Hart van Nijverdal

5 juli 2019

Hart van Nijverdal 5 juli 2019


Met de zomp over de Regge

HELLENDOORN - In de maanden juli en augustus varen de Enterse zompen iedere dag over de Regge. Elk uur is er een afvaart in Rijssen, Hellendoorn en Enter. De eerste zomp vertrekt 's ochtends om 11.00 uur en de laatste vertrekt 's middags om 16.00 uur. Op de zomp zijn altijd twee schippers aanwezig die u alles willen vertellen over het wel en wee van de schippers, natuurschoon, de vernieuwde Regge enz.

"Ongeveer tweehonderd jaar geleden voeren 120 zompen vanuit Enter over de Regge richting de Hanzesteden Kampen en Zwolle", vertelt schipper Hans Baan aan boord van "de Schuttevaer" enthousiast. "Nu is de autoweg A1 belangrijk voor het vervoer maar in die tijd was dat de Regge. De wegen waren nog onverhard, in de winter veel modder en in de zomer was het veel te stoffig. De zomp was het vervoermiddel om onder andere hout, eieren, klompen, turf en later ook jute en katoen te vervoeren".

Nieuwe zomp
Nadat jaren geen zomp meer over de Regge voer werd in 1986 door een groep geïnteresseerde mensen weer een nieuwe zomp te water gelaten. Ook kwam er in Enter de nieuwe zomp "De Vriendschap" en in Hellendoorn "De Schuttevaer".

Vaste tochten
Met deze drie zompen worden nu de vaste vaartochten gedaan. Daarnaast zijn er bijzondere vaartochten zoals "Romantische Avondroodtocht", de "Overtoomtocht" en de "Vroege Natuurvaart". Deze zijn erg in trek vanwege de duur en de rust in de vroege morgen en avond. Ook kan de zomp voor privé-vaarten besproken worden.

Meer informatie
Wil je graag meer informatie? Ga dan naar de Tourist Info in Wierden en Nijverdal of mail naar info@entersezomp.nl. Kijk voor de data en tijden op www.entersezomp.nl. De prijs van een vaartocht is voor volwassenen €4,50 en voor kinderen €2,00. In Hellendoorn begint het vaarseizoen op dinsdag 9 juli.

Nijverdal aan zee!

NIJVERDAL - Het is bijna zover! U kunt 30 dagen lang genieten van het mooiste strand van Nijverdal bij De Budde! Budde Beach gaat op vrijdag 12 juli van start met de Pubquiz. Ook dit jaar hebben zij weer een gevarieerd programma opgesteld, waar zij jou graag verwelkomen. Kijk in de folder of op de website www.debudde.nl voor alle activiteiten. Naast alle activiteiten zijn ze dagelijks (met uitzondering van maandag) geopend vanaf 11.00 uur om heerlijk te lunchen, dineren of te borrelen.

Eigenaren Edzard Poppema en Annelot van Buren hebben deze goedbezochte traditie twee jaar geleden overgenomen van de vorige eigenaren. Nog steeds wordt het feestelijke evenement jaarlijks uitgebreid en naar een hoger level getild. Dit jaar heeft Budde Beach een Jungle Retro thema. Het gehele jungle thema wordt doorgevoerd in de aankleding van het restaurant en het terras. Daarnaast wordt het ruime terras bedekt met 15 kuub zand en houten vlonders. Buiten is er een groot decor gebouwd, dat ook gebruikt zal worden als podium voor de diverse bandjes die zullen optreden. Dit zal muziek zijn uit de jaren 60, 70, 80 en 90.

Spaaractie
De Budde maakt het mogelijk om te sparen voor een gratis cocktail of speciaalbiertje tijdens Budde Beach. Gedurende deze vier weken ontvangen bezoekers één stempel per afgenomen cocktail of speciaalbiertje. De eerste vijf betaal jij, de zesde betalen zij!

Informatie
De Budde is iedere dag vanaf 11.00 uur geopend, met uitzondering van maandag. U vindt het restaurant aan de Grotestraat 167 in Nijverdal. Wilt u een tafeltje reserveren? Bel dan naar: 0548-612250.

Sea you @ Budde Beach

Jaargang: 4 • Nr 169• Wk 27

Installatiebedrijf Ter Harmsel gaat verhuizen

RIJSSEN - Ter Harmsel Sanitair en Installatietechniek, gevestigd aan de Morsweg in Rijssen gaat medio oktober - november verhuizen naar het pand waar voorheen het Kringloopbedrijf Dorcas Rijssen was gehuisvest.

Niet alleen het gedeelte waar Dorcas was gevestigd wordt Ter Harmsel in gebruik genomen, maar ook werden de achterliggende panden van handelsonderneming Nijkamp en van de firma Pluimers, grenzend aan de Wattstraat, gekocht. Een bijkomend voordeel is dat er bij het nieuwe onderkomen ruime parkeergelegenheid aanwezig is.

Nieuw jasje
Het pand wordt helemaal gestript en alles wordt opnieuw en milieuvriendelijk volgens de laatste eisen gerenoveerd. Door deze ingrijpende renovatie zal het pand in de periode van oktober - november 2019 worden geopend, volgens directeur Erik Ter Harmsel.

Badkamers
Erik Ter Harmsel heeft een bedrijf met ongeveer 40 personeelsleden en heeft behoefte aan uitbreiding. Het bedrijf richt zich naast het installatiewerk verder op badkamers. Om een beter overzicht te krijgen en om meer te kunnen laten zien wat er in de badkamersector te koop is, is uitbreiding noodzakelijk.

Duurzaamheid
Omdat duurzaamheid bij Ter Harmsel hoog in het vaandel staat, wordt de ruimte voor het tonen van zonnepanelen en warmwaterpompen, uitgebreid van 350 vierkante meter naar 800 vierkante meter. Verder worden de ruimten voor het tonen van badkamertegels en aanverwante artikelen aanmerkelijk uitgebreid.

Onderdelenmagazijn
Het onderdelenmagazijn wordt ten behoeve van het eigen bedrijf, maar ook voor de 'doe-het-zelver' groots opgezet en bemand door een deskundig persoon die klanten volledig kan voorlichten over het gebruik van de in het magazijn aanwezige materialen. Kortom een hele verbetering voor dit in Rijssen zeer bekende installatiebedrijf, wat hier al ruim vijftig jaar aan de weg timmert.

Kraan
Als bijzonderheid zij hier nog vermeld dat de in het oog springende grote kraan, nu staande voor het bedrijf aan de Morsweg, een bijzonder plaats zal krijgen bij het nieuwe pand aan de Nijverheidsstraat.

Dick Tukkers

Eindejaarsshow synchroonzwemmen

NIJVERDAL - Aankomende zondag, vanaf 14.00 uur tot omstreeks 16.30 uur, vindt de eindejaarsshow plaats van het synchroonzwemmen van Het Ravijn. Rond de dertig meiden tussen de zeven en achttien jaar zullen op deze bijzondere dag optreden voor familie en vrienden. Deze dag wordt ieder jaar georganiseerd aan het eind van het seizoen om het sportieve jaar af te sluiten.

Synchroonzwemmen is een sport dat wordt uitgevoerd in het water. Bij deze watersport gaat het erom dat je alleen, in duet of in een groep op de maat van de muziek zwemt. De synchroonzwemmers trainen hun lenigheid, kracht, conditie, techniek en uitvoering. Daarnaast neemt Het Ravijn deel aan regionale en landelijke wedstrijden.

Trainsters
Naast de synchroonzwemmers zijn ook de trainsters achter de schermen hard aan het werk. Zij verzorgen de haren en make-up van alle dames en zullen de presentatie op deze middag op zich nemen. Samen hopen zij er een fantastische show van te maken!

Interesse
Wil je graag weten hoe synchroonzwemmen er aan toe gaat? Kom dan zeker bij deze gezellige eindejaarsshow kijken. Daarnaast is het ook mogelijk om vier keer vrijblijvend deel te nemen aan een training. Opgeven kan op: synchroonssecretariaat@zpc-hetravijn.nl. Meer informatie over deze sport kun je vinden op: https://www.zpc-hetravijn.nl/synchroonzwemmen

Informatie
De eindejaarsshow is gratis bij te wonen. Tussen de optredens door kunnen de bezoekers lootjes kopen, waarna er een verloting plaatsvindt. Het is een traditie om aan het eind van de eindejaarsshow met z'n allen klein geld in het water te gooien. Deze opbrengst komt ten goede aan het synchroonzwemmen van ZPC het Ravijn.

Lochsprinters strijden fel om de ereplaatsen in Drenthe

HELLENDOORN - Afgelopen weekend vertrok een grote groep Lochsprinters naar Schoonebeek. Tijdens deze laatste wedstrijd werd het klassement bekend gemaakt. De punten van de afgelopen vijf wedstrijden werden bij elkaar opgeteld en zo wist iedereen op welke plek hij of zij was geëindigd. Na de bekendmaking werden de welverdiende bekers aan de sprinters uitgereikt.

Gelukkig hadden de Lochsprinters rekening gehouden met het warme weer en er werd een uur eerder gestart. Ook de pauzes tussen de manches door werden afgelast, waardoor het goed opschoot en het goed te doen was voor de ruiters.

Valpartij
Helaas voor Owen Jansen of Lorkeers die er niet bij kon zijn door een valpartij bij een andere grote wedstrijd waarbij hij zijn elleboog heeft gebroken.

Podium
De Lochsprinters lieten zich niet uit het veld slaan door de warme temperaturen en knokten voor een plekje op het podium. Ook dit weekend lieten de rijders weer mooie inhaalacties zien in de kombochten, soms net genoeg om een plekje op te schuiven. Voor het publiek dat mee was gereisd was het een mooi spektakel om te zien, de grotere jongens lieten werkelijk een paar prachtige sprongen zien. De Lochsprinters hebben er weer een aantal kampioenen bij!

Rapalje: Keltische folk-music

NIJVERDAL - Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal. Op zaterdagavond 13 juli neemt Rapalje het publiek in het Openluchttheater Nijverdal mee door Schotse Hooglanden, Ierse vlaktes, taveernes en herbergen. Stil zitten zal moeilijk worden deze avond.

Gewapend met hun instrumenten en stem trekt Rapalje op strooptocht langs clubs, podia en theaters. De band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond een eigen plek in de wereld van de moderne muziek. Tijdens het optreden van Rapalje hoort het publiek bij de ruige mannen en schone deernes die thuis horen in de Schotse Hooglanden.

Reserveer nu uw kaarten

Kaarten voor 'Rapalje' zijn te bestellen via www.zinin.com en af te halen bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via: 0548-624489.

Kinderrommel- markt

NIJVERDAL - Zaterdag 13 juli vindt de populaire kinderrommelmarkt plaats in het centrum van Nijverdal. Op deze rommelmarkt mogen de kinderen hun oude speelgoed, boeken, kleding en andere spulletjes proberen te verkopen.

Deze kinderrommelmarkt begint om 09.00 uur en duurt tot 12.30 uur. De koopwaar zal worden uitgestald op het Keizerserf in deels in de Willem Alexanderstraat, Kinderen kunnen zich op deze dag volop vermaken met diverse kinderattracties. Het is een ideale gelegenheid voor kinderen om een zakcentje te verdienen. Zou je op deze markt je spullen willen verkopen? Meld je dan nu aan door te mailen naar: info@opnaarnijverdal.nl. Let op: Het betreft een kinderrommelmarkt, dus uitsluitend bedoeld voor kinderen. Daarom mogen alleen kinderen deelnemen aan deze rommelmarkt, eventueel onder begeleiding van ouders.

Ga je mee op bossafari?

NIJVERDAL - Ga samen met je kinderen of kleinkinderen op ontdekkingstocht over de Sallandse Heuvelrug op donderdag 11 juli, 18 juli of 24 juli om 14.00 uur.

De boswachter neemt jou en je (klein)kinderen mee de natuur in om alle zintuigen te gebruiken. Door te ruiken, proeven, zien en horen zul je de natuur heel anders beleven. Deze ontdekkingstocht €5,00 per persoon. De bossafari start bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281. Meer informatie kun je vinden op www.np-desallandseheuvelrug.nl

Lazy Sunday Afternoon

NIJVERDAL - De eerste editie 'Lazy Sunday Afternoon' was erg geslaagd! Daarom heeft de organisatie besloten om een tweede editie te organiseren op zondag 7 juli.

Op deze zondagmiddag kan het publiek vanaf 15.30 uur opnieuw genieten van een gratis voorstelling op het horecaplein van het Openluchttheater Nijverdal. Hanneke Rouw verzorgt deze middag met haar cello de muziek in een kleine en intieme setting. Het Openluchttheater bevindt zich aan de Duivecatelaan 11. U kunt het terrein gratis betreden.

Koele Koele met BÖKKERS

LUTTENBERG - Op zaterdag 14 september zal de zesde editie van Koele Koele plaatsvinden. Naast de gastheren van Bökkers komen ook, zoals ieder jaar, toffe gitaarbands als Ploegendienst naar de zandafgraving in Luttenberg. Het festival is een initiatief van de Sallandse rockband Bökkers, die successen viert door het hele land. Het drukbezochte festival heeft zichzelf al enkele keren uitverkocht mogen noemen.

Koele Koele groeide in korte tijd uit van 1500 bezoekers naar 3500 bezoekers. Naast Bökkers, die tevens het festival organiseren en hosten, treden ook de Stones Sessions op. Deze Rolling Stones tributeband, bestaande uit jonge honden, blaast door het hele land de pannen van het dak. Na het succes van vorig jaar komt Roots Rising terug naar de kuil. One man band: Blinde Edwordt de verrassing van het feest.

Genieten
De insteek van Koele Koele is relatief eenvoudig: Een mooi feest in de zandkuil bij het Overijsselse Luttenberg. Een warme nazomerdag met koud bier, barbecue, Bökkers en een aantal te gekke artiesten. "Geen moeilijkdoenerij, gewoon een fijn feessie in de Koele" aldus de band.

Column

Rotonde
Oet zelfbeskarming jaag ik nen slOpel Crossa. Ik hebbe namelik nog wal nen zwoaren voot. Gin nood, veur mie ginnen ontheffingspas of markeerde parkeerstea veur de deure — Dat leste was trouwens wal welkom, want et lik mangs net of de halve wieke precies bie mie mut parkeren. Mar ik bedole dat met ne rappere wage de postbezörger zol menen dat ik een abonnement har bie et Centraal Justitieel Incassobureau. Neet dat ik nen adrenalinezuchtigen bin. Mar et is wal fein um mangs wat meer deur te jagen.
Har ik nen Audi, dan was ik denk ik ook heel wat frustreerder. Audi-rieders liekt mie een bepoald slag volk. Leu dee harder wilt as een ander, mar net neet wied genog noadenkt. Want hoo onbenulliger as iej iemand veurbie pleert (en mangs nog hellig opzied anloert ook), des te eerder zit iej achter 'n volgenden sloaperd. Kö'j et net zo good heanig an doon en gewoon wat eerder van thoes goan. Der is ja ne maximum snelheid in Nederland. A'j harder wilt, goat mar noar Duutsland.
Dat brech mie trouwens bie een volgend punt. Een kruuspunt, haha. Nog slimmer as Audi-veurders bint leu dee as gin richting anwiest bie rotondes. En doar he'w der akelig völle van. Ja, rotondes ook... Doar zol et CJI es op mutten kontroleren. A'j dreekwart um ne rotonde wilt, kö'j volgens Duuts of Engels model richtinganwiezen: Duutsers jaagt halfrond en blinket vanof 'n veurlesten ofslag. Britten knippert al VEUR dat ze de rotonde opjaagt noar links en as ze halfrond bint noar rechts (joajoa, in öar eigene land andersumme). Net iets meer wark, mar wal dubbel zo dudelik veur leu dee stoat te wochten. Ik magge dee Britten wal.
Oh, en dan is der nog een darde slag: leu dee te lam bint um et stuur lös te loaten. Dee stekt onder et dreaien letterlik mar enen vinger oet, um nog net eaven kort an den richtinganwiezer te veulen. Mosterd noa de moaltied, want dan bi'j al zowat van de rotonde of. Doar hef den anderen, armen weggebroeker in zinnen Opel Corsa helemoal niks an. Iej bint ja nit allene op de weg. Gratis tip trouwens: et is ró-tonde, van roteren, neet ron-tonde.
In Nederland is der skienboar ginnen vasten ofspraak oaver. Richting angeven mu'j sowieso, mar zelfs dat is veur völle leu al ondudelik of tevölle meuite. Op zien Duuts of Brits, dat hank van oewe riejskole of. En of iej zelf nen egoïstischen jan-hondekloot bint of neet. In dat geval maakt et neet oet of iej in nen Opel of Audi jaagt.

Hellendoorn Open Air!

HELLENDOORN - Houd jij van veel gezelligheid en ben je opzoek naar een hoog feestgehalte? Kom dan op 12 en 13 juli naar het Hellendoorn Open Air festival! Bezoekers kunnen op deze twee dagen uiterst genieten van een fantastisch festival.

Het feestweekend wordt op vrijdagavond om 19.30 uur geopend met een echte bingo! Deze bingo is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waardig feest. Ook dit jaar wordt de presentatie van de bingo op een ludieke wijze uitgevoerd door Marian uit Den Haag. Tussentijds zal DJ Pascal het publiek vermaken met de lekkerste hits.

VIP kaarten
Na het grote succes van vorig jaar, zijn er ook dit jaar weer VIP kaarten te koop voor de Feestbingo. Dit houdt in dat men tijdens de bingo gratis drankjes krijgt geserveerd en alle 10 de bingorondes kan meespelen voor een vaste prijs. De kaartverkoop van de bingo is inmiddels gestart, ze zijn verkrijgbaar via de site www.hellendoornopenair.nl. Deelnemers kunnen mooie en leuke prijzen winnen, waaronder een opblaasbare jacuzzi. Na de bingo zal de energieke stuiterbal DJ Harry optreden.

Kees van Hondt
Op vrijdagavond is het dan eindelijk zover voor Hellendoorn Open Air. Kees van Hondt gaat er van 23.15 uur tot 01.00 uur een keeswaardige avond van maken. Het belooft een complete chaos te worden met bamboe takken en heel veel opblaasartikelen. Kees van Hondt is onlosmakelijk verbonden met Lowlands. Jaar in jaar uit verhuisde hij naar steeds grotere podia en daarna herhaalde Kees dit huzarenstukje op het Sziget-festival in Hongarije. Tevens staat Kees ook op festivals zoals Zwarte Cross en Paaspop en dus dit jaar ook op Hellendoorn Open Air. Kenmerkend voor Kees is zijn unieke tracklist met feestnummers van de onderste plank. Pas als je het gehoord hebt, geloof je het. Een avond vol hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul. Kees neemt ook nog een verrassingsact mee naar Hellendoorn.

Zaterdagavond 13 juli
Op de zaterdagavond wordt er traditiegetrouw weer gestart met de pubquiz. Van 18.00 uur tot 21.00 uur strijden 140 teams om de eeuwige roem in park "De Geuren". Helaas was deze pubquiz al binnen een paar uur uitverkocht. Maar vanaf 21.00 uur is iedereen van harte welkom. Kom wel op tijd want indien het park vol is wordt deze afgesloten.

Muzikale avond
Dit jaar zal voor de derde keer op rij de band "PROOST" de zaterdagavond opvullen. In de voorgaande jaren was de band enorm succesvol op Open Air en heeft de organisatie veel positieve reacties mogen ontvangen van de bezoekers. Daarom heeft de organisatie besloten om deze band voor het derde jaar op rij te laten optreden. De dame en heren van de band "PROOST!" leggen de lat op astronomische hoogte. Een explosieve en energieke show waarin maar liefst 120 superhits je om de oren vliegen. Rijkelijk voorzien van confetti shooters, CO2 jets en stage flames is dit dé show om helemaal uit je dak te gaan!

Meer informatie
Ben je opzoek naar veel gezelligheid met een hoog feestgehalte? Dan ziet de organisatie jou graag op 12 en 13 juli op het Hellendoorn Open Air festival. Entree is gratis ! Bekijk voor meer informatie op: www.hellendoornopenair.nl

Sean Ekkelkamp van TWEE12 Crossfit sluit de Arena Throwdown af met een tweede plek!

NIJVERDAL - Sean Ekkelkamp van TWEE12 CrossFit in Nijverdal heeft afgelopen zondag, 30 juni 2019, de tweede plek behaald bij de Arena Throwdown. Een CrossFit wedstrijd die in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam werd gehouden.

Sean moest over de dag verspreid vier workouts doen. In zijn eerste workout "Get a Grip" moest hij zoveel mogelijk rondes maken van diverse oefeningen: assault bike (en airbike), thrusters (de ultieme CrossFit oefening; combinatie van een squat en het uitstoten van de halter boven je hoofd), toes to bar (je hangt aan een rek en je tenen moeten steeds het rek aanraken), front squats en pull ups (elke keer weer met je kin boven het rek komen). Hier haalde hij een perfecte derde plek, mooi begin van de dag.

Tweede workout
De tweede workout was "the concept sprint": de deelnemers moesten zo snel mogelijk 1000 meter "fietsen" en 750 meter "skiën". Hier eindigde Sean ook als derde. Met de "Sandbag run"; rennen met zandzakken van 25 kg en grote ballen van 9 kg, ging Sean als een speer, waardoor hij een hele knappe tweede plek behaalde!

The Hammer
De dag werd afgesloten met "The Hammer"; een workout van deadlifts (een halter met schijven steeds van de grond af tillen), hang cleans (diezelfde halter naar je schouders brengen) en push presses (de halter boven je hoofd uitstoten). Hier eindigde hij als derde wat hem uiteindelijk een overall positie van de tweede plek opleverde. Een topprestatie aangezien dit nog maar Seans tweede officiële wedstrijd was. Sean heeft de afgelopen maanden veel extra getraind en dat wil hij zeker blijven doen, want dit smaakt natuurlijk naar meer!

Fysion viert feest!

NIJVERDAL - Fysion Nijverdal viert deze week feest; de dames acrogym C-niveau hebben in Ahoy Rotterdam de bronzen medaille weten te bemachtigen en Ritmische Gym bij Fysion bestaat dit jaar alweer 40 jaar! Maar helaas heeft Fysion ook afscheid moeten nemen van een bestuurslid. Gerben Grootenhuis is op 24 juni benoemd tot Erelid van G.V. Fysion, waarna hij definitief is afgetreden als bestuurslid.

Drie teams van Fysion Nijverdal/SVH Hellendoorn hebben deelgenomen aan de Nederlands kampioenschappen acrogym C-niveau in Ahoy Rotterdam. De dames hebben zich fantastisch staande weten te houden in een sterk deelnemersveld. Chawila Putirulan, Lynn van Munster en Lisa Dijkgraaf hebben een bronzen medaille bemachtigd in de categorie dames groepen. In diezelfde categorie zijn Noah Nijkamp, Mirthe Rolleman en Jasmijn Eertink geëindigd op een zevende plaats. Bij de junioren heeft het team van Dion Ekkel, Claudia van den Noort en Bailey van der Zwaag een vijfde plaats behaald. In totaal zijn er dit seizoen 38 podiumplaatsen en daarmee 107 medailles behaald door Fysion Nijverdal/SVH Hellendoorn.

Reünie en Jubileum
Dit jaar is er 40 jaar Ritmische Gymnastiek in Nijverdal. De sport 'Ritmiek' werd in 1979 gestart bij gymvereniging O.K.K. Nog steeds is ritmische gymnastiek een sport die beoefend wordt; dansen met een bal, lint, touw, knutsel en hoepel. Fysion organiseert op zaterdagmiddag 6 juli een reünie voor alle oud RG-leden, oud RG-leiding en andere geïnteresseerden. De reünie begint om 13.30 uur in Sporthal De Kruidenwijk.

Ledenvergadering
Op de Algemene Ledenvergadering is Gerben Grootenhuis op maandag 24 juni benoemd tot Erelid van G.V. Fysion Nijverdal. Gerben heeft in 2001 zijn diploma behaald om als leiding aan de slag te kunnen bij de vereniging. In 2007 is hij toegetreden tot het bestuur van O.K.K. in de functie van hoofdcoördinator Technische Leiding. In 2013 nam hij een nieuwe bestuursfunctie aan; hij werd voorzitter van de Gymvereniging Fusion. Deze functie heeft hij sindsdien met veel enthousiasme en inzicht uitgevoerd. Vanwege privé omstandigheden moest hij de afgelopen jaren een stapje terug doen, maar bleef wel actief op de achtergrond. Nu heeft hij definitief besloten om af te treden als bestuurslid van Fysion.

Audities Reuring in 't Reggedal

Summer/Spring time series Foto: Lydia Castro

NIJVERDAL - Voor de muziektheatervoorstelling Reuring in 't Reggedal in Nijverdal is de organisatie op zoek naar acteurs en dansers van verschillende leeftijden. De audities worden gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019.

Reuring in 't Reggedal is een sprookjesachtige, muzikale voorstelling over de reis van een wonderkind van 50 jaar. Noodgedwongen keert hij terug naar zijn oude dorp. Nadat hij als jong aanstormend muzikaal talent het dorp achter zich liet, vastbesloten nooit meer terug te komen. Maar zijn muzikale dromen zijn aan duigen en zijn vader verliest grip op plaats en tijd. Eenmaal terug op zijn geboortegrond, vindt hij in zijn vaders verleden een nieuwe kijk op zijn eigen toekomst.

Filmische voorstelling
Het betreft een filmische voorstelling, met live muziek gespeeld door Muziekvereniging KSW. Jan Tekstra is verantwoordelijk voor het script en speciaal geschreven nummers. Ellen Kremers en Jasper Verheugd regisseren de voorstelling. Hetzelfde team was ook verantwoordelijk voor de creatieve invulling van de locatievoorstellingen van Het Verzet Kraakt en STORK!

Rollen
Voor het theaterstuk worden verschillende top-amateurs gezocht. Kijk voor alle rollen waar amateurs voor worden gezocht op www.reuringinhetreggedal.nl/audities. De repetities voor de muziekvoorstelling starten in de week van 12 augustus. Vanaf die week zullen de spelers drie à vier keer per week repeteren. De voorstellingen zullen worden gespeeld van 12 tot en met 22 september. Van de auditanten wordt verwacht dat ze alle voorstellingen aanwezig kunnen zijn en dat ze beschikbaar zijn in de periode van de repetities.

Auditie
Kom jij uit de gemeente Hellendoorn of directe omgeving en wil je graag meespelen in deze muziektheatervoorstelling in Nijverdal? Meld je dan vóór dinsdag 9 juli aan op de website. De audities vinden plaats op zaterdag 13 en zondag 14 juli.

Overige informatie
De voorstelling wordt gespeeld tussen 12 en 22 september op de buitenlocatie van het Ravijn in Nijverdal. Een toegangskaartje kost €25,00 en de top-rang kaarten kosten €50,00. Meer informatie kun je vinden op http://www.reuringinhetreggedal.nl.

Duofiets voor deelnemers Zorgboerderij De Lachende Geit

HELLENDOORN - Deelnemers van Zorgboerderij De Lachende Geit hadden lang een gekoesterde wens en dat was om te kunnen beschikken over een speciaal praktisch vervoermiddel, een zogenaamde duofiets. Met die duofiets wordt het voor hen mogelijk om veilig en op eigen gelegenheid vanuit de Zorgboerderij uitstapjes te maken naar het dagbestedingsadres Eetcafé de Gezelligeit in Hellendoorn. Met deze fiets kunnen de deelnemers vanuit Hancate naar Hellendoorn fietsen om dagverse groente en eieren te brengen bij het eetcafé en de vuile was, die op de boerderij wordt gewassen, mee te nemen op de terugweg.

Omdat deze speciale duofietsen bepaald niet goedkoop zijn, moest het daarvoor benodigde bedrag hoofdzakelijk via sponsoring worden binnen gehaald. Het moet te maken hebben met de sympathie en goodwill die er is in de Hellendoornse gemeenschap voor de deelnemers van Zorgboerderij en Eetcafé de Gezelligeit, want binnen een jaar werd het benodigde bedrag bijeengebracht via sponsoring!

Drijvende kracht
Miranda Veldkamp is de drijvende kracht geweest achter de acties die werden georganiseerd om het geld bij elkaar te krijgen. Zij benaderde alle potentiële sponsoren - bedrijven, particulieren en gasten van het eetcafé - en hield hen op de hoogte van de vorderingen. Het is Miranda gelukt, want inmiddels is de duo-fiets er! Op de foto zijn een aantal belangrijke sponsoren trots te zien samen met de betrokken deelnemers en medewerkers van De Lachende Geit.

Dankbaar
Zorgboerderij De Lachende Geit wil iedereen die een bijdrage heeft gedaan enorm bedanken! De deelnemers en medewerkers van de Zorgboerderij zijn erg blij met deze mooie fiets!

Grote Magazijnverkoop

NIJVERDAL - Dorcas Nijverdal houdt weer een magazijnverkoop! Deze verkoop start om 11.30 en duurt tot 14.30 uur.

Tijdens deze grote magazijnverkoop zijn er standjes met allerlei spullen, die tegen weggeefprijzen worden verkocht. Dit alles zorgt voor een blijvende verandering in het leven van de allerarmsten in Oost-Europa. Dorcas heeft liefde en hoop voor iedereen die in armoede leeft, buitengesloten wordt of in crisis verkeert. Jij komt toch ook helpen op 6 juli aan de Rijssensestraat 74a in Nijverdal?

Extra voordelig reizen met de bus!

TWENTE - Ervaar het OV komt deze zomer met een speciale zomeractie: in de maanden juli en augustus reis je voor €5,- een hele dag met de bus. Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen voor slechts €1,-. Bestel je dagkaart via www.ervaarhetov.nl.

Trek je er graag op uit? Neem dan de bus! Of je nou onderweg bent naar een pretpark, een terrasje gaat pakken of met de kleinkinderen op pad gaat: met een dagkaart van Ervaar het OV reis je snel én goedkoop.

Actievoorwaarden
Een e-ticket is de hele dag geldig in de bussen in Gelderland, Overijssel en Flevoland (behalve Almere en Lelystad). Kijk voor de actievoorwaarden op: www.ervaarhetov.nl/summersale. Ervaar het OV is een initiatief van de provincies Flevoland, Gelderland, Overijssel en verschillende vervoerders. Op de website vind je kortingsacties en informatie over leuke evenementen en attracties!

Peter & zijn Rockets

NIJVERDAL - Zaterdag treed de band 'Peter en zijn Rockets' op in Nijverdal. De band werd bekend met de hit 'Kom van dat dak af'.

Op zaterdag 6 juli vanaf 20.00 uur treedt de band op in het Openluchttheater, aan de Duivecatelaan 11 in Nijverdal. Kaarten voor het optreden zijn online te bestellen voor €22,50. Daarnaast is het ook mogelijk om kaarten 's avonds aan de kassa te kopen voor €25,00. Kijk voor meer informatie op www.openluchttheaternijverdal.nl

"Door de bomen het bos zien"

NIJVERDAL - Voor de echte natuurliefhebbers organiseert Staatsbosbeheer op zondag 7 juli een wandeling door de Sallandse Heuvelrug.

De gids van Staatsbosbeheer neemt geïnteresseerde wandelaars mee de natuur in en vertelt daarbij alles over de cultuurhistorie, het ontstaan en de natuur in dit gebied. De wandeling start om 14.00 uur bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Deelname kost €4,00. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €2,50. Aanmelden kan op: https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/buitencentrum

Diamanten echtpaar

DAARLE - De heer en mevrouw Schooten-Kleinjan uit Daarle zijn afgelopen woensdag in het zonnetje gezet!

Het bijzondere echtpaar was woensdag 3 juli zestig jaar getrouwd. Burgemeester Anneke Raven heeft het diamanten echtpaar persoonlijk gefeliciteerd in hun eigen woning. Meneer Schooten is inmiddels 86 jaar en mevrouw Schooten-Kleinjan is 85 jaar.

De kracht van RVC maakt uitbreiding noodzakelijk

RIJSSEN - Velen hebben de kwaliteiten van RVC Industriële Verpakkingen inmiddels ontdekt en ervaren, daardoor is het bedrijf uit z'n jasje gegroeid. De oplossing is gevonden in het vergroten van het pand aan de Spoelerstraat in Rijssen. Daardoor kan het magazijn uitbreiden naar zo'n 6.000 palletplaatsen, wat nog verder uitgebreid kan worden met nog eens 2.700 palletplaatsen. Ook komen er nieuwe inktkluizen en laadputten en door de extra ruimte kan ook de productieafdeling opnieuw en efficiënt ingericht worden.

De chemische industrie en de voedselindustrie kennen de verpakkingen van RVC al lang, ook bouwmaterialen worden reeds verpakt in materiaal van RVC, maar er worden steeds nieuwe markten aangeboord. De technische folies, zoals bijvoorbeeld de folies die gebruikt worden bij de bouw van een huis om vocht tegen te houden en isolatie te bescherm, zijn in opkomst. Nieuwe komo certificaten worden daarvoor binnen twee weken uitgegeven. Als consument heeft u vast wel eens een verpakking van RVC in handen gehad. RVC schuwt het niet om buiten de gebaande paden te gaan en nieuwe markten en verpakkingsmogelijkheden te ontdekken.

Eén doel

De hele organisatie van RVC Industriële Verpakkingen is er op gericht om producten van een passende verpakking te voorzien met alle gemakken voor de afnemer. De eigen ontwerpafdeling met moderne apparatuur en de eigen productie spelen een belangrijke rol in het vervullen van de wensen. De verpakking wordt op maat ontworpen, heeft de juiste uitstraling en een korte productietijd. En om het voor een afnemer nog makkelijker te maken, heeft hij één contactpersoon.

Productie

De productie-unit bestaat uit meerdere flexodrukmachines en een heel scala aan machines voor de afwerking. Grote aantallen, kleine oplages of zelfs stukproductie is mogelijk en alles in een kort tijdsbestek. Door het aanhouden van een afroepvoorraad is zelfs levering binnen 24 uur mogelijk. Ook hierbij staan de wensen van de klant centraal.

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid loopt RVC Industriële Verpakkingen ver vooruit. Zo heeft RVC als eerste plasticfabrikant een naverbrander die de verontreinigde lucht reinigt, zodat deze als schone lucht de fabriek verlaat. Verder wordt regenwater gescheiden afgevoerd. Ook helpt RVC afnemers bij de afvoer van schoon polyethyleenafval, zijn alle gebruikte folies 100 procent recyclebaar en worden er geen zware metalen, weekmakers, pvc's of andere chloorverbindingen toegepast. Ook de kokers waarop de folie wordt aangeleverd, kunnen door de afnemer in een kooi worden verzameld. RVC regelt het vervangen van een volle kooi door een lege. RVC zorgt dus voor een mooi product, maar let daarbij zeker op het milieu.

Contact

Meer weten over RVC Industriële Verpakkingen? Kijk op www.rvc.eu voor de mogelijkheden.

Erve Asito nieuwe stadionnaam Heracles Almelo

ALMELO - Voor minimaal de komende tien jaar is Erve Asito de naam van het stadion van Heracles Almelo. Hoofdsponsor Asito en Heracles Almelo maakten deze naam maandagochtend bekend. De nieuwe naam staat symbool voor het thuisgevoel dat supporters van Heracles Almelo hebben als ze naar het stadion komen. Daarnaast staat het symbool voor de plek waar families zich thuis voelen; het erf als een plek waar de hele familie samenkomt.

Eerder dit jaar sloten Heracles Almelo en Asito al en tienjarige overeenkomst over het hoofdsponsorschap, en vanaf 1 juli is Asito dus officieel naamgever van het stadion. Remko Stolk, commercieel directeur van Asito sprak de volgende woorden over de samenwerking: "Erve Asito straalt het familiegevoel uit dat zowel bij ons bedrijf als de club hoort. Hier kom je naartoe om samen te zijn. Het gevoel van het erf waar je vroeger met je opa voetbalde en nu met je eigen kinderen." Algemeen directeur van Heracles Almelo, Rob Toussaint, voegde daar aan toe dat het stadion meer dan ooit het hart van de club wordt; een plek voor iedereen. Naast de naam van het stadion, werd ook de straat waaraan het stadion ligt omgedoopt tot het Van Riemsdijkplein. Naar militaire traditie werd bij zonsopgang het oude bord met de straatnaam weggehaald, en een nieuwe werd geplaatst. Dit alles gebeurde op de honderdste geboortedag van Joop van Riemsdijk. Van Riemsdijk is de oprichter van Asito en was een fervent supporter van Heracles Almelo.

Open dag FCT in Grolsch Veste

ENSCHEDE - Komende zondag 7 juli is de open dag van FC Twente. Een dag voor de supporters!

De Open Dag begint om 12.00 uur en kent een andere opzet dan voorgaande jaren. Zo wordt de traditionele spelerspresentatie in het stadion gehouden en is er een speciale stadiontour die je over het veld leidt. Vanaf 12.00 uur zijn diverse activiteiten in en rondom De Grolsch Veste. De spelerspresentatie, het traditionele handtekeningen jagen en foto's scoren van de spelers en het Mega Kidsdorp ontbreken niet. Net als de mogelijkheid om deel te nemen aan een speciale rondleiding die je onder meer door de kleedkamer en over het veld leidt. Op de middenstip staat de kampioensschaal klaar, zodat je daarmee op de foto kunt. De spelerspresentatie wordt dit jaar in het stadion gehouden. Deze presentatie van de selectie begint om 14.00 uur en aansluitend zijn de spelers in groepjes aanwezig op het terrein; ontmoet ze voor een handtekening of een foto. Ook speelsters van FC Twente Vrouwen zijn erbij. Noteer de datum alvast in je agenda: zondag 7 juli.

Vaartocht Enterse Zomp

ENTER - In de zomermaanden kunt u op dinsdag tot en met zaterdag meevaren op een authentieke zomp. Deze Enterse zomp vertrekt vanaf de Werfstraat 19 in Enter.

Met de zomp maakt u een prachtige vaartocht over de Regge. Op de boot zijn twee schippers aanwezig; een van hen vertelt over allerlei wetenswaardigheden en de andere schipper zal u rondvaren. U kunt geen plek voor de Enterse zomp boeken, aanmelden kan aan de steiger bij de Waarf, vanwaar de boot ieder uur vertrekt tussen 11.00 en 16.00 uur vertrekt.

Militaire oefening ook boven Twente

TWENTE - Deze week was er weer van alles beleven in de lucht boven Twente. Er stond weer een militaire oefening op het programma.

De oefening Orange Bull ('oranje stier') ging maandag van start en eindigt deze vrijdag. De oefening bestaat onder meer uit drie vluchten per dag met een Lockheed C130 Hercules; een viermotorig transportvliegtuig. Hoewel er met name gevlogen werd vanaf vliegbasis Eindhoven, was ook Twente Airport onderdeel van de oefening. Het 336 'Blackbulls' squadron oefent samen met andere militaire disciplines zoals het droppen van parachutisten en containers maar ook laagvliegen. Dankzij deze vijfdaagse oefening krijgt de bemanning voldoende mogelijkheden om deze diverse vaardigheden te trainen. Ze werken samen met onder meer de elfde Luchtmobiele Brigade, Defensie Para School, Korps Mariniers en Korps Commando Troepen. Zij hebben veelal dezelfde doelen qua training.

Activiteiten Staatsbosbeheer

NIJVERDAL - Voor een leuk dagje uit ben je op de juiste plek in de mooie omgeving van Nijverdal. Het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat 281 in Nijverdal organiseert leuke activiteiten voor jong en oud.

Ga bijvoorbeeld een ritje maken door de prachtige natuur met de heideslak. Of maak met uw kinderen een rondje in het speelbos of over het kabouterpad. Hiermee maakt u uw (klein)kinderen weer helemaal blij! Daarnaast worden er verschillende schemerwandelingen in de ochtend en avond georganiseerd en kunt u avonden bezoeken die in het teken staan van een thema, zoals bijvoorbeeld geologie. Ook organiseert Staatsbosbeheer samen met de sterrenwacht Hellendoorn diverse gezamenlijke excursies rond de Maan en de Zon. Kortom: ook in de eigen omgeving is er meer dan genoeg te ontdekken en beleven voor iedereen! Neem een kijkje op de website voor alle activiteiten: www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten