Hart van Nijverdal

14 april 2017

Hart van Nijverdal 14 april 2017


Leerlingen Nijverdal veilig de weg op

NIJVERDAL - Wie dinsdagochtend op pad was in Nijverdal zag een opmerkelijk fenomeen: de wegen zaten vol met fietsende schooljeugd. Het was namelijk weer tijd voor het jaarlijkse praktische verkeersexamen.

Dit jaar deden leerlingen mee van zeventien basisscholen. In totaal ging het om ongeveer 485 leerlingen die op de fiets stapten voor een kort parcours door Nijverdal.

Veilig de weg op
Voorafgaand aan het praktijkexamen kregen de leerlingen al diverse theorielessen over verkeersveiligheid en de diverse situaties waarin zij terecht kunnen komen. Hoewel menig leerling al fietst in de laatste groepen van het basisonderwijs, is de concrete kennis vaak nog wat matig. Daarnaast moet het examen hen ook vooral voorbereiden op het verder weg fietsen naar de grotere scholen buiten Nijverdal.

Hesjes
De gemeente Hellendoorn kondigde het praktische verkeersexamen al ruim van tevoren aan om zo ook overige weggebruikers te attenderen op dit verschijnsel. Bij het examen legden de leerlingen gehuld in een genummerd hesje een route af. Onderweg werden zij in de gaten gehouden door postende vrijwilligers. In totaal werden zo'n zestig ouders van de leerlingen ingezet, evenals medewerkers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Hellendoorn-Nijverdal.

Geslaagd
De gemeente en de scholen zijn bijzonder blij met het resultaat. Alle leerlingen slaagden namelijk voor hun praktijkexamen, een teken dat ook het voorliggende theoretische deel goed opgepikt is door de leerlingen.

Eigen verantwoordelijkheid
Ouders moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen om hun kroost veilig van en naar school te laten fietsen. Zo is een vast onderdeel van de verkeersexamens ook het controleren van de technische staat van fietsen. Helaas schort het hier nog wel eens aan. Een goede verlichting, werkende remmen en voldoende reflectoren zijn belangrijk voor een veilige deelname aan het verkeer. Mede door dit soort factoren zijn kinderen en jongeren helaas nog oververtegenwoordigd bij het aantal ongevallen.

Irritatie om het vele zwerfafval in Nijverdal

NIJVERDAL - Ondanks vele voorlichtingscampagnes, het risico op boetes en gewoon 'normaal doen' komt het nog erg vaak voor dat er zwerfafval ligt in de straten van Nijverdal. Wie rondkijkt hoeft niet lang te zoeken naar lege verpakkingen en ander huisvuil wat mensen van zich af gooien.

Onder meer op de gemeenschapssite Leven in Nijverdal op Facebook regende het klachten deze week. Dit naar aanleiding van de constatering van de zoveelste berg afval aan de Bergleidingsweg. Hier werd een vuilniszak aangetroffen met lege flesjes en bierblikjes; stille getuigen van een leuk feestje of een wel heel dorstige inwoner.

Vuilnisbak
De oplossing lijkt natuurlijk voor de hand te liggen: iedereen moet gewoon zijn of haar afval in een vuilnisbak deponeren. In de praktijk blijkt dit echter niet altijd eenvoudig. De afgelopen jaren werden in heel Twente al vele openbare afvalbakken weggehaald, mede met het oog op bezuinigingen.

Opmerkelijk
Dat er de afgelopen jaren al steeds meer zwerfafval lag is niet alleen een constatering van de inwoners zelf. Zo kondigde de gemeente Hellendoorn in 2015 al aan dat ze de komende jaren extra in willen zetten op het aanpakken van zwerfafval.

Gedragsverandering
De gemeente zet daarom meer in op gedragsverandering. Zo is het juist belangrijk om mensen aan te spreken op dit soort gedrag, maar tegelijk ook laten zien waarom het opruimen van afval zo belangrijk is voor mens en natuur. Er zijn wel al diverse burgerinitiatieven opgezet de afgelopen jaren om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen, onder meer tijdens de recente opschoondag.

Handhaving
De reacties op internet lijken vooral te zinspelen op een wens voor duidelijk meer handhaving op dit thema. In de praktijk is dit lastig. Wanneer mensen een handhaver zien vertonen ze het sociaal wenselijke gedrag van netjes opruimen. Zodra de handhaver weg is... gooit men het afval maar op straat. Hetzelfde fenomeen bemoeilijkt ook het aanpakken van de overlast door hondenpoep. Formeel kan men een boete krijgen van 140 euro voor het op straat gooien van huishoudelijk afval. De boete gaat omhoog wanneer men bijvoorbeeld groter afval dumpt.

Jaargang: 2 • Nr 48 • Wk 15

Herindeling luchtruim moet hinder beperken

HELLENDOORN - Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu start per direct met de procedure voor herindeling van het Nederlandse luchtruim, dat ook gevolgen zal hebben boven Overijssel.

In een bestuurlijk overleg tussen staatssecretaris Dijksma en een Overijsselse delegatie onder leiding van gedeputeerde Bert Boerman is dit afgesproken. Dit is zeker voor de gemeente Hellendoorn een welkome uitkomst; er heersen namelijk veel zorgen over mogelijke overlast door de komende uitbreiding van vliegveld Lelystad.

Overloop
Lelystad Airport vangt vanaf 2019 vliegtuigen op als overloop van Schiphol. De nationale luchthaven kan immers steeds moeilijker zelf uitbreiden terwijl het vliegverkeer nog zeker zal groeien. Er is daarom behoefte aan het overhevelen van vluchten naar Lelystad. De aan- en uitvliegroutes hiervan liggen echter boven grote delen van Overijssel, Drenthe en Friesland, waaronder een aantal nationale parken. Er is in de provincies veel onduidelijkheid over de gevolgen van de huidige vliegroutes voor mens, natuur en milieu.

Heldere afspraken
Om de groei van vliegveld Lelystad mogelijk te maken zijn wel enkele duidelijke afspraken nodig. Met name over het concrete aantal vliegbewegingen wat maximaal gebruik kan maken van de vliegroutes. De verwachting is dat dit de komende jaren doorgroeit tot uiteindelijk 45.000 vliegbewegingen per jaar, waardoor herindeling van het luchtruim nodig is. Dit zorgt anders voor files en te veel overlast op een beperkt gebied. In het overleg kregen de regionale overheden van de staatssecretaris nogmaals te horen dat de vliegtuigen in principe niet onder de 6.000 voet vliegen, dit geldt ook bij doorgroei en aanpassing van het luchtruim. Ook voor de wachtruimtes geldt dat er niet onder de grens van 6.000 voet gevlogen wordt, tenzij dit nodig is vanwege de veiligheid. Volgens de staatssecretaris bestaan hierover veel misverstanden. Vliegtuigen zetten pas ter hoogte van Hasselt de daling in richting Lelystad.

Communicatie
Verder zijn nadere afspraken gemaakt over de communicatie met de gebieden waarover de vliegtuigen gaan vliegen. De staatssecretaris gaf aan de communicatie met de gebieden onder de aan- en uitvliegroutes te willen intensiveren.

Parkinson Café in Nijverdal

NIJVERDAL - Op dinsdag 18 april zullen Joan en Rineke Ruitenberg van dansschool Ruitenberg uit Heino een workshop Salsadansen verzorgen in het Parkinson Café Nijverdal.

Bewegen is voor iedereen goed en ook op het symposium voor de Wereld Parkinson Dag op 8 april jl. werd dat nogmaals benadrukt. Bewegen op muziek is vaak nog makkelijker. Door de jarenlange ervaring van het echtpaar zal het voor iedereen mogelijk zijn om mee te doen. Heeft u geen (dans)partner, geen ervaring met dansen of denkt u het niet (meer) kunt? Geen probleem! U bent van harte welkom. U zult merken dat het een welkome aanvulling is op alles wat al moet, omdat het leuk is! Het zal dan ook een gezellige middag worden, waarbij ook gelegenheid is voor onderling contact. Voor informatie kunt u contact opnemen met Marisca Hutten 06-38071121 of parkinsoncafenijverdal@gmail.com. U bent vanaf 14.15 van harte welkom bij SV De Zweef, Koersendijk 25, 7443 PP Nijverdal. Dit Parkinson Café is voor iedereen uit de omgeving van Almelo, Nijverdal, Wierden, Holten-Rijssen.

Proef & Beleef de Lente in Nijverdal

NIJVERDAL - Zaterdag 15 april kun je de Lente proeven en beleven Op Nijverdal. Het belooft weer een bijzonder mooie en vooral gezellige dag te worden met veel activiteiten. Ondernemers laten u graag zien wat ze voor de komende tijd in petto hebben.

Van 10.00 tot 17.00 uur staan in het centrum leuk gedekte tafels klaar met allerlei lekkers om te proeven en moois om te bekijken.
Bij diverse food en non-food winkels kom je ze tegen; mooi gedekte tafels met wat lekkers of iets leuks erop.

Winkels
De winkels pakken flink uit en laten je deze zaterdag proeven wat ze in de winkel verkopen. In Nijverdal zijn inmiddels een groot aantal ondernemers actief die diverse specialiteiten aanbieden. Ook de non-food winkels laten je zien hoe je de Lente en een heleboel vrolijkheid in huis kunt halen. Zo is een mooie lente-outfit een goede start. Kom Op naar Nijverdal om te genieten en inspiratie op te doen van alles wat de Lente en de komende zomer te bieden hebben. De voorjaars- en zomermode, die kortgeleden werd gepresenteerd tijdens de modeshow, hangt in de winkels en de horeca heeft allerlei lekkers op het menu voor het aangename rustmomentje tussen het gezellige proeven en shoppen. Kom zaterdag 15 april Op Naar Nijverdal, en beleef de Lente!

Prijzen voor Hertruiters Hellendoorn

HELLENDOORN - Ook dit weekend waren er weer prijzen voor leden van PSV Hertruiters. De buitenconcoursen zijn weer van start gegaan en dit weekend was het met het mooie weer heerlijk toeven op de weilanden.

Voor Nické Miskotte en haar pony Brouwershaven's Diva was het de eerste wedstrijd van het outdoor seizoen. Zij verschenen aan start In Exloo In de klasse M1/M2 dressuur cat. D/E. Nické won twee keer de eerste prijs met in de eerste proef 204,5 punten en in de tweede proef 196,5 punten. Charéna Zandbergen kwam met haar pony Kendale the Twins aan de start in Olst. Ze sprong in de klasse B categorie D/E. Ze reed twee foutloze parcoursen en behaalde hiermee de derde prijs. Noortje ten Cate won met haar pony Macho een eerste prijs met het springen in de klasse B categorie B/C. Ze reed een mooie foutloze ronde en wist ook haar barage foutloos te rijden met 79 punten voor de rijstijl. Silke Pot startte met haar pony Orion in Vasse. Ze reed dressuur in de klasse B categorie C. Ze won een derde prijs met 198 punten.

'Herbergen van verdriet'

NIJVERDAL - Op woensdag 19 april wordt er in de RK Kerk St. Antonius van Padua een bijzondere herdenkingsviering gehouden door de Leden van de Werkgroep Woord&Communie in samenwerking met Quo Vadis. Aanvang 19.30 uur.

In deze viering, Herbergen van Verdriet, is het de bedoeling om al onze dierbaren te gedenken. We kunnen dan samen luisteren naar teksten, gedichten en liederen die ons helpen om stil te staan bij ons verlies. U kunt zelf een gebed of gedicht voordragen, of laten voordragen door één van de leden van de werkgroep. Dit s.v.p. tijdig doorgeven aan het parochiesecretariaat, Tel. 61 23 76. Na de viering is er gelegenheid om na te praten bij een kopje koffie of thee achter in de kerk.

?Dorcas
Modeshow

NIJVERDAL - Donderdag 20 april 2017 is er een grote voorjaarsmodeshow in de Dorcas winkel in Nijverdal, Rijssensestraat 74a.

Aanvang is om 19.00 uur.?Het belooft een spetterende modeshow te worden van leuke betaalbare tweedehands voorjaars- en zomerkleding. U bent van harte uitgenodigd en neem eens je buurvrouw mee.

Paastoernooi

NIJVERDAL - Voetbalverenigingen De Zweef en VV Hellendoorn organiseren zaterdag een paastoernooi.

Die dag houden De Zweef en V.V. Hellendoorn de derde editie van het F-League Paastoernooi. Tijdens dit toernooi worden er ook weer diverse oefeningen gedaan met als hoogtepunt een officieel 4 tegen 4 toernooi. Het Paastoernooi vindt plaats op sportpark De Voordam in Hellendoorn, begint om 9.30 uur en duurt tot 10.30 uur.

Zaterdag 15 maart

Nijverdal:
Sint Antonius van Padua, 19.00 uur, pastor Koopman
Protestantse Gemeente, centrum, 15.00 uur, paaswake
Vrije Evengalie, 22.00 uur, stille zaterdag

Hellendoorn:
PG Kruidenwijk, 19.30 uur, stille zaterdag

Zondag 16 maart

Nijverdal:
Sint Antonius van Padua, 11.00 uur, pastor De Vries
Protestantse Gemeente:
Centrum, 09.30 uur, ds Kaljouw & 18.30 uur Van de Weg
Regenboog, 09.30 uur, ds Wegerif
Vrije Evangelie, 09.30 uur, ds Weijen & 18.30 uur ds Van de Weg
Levensbron, 09.30 uur, ds Scheffer & 16.30 uur, ds Aan het Rot.
Ezra Evangelische Gem. 10.00 uur, ds Steenhuis
Vrijzinnigen aan de Regge, 11.00 uur.
Volle Evangelie Beth Shalon, 10.00 uur, ds Kuipers
Leger des Heils, 10.00 uur, envoy De Boer

Hellendoorn:
San Sebastianius, 09.30 uur pastor De Vries
Protestantse Gemeente:
Dorp, 08.45 & 10.30, ds Engelsma
Kruidenwijk, 09.00 & 10.45 uur, ds Perk
Kronnenzommer, 10.15 uur, ds Van Vliet

Daarle:
Gereformeerde Kerk, 09.30 uur, ds Heusinkveld & 19.00 uur, ds Kramer
Hervormde Gemeente, 09.30 uur, ds Prins

Notter:
The Cross, 10.00 uur, Hermen Tijhof

Daarlerveen:
De Schoof, 08.45 & 10.15 uur, ds Bos

Heropening wereldwinkel Ganesha

NIJVERDAL - Na een grootschalige verbouwing van enkele weken zal wereldwinkel Ganesha zaterdag weer haar deuren openen.

De heropening moet natuurlijk gevierd worden met een officieel tintje. Daarom wordt om 11.00 uur de openingshandeling verricht door de oprichters van het eerste uur. Dit zijn oud-wethouder Peter de Noord en Adri Koster.

Vieren
Dit wordt gevierd met een open huis en proeverij van lekkere foodproducten. Om te vieren dat de winkel tevens 35 jaar bestaat kunnen de eerste 35 betalende klanten rekenen op een gratis doosje Tony Chocolonely paaseieren. Onder het genot van een kopje koffie en (h)eerlijke chocolaatjes leiden de medewerkers bezoekers graag de vernieuwde winkel rond en vertellen ze het verhaal achter de producten. Bij de Wereldwinkel is een team van ruim 40 vrijwilligers actief. Zij verzorgen de inkoop, staan in de winkel en werken achter de schermen aan het promoten van eerlijke handel. Wereldwinkel Ganesha is er trots op dat zij al 35 jaar fairtrade producten verkopen in Nijverdal. Zij werken al jarenlang met dezelfde gecertificeerde importeurs.

Duurzaam
'Wij gaan duurzame handelsrelaties aan en daarmee bieden wij kansarme boeren en producenten overal ter wereld perspectief', vertelt voorzitter Bas Hoogsteder. Hele dorpen hebben voordeel bij onze samenwerking. Kinderen kunnen naar school en basisvoorzieningen zoals elektriciteit en stromend water worden mogelijk gemaakt. Zo moeilijk is het echt niet. 'Wij vinden dat iedereen een eerlijke vergoeding verdient voor zijn product.' Wij verkopen unieke cadeaus met een verhaal.

Facelift
De winkel kon na zoveel jaar echter wel een facelift gebruiken. Zo is de hele winkel is frisse kleuren geverfd en zijn er houten kasten op maat gemaakt voor een natuurlijke en trendy uitstraling. 'Wij zijn er super trots op dat door de vrijwillige inzet van heel veel mensen, wij zoiets iets moois hebben weten te realiseren. Dus we nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen!' Wereldwinkel Ganesha is een bijzondere winkel met inspirerende en exotische cadeau's voor jong en oud. Ook zijn zij een exclusief verkooppunt van de Limited Editions van Tony Chocoloney. Met de vernieuwde winkel laten ze zien dat trendy lifestyle ook een fairtrade lifestyle kan zijn.

Kort Cultuur

Ook de komende tijd zijn er weer vele leuke voorstellingen in het ZiNiN Theater in Nijverdal. We duiken in de programmering.

Bobo
Alle kinderen (3+) die op 2e paasdag (maandag 17 april) zin hebben in een feestje, zijn van harte welkom in het ZINiN Theater, waar het beroemde konijn Bobo zijn verjaardag viert tijdens 'Bobo's Verjaardagsshow'. Bobo maakt zijn verjaardag dit jaar heel speciaal met een supergrappige muzikale familievoorstelling. In dit meezing- en meedoe-avontuur beleven Bobo en zijn vriendje Tjerk de gekste avonturen. Het wordt dolle boel want er gaat van alles mis. Als je dus een onvergetelijke verjaardag wilt meemaken, dan moet je naar het ZINiN Theater komen.

Erik van Muiswinkel
Rasverteller Erik van Muiswinkel staat op vrijdag 21 april op de planken met De Olieworstelaar. Hij kijkt hoe zijn leven er als vijftiger uit ziet: de kinderen de deur uit, de wijkende haargrens en het beruchte buikje. De titel van zijn show ontleent hij aan een Turks olieworsteltoernooi: de vijftiger die in deze moderne wereld geen grip meer op zichzelf krijgt. Een avond vol overpeinzingen in een sober decor, afgewisseld met zijn befaamde typetjes, die met zichzelf in een worstelpartij zijn verwikkeld. Heerlijke, onvervalste 'Van Muiswinkelkolder'.

The Doors in Concert
'Celebration', de nieuwe show van The Doors in Concert is overweldigend, prikkelt alle zintuigen en knalt compleet van het podium. Deze tributeband van The Doors brengt de Sixties opnieuw tot leven op zaterdag 22 april in het ZINiN Theater. Deze verrassende theatervoorstelling, biedt op authentieke wijze een hommage aan de psychedelische rockband The Doors, maar ook aan de in 1971 overleden zanger én icoon Jim Morrison. Normaliter speelt de tributeband in clubs en op poppodia, nu is er speciaal voor de theaters deze nieuwe liveshow.

Comedy Express
De Smidse biedt op zaterdag 22 april onderdak aan de stand-up comedians Harry Glotzbach, Bramedy en Johan van Gulik. Onder de bezielende leiding van spreekstalmeester Thijs Kemperink gaan de mannen volledig los met bizarre grappen, hilarische verhalen en maffe improvisaties. Al eerder stonden de mannen van de Comedy Express op het podium van De Smidse, zij het in een andere samenstelling. Het publiek was dolenthousiast en vroeg om meer. Bij deze dus!

Kijk voor kaarten en meer informatie op: www.zinin.com

Tweede editie Katoentjestocht in Nijverdal

NIJVERDAL - De voorbereidingen voor de tweede editie van de Katoentjestocht in Nijverdal zijn al weer begonnen. Dit jaar wordt de tocht gehouden in de nacht van 19 op 20 mei.

Vorig jaar werd de nachtelijke wandeling voor het eerst gehouden, tot groot genoegen van de vele deelnemers. Dat er een vervolg zou komen leek dus al vast te staan.

Vroege vogels
In de nacht van 19 op 20 mei a.s. kunnen wandelliefhebbers zich vervoegen bij de Smidse aan het Hoge Dijkje om zich aan te melden voor de hele, halve of kwart marathon.

Wandelen centraal
Waar de eerste editie vooral in het teken stond van 180 jaar Nijverdal en de textielgeschiedenis, gaat het nu vooral om het wandelen. Uiteraard worden hier en daar de markante textiel kenmerken wel genoemd, want het blijft natuurlijk wel de Katoentjestocht.

Routes
Alle drie afstanden gaan vanaf de Smidse over Landgoed de Eversberg via Hulsen, Hellendoorn weer naar Nijverdal. De hele marathon gaat vandaar verder over Zuna, Hoge Hexel, Noetsele, naar de Smidse. Kortom, de mooiste nachtelijke plekjes worden bezocht met een aardige diversiteit aan wandelpaden.

Geen achtste marathon
De achtste marathon is komen te vervallen, maar voor kinderen die echt graag in het donker willen wandelen is ruim tien kilometer wel te doen. Ook nu wordt er weer 's nachts gewandeld, de kortere afstanden zelfs helemaal in het donker.

Het licht tegemoet
De marathonwandelaars daarentegen lopen geleidelijk het licht in, met een beetje geluk kunnen zij al wandelend de prachtige zonsopkomst aanschouwen. Aanvangstijden zijn: hele marathon 00.01 uur, halve marathon 00.30 uur en de kwart start om 01.00 uur.

Veiligheid
Reflecterende kleding is verplicht (kan eventueel tegen borg geleend worden bij het startbureau) en het is aan te raden een zaklantaarn mee te nemen. Veiligheid is belangrijk omdat de tocht ook deels over wegen met autoverkeer gaat.

Inschrijving
Voorinschrijven is mogelijk en voordeliger. Meer informatie www.katoentjestocht.nl , Facebook of 06-23566722.

Goed idee gezocht voor leegstaand boerenbedrijf

OMMEN - De Provincie Overijssel en de Twentse gemeenten zijn op zoek naar een zinvolle invulling voor de vele boerenbedrijven die de komende jaren leeg komen te staan. Door middel van de VAB'athon wordt gezocht naar innovatieve ideeën. Dit is een brede uitdaging voor de hele regio Twente.

Vanaf deze week kan iedereen op www.buitenkansen.nu stemmen op het beste idee voor een nieuwe invulling van een boerderij aan de Spijkerweg 1 in Stegeren, gemeente Ommen. Stemmen kan tot 1 mei. Op 17 mei maakt de jury van de provincie Overijssel de winnaar bekend. De winnaar krijgt, als nieuwe bewoner, de sleutel van de boerderij voor 2 jaar. Het is uniek dat Overijssel voor twee jaar een boerderij 'weggeeft' om het winnende idee te laten uitwerken. Daarna heeft de winnaar het eerste recht van koop op de boerderij.

De vijf finalisten
Naast de drie finalisten van het project Buitenkansen heeft de jury via zogenaamde wildcards nog twee teams aan de finale toegevoegd. Aquaponics is het enige agro&food-initiatief. De initiatiefnemers experimenteren nu al op kleine schaal met de combinatie van een vis- en groentekwekerij in één en zien dit als een mooie kans om verder te professionaliseren. De Groene IJsselvallei wil 200 jaar terug in de tijd met een educatief project rond het vroegere leven en werken op de boerderij. Met de VAB-athon, een ideeënmarathon voor Vrijkomende Agrarische Bebouwing, trapte de provincie Overijssel op 9 en 10 maart het innovatieve project Buitenkansen af.

Play-offs Het Ravijn

NIJVERDAL - De play-offwedstrijden die voor de dames van Het Ravijn in het paasweekend van start gaan, beginnen vrijdagavond 14 april met een uitwedstrijd tegen UZSC in zwembad Krommerijn in Utrecht. Aanvang van de wedstrijd is 20:00 uur.

De thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 15 april om 17:30 uur in zwembad Het Ravijn. Een eventuele derde wedstrijd staat gepland op zondag 16 april, eerste paasdag, om 18:00 uur in zwembad Krommerijn in Utrecht. Een derde wedstrijd wordt zondag 16 april gehouden om 18.00 uur: Dames 1 UZSC-Het Ravijn in zwembad Krommerijn in Utrecht. Het zijn dus wel verre wedstrijden, maar de supporters zullen in ieder geval in gedachte aanwezig zijn.

Play-offs
De waterpoloheren van Het Ravijn spelen ook play-offwedstrijden om het kampioenschap van Nederland. Die play-offwedstrijden, tegen het Alphense AZC Moscow starten in het weekend van 21 tot en met 23 april. Volgende week in deze krant leest u hoe laat zij moeten spelen.

Eieren zoeken op Eerste Paasdag

HELLENDOORN - Op zondag 16 april, oftewel Eerste Paasdag, wordt weer het jaarlijkse eieren zoeken gehouden in de Hennendoornse berg achter De Uitkijk.

om 14.30 uur begint dit. De eieren worden over vier vakken verdeeld voor verschillende leeftijdsgroepen. In elk vak liggen ook drie genummerde eieren verstopt. De gelukkige vinders krijgen een leuk prijsje.

Gratis
De eieren worden beschikbaar gesteld door AH Rob Loomans. Het eieren zoeken wordt ieder jaar georganiseerd door Oald Heldern De Noaberschop. Deelname is gratis.

Zoek mee
Zoek mee op zondag 16 april, vanaf 14.30 uur. De locatie is de Hellendoornse berg, achter De Uitkijk.

Oranjeconcert in de Schildkerk te Rijssen

Rijssen - Op dinsdag 25 April vindt in de Schildkerk te Rijssen het traditionele oranjeconcert plaats met het Rijssens Mannenkoor en het Hervormd Kerkkoor Rijssen. Muzikale medewerking verlenen Harm Hoeve, orgel, Joanne Korenromp, harp en koorsolist van het Rijssens Mannenkoor, Ard Kamphuis.

Traditioneel organiseert het Rijssens Mannenkoor, onder leiding van Freddy Veldkamp, elk jaar, ter ere van de verjaardag van onze Koning, een oranjeconcert. Dit concert is in het bijzonder ook bedoeld om de ouderen uit de Gemeente Rijssen-Holten een prachtige avond te bezorgen. Ook dit jaar verleend het Hervormd Kerkkoor Rijssen haar medewerking. Dit gemengd koor staat sinds begin dit jaar onder leiding van de nieuwe dirigent Jorrit Woudt.
Aan het concert werken naast de beide koren ook mee Ard Kamphuis, bariton, Joanne Korenromp harp en Harm Hoeve orgel. Laatstgenoemde is ook in Rijssen geen onbekende. Als organist, maar ook als dirigent geeft hij jaarlijks zijn medewerking aan diverse concerten. Beide dirigenten hebben voor dit concert een afwisselend programma samengesteld van Christelijke en vaderlandse liederen. Daarnaast is er ook ruimte voor samenzang. Na afloop van het concert kunnen de ouderen, met hun eventuele begeleiders, nog even nagenieten van het concert onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers daarbij. Dit wordt hun aangeboden door het Rijssens Mannenkoor. De bewoners van de diverse zorgcentra zijn ook dit jaar zoals vanouds weer uitgenodigd. Bewoners die geen vervoer hebben, zullen door leden van het Rijssens Mannenkoor opgehaald en teruggebracht worden. Graag alleen bij uiterste noodzaak. Zij zullen het vervoer coördineren. Dit geldt ook voor eventuele rolstoelgebruikers.
Het concert begint om 19.30 uur De kerk is om 19.00 uur open. De toegang is gratis.

Column

BHV

A'j d'r zommers ene in 'n sloot veendt met de skaatsen nog oonder en hee oamt nit mear, dan nit reanimeren.' En a'j dat ne oarge oetsproak veendt, dan: welkom biej de cursus Bedrijfshulpverlening.
Op skole hadden ze BHV'ers neudig. Of ik det wol. 'O gut, joawal, aalt haandig a'j weet wa'j munn doon as d'r braand is.' Geleuwt 't of nit, twee dage cursus en ik wete non alns oawer braand en reanimeren, ofgeropte vingertöpkes en gecompliceerde botbrökken. Ik kan non ook verbeenden tot an heuwdzwachtels an too.
Viej kregen les van nen boom van nen kearl den 't heeln tied iets vuurbiej 'n oam kuijerden. Hee har heel wat ezeen in zin leaven as ambu-chauffeur (ambu zengt dee kearls). En zoonder möaite kuijerden hee oawer hele slimme dinge met lugubere details. Ech gekuijerte van ene den al zo völle zeen hef da'j doar bliekboar zo met umme goat. Oawer of dee ofgeropte vingertöpkes biejvuurbeeld: "Gebeurt wel meer, ook wel geinig. Heb nog een leuk fotootje voor de cursisten." En doar köm hee anzetten met nen foto van 't töpke en 'n trurig stukn vinger. "Heerlijk hè, niks sadistisch hoor. Dat vind ik nou een leuk wondje. Maar wat mot je nou met zo'n vingertoppie," vreug hee, met iets oamtekort. Doar hadden de cursisten wal antwoord op, van gropva heurd of oet 'n Donald Duck: van in 'n moond (neet duursloeken!'), tot in de melk, tot oonder 'n oksel. Mer noa al dee lol zea 'n cursusleider heel ernstig: "Koel houwe, in een zakje, en dan in een zakje ijs." Aander thema: botbrökken. Kon fleenk kraken, zea de cursusleider lollig. Vuural 't scheenbeen. Zee'j nog wal's biej voetballers. Botspleenters mu'j good vuur oetkieken. Nit te völle ankommen ook. En met begun d'r nen cursist nöast miej met völle kabaal komkommer te etten det 't kraken. Oonderwiel kuijernden een kearl verdan da'j mangs nit good köant zeen of 't ebrökken is, mer biej 'abnormale stand' en heel völle zearte moch iej d'r van oetgoan det 't zo wied was. En a'j de ambu ingungen mossen de sieraden aaltied of, 'behalve de elektronische enkelband', kon hee nog net vuurbiej 'n oam d'r oet kriegn.
't Reanimeern was bloodserieus cabaret. De bloonde reanimatiepoppe hetten Geert Wilders en den aandern was Alexander Pechtold. Mer biej mond-op-mondbeademing warren d'r dreks al dinge woer a'j met oet mossen kieken. Keunsgebitten bevuurbeeld. 't Boawngebit was gen peunt, 't oondergebit wal. En doar demonsteerden 'n cursusleider met zin eagen keunstgebit hoe det gung. En hoe wee'j o'j munn reanimeern of nit, en hoe lange a'j duur munn goan? Noh, a'j d'r zommers ene in 'n sloot veendt met de skaatsen nog an…dan wee'j 't wal.

Bouw paasvuur Hellendoorn begonnen

HELLENDOORN - De opbouw van het paasvuur van Hellendoorn is begonnen. Donderdag werd gestart met de bouw van het poasboaken in het Reggedal achter de ijsfabriek. Vrijdag kan nog tot 20.00 uur snoeihout ingebracht worden, zaterdag nog tot uiterlijk 12.00 uur.

Het snoeihout mag niet dikker zijn dan 12 cm. Daarnaast is het deponeren van bewerkt hout zoals spoorbielzen en ander afval niet toegestaan. Dit in verband met de strengere milieueisen. Het paasvuurterrein is met de auto te bereiken via de Schuilenburgerweg en de nieuwe rondweg, de Haersingel. Borden wijzen de weg. Het paasvuur op de prachtige locatie aan de Regge is bereikbaar vanaf de fietspaden bij de Kasteelstraat en de Reggeweg, en vanaf Marle en Hulsen via de fietsbrug over de Regge.

In vlammen op
Zondag Eerste Paasdag 16 april wordt het paasvuur om 20.30 uur aangestoken door Ab Brinkman. De oud-gemeentesecretaris heeft zich jarenlang actief ingezet voor de gemeenschap, onder meer als voorzitter van Oald Heldern De Noaberschop. Het ontsteken is dan ook een mooie manier om hem te eren voor zijn grote inzet door de jaren heen.

Collecte
Ook dit jaar wordt er gecollecteerd om de steeds oplopende kosten van het paasvuur bouwen en opruimen te bestrijden. De organisatoren hopen dan ook dat iedereen wat wil doneren om deze mooie traditie in stand te kunnen houden de komende jaren.

Zen in een maand

'Ik slaap 's nachts aan één stuk en ik word minder snel boos!'

Zelfs na enkele weken zenmeditatie spreken de effecten voor zich. 'Ik gun iedereen met meer aandacht, rust en plezier in het leven te staan', zegt Harry Mengers, zenleraar in Nijverdal. 'En mediteren is te leren. Het is zelfs makkelijker dan leren zwemmen en nog minder koud ook!'. Op vrijdagmorgen 12 mei, 09:00 uur, begint een 4 weken durende cursus zenmeditatie. Een korte cursus om kennis te maken. 'Zen in de lente. Een mooier geschenk kun je je zelf niet geven in het voorjaar!', voegt Harry Mengers toe.
'Ik kan beter afstand nemen. Ik laat me niet meer zo meeslepen door mijn verwachtingen, oordelen en aannames. Dat maakt mij ontvankelijker, alerter en beter in staat te reageren op wat er bij anderen speelt' en 'Ik laat me veel minder afleiden door mijn gedachten, ben minder vluchtig. Mensen merken het aan mij dat ik rustiger ben', zijn twee andere uitspraken van cursisten.
Meer informatie en aanmelden kan via
www.zen.nl/nijverdal.

Niets veranderen aan Rijssense lommerdmarkten

RIJSSEN – Aan de Rijssense lommerdmarkten die tijdens de zomermaanden zullen worden gehouden zal ook dit jaar niet veel veranderd worden.

Volgens wethouder Bert Tijhof blijkt ook uit de mening van het burgerpanel dat er niet moet worden gesleuteld aan de formule van lommerdmarkten van eind juli en augustus.

Het gemeentebestuur zou weliswaar graag zien dat verkopers niet al om vier uur in de ochtend maar op een later tijdstip hun verkoopplekken zouden innemen, zodat de lommerdmarkten beter zouden aansluiten op de gewone winkeltijden overdag.

Maar volgens burgemeester Arco Hofland is dat nauwelijks te handhaven. "Er zitten zo veel praktische bezwaren aan. En ja, wat is het bezwaar eigenlijk, want mensen doen het zichzelf aan. Het is hier blijkbaar de cultuur, dus laten we het maar zo." In Rijssen is het zeer vroege tijdstip waarop verkopers komen al jaren een aandachtspunt. B en W hechten er ook aan het behouden van de goede sfeer rond de lommerdmarkten die vooral ook voor kinderen bedoeld zijn.

Een mooi meubelstuk komt ook beter uit dan een mooi meubel stuk.

Valsstrik


Een verzamelaar, wonend in Assen
Kon kiezen uit zo'n honderd stropdassen
Deed er laatst een om z'n nek
Dacht: 'k geloof dat ik die terugtrek
't Lijkt wel een valsstrik, die moet verkassen!

vrijdag 14 april 12.00 uur

Veilig op weg dankzij Akro

NIJVERDAL - Camper, caravan, auto, motor en aanhangwagen kunt u laten controleren op veiligheid door Akro. Dit allround garagebedrijf aan de Fuutweg 13 in Nijverdal verzorgt onder meer onderhoud, APK, keuringen, reparaties en herstel en taxaties van schade.

Met de zomervakantie in het zicht, is het belangrijk om alles goed in orde te hebben. Bij Akro in Nijverdal kunt u terecht voor een volledige onderhouds- en veiligheidscheck. 'We kijken het voertuig, uw aanhangwagen of caravan helemaal na op veiligheid en het onderhoud van de diverse onderdelen', vertelt Rogier van Akro. 'Doet alle verlichting het goed, hoe staat het met de remmen, het gas en dergelijke. Kortom, dankzij deze controle weet je hoe het ervoor staat.' Blijkt uit de check dat er iets niet op orde is, dan geeft Akro dit aan. Het is vervolgens aan de klant zelf om te beslissen of hij het wil laten repareren of niet. Kiest de klant voor zekerheid en veiligheid, dan kunnen wij het onderhoud, reparatie en herstel ook direct in orde maken. Gemak onder één dak, om maar zo te zeggen.'

Gratis Disselhoes
Rogier weet uit ervaring hoe belangrijk jaarlijks onderhoud is. 'Een jaarlijkse controle bespaart je kosten. Je voorkomt niet alleen mogelijke boetes als je onderweg wordt aangehouden, maar veel belangrijker is dat je eventuele ongelukken door gebrekkig onderhoud voorkomt.' Dit jaar ontvangt u bij een grote beurt aan uw caravan een gratis Disselhoes.

Akro Totaalmontage
Bijzonder is dat Akro Totaalmontage tevens reparaties en verbouwingen verzorgt. Van volledig schilderwerk en een nieuwe keuken tot aansluiting en plaatsing van het chalet. Akro Totaalmontage biedt tevens speciale zorgchalets aan, chalets ingericht voor onder meer hulpbehoevenden en minder validen. 'De zorgchalets kunnen wij vergunningsvrij plaatsen direct aan huis of op uw eigen terrein, dit uiteraard in overleg met de betreffende gemeente. Daarmee is het uitermate geschikt voor bijvoorbeeld ernstig zieke familieleden of minder validen die extra hulp nodig hebben. De zorgchalets maken wij helemaal op maat. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tillift, alarmlijnen, verhoogd toilet en andere eventuele gewenste aanpassingen. De chalets zijn in ieder gewenste grootte verkrijgbaar.'

Informatie
Garagebedrijf Akro is zes dagen per week open, maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18.00, zaterdag van 9.00 tot16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.akro.nl.

Bij Annie's Kado Idee gaat u terug in de tijd!

NIJVERDAL - In oktober 2016 heeft Annie haar droom voortgezet en een nostalgische winkel aan de Constantijnstraat 17 in Nijverdal gerealiseerd.

Knusse keuken artikelen, zelfgemaakte lekkernijen en tal van kado ideeën, doen u herinneren aan de gezelligheid van vroeger. 'Mensen blij maken en gezelligheid, staan hoog in het vaandel', vertelt Annie enthousiast. Annie's Kado Idee is ook het adres, waar op een sfeervolle manier koffie of thee wordt geserveerd. Wie op zoek is naar een uniek en leuk geschenk kan onder meer een boeket met kado's krijgen, maar ook meedoen aan creatieve workshops bloemschikken om zelf iets moois te maken.

Familiebedrijf
Samen met haar vader is Annie jaren geleden begonnen om vanuit een schuur fietsjes, klein ijzerwerk en lantaarntjes te verkopen. Haar vader maakte de kado artikelen zelf en Annie verkocht dit op markten en braderieën. 'Ik denk nog vaak aan hem als ik in de winkel bezig ben, een zeer creatieve man. Zo ben ik begonnen'.

Yoghurt
Vanaf zaterdag 15 april aanstaande serveert Annie 'Grootmoeders yoghurt plateau'. Een heerlijke combinatie van yoghurt met zelfgemaakte lekkernijen. Leuk om samen met vriendinnen, familie of collega's te nuttigen. Komt gerust an en goat er neet achterloos veurbie. Nemt in oe op en misschien maakt het oe ook een bettie bliej!

Kom Langs
Annie's Kado Idee is gevestigd aan de Constantijnstraat 17 in Nijverdal. Telefoonnummer 06-222 65 073

'Doar praot ze van '

RIJSSEN - Na een periode van ogenschijnlijke rust, kan er weer genoten worden van gastvrijheid op het Schild, midden in het bruisende Rijssen.

Ogenschijnlijke rust, want wat zijn de nieuwe eigenaren er hard tegen aan gegaan! De maanden dat de deuren dicht bleven, waren Peter en Marit Deemter dagenlang met schuurpapier, kwasten en ander klusmateriaal in de weer, om hun brasserie, hun 'thuis' te maken. En dat is gelukt, het pand waar voorheen bistro/hotel de Beyaardier gehuisvest was, heeft nu plaats gemaakt voor Brasserie UIT en Stadshotel Rijssen met haar frisse looks. Het oude pand heeft de warm sfeer gehouden, maar is voorzien van een frisse, lichte uitstraling.

Concept
Het stel heeft Brasserie UIT 'meegenomen' uit Kesteren, daar stonden zij bekend om de heerlijke (uitgebreide) lunches, de aangeklede High Tea, een gebakje, borreltje of gewoon een snoepje bij het verlaten van het restaurant. Het werd allemaal zeer gewaardeerd. Marit: 'Facebook ontplofte geloof ik, toen we aangaven uit Kesteren te gaan vertrekken. Zeker hadden wij moeite al deze lieve mensen achter te laten om onze droom te gaan verwezenlijken. Inmiddels zijn de eerste gasten uit Kesteren al geweest om te zien hoe we het hier doen, heerlijk om te merken dat uit het oog niet uit het hart is!' T

Sport
Tot slot loopt Peter met zijn handen vol verse groenten langs, vol in gedachten wat hij hier van gaat maken…. De vraag wat hij het liefst meenam uit zijn tijd in de Betuwe komt nog aan; hij lacht en antwoord 'Marit! Zonder gekheid, de Makkelijke Woensdag, het is iedere week weer een sport voor mij om een zo mooi mogelijk gerecht te bedenken voor 12,50 euro.'

Gastvrij
Marit en Peter zijn de gastvrouw en chefkok die iedere bezoeker een warm welkom heten. Marit verteld over de kaart, drankjes en de gerechten, Peter staat graag achter zijn snijplank en fornuis. De kaart wisselt zeer regelmatig en wordt aangepast naar de ingrediënten van het seizoen. Op dit moement zijn het allemaal lentegerechten met een knipoog naar de zon.
Het fraai gelegen terras is helemaal het domein van Marit. Ze geniet iedere keer weer van de buitenlucht en begroet iedere gast met een warm welkom. Ze verteld graag over haar passie, het contact met haar gasten en het verzorgen van hoogstaande gerechten tegen een redelijke prijs.

Voorjaar
Ze zet nog wat stoeltjes recht en verwelkomd een groepje dat met de fiets aankomt. Eerst koffie met gebak en even uitrusten. Daarna samen aan tafel. Brasserie UIT heeft keus genoeg
Voorjaar! We gaan er op Uit

Kom langs
Brasserie UIT is te vinden aan het Schild 4, 7461 DD in Rijssen. Bel met 0548-515130 of kijk voor meer informatie op www.brasserieuit.nl

Laatste rit voor Bé en Diens met selectie Excelsior

RIJSSEN- Twaalf jaar lang reisden Bé en Diens Doddema stad en land af naar de uitwedstrijden van de eerste selectie van Excelsior '31. Bé als chauffeur van de touringcar en Diens zorgde al die jaren voor de catering onderweg.

Maar daar komt op 21 april een einde aan, met een uitwedstrijd naar Eemdijk. Bé hoopt dit jaar zijn 75-ste verjaardag te vieren en daarbij loopt tevens op 23 april zijn chauffeurskaart af, zodat hij verder geen touringcar meer mag besturen. Ik vroeg Bé hoe hij als geboren Groninger chauffeur en supporter van Excelsior ' 31 is geworden.

Bé ontmoette in 2002 zijn vrouw Diens Meengs uit Rijssen, hij als buschauffeur en zij als toerist. En zo sloeg de vonk over tijdens die periode tot Bé in het jaar 2003 in Rijssen kwam wonen. En als voetbalsupporter ging hij op zoek naar een voetbalclub en het was meteen raak: Excelsior ' 31 werd zijn club. Bé had een veelzijdige carrière. Onder meer bij de politie, marechaussee, als rijschoolhouder en uiteindelijk touringcarchauffeur. Dit laatste deed hij 44 jaar lang door heel Europa. In 2005 reed Bé zijn eerste rit voor Excelsior '31 nadat een collega was gestopt. Door de jaren heen heeft het echtpaar vele sportparken gezien. Van Harkema tot Hoek, Bé en Diens waren er bij.

Wisseling
Hij zag selecties en staf wisselen. Meerdere trainers en spelers passeerden de revue en zaten bij hem in de bus. En op mijn vraag wat was de beste speler en trainer ooit van deze jaren was zijn antwoord Denis Mahmudov en als trainer Dennis Demmers, zonder anderen te kort te willen doen. Veel waardering heeft hij ook voor Amanue Isa die altijd zijn club trouw is gebleven en al van het begin af bij Bé in de bus heeft gezeten.

Hoogtepunt
Welke wedstrijd was volgens jou de slechtste van Excelsior''31? De verloren wedstrijd tegen het al gedegradeerd WHC in Wezep in april 2015, waar wij het kampioenschap verloren. En de mooiste wedstrijd? Dat was de hele periode dat Excelsior '31 topklasse speelde in het seizoen 2014-2015, mooie wedstrijden, veel publiek, nieuwe tegenstanders en verre tochten.

Sfeer
Door de jaren heen zijn er echter nooit problemen ontstaan en al waren er teleurstellingen bij verloren wedstrijden, de sfeer was en is door de jaren heen altijd uitstekend gebleven. Bé en Diens zijn zeer betrokken bij het eerste elftal. Er wordt in huize Doddema vaak gesproken over het elftal en begeleiders, bestuur en trainer, waarbij Diens alle spelers kende en ze 'haar jongens' noemde! Het echtpaar zal dan ook zeer gemist worden.

Dick Tukkers

Zin in een toffe maatschappelijke stage?

RIJSSEN - Het jaarlijkse Rijssen Let Op De Kleintjes komt er weer aan! Deze koopzaterdag staat gepland voor 24 juni. Er is zoals gebruikelijk ook weer een leuk randprogramma voor de kinderen opgezet. Maar: hier zijn nog wel wat helpende handen nodig...

Het staat weer voor de deur: Rijssen let op de kleintjes! Weet je nog? Door het hele centrum allemaal springkussens, met je vrienden de hele dag lekker jumpen, klauteren, wedstrijdjes doen en nog veel meer. Dit evenement vindt plaats door het hele centrum van Rijssen: vanaf het Hoge Wal-plein bij het winkelcentrum tot ver achter in de Grote Straat en op het Schild. En.. dit jaar gaat er iets gaafs gebeuren op het Europaplein! Kinderen kunnen overal gratis in en het is vanaf 11.00 tot 21.00 uur 's avonds!

Drukke dag
Je begrijpt het al: dat wordt een hele drukke dag met veel kleine bezoekers die zich opperbest gaan vermaken. Maar om dit alles goed te laten verlopen zijn wel enkele helpende handen nodig om te assisteren. Daarom is de organisatie op zoek naar jongeren die dit wellicht als een maatschappelijke stage uit willen voeren. Ben je tussen de 14 en 16 jaar en beschikbaar op zaterdag 24 juni? Dan ben je van harte welkom.

Organiseren
Je helpt mee organiseren; je regelt deze dag dat alles op rolletjes loopt en dat de kids veilig kunnen springen. Jij bent een van de rechterhandjes van de organisatie. Met een leuk team van vrijwilligers is het nog eens super gezellig ook. De organisatie zorgt voor eten, drinken en …gezelligheid. Help je mee? Let op: het is géén activiteit voor uitslapers. Om 09.00 uur gaat dit al van start. Maar als het net zo gezellig is als vorig jaar zal de dag zeker voorbij vliegen. Geef je op door een mail te sturen (naam, leeftijd, 06-nummer) naar: info@habi-rijssen.nl.

Veel te doen
De ondernemersvereniging HABI Rijssen organiseert regelmatig dit soort leuke activiteiten, juist ook om meer bezoekers naar de binnenstad te trekken. Zo werd recent nog een druk bezocht modespektakel gehouden.

EFC PW Enschede – Sportclub Rijssen 0 – 2 (0 – 1)

RIJSSEN - Na de hele week gepuzzeld te hebben, kon trainer Folkert Velten met precies 14 spelers naar Enschede afreizen om het daar op te nemen tegen PW, dat op de derde plaats staat op de ranglijst. Dat zegt overigens niet alles, want in deze competitie kan iedereen van iedereen winnen als je de kansen maar benut. In die zin is het tijd dat Sportclub Rijssen zichzelf eens beloond met een overwinning.

Na de gebruikelijke aftastminuten was het Sportclub dat eigenlijk de eerste kans op een doelpunt kreeg. Maxim van Straaten kon echter niet genoeg kracht aan het schot meegeven, zodat deze rustig door de keeper van PW kon worden opgeraapt. Die tijd kreeg hij in de 11e minuut niet toen Marcel Dangremond hem met een vlammend schot tot een redding dwong.

Raak
De daaropvolgende corner werd nog afgeslagen, maar toen Ronny Grobben de bal opnieuw hoog binnen de 16 meter bracht was het raak. Maxim maakte gebruik van zijn lengte en kopte de bal door richting de vrijstaande Marcel. Die aarzelde niet en haalde uit, waarna de bal met een doffe plof achter de doelman op de grond viel. 0-1 In de 20e minuut deed Marcel het nog eens dunnetjes over, maar deze keer was de keeper voorbereid en wist hij de bal net op tijd uit zijn doel te ranselen. PW dat daarna volop in de aanval ging, vond een uitstekende doelman Ronnie Nijland op de weg die met verve zijn doel verdedigde. Rust 0-1.

Na rust
Na de rust opnieuw hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend PW en Sportclub dat op zijn kansen loerde. In de 53e minuut had dat bijna succes. Het was Marcel Dangremond die zichzelf vrij speelde en net overschoot. Even later was het een weergaloze redding van Ronny Nijland die daarmee Sportclub in de wedstrijd hield. Trainer Folkert Velten moest daarna noodgedwongen Dirk Oosthoek vanwege een blessure wisselen en Bastiaan Baan had het meeste gegeven.

Wissel
Zij werden vervangen door de JO19-junioren Robin Willems en Tim Bouwhuis. En deze sloten zich uitstekend aan bij het spel van Sportclub. In de 80e minuut was het Devlin Roessink die een aanval op rechts voorbereide en de bal perfect teruggekaatst kreeg van Robin Willems. Devlin treuzelde niet, want Marcel Dangremond bevond zich in een mooie positie recht voor het doel. Hij kapte de bal twee keer en stond vervolgens alleen voor de doelman en gaf deze met een droge knal geen schijn van kans. En zo stond de 0-2 op het bord. Hierna werd Gerjan van de Wurp nog ingebracht voor Yousef Lahdo, wat op links de snelheid terugbracht. PW probeerde hierna de druk naar voren te leggen maar de verdediging van Sportclub gaf geen krimp.

Eindstand
En zo kon het gebeuren dat er na 93 minuten gespeeld te hebben er definitief 0-2 op het scorebord stond. Door hard werken en collectief voetbal konden de 3 punten mee naar huis genomen worden. Wissels Sportclub Rijssen: Uit: Bastiaan Baan, Dirk Oosthoek en Lahdo Yousef. In: Tim Bouwhuis, Robin Willems en Gerjan van de Wurp. Wissels PW: Uit: Kay Lippinkhof In: Mike Lippinkhof

Henk van de Maat

Neem vóór 1 juli 2017 de wettelijke vakantiedagen op die in 2016 zijn opgebouwd.

Heb jij vorig jaar geen vakantiedagen opgenomen of nog een aantal vakantiedagen openstaan c.q. meegenomen naar dit jaar? Neem deze dan op vóór 1 juli 2017!

De wettelijke vakantiedagen vervallen namelijk zes maanden na afloop van het jaar waarin ze zijn opgebouwd. Dus, de wettelijke dagen die in 2016 zijn opgebouwd, vervallen per 1 juli 2017. Wettelijk is geregeld dat je recht hebt op minimaal 4 weken doorbetaalde vakantie per jaar. In uren of dagen gezien bouw je 4 keer het aantal uren/dagen dat je per week werkt, vakantie op. Bij een fulltime dienstverband zijn dat dus 20 dagen. Dit zijn de wettelijke vakantiedagen. Daarnaast kan in de CAO, arbeidsreglement of arbeidsovereenkomst bepaald zijn dat je extra vakantiedagen opbouwt. Dit zijn de bovenwettelijke vakantiedagen. Ook werknemers die ziek zijn bouwen gewoon vakantiedagen op.
De wettelijke vakantiedagen vervallen niet als je niet in staat was om deze op tijd op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij ernstige ziekte waarbij er geen re-integratieverplichting geldt, of wanneer de werkgever een verlofaanvraag heeft geweigerd vanwege onverwachte piekdrukte. In dat geval verjaren de vakantiedagen pas na 5 jaar. In de cao, de arbeidsovereenkomst of een bedrijfsreglement kan zijn bepaald dat de wettelijke vakantiedagen pas na een langere termijn vervallen.
De bovenwettelijke vakantiedagen vervallen pas na vijf jaar, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt.

TIP!
Vraag bij HR of de salarisadministratie op hoeveel vakantiedagen je nog open hebt staan. Zorg er voor dat je de wettelijke vakantiedagen vóór 1 juli 2017 opneemt of probeer met je werkgever alsnog afspraken te maken over een langere termijn om de dagen op te mogen nemen. Leg dit dan wel vast. Kijk ook hoeveel bovenwettelijke vakantiedagen je nog hebt. Heb je nog bovenwettelijke dagen uit 2012 staan? Maak die in 2017 op, anders ben je ze kwijt.

Nog hele maand april profiteren van voordeel op parkeerpas

Nog de hele maand april kunnen bezoekers van Het Hulsbeek, Het Rutbeek en Het Lageveld profiteren van een forse korting op de aankoop van een parkeerpas voor deze recreatieparken. Kopers van een parkeerpas voor personenauto's betalen 25 euro. Zij besparen 15 euro, want vanaf 1 mei kost een pas 40 euro. Met deze pas heeft men tot en met 30 april 2018 vrij parkeren in alle drie parken. Voor langere voertuigen is het voordeel ook 15 euro. Deze maand kost de kaart voor langere voertuigen 35 euro en na 1 mei 50 euro. Online de kaart bestellen is heel gemakkelijk via www.hethulsbeek.nl Klik op 'webshop' in de bovenste balk.
Een parkeerpas is bijzonder handig en voordelig voor vaste bezoekers van de drie parken. In de maanden mei, juni, juli en augustus kost een losse uitrijkaart 5 euro. In de overige maanden is dat 2 euro. Met vijf bezoekjes aan Het Hulsbeek, Het Rutbeek of Het Lageveld heeft men de kaart al terugverdiend en geniet men een heel jaar van praktisch en vrij parkeergemak.

Jeugd BC Rijssen weer in regionale competitie

RIJSSEN - Voor het eerst sinds vele jaren speelt de jeugd van de badmintonclub Rijssen weer mee in een regionale competitie. Na vele jaren zit er weer een mooie groei in het aantal jeugdleden van de badmintonclub Rijssen. Het vele trainen op de woensdagavonden in sporthal De Stroekeld werpt haar vruchten af.

Niet één, maar gelijk al twee teams hebben dit seizoen meegedaan met de opstapcompetitie en zijn tot volle tevredenheid in de middenklasse geëindigd.

Tevreden
Teamcaptains Janette Lankamp en Dinand de Lange van BC Rijssen 1 & 2 zijn dik tevreden over de prestaties van hun teams. Dinand de lange vertelt: "de jeugd heeft veel geleerd van deze competitie en ging altijd enthousiast naar de wedstrijden toe. Soms was het ook zeker pittig tegen andere, sterkere tegenstanders, maar dat hoort erbij en leren ze veel van volgens beide teamcaptains".

Meer ervaring
Aankomend seizoen willen ze weer meedoen met de competitie. "Juist door hieraan mee te doen krik je het niveau omhoog en krijgen de jeugdleden nog meer ervaring", aldus Dinand de Lange. Nieuwe leden zijn altijd welkom, juist ook om komend seizoen goed beslagen ten ijs te komen. Voor meer informatie kijk op onze website of mail naar ddelange@solcon.nl

Nieuwe webshop Bal Vismeesters

ALMELO/NIJVERDAL – Deze week lanceerde vishandel Bal Vismeesters een nieuwe website, inclusief webshop. Visliefhebbers kunnen alle soorten visgerechten uit het assortiment online bestellen, afhalen of laten bezorgen. ?

Als extra geeft de webshop ook informatie over onder andere ingrediënten en allergenen. "Gemak dient de mens," vertelt mede-eigenaar Dick Bal. "We kregen steeds vaker de vraag of online bestellen ook mogelijk was. Visliefhebbers kunnen nu vanuit hun luie stoel het assortiment doorbladeren en hun bestelling doorgeven."

Alles mogelijk
Zelf afhalen of laten bezorgen, het is geen enkel probleem bij de vismeesters. De webshop is toegankelijk ingericht, met een 'cleane', strakke look en mooie productfoto's. Door de logische indeling vinden bezoekers snel wat ze zoeken. "Je kunt gemakkelijk kiezen uit bijvoorbeeld gebakken en gepaneerd, kruiden en sauzen, soepen, haring en zuren, hapjesschotels en salades, of schaal- en schelpdieren," somt Bal op. Ook grotere bulkbestellingen zijn mogelijk.?

Grotere bestellingen
Bij Bal Vismeesters merkten ze een steeds grotere vraag naar achtergrondinformatie bij de producten. "Mensen gaan tegenwoordig bewuster met eten en het milieu om. Hoe de vis gevangen is, wat de ingrediënten zijn, welke voedingswaarde het heeft en hoe het is klaargemaakt," zijn vragen die klanten stellen. De webshop helpt klanten verantwoord vis te eten.? Ook mensen met allergieën of glutenintolerantie hebben baat bij de nieuwe webshop. Alle producten dragen tags of zijn ingedeeld in categorieën. Zo kunnen klanten gemakkelijker op voor hen belangrijke informatie filteren. In een oogopslag is duidelijk welke vis een gezonde en duurzame keuze is. Maar ook voor het eigen personeel is het een handige raadgever om gasten in de winkel of aan de kraam snel te adviseren. Bal: "Alle informatie hebben we binnen handbereik en is up-to-date. Dat scheelt een hoop zoekwerk."?

Bezorging
Warme visgerechten kunnen niet via de webshop worden besteld. Dat kan wel via een online bestelformulier. Voor nu richt Bal Vismeesters zich op een beperkte regio rondom de vestigingsplaatsen als bezorgingsgebied. "We hopen dit in de toekomst uit te kunnen breiden. Maar dat moet langzaam groeien." Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de vishandel: www.balvismeesters.nl. ?

TWENTE - Op sportlocaties van Sportfondsen zal vanaf dit jaar meer aandacht komen voor een uitbreiding van een gezonder dranken- en voedingsaanbod. Dit werd vandaag bekend gemaakt bij de aftrap van de samenwerking tussen Sportfondsen en Jongeren Op Gezond Gewicht.

Sportfondsen en Jongeren Op Gezond Gewicht hebben beide als missie bij te dragen aan een gezond en vitaal Nederland. De twee partijen richten zich daarom op het creëren van een gezonder aanbod in horeca van zwembaden en sporthallen die Sportfondsen exploiteert. De nadruk hierbij ligt op het aantrekkelijk en leuk maken van het nieuwe aanbod voor kinderen door middel van het programma Team: Fit van Jongeren Op Gezond Gewicht.
Voor Jongeren Op Gezond Gewicht is de samenwerking een belangrijke stap in het creëren van een gezonde omgeving voor jongeren. "Een kind heeft het recht om op te groeien in een omgeving die het mogelijk maakt gezond op te groeien. Zwembaden en sporthallen zijn een hele logische en belangrijke plek waar kinderen zich vaak bevinden. Door deze samenwerking maken we op de deelnemende locaties de gezonde keuze weer de makkelijke keuze", aldus Marjon Bachra, directeur Jongeren Op Gezond Gewicht.
De samenwerking is voor Sportfondsen een belangrijke stap in hun missie om Nederland vitaler te maken. "Helaas zien we steeds vaker kinderen met overgewicht in onze accommodaties. Positief daarbij is dat ze in ieder geval komen bewegen. Door daarnaast een gezonder aanbod in onze horeca te gaan voeren, hopen we zo de kinderen en hun ouders te ondersteunen in een gezonde leefstijl," volgens Bruno Giebels, algemeen directeur Sportfondsen Nederland.
Marjon Bachra noemt de samenwerking met Sportfondsen een ideaal voorbeeld van een organisatie die mee gaat met zijn tijd.

Muziek-Onder-De-Trap

Pianiste Anouk de Jong en celliste Hanneke Rouw hebben voor Muziek-Onder-De-Trap van donderdag 20 april zorgvuldig een bijzonder concert samengesteld. De keuze is gevallen op de componisten F. Mendelssohn en L. van Beethoven. Van Mendelssohn worden twee sonates voor piano en violoncello ten gehore gebracht en van Beethoven wordt het Variationen über 'See the Conqu'ring hero comes'. Hanneke Rouw (cello) en Anouk de Jong (piano) toeren in het voorjaar van 2017 langs verschillende podia in Nederland met deze sonates.

Muziek-Onder-De-Trap
Muziek-Onder-De-trap heeft tot doel een breed publiek kennis te laten maken met (licht)klassieke en jazzmuziek. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, zijn deze concerten gratis toegankelijk. Muziekkring Hellendoorn wil met deze korte concerten vooral (amateur) musici de gelegenheid geven podiumervaring op te doen. Wij nodigen u uit om bij dit concert aanwezig te zijn. Aanvang: 20.00 uur. Voor meer informatie: info@muziekkringhellendoorn.nl of Ben Völkers, 0548-612070.

Steggink Interieurs stelt zich voor!

Bij Steggink Interieurs zien we ons werk nog echt als een ambacht. De vakmensen in onze werkplaats zijn stuk voor stuk gediplomeerde specialisten die uw wensen optimaal weten te realiseren.

Ons bedrijf
Steggink Interieurs is het adres voor uw totale inrichting. Kwaliteit, vertrouwen, kennis en onze uitgebreide service zorgen voor een absolute meerwaarde. Binnen onze interieur bouwtak en meubelmakerij hebben wij alle kennis in huis om u als klant elk gewenst ontwerp te kunnen leveren.

Maatwerk
Wij beschikken over een eigen ontwerpafdeling waar u uw eigen ideeën kunt laten uitwerken. Wij kunnen elk ontwerp volledig afstemmen op uw wensen, van materiaalkeuze tot inrichting. Onze binnenhuisarchitect laat u graag zien welke mogelijkheden er zijn.

Particulier
Wij onderscheiden ons doordat we u alle expertises aanbieden onder één dak. Dit betekent dat we u van A tot Z in het proces kunnen ontzorgen bij het inrichten van uw woning. Zo kunt u bij ons terecht voor o.a. keukens, kasten, meubelen, raambekleding, vloeren en accessoires.

Zakelijk
De inrichting van uw bedrijf bepaalt voor een groot deel uw visitekaartje naar klanten. Reden dat wij onze klanten adviseren om weloverwogen keuzes te maken op het gebied van interieur, waarbij het uitgangspunt altijd uw visie, concept en budget zijn. Op onze website zijn diverse referenties te vinden.

Kop koffie
Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Wij nodigen u graag uit voor een heerlijke kop koffie in onze ruime en gezellige showroom.

Website
www.steggink-interieurs.nl

Steggink Interieurs stelt zich voor!

Bij Steggink Interieurs zien we ons werk nog echt als een ambacht. De vakmensen in onze werkplaats zijn stuk voor stuk gediplomeerde specialisten die uw wensen optimaal weten te realiseren.

Ons bedrijf
Steggink Interieurs is het adres voor uw totale inrichting. Kwaliteit, vertrouwen, kennis en onze uitgebreide service zorgen voor een absolute meerwaarde. Binnen onze interieur bouwtak en meubelmakerij hebben wij alle kennis in huis om u als klant elk gewenst ontwerp te kunnen leveren.

Maatwerk
Wij beschikken over een eigen ontwerpafdeling waar u uw eigen ideeën kunt laten uitwerken. Wij kunnen elk ontwerp volledig afstemmen op uw wensen, van materiaalkeuze tot inrichting. Onze binnenhuisarchitect laat u graag zien welke mogelijkheden er zijn.

Particulier
Wij onderscheiden ons doordat we u alle expertises aanbieden onder één dak. Dit betekent dat we u van A tot Z in het proces kunnen ontzorgen bij het inrichten van uw woning. Zo kunt u bij ons terecht voor o.a. Keukens, kasten, meubelen, raambekleding, vloeren en accessoires.

Zakelijk
De inrichting van uw bedrijf bepaalt voor een groot deel uw visitekaartje naar klanten. Reden dat wij onze klanten adviseren om weloverwogen keuzes te maken op het gebied van interieur, waarbij het uitgangspunt altijd uw visie, concept en budget zijn. Op onze website zijn diverse referenties te vinden.

Kop koffie
Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Wij nodigen u graag uit voor een heerlijke kop koffie in onze ruime en gezellige showroom.

Website
www.steggink-interieurs.nl

Bubbels & Jets op zijn paasbest

Foto: Jan Koenderink

Een oude traditie is om met Pasen er op zijn paasbest uit te zien. Met Palmpasen kwamen de nieuwe kleren voor de dag en werd als het ware de lente ingeluid. Ook Bubbels & Jets ziet er weer op zijn paasbest uit.

Bijna de gehele showroom is in lichte kleuren afgewerkt en er staan ook weer veel nieuwe producten en nieuwe badkamers. Meteen bij binnenkomst vallen de nieuwste modellen van de HotSpring Jacuzzi's op. Je ziet de nieuwste topdesign modellen maar ook de nieuwe FreeFlow lijn met prijzen al vanaf € 3500,-.
Als een van de eerste in Nederland hebben ze ook de Excellence lijn woonvloeren en wandtegels met de bijbehorende presentatie van Villeroy & Boch in de showroom. Een lijn die exclusief aangeboden wordt door de Excellence dealers. Ook de nieuwste badkamer met de schitterende warehouse woonvloer het prachtige meubel en de super strakke afwerking is een plaatje. Lopen we verder door de showroom dan zien we ook de indrukwekkende Helo sauna's en de splinternieuwe productpresentatie van Helo met diverse saunakachels, exclusieve geuren en accessoires. Er is heel wat te bekijken bij Bubbels & Jets. Wil je een keer een B & J whirlpool, een Jacuzzi of een infra rood sauna uitproberen, dat kan in de afsluitbare testruimte. Ook een heuse zwemspa staat gebruiksklaar. Ook 2e paasdag is de showroom geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Foto: Jan Koenderink
Foto: Jan Koenderink

Tempert ontzorgt! Extra genieten in uw luxe badkamer!

In drukke tijden gaan we op zoek naar momenten voor onszelf. Voor een maskertje bijvoorbeeld, een lekkere scrub of een bubbelbad. We zien de wellness trend dan ook doorzetten: de badkamer wordt steeds meer een ruimte om te genieten. Bij Tempert snappen we dat. Onze badkamerarchitect maakt een badkamerontwerp helemaal op maat, die voldoet aan uw budget en wensen, én volgens de sanitair trends van dit jaar.

Solid surface baden
Een van de woontrends van dit moment is dat we 'buiten' naar 'binnen' halen. Niet alleen in de woonkamer en de keuken, maar ook in de badkamer. Veel natuurlijke materialen dus, zoals marmeren tegels, XXL tegels in beton- en houtlook; niet meer van echt te onderscheiden. Maar de natuurlijke materialen komen ook terug in de sanitair producten. Dé badentrend dit jaar is vrijstaand. En wat dacht u van een bad gemaakt van Solid Surface? Dit is een zacht en natuurlijk materiaal, wat uw relaxmoment in bad extra ontspannend maakt.

Dé wellness trend
Binnen een handomdraai creëert u een echte wellness badkamer. U kunt natuurlijk 'gewoon' in bad gaan… maar waarom kiest u niet voor de ultieme ontspanning van een whirlpool? En met een houten badplank heeft u alle ruimte voor een drankje, een gezellig kaarsje of zelfs uw (waterdichte) tablet; heerlijk uw favoriete serie kijken in bad. Als dat geen wellness is!
Voor extra warmte onder de douche adviseren wij de Sunshower. Verkrijgbaar in een infrarood versie of de Deluxe met UV-licht. Dat betekent: meer energie, extra vitamine D en een gezonde kleur.

Ontzorgen van A tot Z
Wanneer u besluit uw badkamer bij Tempert Tegels en Badkamers te kopen ontzorgen wij u van ontwerp tot en met installatie. Bij het kopen van een badkamer komt namelijk veel kijken: van trends tot techniek, van inrichting tot installatie. En op al die gebieden willen wij u graag helpen, zoals geen ander dat kan. Daarom hebben wij sinds begin april een nieuwe medewerker in dienst, zodat wij u nog beter van dienst kunnen zijn. Benieuwd wat Tempert Tegels en Badkamers voor u kan betekenen? Bezoek onze uitgebreide badkamer- en tegelshowroom op Bedrijvenweg 57-59 in Nijverdal en laat u inspireren. Wij zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Loop gerust eens binnen, de koffie staat klaar!

Een waterontharder? Een weldaad voor uw huid.

Roy Hüve Foto: Petra Koenderink

Dacht u dat een waterontharder alleen maar goed is voor een kalkvrije wasmachine, badkamer en apparatuur? Dan heeft u het mis. Het is namelijk ook heel goed voor uw gezondheid én portemonnee.

Bij de Badkamerkoning in Enschede weten ze alles te vertellen over de voordelen van een waterontharder. Als je ze op een rijtje zet, heb je een hele waslijst. Een waterontharder is namelijk niet alleen fijn om verlost te zijn van kalkaanslag in het toilet, badkamer en keukenapparatuur. Het doet meer, veel meer. Het heeft namelijk ook een zeer gunstig effect op uw gezondheid. Vooral op uw huid. Heeft u na het douchen of handen wassen, last van huidirritatie? Eczeem? Winterhanden? Een hele droge huid? Jeuk? Al deze huidirritaties kunnen veroorzaakt worden door teveel kalk in het water. Met een waterontharder bent u in één klap van deze problemen af. Het resultaat? Een zachtere huid, zachter haar, een rustiger huid en minder last van bijvoorbeeld die nare winterhanden.
Een waterontharder werkt eenvoudig. Allereerst wordt het achter de watermeter geïnstalleerd. Hierdoor is al het water in uw huis kalkvrij. Het kalk in het water wordt onttrokken door een filter met harskorrels. Bijzonder aan de waterontharders van de Badkamerkoning is dat ze volume gestuurd zijn. Hoeveel water komt er door heen? En hoever is de hars verzadigd? Door deze twee dingen te combineren, wordt er pas gespoeld als het nodig is. U heeft altijd zacht water en er wordt nooit teveel spoelzout gebruikt.
Naast kalkvrije apparatuur en een gezondere huid, bespaart u ook geld. En dat kan oplopen tot enkele honderden euro's per jaar. Minder reinigingsmiddelen nodig, apparatuur gaat langer mee en geen kalkaanzetting waardoor je nooit teveel aan energiekosten betaalt.
Nieuwsgierig of een waterontharder ook iets voor uw huis is?
Kijk op bad kamerkoning.nl of bel 06-43436294.

Ontdek de nieuwste tuinmeubeltrends

Eindelijk, het is lente! En wat hebben we geluk, de zon heeft zich al meerdere malen laten zien. Hoog tijd om de tuin gezellig aan te kleden. Het is extra leuk om dit volgens de laatste trends te doen. Anne en Marlies van Kees Smit Tuinmeubelen vertellen wat dé trends van 2017 zijn.

De tuinmeubeltrends van 2017

Het buiteninterieur doet tegenwoordig niet meer onder voor dat van binnen. Dat is goed te zien aan alle mooie tuinmeubelen van tegenwoordig. Anne vertelt: "De tuinmeubeltrends van dit seizoen zijn geweldig! Het is bijvoorbeeld helemaal van nu om verschillende materialen met elkaar te combineren. Een voorbeeld: tuinstoelen van vlechtwerk met smalle, houten poten. De twee materialen staan prachtig bij elkaar en de stoelen hebben een ruimtelijke uitstraling. Maar ook verstelbare stoelen van aluminium in combinatie met een houten tafel horen in het rijtje tuinmeubeltrends thuis."
Marlies vertelt over een andere opvallende trend: "Na een koude periode willen mensen weer vrolijkheid in de tuin. Dat wordt tegenwoordig niet alleen gedaan met kleurrijke planten en struiken. Ook tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in vrolijke kleuren! Als eens gedacht aan een felgroen tuinbankje of een blauwe loungestoel? Dit buitenseizoen mag je losgaan met kleur!"
De gouden tip van Anne en Marlies: "Mix en match er lekker op los met verschillende materialen en vergeet niet om kleurrijke accenten toe te voegen!"

Waar kan ik terecht voor de nieuwste tuinmeubeltrends?
Wilt u ook een tuin volgens de laatste trends? Bij Kees Smit Tuinmeubelen helpen ze u graag! Bezoek één van de showrooms in Almelo of Amersfoort of neem een kijkje op www.keessmit.nl. De showrooms zijn iedere dag geopend, doordeweeks zelfs tot 21:00 uur. De online adviseurs zijn dagelijks van 09:00 tot 23:00 uur bereikbaar via telefoon, mail, chat en WhatsApp. Kees wenst u alvast veel zonneschijn toe!

Op zoek naar een droombadkamer?

Grando levert al sinds 1965 betaalbaar baddesign. Samen bespreken we uw wensen en is er altijd iets in uw smaak. Kom snel naar Grando Badkamers aan de Woonboulevard in Almelo voor een uitgebreide collectie in badkamers!

Bij Grando Badkamers Almelo kunt u terecht voor badkamers, bad accessoires en renovatie. "We leven in een tijd waarin het belang van prettig en aangenaam wonen steeds groter wordt. Een gezellig en veilig thuis biedt ons de ruimte om te ontspannen én samen te zijn. De badkamer krijgt meer betekenis en wordt een plek voor luxe, ontspanning en fijne momenten". In de showroom van Grando Badkamers Almelo ziet u met eigen ogen wat er mogelijk is op badkamergebied: vele prachtige opstellingen én voor ieder budget. Wij helpen u om uw wensen te vertalen naar een realistische 3D tekening en een persoonlijk advies op maat.
Voor perfecte service bent u bij Grando Badkamers Almelo aan het juiste adres. Vakkundige monteurs zorgen voor het plaatsen van uw nieuwe badkamer, zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft. Indien gewenst kan Grando ook extra servicewerkzaamheden voor u verzorgen; zoals het verwijderen van uw oude badkamer, leidingen verleggen, stukadoren en tegelwerk.
Uw mogelijkheden, wensen en eisen worden realistisch geïnventariseerd. Ook wanneer u ervoor kiest om uw huidige badkamer te renoveren. Bij Grando Badkamers Almelo kunt u ook terecht voor het vervangen van tegels, badmeubels of kranen etc. Zelfs de montage kan hierin voor u verzorgd worden.
Voor een persoonlijk en vrijblijvend advies bent u van harte welkom bij Grando Badkamers Almelo. Ondernemer Jan Wolterink staat voor u klaar, om uw droombadkamer te realiseren.
Woonboulevard 24, 7606 JA Almelo, 0546-538077

Schrameijer Wonen en Slapen op 2e paasdag geopend

Maandag 17 april is Schrameijer Wonen en Slapen aan de Molenstraat 32 in Tubbergen ook geopend. Kom dus gezellig langs tijdens 2e paasdag en laat U verassen met het alweer uitgebreider assortiment in de winkel.

Schrameijer Wonen en Slapen heeft flink geïnvesteerd en op zowel de Slaap- als de Woonafdeling vindt U vele nieuwe modellen. Schrameijer heeft de showroom aangevuld met de nieuwste collecties en biedt veel showroommodellen aan met een flinke korting tijdens de Pasen. Op de Slaapafdeling heeft men altijd scherp geprijsde bedden en boxsprings voor elke portemonnee! In de 4000 m2 grote showroom kan Schrameijer u veel van de diverse merken laten zien zoals o.a. Haros, UrbanSofa, Maxfurn, Koopmans en Meubitrend. Met de 40 jaar ervaring en mogelijkheden is het motto van Schrameijer; "Alles is mogelijk, want Schrameijer levert nog steeds maatwerk op alle gebieden. Kom dus gerust even langs en krijg doeltreffend advies van een van onze medewerkers.
U bent van harte welkom in onze winkel op 2e paasdag van 12.00 tot 17.00 uur. De koffie staat klaar! Vrijdag zijn wij geopend van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie vindt u op www.schrameijer.nl.

Budget Select Keukens bewijst al ruim 10 jaar dat een topkwaliteit keuken helemaal niet duur hoeft te zijn.

Rijssen – Waarom zou u tienduizend euro betalen voor een nieuwe keuken? Voor de helft of zelfs minder koopt u bij Budget Select Keukens aan de Nijverheidsstraat 42a een keuken van vergelijkbare kwaliteit, helemaal compleet. En dan krijgt u er ook nog eens vijf jaar garantie bij. Want ook als uw budget niet onbeperkt is, hoeft u met half werk geen genoegen te nemen. Waarom zou u…

"Onze formule is uniek op keukengebied, aldus Herman van den Noort. We zijn erin geslaagd om een selectie aan complete kwaliteitskeukens samen te stellen die betaalbaar is voor iedereen. Dat deze formule aansluit bij de wensen van de moderne consument staat vast. Basis voor dat succes is de overtuiging dat een kwaliteitskeuken niet altijd duur hoeft te zijn. Het gaat om de juiste afstemming van de keuken met de wensen van de klant. Dat betekent dat de klant precies krijgt wat hij nodig heeft, niet meer maar zeker ook niet minder. Wij zouden het namelijk oprecht jammer vinden als de keuken niet voldoet aan de wensen van onze klant."

5 jaar zorgeloze zekerheid
"Een nieuwe keuken is een investering voor jaren. Daarom verzorgen we alles tot in de puntjes. Als klanten willen, nemen we zelfs alle zorg uit handen dus ook de montage. Zelf plaatsen kan uiteraard ook, met de duidelijke montagehandleiding wordt dat een stuk makkelijker. En als er na plaatsing toch onverhoopt iets niet in orde is laten we mensen natuurlijk niet in de kou staan. Daarom krijgt iedere koper standaard 5 jaar garantie op de keuken."

Showroomkeukens met voordeel
Bij Budget Select Keukens zijn de voorbereidingen op een nieuw keukenseizoen in volle gang. In de showroom wordt momenteel ruimte gemaakt voor de nieuwste modellen. Om die ruimte te creëren gaan er diverse showroommodellen in de uitverkoop. "Een groot voordeel van showroomkeukens is dat zij op zeer korte termijn te leveren zijn. Bovendien zijn de keukens zeer aantrekkelijk geprijsd. De kortingen op de keukens inclusief alle apparatuur kunnen oplopen tot wel 70%" aldus Herman.
2e Paasdag geopend Bent u van plan om op korte termijn keukens te gaan kijken, dan kunt u ook op 2e Paasdag terecht bij Budget Select Keukens in Rijssen. De showroom is die dag geopend van 12.00 – 17.00 uur.
Budget Select Keukens, Nijverheidsstraat 42a, Rijssen. Telefoon: 0548-538 666
www.budgetselect.nl

2017 het jaar van de RELAXSTOEL

HENGELO - Af en toe zijn we allemaal toe aan een avondje voor de buis hangen. Een doorgezakte bank of oude stoel is dan niet de fijnste keuze. Fauteuil Plaza helpt u graag met het vinden van een echte 'relaxfauteuil' zodat u weer plezier gaat beleven aan een avondje TV.

Fauteuil Plaza is al zeven jaar gevestigd aan de Vosboerweg 7A in Hengelo. In de showroom is er veel keuze in vaste en draaistoelen. Naar wens samen te stellen in leer of stof en met een handmatig of elektrisch verstelsysteem. Dankzij een oplaadbaar accusysteem past de stoel overal, zonder snoeren. De oubollige, grote relaxstoel is verleden tijd dankzij nieuwe, slanke ontwerpen. De stoelen worden op maat gemaakt, voor verrassend lage prijzen.

Scherpe inkoop
U heeft al een relaxstoel voor 298 euro. Alle stoelen zijn van Deense en Nederlandse merken en gemaakt in de EU. Uw stoel wordt geleverd zonder bezorgkosten, met 2 jaar garantie. Kijk voor meer informatie op www.fauteuilplaza.nl. Fauteuil Plaza is Tweede Paasdag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur Zij zijn te vinden aan de Vosboerweg 7A in Hengelo.

Kopen of huren?

NIJVERDAL - De woningmarkt trekt weer aan en de huizenprijzen stijgen. Maar ook de huren stijgen. Wat nu als je voor de keuze staat: kopen of huren? We nemen de voor- en nadelen van kopen en huren onder de loep en kijken hoe de woningmarkt er in de gemeente Hellendoorn voor staat.

Diverse factoren spelen mee bij de overweging om te kopen of te huren. Bovenaan deze lijst: hoe lang denk je ergens te gaan wonen en hoe flexibel wil je hierin zijn? Het is bijvoorbeeld belangrijk om al te anticiperen op een toekomstige kinderwens of juist minder gaan werken. Financiering is eveneens een belangrijke factor. Je moet immers over voldoende inkomen beschikken om een gunstige hypotheek te kunnen krijgen. Gelukkig zijn er ook steeds meer mogelijkheden voor flexwerkers en ZZP'ers om een hypotheek te krijgen. Een ander aspect is de aanwezigheid van eigen middelen. Dit jaar kan 101 procent van de woningwaarde geleend worden, wat volgend jaar verlaagd wordt naar 100 procent. Dat betekent dat je een deel van de kosten zoals de notaris, 2 procent overdrachtsbelasting, advieskosten en taxatie uit eigen middelen moet betalen. In de kolom externe factoren kan ook het in aanmerking komen van huurtoeslag of een sociale huurwoning van invloed zijn op deze beslissing om te kopen of te huren.

Kopen
Wie een huis wil kopen moet in ieder geval bewust zijn van de diverse voor- en nadelen van dit besluit. Een koper profiteert van vaste maan

Voordelen
• Vaste maandlasten. Maandlasten stijgen niet/nauwelijks (anders dan bij een rentewijziging)
• Opbouw van vermogen. Door af te lossen, bouw je vermogen op. Na 30 jaar is de woning hypotheekvrij.
• Onafhankelijkheid. Je bent niet afhankelijk van de verhuurder als je iets wilt veranderen aan jouw woning.
• Waardestijging van de woning.

Nadelen:
• Onderhoudskosten. Deze zijn voor eigen rekening.
• Extra verzekeringskosten. Zoals opstal en evt. aansprakelijkheid / rechtsbijstand en gemeentelijke belastingen (eigenaarsbelasting)
• Waardedaling voor eigen rekening.
• Minder flexibel.
Risico dat woning niet of niet makkelijk verkocht kan worden, verhuizen kan daardoor lastiger zijn. Als je een woning koopt, doe je dat als je weet dat je langere tijd op dezelfde plaats wilt wonen.

Huren, de voor- en nadelen
Voordelen:

• Geen onverwachte onderhoudskosten
• Flexibiliteit. Snel verhuizen is mogelijk door simpelweg de huur op te zeggen.
• Huurtoeslag. Lagere inkomens kunnen gebruik maken van huurtoeslag (waardoor de maandlast daalt)

Nadelen:
• Jaarlijkse huurverhoging. In tegenstelling tot kopen, blijven je huurlasten jaarlijks stijgen.
• Je kunt de woning vaak niet helemaal aanpassen aan je eigen wensen
• Afhankelijkheid. Voor huurverhoging, onderhoud e.d. ben je afhankelijk van de verhuurder.

Woningmarkt in Hellendoorn

Huren:
De Woningstichting Hellendoorn is met ongeveer 3.000 huurwoningen, de grootste speler in het huursegment. Je komt voor een sociale huurwoning in aanmerking als het gezamenlijke inkomen lager is dan € 35.700,- bruto per jaar. Is het inkomen hoger, dan is de kans op een sociale huurwoning klein. Voor huurtoeslag kom je in aanmerking als het verzamelinkomen bij een meer persoons huishouden maximaal € 30.000,- bedraagt. Voor een alleenstaande is dat maximaal € 22.000,-. Daarnaast moet de aanvangshuurprijs minder dan € 710,- per maand bedragen. Is dat niet het geval, dan moet je in de vrije sector huren. Op de site van de Belastingdienst (www.toeslagen.nl) kun je een proefberekening voor de huurtoeslag maken. De wachttijden voor een huurwoning kunnen behoorlijk oplopen. Zeker als het gaat om gewilde woningen. Op de site van Woningstichting Hellendoorn lees je hier meer over. Alternatief is om een vrije sector woning te huren. De huur voor een vrije sector woning bedraagt vaak meer dan € 800,- en er is momenteel weinig aanbod in dit segment.

Kopen:
Het aanbod van koopwoningen in de gemeente Hellendoorn bedraagt momenteel ongeveer 400. Daarvan heeft ongeveer de helft een vraagprijs van minder dan € 300.000,-. De markt trekt al enige tijd weer aan en woningen worden weer sneller verkocht. 'Zeker woningen die volledig af zijn en waar je direct in kunt, zijn gewild', aldus Karin van Boxtel van TML makelaars. Zij ziet ook dat woningen weer sneller worden verkocht. Van Boxtel: 'Het verschil tussen de vraagprijs en de uiteindelijke verkoopprijs is de afgelopen tijd weer kleiner geworden.' Het aantal nieuwbouwprojecten in de gemeente Hellendoorn beperkt zich momenteel tot De Heemtuin, Hellendoorn Noord en enkele inbreidingsprojecten. De prijs van een gemiddelde koopwoning bedraagt in de gemeente Hellendoorn € 250.000,-. Als je dit bedrag geheel financiert met een annuïtaire lening die in 30 jaar volledig aflost en een rente van 2,8% voor 15 jaar vast, dan bedragen de financieringslasten ongeveer € 1.000,- bruto per maand. De netto lasten zijn afhankelijk van de hoogte van het inkomen, maar bedragen gemiddeld ongeveer € 850,- per maand. Kopen of huren? De keus is aan jou!

Marco ten Zende
Advies Arena Nijverdal
www.adviesarena.nl

Nieuwe Kia Picanto op alle fronten beter

Onlangs werd de redactie van Autopaper uitgenodigd voor een kennismaking met de nieuwe Kia Picanto. 'Je bent welkom op 1 april', werd eraan toegevoegd. Het bleek geen grap te zijn, want vanaf deze datum is de nieuwe Kia Picanto in Nederland verkrijgbaar.

De derde generatie Kia Picanto, die op de Autosalon van Genève 2017 aan het publiek werd voorgesteld, heeft een fris, sprankelend uiterlijk en een kwalitatief hoogwaardig en ruimer interieur. Naast de 1.0 en 1.25 MPI volgt later dit jaar ook een turboversie, de 1.0 T-GDI. Als we de Kia Picanto ophalen in de showroom van dealer Beltman aan de Jutestraat in Rijssen, merken we dat bij het verkoopteam de verwachtingen hooggespannen zijn. Niet verwonderlijk, want de Picanto is al jaren een verkooptopper. Het model, waarvan nu afscheid wordt genomen, was in februari van dit jaar de best verkochte auto van Nederland. Want de Benjamin uit de Kia-stal is niet alleen geliefd om de prijs-kwaliteitsverhouding, maar vooral over de zuinigheid, de schone motoren en niet te vergeten het fraaie interieur. Wat biedt de nieuwe Picanto? We nemen 'm ter plekke onder de loep. We bewonderen het exterieur en zien dat de Picanto een jeugdige, energieke uitstraling heeft. Met krachtige, horizontale lijnen in het front en over de flanken oogt de Picanto groter dan hij is, want hij is exact even lang en breed als zijn voorganger: 3.595 mm lang en 1.595 mm breed.
We nemen plaats achter het stuur en verbazen ons over de winst aan ruimte ten opzichte van het vorige model. Dankzij zijn 15 mm langere wielbasis (nu 2.400 mm) biedt de nieuwe Picanto meer (been-) ruimte, mede doordat de onderrand van het dashboard nu 15 mm hoger is geplaatst. Het model is er uitsluitend als vijfdeurs, met keuze uit versies voor vier of vijf inzittenden. De vierzitsvariant heeft een achterbank met twee geprofileerde zitplaatsen. De achterbankleuning – die iets schuiner staat voor meer comfort – is gedeeld neerklapbaar. De bagageruimte is gegroeid naar 255 liter – de grootste in zijn klasse.

Salon de Promotion bij Renault Munsterhuis

TWENTE - Bij Renault-dealer Munsterhuis staat tot en met Tweede Paasdag (17 april) alles in het teken van Salon de Promotion. Wie op zoek is naar een nieuwe auto, profiteert in deze actieperiode optimaal.

Zoals u gewend bent van Munsterhuis biedt men rondom Pasen extra veel voordeel bij aankoop van een nieuwe Renault. Bij aankoop van één van de voorraadmodellen kunt u bovendien gebruik maken van de Beslisbonus welke op kan lopen tot wel € 2.700,- (afhankelijk van het model u kiest). Op meerdere modellen ontvangt u tevens gratis het Easy Life pack, welke bestaat uit meerdere opties waaronder parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Wilt u kennis maken met een nieuwe Renault of Dacia? Kom dan voor 17 april langs voor een proefrit in het model naar keuze in Enschede, Rijssen en Hengelo. Wilt u de geheel elektrische Renault ZOE rijden tijdens een (langere) proefrit, dan kunt u hiervoor een afspraak maken zodat u zelf de nieuwe actieradius van 400km o.b.v. NEDC* kunt ervaren. Wilt u uw nieuwe of gebruikte auto financieren tegen een extra lage rente van 1,9%? Het verkoopteam wil u graag vrijblijvend informeren over aantrekkelijke financieringsproducten. De showrooms in Rijssen, Hengelo, Almelo (Munsterhuis Occasions) en Enschede zijn Tweede paasdag extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Verbouwing Showroom
Momenteel wordt de showroom van Munsterhuis Rijssen verbouwd. Men verwacht dat deze zomer het Renault en Dacia gamma getoond kan worden in een geheel nieuwe Renault Store! Tijdens de verbouwing is Munsterhuis gewoon geopend. U bent van harte welkom in een tijdelijk onderkomen en kunt profiteren van extra verbouwingsacties.

Familiebedrijven verder als grootste Citroën-dealer van Twente

Bert Ruesink en Thijs Wilmink

ALMELO/ENSCHEDE - Twee familiebedrijven hebben samen een grote sprong voorwaarts gemaakt. Autobedrijven Ruesink en Bennie Wilmink gaan de komende tijd nauwer samenwerken. Met deze insteek ontstaat zo het grootste Citroën-dealernetwerk van Twente en omstreken.

Bij de vestiging van Ruesink Citroën in Enschede ontmoeten we Bert Ruesink en Thijs Wilmink. Samen vertellen zij over de ambitieuze toekomstplannen. Geen fusie, maar wel een diepgaande samenwerking. Citroën Reusink heeft 50 jaar ervaring en vestigingen in Enschede, Ruurlo, Zutphen en Doetinchem. Naast Citroën verkopen zij ook DS en Fiat. Autobedrijf Bennie Wilmink heeft een Citroën-, DS- en Mitsubishi-vestiging in Almelo en is al 45 jaar actief. Daarnaast verkopen zij Mitsubishi en Suzuki bij vestigingen in Enschede in Azelo. Gezamenlijk dus goed voor bijna 100 jaar ervaring in de autobranche en een organisatie met zeven vestigingen.

Ambitie
Over de ambitie zijn beide heren Wilmink en Ruesink duidelijk: "Heel veel Citroëns om het landschap mooier te maken!", grappen ze. Maar er zit ook een zekere noodzaak achter. "Zo zijn de eisen voor dealers vanuit Citroën steeds strenger en de klant is eveneens veeleisender.", aldus Ruesink. Een dealernetwerk met een grotere schaal profiteert onder meer van gunstige inkoop, gezamenlijke marketing, backoffice en een grotere slagkracht ten opzichte van zelfstandige dealers.

Logische stap
Het is dan ook voor Citroën Bennie Wilmink een logische stap, zo benadrukt Thijs Wilmink. "Het leveren van kwaliteit en klaar staan voor de klant zijn hierbij belangrijke kernwaarden die we vast willen houden." In praktische zin profiteert de klant onder meer van een ruime keuze nieuwe auto's en occasions. Zo is er keuze uit ruim 300 occasions, onder meer met Citroën Select garantie.

Nieuwe vestiging
De bedoeling is om komend jaar een nieuwe vestiging te openen in Hengelo, compleet met een DS Store voor de premium lijn met DS auto's. Deze auto's uit het luxere segment komen dan tot hun recht in een hoogwaardige dealeromgeving met een bijpassend luxe uitstraling. Exclusief en onderscheidend zijn de sleutelwoorden.

Kom langs
Beide bedrijven laten u graag zien waarom Citroën-rijders traditioneel merktrouw zijn: een uitstekend niveau van service zowel voor als na de koop. Kom langs bij één van de Citroën-vestigingen van Ruesink in Enschede, Ruurlo, Doetinchem, Zutphen of bij Citroën Bennie Wilmink in Almelo. Kijk voor informatie over specifieke acties op: www.benniewilmink.nl of op www.ruesink.nl

Voordeel voor het oprapen bij Broekhuis Peugeot

Foto: Tabitha Sijnja

TWENTE - Het voordeel ligt deze week voor het oprapen bij Broekhuis Peugeot. De dealer met vestigingen in Almelo, Enschede, Oldenzaal, Hengelo en Rijssen heeft een bijzondere actie tijdens deze paasweek.

Van maandag 10 tot en met zaterdag 15 april profiteert u van uniek voordeel op nieuwe en gebruikte modellen. De korting op occasions kan oplopen tot 15 procent. Op nieuwe modellen loopt dit op tot wel 4.060 euro. Tijdens deze wervelende paasshow krijgt iedere koper ook een rolkoffer - én maakt deze kans op een reis naar Parijs (vraag naar de voorwaarden). Bovendien kan Broekhuis Peugeot uw huidige auto goed gebruiken, waardoor u kunt rekenen op een extra hoge inruilwaarde. De Broekhuis Peugeot vestigingen in Almelo, Enschede, Oldenzaal, Hengelo en Rijssen zijn op vrijdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag bent u welkom van 09.00 tot 17.00 uur. De Broekhuis Peugeot vestiging in Enschede is tevens geopend op Tweede Paasdag van 11.00 tot 16.00 uur. Kijk voor adressen en meer informatie op: www.broekhuis.nl

Paasshow bij Zuithof

BORNERBROEK - Het is inmiddels een vaste traditie bij Autobedrijf Zuithof: de jaarlijkse Paasshow. Dit jaar tot en met maandag 17 april. Met uitzondering van Eerste Paasdag (16 april) is het autobedrijf uit Bornerbroek tijdens deze periode elke dag geopend.

Het is inmiddels al de 25ste editie van de Paasshow. Autobedrijf Zuithof biedt tijdens de Paasshow een ruime keuze aan nieuwe auto's. Bij aanschaf van een nieuwe Subaru ontvangen klanten een gratis trekhaak ter waarde van € 1.100,-.
Ook heeft het autobedrijf een groot assortiment gebruikte auto's staan. Bij de aanschaf van een gebruikte auto geeft Autobedrijf Zuithof klanten een faire inruilprijs voor hun eigen auto, een goede service en goede garantie. Als de koper van een occasion geen auto inruilt, dan wordt een scherpe korting gegeven. Klanten die een gebruikte auto vanaf € 4.500,- kopen, ontvangen gratis de kosten voor het rijklaar maken van de auto en gratis een volle tank brandstof. Tijdens de Paasshow wordt ook de inwendige mens goed verzorgd door Autobedrijf Zuithof met hapjes en drankjes.
Op donderdag 13 april kunnen bezoekers ook 's avonds een bezoek brengen aan Autobedrijf Zuithof, dat deze dag van 9:00 tot 21:00 uur geopend is. Op vrijdag 14 april zijn klanten van 9:00 tot 18:00 uur welkom, terwijl Autobedrijf Zuithof op zaterdag 15 april de deuren van 9:00 tot 17:00 opent voor bezoekers. Op Tweede Paasdag (maandag 17 april) kunnen klanten van 10:00 tot 17:00 uur terecht bij Autobedrijf Zuithof. Speciaal voor kinderen kan er op deze dag van 12:00 tot 16:00 uur geknutseld worden. Autobedrijf Zuithof nodigt iedereen van harte uit om de nieuwe showroom te bewonderen tijdens de Paasshow te komen bewonderen aan het Tusveld 15 in Bornerbroek.

Mitsubishi ASX Connect Pro

NIJVERDAL - Mitsubishi heeft een speciale uitvoering van de ASX op de markt gebracht: de Connect Pro. Deze extra variant is gebaseerd op de Intense-uitvoering.

Voor de meerprijs van € 110,- is deze ASX uitgerust met onder meer het MGN navigatie-/multimediasysteem met smartphone connectiviteit. De ASX Connect Pro staat vanaf € 26.290,- rijklaar in de showroom van dealer Aaltink in Nijverdal. De Mitsubishi ASX Connect Pro is voorzien van het MGN navigatie- en multimediasysteem. Dit heeft een 6,5-inch touchscreen en is behalve van TomTom-navigatie (Europa) ook voorzien van Bluetooth-connectiviteit voor handsfree telefoneren, DAB+ tuner, een cd-/mp3-/dvd-speler en uitgebreide smartphone-connectie via Apple CarPlay en Android Auto. De Mitsubishi ASX Connect Pro onderscheidt zich ook met zijn super 'wide vision' HID-xenon koplampen met koplampsproeiers en met de optionele exterieurkleur Lightning Blue. Deze blauwe metallic lak is exclusief voorbehouden aan deze speciale uitvoering. Verder omvat de uitrusting 18-inch lichtmetalen two-tone wielen, climate control, LED-achterlichten, Hill Start Assist, cruise control, een met leder bekleed stuurwiel en meer.

Citroen C3's voor Leus

ALMELO - Citroën-dealer Bennie Wilmink in Almelo heeft onlangs zes nieuwe Citroën C3's geleverd (alle in de luxe Shine uitvoering ) aan Verkeersschool Leus in Almelo. Deze auto's zijn in samenwerking met Autolease Twente geleverd. Autolease Twente is mobiliteitspartner van een groot aantal bedrijven.

Leus Verkeersschool BV is een echt familiebedrijf. Het bedrijf bestaat ruim 62 jaar en is één van de oudste verkeersscholen van Nederland. Vanaf 2011 is Paul Leus de derde generatie die het bedrijf runt dat door zijn grootvader Bernard in 1954 is opgericht. De omschrijving oud maar modern zou het beste bij haar passen. De reden voor het jarenlange succes is de bewezen kwaliteit van de opleidingen gekoppeld aan een professionele, flexibele organisatie en de grote betrouwbaarheid. Zo'n 22 jaar geleden zijn de activiteiten opgesplitst in Leus Verkeersschool BV voor alle rijopleidingen en in Leus Opleidingen BV voor alle beroepsopleidingen. Beide bedrijven hebben hun eigen identiteit maar vullen elkaar uitstekend aan en zijn daardoor interessant voor een grote doelgroep. Leus heeft gekozen voor de Citroën C3's vanwege de uitstraling, comfort en betrouwbaarheid en goede TCO (total cost of ownership). Een ijzersterke troef van de Citroën C3 is het lage brandstofverbruik in combinatie met de krachtige 110 PK motor.

Mooie combinatie
Door de two tone kleur, welke goed past bij de huisstijl, valt de combinatie extra mooi op. De bestickering (gedaan door Jazet Almelo) sluit naadloos aan. De dakkleur komt terug in de stickers. Autobedrijf Bennie Wilmink vindt het geweldig om haar producten zo te zien, elke dag op de weg. Het is extra mooi dat beginnende bestuurders meteen op pad mogen met de mooie Citroën C3.

Kijk terug op een mooi avontuur

RIJSSEN - Autobedrijf Schippers in Rijssen is een waar begrip: met 55 jaar ervaring heeft het familiebedrijf een reputatie opgebouwd als betrouwbaar en gedreven.

Vader Dieks Schippers richtte het bedrijf op in 1958. In 1993 namen de zonen Nico, Erik en Henk de zaak over. Goede service en een trouwe klantenkring zijn belangrijke kenmerken van autobedrijf Schippers. Als officieel Hyundai en Fiat dealer hebben zij de nieuwste modellen op voorraad zoals de Hyundai IONIQ hybride, maar ook een selectie interessante occasions, geleverd met servicebeurt en APK. Zo kunt u zorgeloos de weg op.

Bedrijfswagens
Naast de personenauto's van Fiat specialiseert Autobedrijf Schippers ook in de Fiat Professional lijn met bedrijfswagens zoals de populaire Ducato en Talento. Deze zijn geheel naar wens leverbaar, compleet met inrichting of ombouw.

Camperonderhoud
Ook de Fiat-camper is van harte welkom bij Autobedrijf Schippers. Wie met de zomer weer op pad gaat, doet er verstandig aan om vooraf onderhoud te laten plegen. Bij de Fiat Professional dealer is uw camper in goede handen. Zo worden uitsluitend originele Fiat-onderdelen gebruikt. Tot en met 30 september loopt nog een speciale actie, bij het onderhoud aan uw camper ontvangt u nu een gratis HD action cam cadeau ter waarde van 65 euro. Zo kunt u straks letterlijk terugkijken op een mooi avontuur.

Kom langs
Autobedrijf Schippers is gevestigd aan de Molendijk Noord 51B in Rijssen. Bel voor meer informatie met 0548-512565 of kijk voor meer informatie op: www.autoschippers.nl. U bent hier ook aan het juiste adres voor onder meer schadeherstel, autohuur en natuurlijk het leasen.

Foto: Tabitha Sijnja

Er is een dubbele laadvloer, zodat ook spullen onder de laadvloer zijn op te bergen. Met een hendel is de leuning in één handeling ook volledig neerklapbaar, zodat een bagageruimte van maar liefst 1.010 liter ontstaat.

Bergruimte
De middenarmsteun voorin is 55 mm verschuifbaar en biedt een bergruimte die groot genoeg is voor een literfles. Ook bijzonder in het A-segment: de nieuwe voorstoelen – qua materialen en constructie vergelijkbaar met die in de Optima – zijn voorzien van volledig verstelbare hoofdsteunen. Centraal in het dashboard is een zwevend 7,0-inch navigatietouchscreen leverbaar, waarmee talloze functies van de auto zijn te bedienen.
Naast de standaard zwarte interieurbekleding wordt de Picanto ook leverbaar met een kleurrijk interieurpakket, met stoelen die met kunstleder zijn bekleed.
Tijd voor een rit. We kiezen vandaag voor een route door het Twentse landschap. Over de A35 en A1 rijden we richting het Oosten. Op de snelweg komt de Kia Picanto, voorzien van een driecilinder 1.0 MPI prima mee. En als je je keurig aan de snelheid houdt, is de Picanto zeker niet hinderlijk luidruchtig. Het stuur ligt lekker in de hand en het schakelen gaat lekker vlot.
We nemen de afslag Holten en rijden via Goor weer richting Rijssen, waar we even een tussenstop maken bij 'Bonvanie', waar – althans dat vindt de schrijver van dit artikel – het lekkerste ijs van Nederland wordt gemaakt. Terwijl we genieten van de verkoelende versnapering, komt een man naar me toe. Hij stelt zich voor en vraagt hoe ik al in de nieuwe Kia Picanto kan rijden. Volgens hem komt deze pas in de zomer naar Nederland. Ik antwoord dat de nieuwe Picanto al bij de dealer staat. De man, die zegt drie jaar geleden zijn tweede Picanto te hebben gekocht, is zeer geïnteresseerd in deze nieuweling. Ik nodig 'm uit achter het stuur plaats te nemen. Hij start de motor en we rijden een rondje door Rijssen. De man is enthousiast en vindt de wagen mooier dan zijn huidige. 'Ik wilde mijn huidige Picanto eind dit jaar inruilen, maar ik ga toch maar eens bij de dealer langs', zegt hij, nadat we terug zijn bij de ijssalon.

Stabieler

Foto: Tabitha Sijnja
Foto: Tabitha Sijnja
Foto: Tabitha Sijnja

We vervolgen onze weg en rijden over bochtige, hobbelige en door de winter aangetaste wegen. De Picanto houdt zich prima. Omdat voor de carrosserie van de nieuwe Picanto geavanceerd ultrasterk staal toegepast is, is het gewicht van de auto lager en is het rijgedrag stabieler. In combinatie met de verbeterde wielophanging en stijvere stabilisatorstangen is de wegligging verder verbeterd en reageert de Picanto sneller en preciezer op input van de bestuurder, mede dankzij een verbeterde overbrenging van de stuurinrichting. Dat wordt zeker op deze slingerende Twentse weggetjes als aangenaam ervaren. Kia biedt voor de nieuwe Picanto drie verschillende benzinemotoren. De 1.0 en 1.25 MPI benzinemotoren zijn bekend van het uitgaande model, maar zijn voorzien van diverse verbeteringen die de motoren nog efficiënter maken. Vanaf het vierde kwartaal is ook de versie met de nieuwe 1.0-liter T-GDI-motor (turbobenzinemotor met directe inspuiting) leverbaar, wat de sterkste versie ooit van de Picanto is.

Motoren

De basismotor is de 67 pk sterke driecilinder 1.0 MPI met een verbruik van 3,9 l/100 km en een CO2-emissie van 89 g/km. De viercilinder 1.25 MPI levert 84 pk, de van de 1.0 MPI afgeleide 1.0 T-GDI levert 100 pk. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 1.25 MPI is optioneel leverbaar als automaat.
De Picanto is standaard voorzien van zes airbags en een groot aantal actieve veiligheidsvoorzieningen. Zo is de Picanto de eerste auto in het A-segment die 'torque vectoring' biedt: een functie van het elektronische stabiliteitssysteem die zorgt dat de auto in bochten stabiel en onder controle blijft.
Na een middagje rijden brengen we de Kia Picanto terug. Kia is erin geslaagd de Picanto nog beter te maken en dat zal de verkoopcijfers ten goede komen. Het zou me niet verbazen als aan het einde van dit jaar de Kia Picanto wel eens in de top drie van best verkochte auto's in Nederland zal staan. Een Kia-medewerker fluistert lachend: 'we gaan voor plaats één!' Ik spreek hem niet tegen...

Caravantrekker

NIJVERDAL - De lente heeft zich al nadrukkelijk doen gelden en voor velen is dit het moment er opuit te trekken met de caravan. Speciaal voor de caravanbezitters heeft Fiat goed nieuws. De nieuwe Fiat Tipo hatchback en stationwagon zijn caravantrekkers bij uitstek.

De Fiat Tipo is een compleet nieuwe wagen, die het sinds de introductie uitstekend doet op de Europese markt. De wagen biedt immers een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Niet alleen voor het dagelijks gebruik, maar ook voor de vrije tijd. De Tipo is immers de ruimste auto in zijn klasse met een grote kofferbak inhoud. Voor de caravanbezitters is het goed op te weten dat de nieuwe Tip een maximaal trekgewicht heeft van 1500 kg en dat is goed nieuws voor de caravanbezitters. De nieuwe Tipo hatchback en stationwagon staan in de showroom van dealer Aaltink in Nijverdal. De Tipo's zijn te bestellen vanaf € 19.995 voor de hatchback en € 20.995 voor de stationwagon. Fiat levert meerdere benzine- en dieselmotoren, variërend van 95 tot en met 120 pk. De standaarduitrusting van de Fiat Tipo omvat onder meer handbediende airconditioning, Uconnect, infodisplay, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, in hoogte en diepte verstelbaar stuurwiel, centrale portiervergrendeling, in ongelijke delen neerklapbare achterbank (60/40), elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels en nog meer.

Prijzen Kia Picanto

Benzine
Kia Picanto EconomyLine                 € 11.725,-

Kia Picanto EconomyPlusLine         € 12.475,-

Kia Picanto ComfortLine                 € 13.325,-

Kia Picanto DynamicLine                 € 14.825,-

ExecutiveLine                                 € 16.075,-

Kia Picanto GT-Line                         € 17.075,-

Kia Picanto First Edition                 € 15.575,-

Hoge kortingen bij Auto Bas

NIJVERDAL - Auto Bas in Nijverdal is Tweede Paasdag geopend. Komt u ook langs om eens te kijken naar de brede selectie van kwalitatieve occasions?

Eigenaar Bas van den Berg van Auto Bas aan de Albert Einsteinstraat 4 vertelt vol enthousiasme over zijn bedrijf. Auto Bas heeft een ruime voorraad van origineel Nederlands geleverde occasions met NAP pas. Hiernaast biedt het bedrijf Duitse occasions aan. Allemaal dealer onderhouden tegen aantrekkelijke prijzen. Wie via Auto Bas een auto uit Duitsland koopt, koopt hiermee ook een belangrijk stuk zekerheid. Omdat gewerkt wordt met betrouwbare dealers bent u verzekerd van een goed onderhouden occasion met een correcte kilometerstand, die gegarandeerd schadevrij is en nog nooit bij een ongeval betrokken is geweest. Auto Bas staat volledig achter deze garantie; mocht er toch iets niet kloppen dan is de koop te ontbinden. Auto Bas verzorgt het gehele traject van het importeren tegen een alles-inclusief Nederlandse rijklaar prijs. Bovendien kunt u uw eigen auto inruilen. Alle occasions worden tevens aangeboden tegen een zeer gunstig Financial Lease tarief. ?Op Tweede Paasdag is Auto Bas geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Hier zijn ruim 80 modellen op voorraad met aantrekkelijk hoge kortingen. Zo zijn er diverse Volvo V40 R-Design modellen op voorraad, evenals meerdere Mercedes-Benz A-klasse 180 auto's. Allemaal scherp geprijsd. Op het gebied van onderhoud bent u bij Auto Bas ook aan het juiste adres. In de moderne werkplaats kunnen zij vele merken onderhouden. Onder meer voor APK-keuring, algemene servicebeurten en diensten zoals airco-onderhoud of inbouw van navigatie en alarmsystemen. ????????Auto Bas is gevestigd aan de Albert Einsteinstraat 4 in Nijverdal. Kom langs of kijk op: www.autobas.nl

Adrenaline nodig?

HENGELO - Kun je wel wat extra adrenaline gebruiken in je leven? Kom dan met Pasen naar MotoPort in Hengelo. Zij helpen je graag om de juiste keuze te maken voor een nieuwe motor, occasion of uiteenlopende accessoires.

Tweede Paasdag. Je geniet van een heerlijk ontbijtje. Verse broodjes, heerlijk beleg en niet te vergeten een gekookt eitje. En daarna? Dan tank je gewoon wat adrenaline bij MotoPort Hengelo aan de Enschedesestraat 210 in Hengelo.

Veel te beleven
Er is in het Paasweekeinde veel te beleven bij MotoPort Hengelo. Uiteraard kun je de nieuwste modellen motoren bewonderen, want nu het nieuwe seizoen is begonnen is er veel nieuws onder de zon. Wie serieus denkt aan de aanschaf van een motor kan in het Paasweekeinde goed zaken doen bij MotoPort Hengelo. Er zijn speciale inruil- en occasiondeals te maken. MotoPort Hengelo heeft een veelzijdig aanbod aan nieuw en (jong) gebruikte motoren. Het moet wel heel raar lopen als uw droommotor er niet bij staat. MotoPort Hengelo biedt nog veel meer. Zo is de nieuwste collectie motorkleding gearriveerd en deze hangt nu in de rekken. Ook voor helmen, onderdelen, accessoires en banden is MotoPort Hengelo het juiste adres. Goede beschermende kleding en een helm zijn essentieel voor lang en plezierig, maar vooral ook veilig motorgenot. Redenen genoeg dus om een bezoek te brengen aan MotoPort Hengelo, waar het rond de Pasen altijd erg gezellig is. MotoPort Hengelo is op Tweede Paasdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie surf naar www.motoporthengelo.nl of volg Motoport Hengelo op Facebook.

BMW 5 zeer aantrekkelijk bij Broekhuis Oost

ENSCHEDE / ALMELO - Rijden in een jong gebruikte BMW 5 Serie met de zekerheid die je hebt bij aankoop van een nieuwe auto. BMW-dealer Broekhuis Oost, met vestigingen in Enschede en Almelo, biedt u deze garantie. Zo kunt u zorgeloos genieten van uw aantrekkelijk geprijsde 5-serie.

BMW Broekhuis Oost heeft namelijk nog een selectie jong gebruikte BMW 5 Series op voorraad staan. Niet alleen zijn deze auto's uitstekend onderhouden, ook biedt Broekhuis Oost tijdelijk 24 maanden gratis onderhoud bij aankoop van een 5 Serie met Premium Selection garantie.

Actie verlengd
Deze tijdelijke actie is verlengd tot en met 30 april. Ook krijgt u 24 maanden garantie op uw BMW 5 Serie, inclusief een BMW servicekaart met pechhulp. Dat biedt u naast zekerheid optimale mobiliteit. BMW-dealer Broekhuis Oost heeft momenteel een selectie jong gebruikte BMW 5 Serie occasions op voorraad staan. Het zijn allemaal bijzonder compleet uitgeruste uitvoeringen.

Kennismaken
Wilt u alvast kennismaken met deze auto's? Check dan de website www.broekhuisoost.nl en bekijk het aantrekkelijke aanbod. De actie geldt bij de vestigingen van Broekhuis Oost in Enschede en Almelo. Waar u ook gebruik kunt maken van aantrekkelijke financial lease prijzen voor de zakelijke en privé rijder.