Hart van Nijverdal

7 juni 2019

Hart van Nijverdal 7 juni 2019


Baanzekerheid voor medewerkers Soweco

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Soweco was de afgelopen weken volop in het nieuws, nadat bekend werd gemaakt dat de sociale werkvoorziening dreigt te verdwijnen. Dit jaar viert Soweco, met hun hoofdvestiging in Almelo, haar 50-jarig bestaan. Soweco biedt werk aan 2150 mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt vanwege een ernstige beperking, waardoor ze vrijwel geen kans hebben om bij een regulier bedrijf te werken. Soweco heeft een samenwerkingsverband met de gemeente Almelo, Rijssen-Holten, Tubbergen, Hellendoorn, Twenterand en Wierden.

De zes wethouders in het Dagelijks Bestuur van Soweco en alle colleges van de zes gemeenten hebben vorige week aangegeven dat aan alle medewerkers baanzekerheid en loonzekerheid wordt geboden. De zorg voor de mensen staat bij de gemeenten voorop. Het grootste deel van de SW-medewerkers van Soweco blijft in de toekomst dezelfde werkzaamheden uitvoeren, ongeacht het besluit aan het einde van het jaar. Ook wie nu gedetacheerd is naar een bedrijf, blijft daar in de toekomst werken. En tot slot blijven ook de medewerkers die onder begeleiding bij een beschutte werkplek werken, in de toekomst dezelfde zorg en begeleiding behouden. Op dit moment wordt er in kaart gebracht of het werk van de Soweco door de gemeente efficiënter en beter kan worden georganiseerd en uitgevoerd.

Dagelijks Bestuur
De leden van het Dagelijks Bestuur en de colleges van de gemeenten vinden het belangrijk om vanuit sociaal oogpunt na te denken over de toekomst. Momenteel financieren gemeenten het overgrote deel van Soweco. Soweco is daardoor ook afhankelijk van gemeenten, zowel in subsidies als in opdrachten. Maar doordat de rijkssubsidie fors is verminderd en het aantal mensen met een indicatie jaarlijks kleiner wordt, wordt een organisatie als Soweco in de toekomst onbetaalbaar. Soweco biedt de ideale uitkomst voor de doelgroep die zij begeleiden. Gemeenten verwachten een effectieve aanpak te ontwikkelen, door nauw samen te werken met lokale werkgevers. Daarnaast zal er ook een gezamenlijke plaats blijven waar de gemeenten beschutte werkzaamheden kunnen organiseren.

Chapter 3 "Born This Way"

Foto: Myrthe Boksem

NIJVERDAL - Chapter 3, de nieuwe voorstelling van JONI connect | dance & sport lifestyle is een feit. Dit jaar zullen de dansers op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019 hun aangeleerde choreografieën laten zien in het ZINiN theater met als thema "BORN THIS WAY".

Als aansluiting op het thema 'everybody counts' van vorig jaar, willen Joshua Rada en Nicole Grooters laten zien dat niet alleen zij geboren zijn om de passie en liefde voor dans te delen met de wereld, maar willen zij dat ook de dansers en het publiek laten voelen dat je moet zijn wie je bent. Dat je ongeacht je ras, geslacht, geaardheid, groot, klein, jong of oud, trots mag zijn op hoe je geboren bent. 'Kijk niet naar anderen en laat je niet door anderen sturen, volg je hart want dat klopt'.

Hartslag
JONI laat niet voor niets een hartslag terugkomen in het logo van hun dans- en sportstudio. Met hun tweede kindje op komst is het thema dan ook allesomvattend en belooft ook 2019 een knaller van een show te worden. De show is niet alleen voor de leden, hun ouder(s) en verzorger(s), familie of vrienden. Ben jij een dansliefhebber? Zorg dan dat jij erbij bent!

Kaartverkoop
Kaartjes voor de show zijn te koop via www.zinin.com, telefonisch via 0548624489 of aan de ticketbalie bij het VVV kantoor. Entreeprijs volwassenen 10 euro, kinderen tot 12 jaar 7,50 euro. Joshua en Nicole verwelkomen jullie graag tijdens de shows op vrijdag om 19.00 uur of op zaterdag om 14.00 en 19.00 uur. Stay connected!

Foto: Myrthe Boksem

Jaargang: 4 • Nr 165• Wk 23

Niet voor de markt!

HAARLE - Wil jij jouw eigen droomhuis laten bouwen? Of een oud pand kopen en opknappen? Helemaal zoals jij het zelf wilt. Dat doe je samen met Ruiter Bouw uit Haarle. Een kleinschalig en veelzijdig bouwbedrijf dat staat voor vakmanschap in de bouw. Een bedrijf met inmiddels 20 jaar ervaring op het gebied van nieuwbouw, verbouw, renovatie en restauratie van woningen, boerderijen en bedrijfspanden.

Elk huis is persoonlijk en uniek. Aan de hand van jouw wensen en budget helpen de medewerkers van Ruiter Bouw jouw droomhuis ontwerpen. Ook een eigen ontwerp of idee voor jouw ideale woonhuis of bedrijf is altijd welkom. Er zijn heel veel mogelijkheden! Maatwerk is standaard. "We hebben al vele huizen en panden opgeleverd. Vooral ook in eigen gemeente en net daarbuiten. Onze jongens zijn elke keer weer trots op het resultaat. Het blijft mooi om te zien welk resultaat we met ons team hebben behaald", vertellen eigenaren René en José Ruiter. Zij vierden onlangs, samen met het gehele team, het 20-jarig bestaan.

Geschiedenis
René Ruiter nam twintig jaar geleden Aannemersbedrijf Besten aan de Raamsweg in Haarle over. Sindsdien is het bedrijf, dat zich onderscheidt door een opvallend klantgerichte manier van werken, erg gegroeid. "We begonnen heel klein, zaten met klanten aan onze keukentafel en gebruikten ons eigen gloednieuwe huis als 'showroom' "lacht José. Daarna kwam er al snel veel meer werk los, het waren goede jaren voor de bouwwereld. In 2007 werd het huidige pand aan de Bloeme-Weide gebouwd en inmiddels bestaat het team uit zo'n 15 trouwe medewerkers.

Klantvriendelijk
Ruiter bouwbedrijf is sterk in vakwerk. Als hoofdaannemer ontzorgen zij de klant van A tot Z. Vanaf de voorbesprekingen tot en met de eindoplevering en alles wat daar tussen zit. Dat betekent dus korte lijnen, heldere communicatie en duidelijke afspraken. De gemotiveerde vaklieden hebben veel kennis van materialen en zijn uitgerust met de modernste gereedschappen. Dat het vakwerk gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de goede beoordeling van klanten via Bouwnu.nl. Dit is de onafhankelijke vergelijkingswebsite voor de woningbouw. Klanten gaven Ruiter Bouw een 9,5! Bouwnu.nl is een initiatief van Stichting Klantgericht Bouwen (SKB); een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk.

Meer informatie
Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak en bespreek de mogelijkheden! Meer informatie vind je op www.ruiterbouw.nl

The Classic Edition

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Op zondag 7 juli organiseert serviceclub De Ronde Tafel 175 alweer de veertiende editie van haar eendaagse toertocht voor klassieke auto's en cabrio's. Ook dit jaar is er een prachtige route uitgezet. Je gaat van het bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Dit jaar is de afwisseling in het landschap erg groot. Het thema is "The Classic Edition".

De Ronde Tafel organiseert de Classic & Cabrio rit om geld in te zamelen voor een goed doel. Het goede doel wordt op de dag zelf door één van de deelnemers bepaald. Iedereen die meedoet kan dus een goed doel voorstellen.

De toertocht
Om deze toertocht te rijden is geen ervaring vereist. De route wordt via het eenvoudige bolpijl systeem gereden. In het routeboek vindt u bovendien foto's van plekken en voorwerpen die onderweg gezocht moeten worden.

Start
Dit jaar start de toertocht vanaf "Camping de Noetselerberg" aan de Holterweg 116 te Nijverdal. Vanaf 9.00 uur start hier de inschrijving, waarna u zich rustig onder het genot van een kop koffie of thee met een plak krentenwegge kunt opmaken voor de rit. De start van de eerste etappe is om 9.45 uur. De tweede etappe, die start na de lunch, eindigt rond 17.00 uur bij "Hotel/restaurant de Uitkijk" aan de Hellendoornsebergweg 8 te Hellendoorn. Tenslotte sluiten we de dag af met een heerlijk BBQ, een passende afsluiting van een ongetwijfeld schitterende dag!

Kosten
De kosten voor deelname aan de Classic & Cabrio rit zijn € 100,- per equipe (twee personen, inclusief lunch). Meedoen met meer personen kan. De extra lunch is dan € 20,- per persoon. Wanneer er ook wordt deelgenomen aan de afsluitende barbecue, dan moet daar € 30,- per persoon voor worden betaald.

Inschrijven
Inschrijven kan via de website http://www.tafelronde175.nl/classic-cabriorit/ of door een e-mail te sturen aan info@tafelronde175.nl o.v.v. deelname Classic & Cabriorit 2019.

Direct ICT bestaat 15 jaar!

DEN HAM - Direct ICT BV uit Den Ham bestaat 15 jaar. Daar zijn ze dankbaar voor en trots op! Het begon vijftien jaar geleden met een duidelijk missie van Harjo Kompagnie: "Een ICT-oplossing bieden voor ondernemers waarbij de techniek niet het enige uitgangspunt is en waarbij het de onderneming daadwerkelijk moet voorthelpen. Dus het niet alleen maar bieden van een technische oplossing, maar het bieden van een technisch werkbare oplossing".

Deze missie heeft Direct ICT gebracht waar het nu staat. Door een team van 16 enthousiaste en professionele medewerkers worden dagelijks vele klanten voortgeholpen op het gebied van cloud, security, web en software. "Door de veelzijdigheid en uitgebreide kennis van onze mensen in het team zijn wij in staat om voor elk IT-vraagstuk een oplossing te vinden. Of het nu gaat om het beheer van een enkel PC-systeem of 300 werkplekken, het leveren van Office 365 of specialistische security diensten, het realiseren van een website en de promotie ervan of het ontwikkelen van complexe software."

Klantenkring
Vanuit Den Ham bedienen ze klanten door heel Nederland, maar ook in het buitenland. Dat deze manier van werken succesvol is, is duidelijk! Langdurige en nauwe samenwerking met hun klanten en partners, maakt dat ze staan waar ze voor staan; dagelijks zijn ze erg trots op hun ons werk.

Kennismaken
Wilt u ook eens kennismaken met Direct ICT, het team en de werkwijze? Dan bent u van harte welkom! Ook zijn ze op zoek naar medewerkers om hun team te versterken! Zij nodigen u van harte uit!

Inzameling oud ijzer

NIJVERDAL - Op zaterdag 29 juni wordt er door WF recycling uit Nijverdal oud ijzer, andere metalen en dergelijke ingezameld. Scouting De Reggegroep helpt op deze dag bij de inzameling.

De opbrengst van deze inzameling komt ten goede van het groepskamp dat volgend jaar door de scouting wordt georganiseerd. Het groepskamp wordt georganiseerd van 21 mei tot en met 24 mei, waarbij alle speltakken naar dezelfde locatie op kamp gaan.

Goederen
Op deze dag worden er niet alleen metalen, maar ook recyclebare goederen ingezameld. Hierbij kan gedacht worden aan CV-ketels, wasmachines en goederen waar een snoer aan vast zit. De goederen kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur gebracht worden naar de parkeerplaats aan het begin van de Duivecatelaan in Nijverdal. Voor grotere hoeveelheden kan er gemaild worden naar oudijzer@reggegroep.nl

Inloopochtend minima

NIJVERDAL - Dinsdag 18 juni wordt de zesde inloopochtend georganiseerd voor de minima. Op deze inloopochtend zal er een zoete uitdaging zijn, want er staat een creatieve workshop op het programma. Deelnemers kunnen tijdens deze creatieve workshop zelf chocolade en bonbons maken.

Deze ochtend is voor iedereen toegankelijk en er zijn geen kosten aan verboden. Deelnemers verzamelen zich om 09.15 uur bij de ingang van de kelder van 't Spectrum aan het Hendrik Wormserplein. Vanaf daar vertrekken er auto's naar Krönnenzommer. Let op: het is van belang dat u zich opgeeft vóór vrijdag 14 juni. Opgeven kan door te mailen naar: trefpuntminima@hotmail.com of door de te bellen naar: 06-10633846 (iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur).

Jumpfestijn

NIJVERDAL - Zwembad Het Ravijn organiseert op woensdag 12 juni en donderdag 13 juni een Jumpfestijn tijdens het ouder- en kindzwemmen.

Tijdens het Jumpfestijn springen de kinderen onder andere van de badrand, door hoepels en over hindernissen. Spelenderwijs zullen ze meer plezier krijgen in het spelen met water en zal de zelfredzaamheid toenemen. De ervaring leert dat dit ook de instroming in de zwemlessen vergemakkelijkt. Kijk voor de tijden en tarieven op www.hetravijn.nl of bel naar 0548-613516

Menmarathon

HELLENDOORN - Ruim 100 deelnemers zullen dit jaar deelnemen aan de Menmarathon. Het betreft een samengestelde menwedstrijd waar de deelnemers met zowel paarden als pony's meedoen in enkel-, dubbel of laagspan.

De eerste twee onderdelen worden op zaterdag 8 juni gereden op het terrein rond 't Oale Spoor. Deze dag start om 8.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Het derde onderdeel begint op eerste pinksterdag om 9.00 uur. De laatste deelnemer wordt hier om 16.00 uur in het hindernissentraject verwacht. Tussen 16.00 en 18.00 uur is er een feestelijk optreden van de zanger Orlando. Iedereen is welkom!

Afval scheiden bij CSG Reggesteyn

NIJVERDAL - Bij het CSG Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat in Nijverdal staan vanaf nu veel opvallende, zelfgemaakte afvalbakken. Deze afvalbakken maken het mogelijk voor de leerlingen en docenten om vier verschillende soorten afval te scheiden. In samenwerking met de schoolleiding, docenten en de gemeente Hellendoorn hebben de leerlingen werk gemaakt van de gescheiden afvalinzameling.

Circa 80% van al het restafval in de gemeente Nijverdal bestaat uit herbruikbare grondstoffen. Vaak wordt dit afval onnodig verbrand, terwijl het ook gerecycled kan worden. Correct afvalscheiding en recycling draagt bij aan de gezondheid van de mens en een duurzaam milieu.

Voorlichtingslessen
In de zomer van 2018 gingen een viertal leerlingen met docenten de uitdaging aan om het afval op de school te scheiden. Vervolgens is dit thema tijdens voorlichtingslessen ook onder de aandacht gebracht bij de andere leerlingen van de school. Met deze voorlichtingslessen is de bewustwording bij de leerlingen over het belang van afval scheiden en recyclen vergroot.

Herkenbare afvalbakken
De leerlingen die hebben gewerkt aan het project, hebben deze week de afvalbak onthult, waardoor het eenvoudiger wordt om de vier verschillende soorten afval te scheiden. Iedere bak is gekenmerkt met symbolen en specifieke kleuren, passend bij het soort afval: papier en karton, plastic, metalen verpakkingen en drankkartons, groente- fruit- en tuinafval en restafval. Verspreid door de gehele school staan er zeven afvalbakken.

Gemeente Hellendoorn
De gemeente Hellendoorn ondersteunt dit project door aparte verzamelcontainers af te leveren bij de school. Deze containers worden gescheiden geleegd, waardoor het afval gescheiden blijft. Hierdoor wordt het groente-, fruit- en tuinafval verwerkt tot compost en biomassa en wordt het plastic verwerkt tot nieuw plastic. Het overige restafval wordt opgehaald door een particuliere inzamelaar voor bedrijfsafval.

Meer recyclen
CSG Reggesteyn heeft als doel om steeds meer afval te gaan scheiden en toe te werken naar een duurzame samenleving. Docent Jos Kamp vindt het belangrijk dat de leerlingen worden betrokken bij actuele vraagstukken die een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Onderhoudswerkzaamheden

NIJVERDAL - Rijkswaterstaat gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren tussen aansluiting Nijverdal-West (vanaf Rendac) en Raalte (t.h.v. Spoorovergang Mariëmheem). Dit wegvlak wordt afgesloten en het asfalt zal compleet worden vervangen. Tijdens deze werkzaamheden zullen de parallelwegen ook afgesloten zijn.

Werkzaamheden
De werkzaamheden in Nijverdal staan gepland vanaf maandag 1 juli tot en met maandag 5 augustus. Tussen 15 juli en 5 augustus zullen de hoofdrijbanen van de N35 volledig zijn afgesloten. Doorgaand verkeer tussen Zwolle en Almelo en plaatselijk verkeer tussen Mariënheem en Wierden zullen hier hinder van ondervinden.

Overlast
Door de schoolvakanties zal er minder verkeer op de weg aanwezig zijn dan gebruikelijk. Tevens worden er rondom deze periode ook weinig evenementen georganiseerd, waardoor Rijkswaterstaat ervoor heeft gekozen om de werkzaamheden in deze periode uit te voeren. In het verkeersmaatregelenplan worden alle maatregelen genoemd om het verkeer om te leiden en de aanliggende plaatsen en attracties bereikbaar te houden.

Combinatie
In de periode van deze werkzaamheden zal ook de tunnel worden afgesloten voor verkeer. Er worden hitteproeven uitgevoerd in de tunnel, welke op een later tijdstip gepland stond, maar waarbij besloten is om het in dezelfde periode uit te voeren.

Maandag 10 juni 10:00 uur

6 / 16

Locatietheater The Jesus Christ Superstar Experience

TWENTE - Stichting Musical Producties Twente brengt voor het eerst in haar tienjarige bestaan locatietheater onder de titel 'The Jesus Christ Superstar Experience'.

De stichting roept geïnteresseerden op om zich vóór 14 juni aan te melden voor de audities, die op zaterdag 22 juni 2019 plaatsvinden bij De Klankkast aan de Bosrand in Almelo. Er worden auditanten gezocht voor alle hoofd- en bijrollen en het ensemble, dansers in alle stijlen, lint, lucht- en/of vloeracrobaten. Het auditieformulier en de aanmeldprocedure kan men vinden op de website www.musicalproductiestwente.nl.

De stichting
Het is 2007: vijf enthousiaste muziekliefhebbers uit Wierden, met ieder een eigen expertise, zitten rondom de tafel te mijmeren of het niet leuk is om een musical op de planken te zetten. Ze hebben alle vijf iets met muziek en vinden het een uitdaging om jonge talentvolle mensen een podium te bieden om op gebied van zang, toneel en dans zich verder te ontwikkelen. En kijk: de stichting Musical Producties Twente is een feit. Nu heeft de Stichting Musical Producties vier succesvolle producties achter de rug en heeft ze gekozen om de musical "Jesus Christ Superstar" op te gaan voeren.

Locatietheater
Het bestuur heeft voor haar nieuwe productie gekozen voor een andere locatie dan de theaterzaal. Ze wil het jubileum vieren met een bijzondere voorstelling. Uitgangspunt voor de nieuw productie met de titel 'The Jesus Christ Superstar Musical Experience' is locatietheater in een grote bedrijfshal, waarbij de bezoekers heel nauw betrokken worden bij het verhaal dat daar zingend, acterend en dansend wordt gebracht. Hierdoor zijn de creatieve mogelijkheden vele malen groter, waarmee we het publiek zeker zullen verrassen.

Creatief team
De musical wordt geregisseerd door Richard Sprokkereef, die samen met Tasco Silva (repetitor), Rutger Jansen (dirigent) en Linda Spackler (choreografie) het creatieve team vormen.

Meer informatie
Op facebook en instagram en op de hiervoor genoemde website vindt men meer informatie over dit ambitieuze project.

Het Ravijn: Jongens onder de 17 jaar naar finale play-offs

NIJVERDAL - De waterpolo jongens onder de 17 jaar hebben zich zondagmiddag weten te plaatsen voor de finale van de play-offs.

Zaterdag werd er in eigen bad met 15-9 gewonnen van ZVL. Zondag was het een stuk spannender. In Leiden werd het 14-10 in het voordeel van ZVL. De Ravijners begonnen goed, maar lieten later in de wedstrijd kansen liggen. Maar door het betere doelgemiddelde spelen de Nijverdallers toch de finale en zullen zij volgend weekend gaan strijden om de landstitel tegen Polar Bears.

Conclusie
"We kunnen wel concluderen dat dat komt vanwege de winst zaterdag in eigen huis," oordeelde trainer-coach Jan Mensink na afloop. Vrijdagavond 7 juni wordt de eerste wedstrijd thuis gespeeld, waarna de uitwedstrijd tegen Ede op zaterdag 8 juni wordt gespeeld. De tijdstippen worden binnenkort bekend gemaakt op Facebook en op www.zpc-hetravijn.nl

Frisse ochtendwandeling

NIJVERDAL - Stap op zondag 9 juni vroeg uit je bed om met de gids van Staatsbosbeheer een frisse ochtendwandeling te maken over de Sallandse Heuvelrug.

De gids neemt de geïnteresseerden om 6.30 uur mee door de uitgestrekte bossen richting het weidse heuvellandschap. De gids zal je tijdens de wandeling alles vertellen over dit prachtige natuurgebied. Kinderen betalen € 3,50 voor deelname, volwassenen betalen € 5,00. Het buitencentrum Sallandse Heuvelrug vind je aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Meer informatie is te vinden op www.sallandseheuvelrug.nl

Kunstvoer

NIJVERDAL - Het nieuwe centrum van Nijverdal wordt op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, tussen 12.30 en 18.00 uur omgetoverd tot een theatraal spektakel.

Kom genieten van maffe straatartiesten, foodtrucks met heerlijk eten, volle terrassen, live-muziek en verwonder je over de kunst tijdens de tweede editie van KunstVoer. De toegang op deze dag is gratis.

Mango Mobility heeft veel te vieren

ALMELO/HENGELO - Mango Mobility viert feest. Inmiddels is de vestiging in Almelo precies drie jaar open en er is een nieuwe vestiging gekomen in Hengelo. Tijd voor een feestje en ook u kunt daarvan profiteren. Op tweede pinksterdag bent u tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom voor een hapje en een drankje bij de vestiging in Almelo.

Dat Mango Mobility al meer dan tien jaar bestaat, heeft niet alleen te maken met de vergrijzing van de samenleving. Het is voornamelijk de kwaliteit, de service en de continue ontwikkeling van Mango, die daaraan ten grondslag ligt. Al jaren bent u welkom voor alle producten die ervoor zorgen dat u mobiel kunt blijven; van scootmobiel tot rollator en rolstoel, u vindt het allemaal bij Mango. En ook na aankoop kunt u blijven vertrouwen op Mango Mobility voor onderhoud en reparatie.

Cadeautjes van Mango
U kunt ervan profiteren dat Mango Mobility iets te vieren heeft, want er worden cadeautjes uitgedeeld. Zo krijgt u op alle accessoires en rollators korting die kan oplopen tot 25 procent en ook op de Cheetah 4 deluxe scootmobiel, het model uit het middensegment dat het meest luxe is, krijgt u een leuke korting. Deze kunt u nu voor € 2.599,- in plaats van € 2.799,- kopen. Ook wanneer u eerder een product heeft gekocht, kunt u daar nu nog van profiteren. Wanneer u iemand kent die een voertuig nodig heeft en diegene besteedt minimaal € 995,- bij Mango Mobility, dan kunt u uw cheque van € 50 verzilveren.

Vestigingen
Voor goed advies en service gaat u naar Mango Mobility in Almelo aan de Einsteinstraat 8a of in Hengelo aan de Drienerstraat 59. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.mangomobilty.nl.

Voetbalacademie: Toernooiwinst voor O13 en O12

ENSCHEDE - FC Twente Onder 13 en Onder 12 behaalde op Hemelvaartsdag mooie successen.

Beide teams namen deel aan een internationaal toernooi en wonnen de finale. Onder 13 won bij ONS Sneek Onder 12 won bij Focus '07 uit Culemborg. Op weg naar de finale won Onder 13 van onder meer KV Mechelen en FC Groningen. In de eindstrijd werd met 3-1 gewonnen van het Engelse Bournemouth. Onder 12 speelde onder meer tegen FC Utrecht, GA Eagles en Beerschot. In de finale werd met 5-0 gewonnen van RW Essen.

11 / 16

Kom de succesvolle Toyota Camry bewonderen in de showroom

NIJVERDAL - Vanaf 23 mei is de Toyota Camry weer te bewonderen in de Nederlandse showrooms. Ook op afspraak bij Autobedrijf Konijnenbelt Nijverdal. Voor het eerst werd de Camry begin jaren 80 van de vorige eeuw op de markt gebracht. Niet alleen in Nederland maar in zo'n 100 landen. Hier verdween de Camry, maar in andere landen bleef dit model gewoon op de markt. Het model wist zelfs verkooprecords te verbreken.

De Toyota Camry is alleen leverbaar met een 2,5 liter viercilinder benzinemotor in combinatie met een elektromotor en gekoppeld door een automatische versnellingsbak. Ondanks dat er geen keuze is in motoren en transmissie, zult u niet teleurgesteld raken in de Camry. Met een perfecte wegligging en een krachtige motor van 128 pk is de auto snel en zeker ook comfortabel. Toch is de Toyota Camry ook een zuinige auto door de hybride aandrijflijn. De gemiddelde uitstoot is namelijk 98 gram per kilometer en het verbruik ligt op 4,3 liter per 100 kilometer.

Vier uitvoeringen
De Toyota Camry is leverbaar als Active, Dynamic, Executive en Premium. De Active is leverbaar vanaf een prijs van € 39.995,- en voor dat bedrag krijgt u al een rijk uitgeruste zakelijke sedan met LED-verlichting, buitenspiegels en deurgrepen in carrosseriekleur, elektrisch inklapbare ven verwarmbare buitenspiegels, airconditioning, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, elektrische stuurbekrachtiging, vijf airbags en diverse Toyota Safety Sense veiligheidstechnieken als Automatic High Beam en Lane Departe Alert.

De uitdaging
De Toyota Camry heeft maar één uitdaging: niet kopen. Ga naar de showroom van Autobedrijf Konijnenbelt Nijverdal aan de Wierdensestraat 27-31 in Nijverdal voor meer informatie over de Toyota Camry en alle extra opties of neem een kijkje op http://toyota-konijnenbelt.nl/

De Hyundai Kona Electric rijklaar vanaf € 40.995,-

RIJSSEN - De Hyundai Kona Electric comfort 64 kWh is het volledig elektrisch model van Hyundai. Als zakelijk rijder betaalt u slechts vier procent bijtelling voor deze auto en de aankoop van de Kona Electric kan al vanaf € 40.995.

De Hyundai Kona Electric is in Europa de eerste compacte SUV die volledig elektrisch wordt aangedreven. Aangezien de Kona Electric een zero emissie-auto is, is deze vrijgesteld van wegenbelasting. Toch heeft deze elektrische auto een rijbereik van 449 kilometer.

Stap vooruit
De tijd is voorbij dat er alleen maar compacte auto's waren zonder verbrandingsmotor. De Kona Electric laat zien dat ook een compacte SUV zonder kan en daarbij hoeft niets ingeleverd te worden op het gebied van prestatie, comfort, gemak en looks. De Hyuandai Kona Electric Comfort 64 kWh is voorzien van onder andere een zeven inch Multimedia-display met Apple Carplay, achteruitrijcamera, automatisch dimmende binnenspiegel, verwarmbare buitenspiegels, lederen bekleding en stoelverwarming.

Proefrit maken
Laat u overtuigen van de kracht en comfort van de Hyundai Kona Electric door een proefrit te maken. Ga naar de Hyundai-dealer Autobedrijf Schippers aan de Molendijk Noord 51b in Rijssen of kijk voor meer informatie op www.hyundai.nl.

Nissan experimenteert met autonoom rijden

RIJSSEN - De Japanse autofabrikant Nissan maakt steeds grote stappen als het gaat om intelligent rijden. Ze streven voor duurzaam rijden, maar ook voor een steeds betere verkeersveiligheid met behulp van technologie die het rijden kan overnemen.

De nieuwste Nissan Leaf is voorzien van de meest vooruitstrevende technologie van Nissan als het gaat om intelligent rijden. Als bestuurder kunt u meer ontspannen dan ooit genieten van de reis, want de Nissan Leaf is in staat om vele taken zelfstandig en veilig uit te voeren. De ProPILOT zorgt ervoor dat de wagen op de snelweg keurig met het verkeer blijft meerijden. De sensor richt zich op uw voorganger en zorgt continu voor voldoende afstand tussen deze en uw auto. Het geavanceerde remsysteem kan automatisch afremmen als er objecten of personen zich vlakbij de auto bevinden en het emergency brake system grijpt in als er plotseling een file ontstaat. Ongelukken veroorzaakt door de dode hoek worden voorkomen door de Moving Object Detection en de Lane Departure Warning alarmeert u als u zonder aangeven van richting de rijbaan dreigt te verlaten. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming parkeert de Nissan Leaf zichzelf op de meest smalle plekjes met behulp van de ProPILOT parkeerknop.

Volledig elektrisch
De Nissan Leaf is koploper als het gaat om de verkoop van volledig elektrische auto's. Hiermee heeft Nissan de toekomst in handen, en ze hopen deze steeds verder te kunnen ontwikkelen. Er wordt door het automerk continu gewerkt aan volledig autonoom rijden. Voordat dit de realiteit is verwerkt Nissan een aantal van deze functies in de hedendaagse modellen, waaronder de populaire Nissan Leaf. Dit maakt de rijervaring voor de bestuurder een stuk aangenamer, meer ontspannen en bovendien veiliger.

Informeer
Voor meer informatie over de huidige Nissan modellen en de mogelijkheden, breng een bezoek aan Nissan-dealer Beltman in Rijssen. U vindt de showroom aan de Jutestraat 3 in Rijssen, of kijk op www.beltmanrijssen.nl.

Kia viert swingend de zomer

RIJSSEN - Kia pakt uit deze zomer. Met mooie kortingen, en een speciale actie: wie een gratis taxatie aanvraagt, maakt kans op een swingende bluetooth speakerset.

Kia-dealers vieren de zomer met een muzikale actie. Een vrijblijvende taxatie wordt nu gecombineerd met een leuk zomerspel. Bovendien maken deelnemers kans om een bluetooth speaker te winnen. Perfect voor de gezellige zomeravonden met vrienden of familie.

Gratis frisbee
Via www.kia.com/nl/kies-je-kia/acties/zomer-hits is eenvoudig een vrijblijvende taxatie aan te vragen, volledig online. Deelnemers vullen de gegevens van hun huidige auto in en komen in korte tijd de inruilwaarde te weten en krijgen zicht op het kostenplaatje voor hun favoriete Kia. Tegelijk met het taxatievoorstel ontvangt men ook een wincode. De website brengt je daarna naar de actiepagina, waar de wincode ingevoerd kan worden voor de aanvraag van een gratis, gepersonaliseerde frisbee. Deelnemers kiezen zelf welke naam er op deze LP-frisbee komt te staan. Na aanvraag is de frisbee, na 24 juni of na 7 juli, af te halen bij de dichtstbijzijnde Kia-dealer. Wie één van de 30 gouden frisbees weet te vinden, wint tevens een JBL GO2 bluetooth speaker!

Zomervoordeel
De frisbee en de bluetooth zijn de start van je zomer. De actie loopt nog tot en met zondag 30 juni. Naast deze leuke gadgets geeft Kia ook zomervoordeel die kan oplopen tot 1.250 euro op een nieuwe Kia. Zo is je favoriete Kia dichterbij dan ooit. Bezoek Beltman Kia aan de Jutestraat 3 in Rijssen voor meer informatie en de showroom. Meer informatie is ook te vinden op www.beltmanrijssen.nl.

De deelcamper

Foto: Bahadir Yeniceri

HAAKSBERGEN - De deeleconomie vindt nu ook zijn weg naar de recreatiebranche, want Stichting Deelcamper, Henk Pen caravans & kampeerauto's en Spitz Verzekeringen hebben samen een uniek concept ontwikkeld. Dit plan maakt het mogelijk om met drie gelijkgestemden een camper te kopen.

De recreatiebranche speelt in op de groeiende deeleconomie. De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) juicht het plan van harte toe. 'Het camperen komt binnen handbereik van een bredere doelgroep. Ook deze groep kan nu van een camper en het buitenleven genieten.' De ANWB vindt het 'prachtig dat een gezamenlijke aanschaf nu juridisch voor elkaar is.' De BOVAG schrijft dat de contracten goed in elkaar zitten en vindt het mooi dat Stichting Deelcamper in het onverhoopte geval van geschillen ook de toegang naar de Geschillencommissie geregeld heeft!

Keuze
Er kan gekozen worden uit drie campers: Weinsberg Compact 600 MEG.3, Adria Coral Axess 670 SL of Sunlight I 68. Deze worden geleverd inclusief het All-in-pakket voor respectievelijk € 24.995,-, € 27.495,- en € € 29.995,-. Het All-in-pakket omvat de aanschafwaarde van de camper, gegarandeerde terugkoopwaarde (minimaal € 5.000,- per deelcamperaar, uitgebreid accessoirepakket, uitgebreid inventarispakket, hygiëne pakket (voor elke deelcamperaar), gratis rijtraining en voor 5 jaar lang de wegenbelasting, uitgebreid onderhoud aan het autogedeelte, Bovag onderhoud van de opbouw, verzekering tegen nieuwwaarde, stalling en begeleiding en ondersteuning door Stichting Deelcamper.

Deelcamperaars
U kunt zelf drie anderen zoeken om de camper mee te delen, maar u kunt ook Stichting Deelcamper voor u laten bemiddelen. U krijgt 12 weken per jaar de camper tot uw beschikking en samen met de anderen deelt u die weken in.

Informatie
Over de deelcamper is meer informatie te vinden op www.deelcamper.com. Voor vragen kunt u contact opnemen via 053 572 20 83 of info@deelcamper.com. Ook de eerste deelcamperdealer van Nederland, Henk Pen caravans & kampeerauto's aan de Westsingel 2 in Haaksbergen helpt u graag.