat met de bezem door de showroom. Dat betekent een grootste eindejaarsopruiming; Voor het einde van het jaar moet alles weg. Profiteer nu het nog kan!

Op zoek naar een nieuwe auto? Kies voor een nieuwe Fiat op een manier die bij jouw leven past. Auto Aaltink eindigt het jaar met een spectaculaire opruimingsactie op diverse demonstratie en voor-geregistreerde, volledig NIEUWE 0 km auto's. De kortingen lopen, afhankelijk van het model, op tot ruim 8.500 euro. Daarnaast wordt iedere auto tijdens deze actie afgeleverd op een set ALL-SEASON banden! Op = echt op! Wacht daarom niet te lang en kom nog voor het einde van het jaar naar onze showroom aan de Marie Curiestraat 6 in Nijverdal. De medewerkers staan voor u klaar en zorgen ervoor dat u maximaal profiteert van deze actie.

Voor alle beschikbare auto's, meer informatie of een online-offerte kun je ook een kijkje nemen op onze website: www.ikwileenfiat.nl.
Auto Aaltink is úw Fiat, en Mitsubishi dealer in de regio. Wat u van ons mag verwachten? Veel enthousiasme voor onze merken, uiteraard. Want deze hebben veel te bieden. Maar ook een ruime voorraad kwalitatieve occasions: Garant Occasions. Diverse merken in een brede prijsklasse en allemaal voorzien van minimaal 12 maanden garantie.

Line-up 'Santé! New Years Eve'

NIJVERDAL - Met de dj Pascal. is de complete line-up van 'Santé! New Years Eve' helemaal rond. Vorig jaar draaide Pascal. ook op 'Santé' en dat was een doorslaand succes. Hij wordt toegevoegd aan de line-up bestaande uit 'De Feest Directeuren', 'DJ Altijd Larstig', en de 'Flashback Heroes'.

Daarmee is ZINiN dé plek waar je het nieuwe jaar in moet gaan. Wees er snel bij en scoor kaarten voor jou en je vrienden online via www.zinin.com of bij de VVV/Tourist Info in Nijverdal. Met een wisselende line-up van talentvolle DJ's en entertainers ga je knallend het nieuwe jaar in! 'De Feest Directeuren' zwepen het publiek met een mix van peptalk, een confetti bombardement en een flink aandeel bijpassende kneiters op tot verhoogde staat van uitbundigheid! Van elke gelegenheid maken deze heren een feestje. DJ 'Altijd Larstig' is van alle markten thuis! Zonder probleem wisselt hij af van knetterende hardstyle naar dampende 90's en schurende Top 40 hits. U vraagt, hij draait en jullie feesten.Pascal. is een oude bekende. Vorig jaar draaide hij ook op Santé en wist het publiek zonder moeite mee te krijgen. Oude klassiekers, guilty pleasures, de nieuwste hits, urban, dance, Nederlandstalig: niets is te gek en alles mag.

Met de 'Flashback Heroes' is de avond compleet! Zij zorgen voor een hitjesparade die jou door de gloriejaren van de 'guilty pleasures' loodst. Muziek uit de 90's en 00's met een vleugje van nu activeren je dansmoves en karaoke lust. Kom feesten bij ZINiN!

Kaarten reserveren
Het nieuwe jaar goed beginnen? Koop dan zeker kaarten voor 'Santé! New Year's Eve' bij ZINiN. De kaarten zijn online verkrijgbaar via zinin.com of bij de VVV/Tourist Info Nijverdal. De kaarten kosten €15,-.

Springselectie Fysion Nederlands Kampioen

NIJVERDAL - Op zaterdag 8 december reisde de springselectie van Fysion met een team van 9 deelnemers af naar Hardinxveld-Giessendam. Hier werd het NK groepsspringen gehouden, waar het team zich in november voor heeft geplaatst op de onderdelen airtrack, minitramp pega, minitramp tafel en minitramp vrij.

Het team komt uit in de mix junioren B-lijn en bestaat uit de volgende deelnemers: Meike Jellema, Imke Kamerling, Martijn van den Berg, Yinthe Huisman, Sem Aalderink, Marly van Egmond, Rowan van der Heide, Lise Rutgers en Fleur Broens. Met veel spanning voor de deelnemers, maar ook voor de trainers en de ouders heeft het team van Fysion een zeer mooie en nette wedstrijd gesprongen. Op airtrack eindigde het team keurig op het podium met een mooie derde plek. Ook op minitramp pega behaalde het team een bronzen beker. Op minitramp vrij mocht het team zelfs de zilveren beker mee naar Nijverdal nemen. En om de dag goed en groots te vieren is het team Nederlands Kampioen op minitramp tafel geworden en namen zij vol trots de gouden beker in handen. De trainers en het team mogen terug kijken op een zeer geslaagd NK.

Op sterk water

NIJVERDAL - Kerst 'The most wonderful time of the year'! Of toch niet? Van het meeste gênante kerstdiner dat je kunt herinneren en de meest gelukzalige kerstochtenden tot een nieuwste variant op het eeuwenoude kerstverhaal. 'De gezelligste tijd van het jaar' beleeft u met de absolute top van het improvisatie cabaret. Op vrijdag 21 december staat Op Sterk Water met de voorstelling 'Een magische kerst' in het ZINiN Theater. Gaat u er eens goed voor zitten en beleef de meest magische en komische impro-kerst ooit! Reserveer uw kaarten nu via www.zinin.com. Kaarten zijn ook te reserveren via de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de VVV/Tourist Info in Nijverdal.

Pakketje versturen?

NIJVERDAL – Door de wisselingen met het postagentschap is er veel onduidelijkheid bestaan bij de inwoners van Nijverdal. Want, waar moet je nu met je postpakketje naartoe?! En waar kun je (losse) postzegels en kerstzegels kopen?!

Hieronder een aantal zaken op een rijtje:
Cigo Spithoff en Primera, beide gevestigd aan het Henri Dunantplein verkopen PostNL (kerst)zegels.

Cigo Spithoff verkoopt daarnaast ook de (kerst)zegels van Sandd en MSG.

Primera verwerkt en verstuurd pakketjes van PostNL en post met antwoordnummers.

Cigo Spithoff verwerkt en verstuurd pakketjes van DHL, DPD EN UPS.

Kom gerust naar deze winkels in het centrum van Nijverdal voor meer informatie! Ter info: Bruna is gestopt met het postagentschap.

Intiem concert: 'The feeling of Christmas'

Foto: Podt SE

HELLENDOORN - VocalTime bestaat uit een groep van acht enthousiaste, ervaren zangers. Na een succesvolle start in januari 2017 heeft de groep inmiddels haar plekje verworven binnen en buiten de gemeente Hellendoorn.

Voor de derde keer zal de groep een klein, intiem concert verzorgen in 'Fletcher Hotel Hellendoorn'. Op zaterdag 22 december, aanvang 20.00 uur, kunt u genieten van het 'Gevoel van Kerst'. Kaartverkoop vindt plaats bij de ingang van de zaal. Kaarten kosten vijf euro.
Verhinderd maar toch
benieuwd?
15 december staat het koor op de kerstmarkt in Hellendoorn.
23 december kunt u al winkelend van het koor genieten bij AH Rob Loomans in Hellendoorn.

Kerstfeest Leger des Heils

NIJVERDAL - Op woensdag 19 december wordt het jaarlijkse Gastenkerstfeest van het Leger des Heils Almelo/Nijverdal gehouden. Van 17.30 tot circa 20.30 uur in gebouw 'Het Centrum' in Nijverdal. De toegang is GRATIS! U wordt al verwelkomd door de Midwinterhoornbloazers uit Nijverdal. Dan volgt een gevarieerd programma met veel zang en muziek. Het projectkoor van korps Almelo komt onder andere zingen, er wordt een kerstverhaal verteld en u wordt getrakteerd op koffie/thee en iets lekkers. De avond bevat ook een broodmaaltijd! Kaarten bestellen via emailadres: korps.almelo@legerdesheils.nl o.v.v. uw naam en aantal kaarten of via de telefoon bij Corrie Kappert, 06-40112093. De op naam bestelde kaarten liggen dan woensdag 19 december aan de zaal voor u klaar.

Kerstpakketten minima

NIJVERDAL - Meer dan 15 scholen tonen deze weken hun maatschappelijke betrokkenheid bij de kerstpakkettenactie voor de Minima. Op vrijdag 21 december hopen ze alle gezinnen/alleenstaanden blij te maken met een mooi kerstpakket. Deelnemende scholen zijn: de Rietslenke, de Triangel, de Wingerd, de Bongerd, de Meander, de Prinses Beatrix, 't Heem, de Brug, CSG Reggesteyn, St. Sebastiuanus, de Jan Barbier, de Es, Op Weg en de Marliaantjes. Mocht u ook deze actie willen ondersteunen dan kunt u op vrijdag 21 december uw gift afgeven bij een van de volgende locaties: Nijverdal: 't Spectrum en bij de Schaapskooi, Hellendoorn: de Leerkamer, Haarle: het Kerkzaaltje en Daarle: Rehoboth. Indien u de actie financieel ondersteunen kunt u uw gift overmaken op: NL78 RABO 013.25.88.242 t.n.v. Raad van Kerken/ kerstpakkettenactie

Sheltersuit biedt bescherming én een toekomstperspectief

ENSCHEDE - Het Twentse project Sheltersuit is de afgelopen jaren steeds bekender geworden. Het idee ontstond om een bijzonder pak te maken dat een combinatie van een warme jas en slaapzak is; deze worden dan uitgedeeld waar er behoefte aan is. Zo is Sheltersuit momenteel bezig om pakken te maken voor vluchtelingen in Sarajevo en het Griekse eiland Samos.

Sheltersuit werd in 2014 opgericht om daklozen te helpen door hen bescherming te bieden. Wie noodgedwongen op straat slaapt, zeker in de winter, staat bloot aan grote risico's. De beschermende jas annex slaapzak biedt dan ook bescherming tegen de kou en elementen. Doordat de slaapzak open is aan de onderkant kunnen ze zich snel verplaatsen wanneer dit nodig is.

Ambitieus project
Op dit moment is het doel om zo'n 3.000 pakken te maken en uit te delen in Sarajevo en het Griekse eiland Samos. En: nog voor de winter. Een cijfer gebaseerd op de concrete vraag vanuit hulporganisaties. Hiervoor is al met al zo'n 900.000 euro nodig. De organisatie krijgt al veel steun van grotere bedrijven, regionale kringloopwinkels en natuurlijk vele donateurs. Ook het Dekenproject Zuster Petronella in Nijverdal doet mee! De Sheltersuits worden in een eigen atelier in Enschede gemaakt. En: het is een verrassend duurzaam product. Zo worden de pakken deels gemaakt van gerecycled materiaal, onder meer afkomstig van het dekenproject in Nijverdal die actief oude slaapzakken inzamelen. Sheltersuit deed een oproep om zeker 1.000 oude slaapzakken in te leveren, met een overweldigende respons. Zo heeft kringloopbedrijf De Beurs enkele honderden slaapzakken ingezameld die nu een nieuw leven krijgen. Eerder kwamen al 300 slaapzakken van 't Goed binnen. Diverse bedrijven leveren ook donaties in natura: zo is de buitenstof afkomstig van Ten Cate en 3M leverde Thinsulate, een isolerend materiaal voor de mouwen en capuchon.

Sociale insteek
Bijzonder is ook dat Sheltersuit de pakken laat maken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo zijn in het Enschedese atelier langdurig werklozen, daklozen en vluchtelingen bezig. De organisatie is bezig om officieel re-integratiepartner van de gemeente Enschede te worden. Een brede inzet op arbeidsmarktcoaching en bijscholing moet helpen om deze medewerkers weer een positieve, zelfvoorzienende toekomst te kunnen bieden.

Steun het project
Donaties zijn welkom. Hebt u een oude slaapzak die u niet meer gebruikt? U kunt deze inleveren aan de Koninginnestraat 20 in Nijverdal of direct bij Sheltersuit aan het Rigtersbleek-Zandvoort 10 – 9 in Enschede. Wilt u de productie van Sheltersuits financieel steunen? Uw donatie is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op: www.sheltersuit.com

Derde editie Spinningmarathon Rijssen

RIJSSEN - Na de vorige twee edities van de Spinningmarathon Rijssen, gaan we dit jaar voor de derde editie. Onder het motto "Let's ride and burn the sugars" gaan we op 5 januari 2019 opnieuw geld inzamelen voor het goede doel.

De opbrengst van de Spinningmarathon Rijssen komt dit jaar ten goede aan het Diabetes Fonds, dit fonds vraagt aandacht voor mensen die diabetes hebben. Vorig jaar hebben we een prachtig bedrag mogen inzamelen. Zo hebben we voor dit jaar ook weer het doel van € 15000,- met elkaar gesteld.

Goede doel
Het idee achter de spinningmarathon is dat we met elkaar een sportieve dag doorbrengen, waarbij er 6 keer een uur wordt gespind. Als je een uur wilt spinnen, dan doneer je €15,- voor het goede doel.

Netwerk
Natuurlijk hebben we jou en je netwerk nodig om het evenement niet alleen sportief maar ook financieel tot een groot succes te maken. Schrijf je daarom nu in voor een uurtje of meer uren op een spinningbike. Daarbij kun je je natuurlijk laten sponseren door familie, vrienden, collega's etc.

Sponsoren
Ook kun je als bedrijf natuurlijk mee doen, door een bedrag te sponsoren. Natuurlijk staat het iedereen vrij de hoogte van het bedrag zelf te bepalen. Hoe mooi is het om als bedrijf het nieuwe jaar zowel sportief als maatschappelijk verantwoord te beginnen!

Leuke prijzen
Voor de zes individuele sporters die het meeste geld kunnen ophalen, hebben we leuke prijzen beschikbaar gekregen van onze sponsoren.

Inschrijven
Meld je aan via de website www.spinningmarathonrijssen.nl en dan hopen wij je te zien in je sportieve outfit op zaterdag 5 januari 2019 in Lucky "the Feel Good provider".

Corpus Milon Clubs trots lid van Milon Premium Clubs

RIJSSEN - Vanaf 1 december is Corpus Milon Clubs, de sportclubs aan de Grotestraat in Nijverdal en aan de Enterstraat in Rijssen, lid geworden van Milon Premium Clubs. Een mooie bekroning van de grote inzet en resultaten die zij sinds de start bereikt hebben.

Dit is een kwaliteitsnetwerk van centra welke professioneel kunnen werken met de Milon Cirkel. Ze hebben als doel om meer mensen die niet van sport houden en weinig tijd hebben aan het sporten te krijgen. De Milon Cirkel is daar namelijk bij uitstek geschikt voor.

Wat is het?
De Milon Cirkel is een combinatie van volautomatische fitnesstoestellen waarmee je in slechts 35 minuten je hele lichaam traint. Twee trainingen per week zijn voldoende om je snel fitter te voelen. Sterkere spieren, een sterkere rug en een betere conditie zijn maar een paar van de voordelen. Combineer je de training met een aangepast voedingspatroon dan vliegen de kilo's eraf. Dus wat je doel ook is, bij één van de Milon Premium Clubs zit je goed. Milon Premium Clubs kenmerken zich door persoonlijke begeleiding, goede coaching en motivatie en trainingsprogramma op maat om zo het beste resultaat te behalen. Ook als je weinig of geen fitnesservaring hebt, is de Milon Cirkel uitstekend geschikt.

Meer informatie
Je leest alles over Corpus Milon en de Premium Clubs op www.milonpremiumclubs.nl. Ook kan je via die site informatie aanvragen als je meer wil weten.

Kaartmarathon ENC '09 verplaatst

NIJVERDAL - Wegens omstandigheden is de kaartmarathon van ENC '09 verplaatst.

Deze zal gehouden worden op zaterdag 29 december in buurthuis De Blokken aan de Godfried Bomanstraat 28 in Nijverdal. De volgende kaartspelen worden gespeeld: klaverjassen, kruisjassen en jokeren. Iedereen kan meespelen.


Inschrijven
Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro, inclusief koffie met wat lekkers , enkele hapjes. En natuurlijk een geweldig stamppot buffet ontbreekt niet. Ook is er nog een grote verloting met prachtige prijzen te winnen. Aanmelden voor 20 december. Dit kan telefonisch via: 0548-618421, 06-48259020 of 0548-617056, met vermelding van welk spel u mee wilt spelen. Er zal geen alcohol geschonken worden voor 13.00 uur.

All You Need is Love

NIJVERDAL - De film 'All You Need is Love' is te zien bij ZINema! Al even een voorproefje voor de kerstspecial op televisie van All You Need is Love op 24 december.

De film 'All You Need is Love' is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma waarbij in de periode voor Kerstmis zoveel mogelijk geliefden met elkaar verenigd worden. Hoe gaat dat aflopen als de presentator verdwijnt? 'All You Need is Love' is te zien op onder andere 16, 19 en 23 december om 20.00 uur. De entree bedraagt € 11,-.

Midwinterfeest

HOLTEN - Er staat een gezellige avond gepland op 21 december bij Boerderij Zorgvliet.

Het midwinterfeest is gepland op 21 december. Dit is een speciale dag want 21 december heeft de kortste dag en de langste nacht van het jaar. Het feest wordt een ongedwongen samenzijn met koffie en lekkere hapjes. Natuurlijk ontbreken de klanken van de midwinterhoorn niet. De toegang tot het feest bij Natuurboerderij Zorgvliet aan de Larenseweg 106 is gratis. Giften zijn vanzelfsprekend welkom.

Pursang & Carola Smit

RIJSSEN - Op 22 december is er een concert van Pursang samen met Carola Smit in het Parkgebouw.

Het concert brengt u al helemaal in de kerststemming. Een grote variatie nummers zullen ten gehore worden gebracht door Pursang en Carola Smit, ieder afzonderlijk en gezamenlijk. Het concert begint om 20.00 uur in Parkgebouw Rijssen aan de Oosterhofweg 49. Toegangsprijs is € 14,50.

De Notenkraker

NIJVERDAL - Het Kiev Ballet staat met De Notenkraker op zondag 23 december in het ZINiN Theater.

De Notenkraker is gebaseerd op het verhaal van Hoffmann. Een verhaal over meisje Klara dat mijmert over liefde, geluk en haar pop De Notenkraker. De ouders van Klara veranderen na twaalf uur in de Muizenkoning en Muizenkoningin. Het sprookjesachtig verhaal uitgevoerd door het Kiev Ballet is te zien op 23 december om 15.00 uur. Kaarten kosten € 29,50 en voor kinderen tot en met 14 jaar geldt het gereduceerde tarief van € 23,50. Bestel uw kaarten via www.zinin.com, via 0548-624489 of bij de theaterkassa.

Geweldige opbrengst Hippolon Snorrewind

MARKELO - Manege en groepsaccommodatie Snorrewind Markelo organiseert al zes jaar op rij een Hippolon voor het goede doel Villa Joep. Dit fonds werft gelden, waarvan honderd procent naar onderzoek voor genezing van Neuroblastoom Kinderkanker gaat.

Een Hippolon is een multisportevenement, waarbij estafetteteams gevormd worden door een springruiter, hardloper en fietser. Zondag 9 december werd op het binnen- en buitenparcours sportief gestreden tussen twintig Teams. Families, voetbalclubs, rijverenigingen, collega's en vriendenclubs, men wist elkaar te vinden in sport en gezelligheid.

Jongste deelnemers
De jongste deelnemers waren broer Tijn van 5 en zijn zus Sanna Schrijver van 7 jaar, die samen met hun ouders al voor het tweede jaar grote inzet toonden voor het goede doel. Later op de dag kregen beide kinderen een prijs voor de jongste deelnemers.

Zeer geslaagd
De Hippolon was wederom zeer geslaagd qua evenement maar temeer om het ongelooflijke bedrag van een slordige vijf en een half duizend euro dat de teams aan sponsorgelden binnen wisten te slepen! Ook dit jaar wisten de Powergirls van Manege Achter 'n Bos uit Rijssen olv Janike Lammers (samen met Mayke Kosters en Jessica ter Meer) weer het hoogste sponsorbedrag mee naar Markelo te nemen. Ruim € 2.300 werd bij aanvang overhandigd.

Winnende team
Het winnende team bij de jeugd was Team Snorrescheet van Loes Bronsvoort, Nina Zendman en Kelly Hesp. Bij de teams van tenminste één volwassene ging de titel naar team HBG Goor met Indy Bolink, Wouter Bekhuis en Koen Overbeek. Deelnemers, sponsoren en vrijwilligers werden enorm bedankt voor hun inzet.

Traditie
Manege en Groepsaccommodatie Snorrewind organiseert het hele jaar door met veel vrijwilligers activiteiten voor Villa Joep. Oudejaarsdag wordt traditioneel tijdens de eindejaarsborrel een cheque overhandigd aan Villa Joep ambassadeur Jelle Renes, die overigens ook dit jaar weer zelf op de fiets stapte om mee te rijden met de Hippolon.

Kick off FC Twente Cup

ENSCHEDE - Maandagavond vond in De Grolsch Veste de kick off plaats van de FC Twente Cup. Liefst 25 teams uit de regio begonnen daarmee officieel aan het grootste wijkentoernooi van Twente. Wout Brama, Peet Bijen en FC Twente Vrouwen-speelster Renate Jansen waren aanwezig om de jongeren succes te wensen.

Als ware ambassadeurs van hun eigen wijk storten de jongeren zich vanaf nu op de voorbereiding. Niet alleen op het voetbalveld, maar juist ook daar buiten. Want naast sportief bezig zijn (trainingen en oefenwedstrijden), staat maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens de voorbereiding van de FC Twente Cup. Om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi moeten de jongeren verschillende activiteiten ondernemen: oefenwedstrijden, trainingen en buurtbijdrages. Daar staan mooie FC Twente beloningen tegenover, maar bovenal kwalificatie voor het eindtoernooi dat in mei plaatsvindt. Deelname aan het wijkentoernooi van Stichting FC Twente, scoren in de wijk komt deze editie uit Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Glanerbrug en het Duitse Gildehaus.

Initiatief
De FC Twente Cup is een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk waaraan teams uit de gehele regio meedoen, zowel jongens- als meidenteams. Het project wordt mede mogelijk met de steun van Menzis, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, Domijn, Welbions, Huuskes, Wijkracht en Alifa. Kijk voor meer informatie over dit gezellige toernooi en de verdere achtergrond van het project op www.fctwentecup.nl.

Voorlopig laatste Inloopspreekuur

Problemen met je baas? Zoek hulp tijdens het juridisch inloopspreekuur Foto: De Bibliotheek

NIJVERDAL - Op donderdag 20 december wordt voorlopig het laatste BreinReis inloopspreekuur Arbeidsrecht in de Nijverdalse ZINiN Bibliotheek gehouden.

Winanda ter Avest stopt met het geven van informatie over allerlei problemen die u op de arbeidsvloer kunt tegenkomen. Er wordt naar vervanging gezocht, om u in de toekomst weer te kunnen helpen bij arbeidsconflicten.

Vrijblijvend binnenlopen
Als u vragen heeft over arbeidscontracten, reorganisaties, concurrentiebeding, ontslag of andere conflicten heeft op uw werk, dan kunt op donderdag 20 december nog met uw vragen bij Winanda ter Avest terecht tijdens het BreinReis Inloopspreekuur Arbeidsrecht. Zij geeft gratis advies aan particulieren en ondernemers, u kunt daarvoor vrijblijvend binnenlopen. Mochten er vervolgstappen nodig zijn, dan is er ook advies over de financiële gevolgen. Aanmelden is niet nodig. Donderdag 20 december is voorlopig de laatste mogelijkheid dat u terecht kunt op dit spreekuur.

Informatie
De datum donderdag is 20 december van 14.00 uur tot 16.00 uur bij ZINiN Bibliotheek Nijverdal en de toegang is geheel gratis.

24-ste brommerbeurs van 't Oale Kreng

VRIEZENVEEN - Een bromfietsbeurs, is dat nog van deze tijd?

In de meeste boerenschuren vind je geen oude bromfiets meer. Daar staat tegenwoordig een trekker met de modernste opties. Waar vind je de brommers dan nog wel? In Vriezenveen kunt u ze nog altijd vinden tijdens de jaarlijkse Show / Beurs van 't Oale Kreng, die dit jaar op 29 December haar 24e editie organiseert. Hier is een prachtige show te zien van de bromfiets uit weleer.

Markt
Ook de onderdelenmarkt staat bekend bij de bromfiets beminden. Nu ook de onderdelen schaarser worden, doordat de laatste jaren standhouders zijn weggevallen, is dit een unieke kans, om nog eens wat nostalgie op te snuiven. Want niet elke generatie heeft hetzelfde virus. Ook dit jaar probeert de organisatie er weer een geslaagde editie van te maken. Zij kijken uit naar uw komst.

Kerstsfeer met de Golden Rockers

NIJVERDAL - Om alvast in de kerststemming te komen zullen op 18 december de Golden Rockers in het Parkinson Café optreden. En u mag meezingen!

Met feestelijke hapjes verzorgd door deelnemers van Aveleijn, een deal van de Beursvloer, zal het een ontspannen middag worden. U heeft alle gelegenheid om de plannen voor de kerst uit te wisselen en misschien krijgt u wel een geweldige tip waardoor de feestdagen extra gezellig worden. Voor informatie kunt u contact opnemen met Marisca Hutten door te bellen naar 06-38071121 of te mailen naar parkinsoncafenijverdal@gmail.com. U bent vanaf 14.15 uur welkom bij SV De Zweef, Koersendijk 25 in Nijverdal.

Timon Krause

RIJSSEN - Iedereen die Holland's Got Talent heeft gevolgd kent de naam Timon Krause. Voor ieder ander: Timon Krause was finalist in 2017.

Op 15 december om 20.00 uur is Timon Krause te zien met Mindgames in het Parkgebouw aan de Oosterhofweg 49. Zijn voorstelling staat van begin tot eind in het teken van magie. Hij weet wat u denkt. Laat u misleiden door deze 'Best European Mentalist' tijdens de show Mindgames vol muziek, mysterie en magie. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 19,50 via www.parkgebouw.nl.

Schoonrijders

NIJVERDAL - Op de schaatsbaan op het Henri Dunantplein worden tal van activiteiten georganiseerd om het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken.

Zo is er op zaterdag 15 december een show van schoonrijders te zien op de ijsbaan. In traditionele kledij 'dansen' de schaatsers over het ijs. U kunt de schoonrijders zien tussen 14.00 uur en 15.30 uur.

Passie voor iconen

HOLTEN - Op 19 december om 20.00 uur geeft Liesbeth van Es een lezing over iconen.

Iconen zijn afbeelding van Christus, van de Moeder Gods, van heiligen of hoogfeesten in de oosters-oriëntaalse kerk. Samen met Joost Heutink heeft Liesbeth van Es iconen een plaats gegeven in de galerie in Zwolle. Op een aanstekelijke manier zal zij vertellen over haar passie voor iconen in Kulturhus Holten. Kaarten kosten € 10,- en donateurs krijgen € 3,- korting.

15 / 16