Hart van Nijverdal

1 februari 2019

Hart van Nijverdal 1 februari 2019


Onze mooie omgeving verkennen op de ATB

Foto: Wim Menzo

NIJVERDAL - Fietstoerclub CC'75 houdt zondag 10 februari de NTFU-klassieker "Holterberg ATB-Tocht" en de For Kids Only tocht. Echter onder een nieuwe naam. Eshuis Accountants is namelijk de nieuwe sponsor van deze februari-tocht.

Eén van de mooiste manieren om de Holterberg en Sallandse Heuvelrug te verkennen, is toch wel op de ATB! Daarom is de Nijverdalse Fietstoerclub CC'75 blij dat het hen wederom gelukt is om een aantrekkelijke ATB toertocht van 35 en 55 km te organiseren. Mooie singletracks, bos en hei, pittige beklimmingen en lange afdalingen, het zit er allemaal in. Deze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Hierbij wordt gelet op veiligheid, organisatie, beleving van de deelnemers en uniforme bewegwijzering van de route. "Met trots dragen wij het keurmerk 'NTFU Extra Goed Geregeld'. Zowel de korte als de lange route gaan eerst richting Holten, de 55 km maakt een extra lus naar Hellendoorn. De 35 km heeft onderweg één keer een verzorgingspost en de 55 km heeft twee keer verzorging met technische ondersteuning", aldus de organisatie.
For Kids Only
Speciaal voor de jeugd organiseert de club tegelijkertijd voor de 5e keer de For Kids Only tocht. Deze populaire tocht wordt georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Onder begeleiding van ervaren MTB-ers wordt in verschillende groepen een uniek parcours gefietst. Deelname is gratis.

Men kan starten tussen 9.00 en 10.00 uur bij camping Noetselerberg. Hier zijn kleed- en doucheruimtes aanwezig en tevens kan hier na afloop de mountainbike schoongespoten worden. De kosten bedragen voor NFTU leden € 5,00, voor niet leden € 7,00 en kinderen tot 12 jaar zijn gratis .Tevens wordt er €1,00 per deelnemer afgedragen aan de Stichting Support For Nature. Organisatie: "Hiermee dragen wij bij aan de instandhouding van ons prachtige natuurgebied. Voor snelle doorstroming kun je gebruikmaken van voorinschrijving en/of Scan en Go. Vanaf 10 uur kan je voor De For Kids Only tocht inschrijven en na een korte uitleg starten we dan om 10.30 uur." Voorinschrijving is mogelijk voor zowel de reguliere als de For Kids Only-tocht (bij voorkeur). Dit kan via de website van de CC'75: www.toer.cc75.nl.

Davina Michelle en Snollebollekes naar Bruisend Nijverdal

Foto: PR

NIJVERDAL - Goed nieuws voor alle Davina fans. Davina Michelle komt naar Bruisend Nijverdal 2019! Dat maakte de organisatie van Bruisend Nijverdal bekend. Ook De Snollebollekes komen in september naar ons dorp.

Van 4 tot en met 8 september 2019 gaan we weer knallen in Nijverdal! De organisatie van de feestweek Bruisend Nijverdal belooft ons weer een superprogramma. Inmiddels zijn twee artiesten bekendgemaakt: Davina Michelle en Snollebollekes. Met ruim 13.000 bezoekers was 2018 de drukste editie tot nu toe! Dat belooft wat voor 2019!

Foto: PR

Het programma voor de editie 2019 biedt wederom voor ieder wat wils. Cultuur, goede muziek, feest, nostalgie, eten, drinken, ondernemerschap en vooral veel gezelligheid. "Ook dit jaar hebben we op de donderdagavond van Bruisend Nijverdal weer een mooi programma waar we enorm trots op zijn. Tipje van de sluier: Davina Michelle staat donderdagavond op de bühne. Vorig jaar zorgde Di-Rect dat het dak eraf ging en dit jaar dus weer een mooie artiest op ons Nijverdalse podium. Binnenkort meer nieuws over deze avond", vertelt Leonie Smit, van Bruisend Nijverdal.

Het liedje Duurt Te Lang van zangeres Davina wordt al wekenlang grijsgedraaid op de radio. Ze brak vorig jaar door met haar cover 'What About Us' van Pink. Die video is inmiddels meer dan 10 miljoen keer bekeken op Youtube. Ook was ze één van de populairste deelnemers van het programma Beste Zangers.

Snollebollekes
Op de zondag van Bruisend Nijverdal betreedt de feest-act Snollebollekes het podium. Bekend van Vrouwkes, Snollebolleke en Springen Nondeju. De knaller Links Rechts is nog steeds één van de hoogtepunten van menig festival! Entree deze middag is gratis.

Jaargang: 4 • Nr 147• Wk 05

Eerste bewoners nemen intrek in September Nijverdal

hdrpl

NIJVERDAL - Inmiddels hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in September Nijverdal, een nieuw thuis voor ouderen met dementie aan de Salomonsonstraat. Binnenkort volgen er nog meer bewoners. In totaal biedt het sfeervolle woonhuis plek aan twintig bewoners.

"Op deze manier kunnen we eerst rustig wennen aan elkaar. Dat geldt voor de bewoners, maar ook voor het personeel", zegt leidinggevende Heidi Cruiming.

Wanneer je de ruime parkeerplaats voor het woonhuis oprijdt, merk je niet dat je het terrein van een zorgorganisatie betreedt. Aan de buitenkant lijkt het alsof je drie aparte woonhuizen aantreft. In het huis zijn alle ruimten echter verbonden. Er zijn twintig appartementen, acht op de benedenverdieping en twaalf op de bovenverdieping. Alle bewoners beschikken over een eigen appartement, dat ze helemaal zelf kunnen inrichten. Meegebrachte meubels en spulletjes geven al gauw een vertrouwd gevoel. Zo kunnen alle bewoners prettig wonen en een eigen leven blijven leiden, met de beste zorg.

Het huis heeft een landelijk karakter. Dat vind je overal terug in de inrichting van de algemene ruimten. De voordeur van September is niet gesloten. Bewoners kunnen naar buiten als ze dat willen en bezoek kan altijd binnenwandelen. Uitgangspunt is dat iedere bewoner de rest van zijn leven in het woonhuis blijft wonen, met de ondersteuning en de zorg die op dat moment nodig is.

Beneden zijn twee grote, gezellige woonkamers ingericht en een mooie woonkeuken. In de woningen wordt een volledig zelfstandige huishouding gevoerd die niets weg heeft van het leven in een traditioneel verzorgingstehuis. Heidi: "Iedereen heeft de vrijheid om eigen keuzes te blijven maken. Wel wordt continu gekeken waar de behoeften van de bewoners liggen. Willen zij rust en uitslapen of juist deelnemen aan allerlei activiteiten. Wat hebben mensen vroeger altijd als hobby gehad. Kunst? Dan bezoeken we een kunstmarkt of museum. Tuinieren? Dan gaan we naar een tuincentrum. Alles is mogelijk. "

Bij een normaal leven horen ook dagelijkse bezigheden, zoals zien en ruiken dat er eten gekookt wordt, de was vouwen of naar buiten gaan en boodschappen doen. Daar waar mensen kunnen en zin in hebben, helpen ze mee. "Het is goed om de bewoners te betrekken bij alle dagelijkse bezigheden. De dingen doen die men thuis ook deed, zoveel mogelijk gewoon dus. De eigenwaarde gaat daardoor weer omhoog", legt Heidi uit. "We zullen ook regelmatig activiteiten organiseren in het komende jaar voor allerlei verschillende mensen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan huiskamerconcerten of een zomerfeest."

Er is dus veel ruimte voor persoonlijke aandacht door een vast team van betrokken professionals. Zij stonden al een tijdje te springen om aan het werk te gaan en willen ervoor zorgen dat de bewoners zich zo snel mogelijk thuis gaan voelen in hun nieuwe woonomgeving.

Heeft u interesse in wonen bij Nijverdal? Neem dan contact op met Heidi Cruiming – heidi.cruiming@wonenbijseptember.nl, 088 184 01 61.

Terug van weg geweest!

Foto: Popkorn

NIJVERDAL - Popkorn is een koor dat lichte muziek zingt van The Beatles tot Billy Joël en van Rob de Nijs tot Pink. In december van het afgelopen jaar heeft het koor afscheid genomen van dirigent Erwin Strikker. Na een afwezigheid van drie jaar is Freek Engelbarts met ingang van 1 januari terug als enthousiaste en bevlogen dirigent.

Drie jaar geleden is hij gestopt omdat de afstand van zijn woonplaats Bentheim naar de repetitieruimte van Hellendoorn te ver bleek en lastig te combineren met zijn nieuwe baan als fulltime muziekdocent en zijn gezinsleven. Maar nu is hij terug. Hij is inmiddels verhuisd naar Oldenzaal en daardoor is het makkelijker en sneller voor hem om naar Hellendoorn te reizen. Het koor kent Freek nog van een aantal jaren geleden toen hij men hen heeft gewerkt aan het zeer succesvolle jubileumconcert in het ZINiN Theater ter gelegenheid van 20 jaar Popkorn. Een concert samen met de band de Sofarockers.

Freek Engelbarts, studeerde Docent Muziek (voorheen; schoolmuziek) aan het ArtEZ conservatorium te Enschede. Hier heeft hij dan ook zijn eerste arrangeerlessen gevolgd bij Jan Wessels (arrangeur van o.a. Metropole Orkest; Wesselsmuziekprodukties.nl). Van vroeger uit komt Freek Engelbarts uit de blazerswereld. Tegenwoordig heeft hij zich ook op andere bezigheden binnen de muziek vastgelegd. Zo heeft hij als zanger al samen met Nina Hagen gezongen, en heeft als bassist bij meerdere professionele producties meegespeeld; o.a. bij 'AIDA, de musical' in Duitsland.

Naast dat hij al diverse jaren werkzaam is als muziekdocent, muziekschoolleider en sinds 2011 koordirigent bij o.a. Voices of Joy. Daar zijn de afgelopen jaren een aantal koren bij gekomen zoals: het Männerchor Nordhorn, (inval) Christelijk Gemengd Koor Zwolle, Belcanto Fleringen en Männergesangverein Eitracht Schüttorf. Verder schrijft hij sinds enige tijd (op verzoek) arrangementen op maat. Door zijn brede opleiding, schrijft hij zowel voor koor, band als orkest. Hij schrijft met name 3- of 4-stemmige koormuziek. Popkorn heeft er erg veel zin in om met hem samen te gaan werken! Ben je geïnteresseerd om een keer op de repetitieavond te komen kijken en mee te zingen? Dan ben je op woensdagavond van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op de site: www.Popkorn.nl

Luuk en Boet naar Skills Talents

HELLENDOORN - De provinciale kampioenschappen Skills Talents voor BWI en PIE vmbo leerlingen worden dit jaar voor het eerst op locatie gehouden. Opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente in Almelo stelt donderdag 14 februari haar enorme instructie-hal beschikbaar voor de wedstrijden in de categorieën BWI en PIE. Twee jongens uit de gemeente Hellendoorn behoren tot de kanshebbers: Boet Ruiterkamp en Luuk Jansen van scholengemeenschap Reggesteyn.

Aan de Skills Talents doen vmbo'ers mee uit het 4e en laatste leerjaar en in een enkel geval zeer getalenteerde leerlingen uit het 3e jaar. De wedstrijden worden gehouden om het belang van vakmanschap en jonge vakmensen te benadrukken en om het beroepsonderwijs te promoten. Dat alles is van groot belang, omdat er in tal van sectoren grote tekorten aan werknemers ontstaan. De bouw- en installatiesector bijvoorbeeld, kampt al sinds jaar en dag met een grote uitstroom van oudere, ervaren beroepskrachten en te weinig nieuwe mensen. De vakwedstrijden zijn daarom ook een plek geworden voor het bedrijfsleven om nieuwe veelbelovende werknemers 'te spotten'.

Aan de provinciale wedstrijden Skills Talents doen in Almelo teams van zes scholengemeenschappen uit Overijssel mee. Tijdens de wedstrijden krijgen teams van drie leerlingen een opdracht die ze gezamenlijk moeten uitvoeren. Een geoefende jury beoordeelt de manier van werken en het eindresultaat. De winnaars worden 's avonds om 19.00 uur bekend gemaakt en ontvangen hun prijs uit handen van voorzitter Heerts van de MBO raad.
De twee beste teams uit beide categorieën mogen in maart meedoen aan Skills Talents, the finals, de grote landelijke finale in de RAI Amsterdam.

Leuke avondmarkt bij Corpus Milon Clubs

Foto: Corpus Milon Clubs

NIJVERDAL - Corpus Milon Clubs, de fit- en bewegingsstudio aan de Grotestraat in Nijverdal, organiseert vrijdag 1 februari de Health & Lifestyle Experience.

Een leuke avond waarin tal van enthousiaste ondernemers hun ideeën tonen op het gebied van lifestyle en ontspanning. U kunt op deze avondmarkt heerlijk flaneren langs de tafels van creatieve en initiatiefrijke mensen die hun producten of diensten tonen.

Sieraden, kleding en veel meer op het gebied van gezondheid en beauty.
De avond begint om 19.00 uur en zal duren tot ongeveer 21.00 uur.
De entree is gratis.

HELLENDOORN

Sint Sebastianus,
09.15u Pastor de Vries


Protestantse Gemeente
08.45 & 10.30u
dr.J.D.Th.Wassenaar
en 19u Vesper
met dr.J.D.Th.Wassenaar

Kruidenwijk
10.00 uur
Ds.R.J.Perk

Kronnenzommer
10.15 uur
ds.T.Jansen-Kleinjan

NIJVERDAL

Sint Antonius van Padua
Zat 2 februari
19.00 werkgroep

Protestantse Gemeente
Regenboog 09.30u
Ds.Wolter Broekema
Het Centrum 09.30u
Ds Bertine v.dWeg
Het Centrum 18.30u
Ds. Wil Kaljouw

Vrije Evangelische
Gemeente,
09.30u Ds. L. van Weijen

De Levensbron
10.00u Ds.W. van Wijk
16.30u Ds L. Compagnie

Ezra Evangelische
Gemeente
10u Advendo huis
Koersendijk 1

The Cross, 10.00u
Hans Middag

Beth-Shalom, 10.00u
Matthijs Greevink

Daarle

Gereformeerde Kerk,
09.30u ds. T. Veenstra
15.00u ds.J. Schipper

Hervormde Gemeente
09:30 uur
ds. A. W. van de Griend
15:00 uur ds. E. J. Prins

Daarlerveen

De Schoof
09.30u dienst
19.00u dienst

Voltallig college aanwezig bij presentatie duurzaamheidsmaatregelen

Foto: Stock

NIJVERDAL - Wethouder Dennis op den Dries presenteerde dinsdag 29 januari een achttal duurzaamheidsmaatregelen die dit jaar nog zullen worden uitgevoerd. Om te onderstrepen dat het de gemeente ernst is met het behalen van de klimaatdoelstellingen die opgenomen zijn in de Duurzame Energievisie Hellendoorn werd hij omringd door het complete college op de persconferentie.

"Het beeld dat het allemaal wel mee zal vallen moet de wereld uit", aldus de wethouder. De gemeente gaat zelf het goede voorbeeld geven door diverse gemeentelijke gebouwen, waaronder de gemeentewerf, sporthallen en het Huis van Cultuur en Bestuur te voorzien van zonnepanelen.

Eveneens zullen "slimme" regelaars en domotica aangebracht in de sporthallen waardoor energie bespaard kan gaan worden. Het gaat om een investering van ruim een half miljoen euro, die gehaald zal worden uit het zogeheten revolverend fonds. Maar ook de inwoners moeten aan de slag. Op den Dries wil graag in samenwerking met de burgers praten over de invulling. "Maar", zegt hij erbij: "De discussie moet een keer klaar zijn, we kunnen niet anders dan nu serieus aan het werk gaan met het terugdringen van de CO2 uitstoot. Die opdracht hebben we ook vanuit de landelijke overheid."

Kostenbesparing

Het college zal tenslotte naar de raad gaan om toestemming te vragen de houtversnipperaar te vervangen. Dat zou een kostenbesparing kunnen opleveren van 50.000 euro per jaar. Over het draagvlak onder de inwoners maakt het college zich geen zorgen. "We beginnen door het goede voorbeeld te geven", aldus burgemeester Anneke Raven.

Door: Wil de Bruine.

Hekken voormalige
vuilstort

Het terrein van de voormalige vuilstort op de hoek Holterweg/Bergleidingweg in Nijverdal is door de gemeente met hekken afgesloten. Op deze locatie wil een initiatiefnemer een mountainbikeparcours realiseren. Werkzaamheden zijn echter te rigoureus uitgevoerd en niet uitgevoerd in overeenstemming met de gemaakte afspraken. Voor de aanleg van de mountainbikeparcours geldt dat er een omgevingsvergunning benodigd is. Deze vergunning is nog niet aangevraagd. De gemeente is onder meer verantwoordelijk voor de ruimtelijke ordening van het gebied. De provincie Overijssel is verantwoordelijk voor de bodem op de voormalige vuilstort. Op last van zowel de provincie als de gemeente zijn de werkzaamheden dan ook stilgelegd. Tot nader order is het terrein met hekken afgesloten.
Provincie en gemeente zijn in overleg met de initiatiefnemer over het vervolg van het traject.

Heeft u ze al gezien?

Foto: Gemeente Hellendoorn

NIJVERDAL - Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de gemeente Hellendoorn is gestart met gescheiden afvalinzameling aan huis. In dat kader is vorige week in de gemeente een unieke project gestart: gescheiden inzamelen van restafval en PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons) in de openbare ruimte.

Aan de vernieuwde Grotestraat in Nijverdal zijn de eerste nieuwe duobakken voor restafval, PMD, sigarettenpeuken en kauwgom geplaatst. Wethouder Dennis op den Dries onthulde symbolisch de eerste nieuwe duobak aan de Grotestraat. Tegelijk met de plaatsing van de nieuwe duobakken wil de gemeente samen met alle gebruikers van de winkelstraten de uitdaging aangaan om de prijs voor Het Schoonste Winkelgebied van Nederland 2019 in de wacht te slepen. Hiervoor is zowel het centrum van Nijverdal als Hellendoorn aangemeld bij Nederland Schoon.

Heidepaars
In de gemeente Hellendoorn komen in totaal 35 nieuwe duobakken te staan. De nieuwe duobakken hebben een grijze bak voor het restafval en een heidepaars kleurige bak voor het PMD-afval. De kleur heidepaars is een verwijzing naar de kenmerkende tint van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De bakken zijn voorzien van een aparte sigarettenkoker en een kauwgombakje. Het bedrijf GumBuddy verwerkt de kauwgom tot nieuwe grondstoffen. Hier worden onder andere slippers en schoenen van gemaakt.
Zodra de vorstperiode voorbij is, worden ook in het winkelgebied van Hellendoorn en in de winkelstraten van Nijverdal de nieuwe duobakken geplaatst. Deze worden gescheiden geleegd en het afval blijft gescheiden. Een elektrische wagen van de gemeente gaat het afval stil en schoon inzamelen. Deze proef met het gescheiden inzamelen van afval in de winkelstraten wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de verpakkingsindustrie.

Vind de weg op de digitale snelweg

NIJVERDAL - Vindt u het nog steeds lastig om de weg te vinden op het internet. En is het al helemaal vervelend om uw bankzaken te regelen. Loopt u altijd die leuke koopjes mis? Dan is het tijd voor de cursus Klik & Tik.

Donderdag 7 februari om 9.30 uur in de bibliotheek in Nijverdal. Met de docent gaat u samen het web op om te leren surfen, mailen, skypen en downloaden. En dat zijn nog maar een paar onderdelen van deze leuke cursus. Na zes lessen weet u ook hoe u die leuke koopjes kunt veroveren, contact kunt houden met vrienden en familie die ver weg wonen en weet u prima de weg op de sociale netwerken. De cursus bestaat dan ook uit drie onderdelen: de basis (typen, klikken en websites bekijken), het internet op (mailen, downloaden en browsers), en samen op het web (sociale netwerken, links en weblogs). De cursus wordt op zes donderdagochtenden gegeven: 7, 14, 21 en 28 februari en op 7 en 14 maart.

Online bankieren

U bent er vast van overtuigd dat u niet in een babbeltruc trapt, net zoals iedereen! Helaas wijst de praktijk anders uit. Veel mensen trappen er wel in, vaak uit goedheid en goedgelovigheid. ZINiN en de Rabobank bieden u daarom de kans om babbeltrucs te leren herkennen, maar ook rare whats-app berichtjes en vreemde telefoontjes. Volg de BreinReis workshop 'Veilig Onling Bankieren' op donderdag 7 februari in de ZINiN Bibliotheek in Hellendoorn. Aanmelden is wel nodig. Dit kan via www.zininbibliotheek.nl/agenda. Deelname is gratis.

Cursus tablet

Heeft u zin om meer te weten te komen over uw Android Tablet? Dan bent u vanaf dinsdag 5 februari van harte welkom op de Tabletcursus in de Bibliotheek in Nijverdal. U kunt hier leren hoe u maximaal gebruik kunt maken van uw Android Tablet leert u alle in's en out's over het werken met dit apparaat

Column

Zeuren

Foto: Dusseldorp

Je kon er op wachten. Hebben we een prachtige Grotestraat, echt helemaal prachtig, en ja hoor... De eerste negatieve reacties zijn er alweer.

"Veel te onoverzichtelijk!"
"Auto's rijden veel te hard"
"Benieuwd hoe lang dat water in die goot schoon blijft"
"Valt niet mee om over te steken met een volle boodschappentas op de fiets"

Ik geef toe, het is even goed kijken hoe de straat nou precies loopt... En voor er overgestoken moet worden, kun je niet volstaan met even vlug kijken. Nee, daar moet je niet te slordig mee omgaan. Neem de tijd en kijk nog een keer. En dat doen de meesten. Ongelukken zijn er nog niet gebeurd, toch?

Toen de fietsers en voetgangers samen gebruik moesten gaan maken van de stoep aan de Grotestraat en op en om het Keizerserf waren er ook allerlei bangmakerijen. Dat kon niet, dat zou nooit goed gaan. Toch heb ik nooit gehoord over ernstige ongelukken. Als je mensen de vrije hand geeft, passen ze zich aan en gaat het vanzelf. Af en toe kantjeboord, maar meestal gaat het goed.

Bordjes, regeltjes, het is een illusie te denken dat je daarmee alles kan voorkomen. De regelzucht heeft veel kapot gemaakt. In de zorg, in het onderwijs, in de natuur, overal! Bordjes, geboden en verboden.

Geef elkaar de ruimte. Durf te vertrouwen.
Wijs niet naar de overheid, de politie, de baas.
Neem zelf de verantwoordelijkheid, neem met elkaar de verantwoordelijkheid.
Spreek elkaar aan. Wees boos. Roep tot de orde.

Maar zeur niet.

weedebee

Eerste prijs en Publieksprijs voor Emma

NIJVERDAL - De eerste prijs van Klassiek Talent, de talentenjacht van Muziek onder de Trap, is gewonnen door de 12-jarige Emma Harbers.

Zij kwam op, met een flinke partij blokfluiten, en maakte daar ook een mooie act van, door eerst een vloerkleedje op de grond te leggen, waarop de instrumenten werden neergelegd. Vervolgens wist ze het publiek te boeien met een mooi stuk, van D.Heilbach, 'Infectious recorders' waarbij ze ook nog een stukje met 2 sopraanfluiten tegelijk speelde.

Deze tweejaarlijkse talentenjacht werd in het ZINiN Theater gehouden, waar maar liefst twaalf jongeren in de leeftijd van 12 t.m. 18 jaar aantraden voor een vakkundige jury, bestaande uit Charlotte Oord, Fenny van Hemmen en Han Kolthof. Het programma werd met verve gepresenteerd door Anouk de Jong, lid van de werkgroep Muziek onder de Trap. Het spelniveau van de kandidaten was hoog en gezien het ruime aanbod van de bespeelde instrumenten, was het voor de jury een hele opgave om tot een afgewogen oordeel te komen.

De tweede prijs ging naar violiste, Elianne Bakker (12 jaar) uit Almelo. Zij speelde een muziekstuk, genaamd 'Sonatine', gecomponeerd door haar vader die ook de begeleiding op de vleugel verzorgde. Zij ging op een beheerste manier met de viool om, met evenzo een leuke act tussendoor, waarbij ze de viool als 'gitaar' bespeelde. Duidelijk zichtbaar, genoot ze zelf ook van dit tussenstukje.

De derde prijs ging naar de 16 jarige Julie Abou Alwi, uit Enschede met, valse Brillante op.34 no.2 van Chopin. Zij wist uit de vleugel een dynamiek te halen, die doorgaans alleen door gevorderde pianisten kan worden bereikt.

Voorzitter van de jury, Han Kolthof liet dan ook weten dat het moeilijk was, om deze avond met een goed afgewogen oordeel te komen, gezien het hoge niveau van de kandidaten. Ook omdat de werkgroep 'Muziek onder de Trap' had gevraagd om alle kandidaten een juryrapport mee te geven, koste het wat extra tijd voordat de jury klaar was. Emma Harbers uit Rijssen wist het publiek te boeien met haar spel en leuke 'act'. Evenals de jury wisten de bezoekers dit te waarderen, door haar de Publieksprijs toe te kennen.

De werkgroep Muziek onder de Trap die o.a. als doelstelling heeft jonge musici een podium te bieden, kan terugkijken op een geslaagde 5e editie.

Extra Nieuwjaarsconcert Nijverdals Mannenkoor

Foto: Nijverdals Mannenkoor

NIJVERDAL - Een fantastisch mooi en gevarieerd Nieuwjaarsconcert van 5 januari j.l. Dat was de mening van veel bezoekers van het concert.

De belangstelling voor het Nieuwjaarsconcert was zo overweldigend dat alle beschikbare kaarten al voor de feestdagen waren verkocht. Hierdoor heeft men veel geïnteresseerden moeten teleurstellen. Om gehoor te geven aan de wens van velen heeft het Nijverdals Mannenkoor besloten een "repriseconcert" te geven, waarin bijna alle medewerkenden acte de presente geven. Voor een uitverkocht theater heeft het koor, ensemble, combo en countryband een prachtig programma gebracht. Voor de pauze stond het programma in het teken van een mix van klassiek/geestelijke/ Nederlandstalig en populaire nummers, waaronder een lied van Tom Parker en het overbekende Halleluja van Milk en Honey. Het thema na de pauze was Country en Western muziek. Het toneel was omgebouwd tot een saloon en de mannen hadden een metamorfose ondergaan en waren getooid in heuse cowboykleding. In een wervelende show werden met verve de nummers uit die bewogen periode gebracht.

Vrijdag 8 februari in Het Centrum in Nijverdal. Entree: 10 euro, inclusief koffie/thee in de pauze. Kaarten te koop via www.nijverdalsmannenkoor.nl of Henk van der Gaast telefoon: 0654 688384.
Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal.

Uitslagen waterpolo

NIJVERDAL - De waterpoloheren hebben in eigen huis met 9-6 weten te winnen van ZVL. (voorheen De Zijl) Met een goede verdediging werd gecontroleerd gespeeld.

Aanvoerder Lars Gottemaker:" Als team hebben we goede wedstrijd neergezet en zo de punten in Nijverdal weten te houden". De heren horen weer bij de eerste zes teams op de ranglijst met 17 punten uit 12 wedstrijden. De Nijverdalse dames waren minder succesvol zaterdagavond. Zij verloren met 5-8 van Widex/GZC–Donk uit Gouda.
In deze wedstrijd maakte Lotte Beunk na een lange handblessure weer haar entree in de hoofdmacht. Dames 1 woordvoerster Laura Boerdam: "In de derde periode kregen we teveel doelpunten tegen. Met 5-8 verliezen is wel een te grote uitslag. Maar we hebben met deze wedstrijd wel grote stappen gezet naar de halve finale KNZB beker tegen ZV de Zaan in februari. We hebben er alles aan gedaan".

Zowel heren 1 als dames 1 van Het Ravijn spelen zaterdag 2 februari een uitwedstrijd in Zaandam. Heren 1 speelt zaterdagmiddag om 17:35 uur in zwembad "De Slag" een wedstrijd tegen ZV De Zaan. De waterpolodames van Het Ravijn springen diezelfde avond om 18:05 uur in het water voor een wedstrijd tegen het dames 1 team van De Zaan.

Klaarstomen voor de StrongmanRun

Foto: StrongmanRun

NIJVERDAL - De organisatie van de StrongmanRun biedt dit jaar 100 mensen de kans om in 100 dagen te worden klaargestoomd voor de obstacle run die op 1 september 2019 plaatsvindt. Het programma heet Become a Strong (wo)man. Vorig jaar was er een soortgelijk programma. Toen waren er 50 deelnemers die in 50 dagen door professionele trainers werden voorbereid op de StrongmanRun.

Iedereen kan zich aanmelden. Zowel een beginneling als een gevorderde loper die wat meer ervaring wil opdoen in OCR (obstacle course running), oftewel een obstakelrun. Het idee achter dit programma is om mensen te verbinden. Je staat nooit alleen! De deelnemers krijgen een professionele coach toegewezen die 24/7 voor hen klaarstaat.

Op deze manier kunnen deelnemers altijd ergens met hun vragen terecht en staan ze op 1 september optimaal voorbereid aan de start.

De coach stelt samen met de deelnemer een persoonlijk doel waar in 100 dagen naartoe wordt gewerkt. Het programma bestaat uit een Kick-off sessie op 19 mei 2019, 3 Xtreme Workouts en allerlei presentaties en adviezen over voeding en sport. Bovendien krijgen alle deelnemers een SMR kledingpakket en Saucony trailschoenen.

Het programma heeft een waarde van € 395,-. Omdat de StrongmanRun serieuze en gemotiveerde deelnemers zoekt wordt er een eigen bijdrage gevraagd van € 100,-. De partners van het Become a strong (wo)man programma dragen het merendeel van de kosten.

Doel
De organisatie hoopt op een minstens zo groot succes als vorig jaar, waarbij alle 50 deelnemers hun individuele doel behaalden.

Wanted!

Foto: Richard Albertsboer

NIJVERDAL - Heb jij (of ken je iemand die) in de periode tussen januari 1987 en december 2004 bij Gospelgroep Ichthus Nijverdal gezongen of gespeeld?

Dan is het koor op zoek naar jou! Deze mensen vinden het tijd worden voor een Gospelgroep Ichthus reünie en zouden het super leuk vinden om met jou weer bij te kletsen. Alice Hammers, Tanja Roelofs, Anja en Richard Albertsboer en Danielle Eshuis-Kruithof zijn al begonnen met de voorbereidingen. Wil je je opgeven? Stuur deze initiatiefnemers een privébericht op
Facebook: https://www.
facebook.com/
100002229002117/posts/2030615333689414/

Lammetjesfeest

NIJVERDAL - De eerste lammetjes zijn weer geboren. Op zondagmiddag 3 februari kunt u dit lammetjesfeest meemaken in schaapskooi Twilhaar. Vanaf 13:00 tot 15:30 is de schaapskooi toegankelijk voor iedereen die wil komen kijken. Er is een leuke wandelroute uitgezet van 1,5 km vanaf het Buitencentrum (Nijverdal) naar Twilhaar. Bij de schaapskooi is warme chocolademelk met veel lekkers te verkrijgen. Een erg leuk evenement voor kinderen, zij mogen ook met de herder André Kuhn op de foto!

Lezing

Leerhuis

NIJVERDAL - In het Centrum in Nijverdal wordt woensdag 13 februari een lezing gehouden van het Leerhuis Nijverdal. Deze gaat over: Flirten met Rome: Protestanten naderen Katholieken.

Dr. Almatine Leene is zij predikant in de Nederduits Gereformeerde gemeente in Stellenbosch –Wes, Zuid- Afrika en docent dogmatiek aan de VIAA Hogeschool in Zwolle. Het is haar passie om te spreken en te schrijven over alles wat te maken heeft met geloven.
Brandstapel en beeldenstorm liggen ver achter ons, maar vijf eeuwen lang stond de verhouding tussen Rome en Genève op scherp. Tegenwoordig 'flirten' protestanten er echter flink op los: Paus Franciscus is mateloos populair, kloosters worden druk bezocht, beelden van Maria komen kerken en huizen binnen, en de rijke traditie van meditatie wordt door velen aangegrepen als de oplossing voor het drukke leven. Het Centrum, aanvang 19.30 uur; kosten 6 euro .

Aangepaste dienst

REGIO - Op zondagmiddag 10 februari zal in de Hersteld Hervormde Gemeente, Haarstraat 95 te Rijssen een aangepaste dienst gehouden worden voor kinderen en anders begaafden. Deze dienst begint om 15.00 uur en heeft als thema 'Genezen'. Iedereen is van harte welkom om deze dienst bij te wonen.

IVN Winter wandeling

NIJVERDAL - Wil je de natuur eens op een andere manier ontdekken? Ga dan op 3 februari op pad met gidsen van IVN Hellendoorn-Nijverdal. Met verhalen en op een speelse manier maak je een wandeling van ongeveer een uur, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Zo wordt een boswandeling een echte belevenis. Deze verrassende winterwandeling is vooral bedoeld voor gezinnen met kinderen. De start is op zondag 3 februari om 13.30 uur op de parkeerplaats tegenover Camping De Noetselerberg aan de Holterweg 116, 7441 DK in Nijverdal. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Informatie: 0548-595548.

Nieuwe prins Haarle

HAARLE - Prins Johan de tweede mag dit jaar over Sükkewotteldorp regeren. Ook Jeugdprins Len is geïnstalleerd en adjudant Stefan staat dit jaar aan zijn zijde. Samen met de jeugdraad en de dansmariekes gaan ze er dit jaar een groot feest van maken!

OV Spreekuur

NIJVERDAL - Elke eerste woensdag van de maand wordt er in de Bibliotheek in Nijverdal het Inloopspreekuur Openbaar Vervoer gehouden. Het eerstvolgende spreekuur is op woensdag 6 februari van 11.00 tot 12.30 uur.

StrongmanRun start met trainingsprogramma

Foto: Mike Rikken

HELLENDOORN -De organisatie van de StrongmanRun biedt dit jaar 100 mensen de kans om in 100 dagen te worden klaargestoomd voor de obstacle run die op 1 september 2019 plaatsvindt. Het programma heet Become a Strong (wo)man. Vorig jaar was er een soortgelijk programma. Toen waren er 50 deelnemers die in 50 dagen door professionele trainers werden voorbereid op de StrongmanRun.

Iedereen kan zich aanmelden. Zowel een beginneling als een gevorderde loper die wat meer ervaring wil opdoen in OCR (obstacle course running), oftewel een obstakelrun. Het idee achter dit programma is om mensen te verbinden. Je staat nooit alleen! De deelnemers krijgen een professionele coach toegewezen die 24/7 voor hen klaarstaat. Op deze manier kunnen deelnemers altijd ergens met hun vragen terecht en staan ze op 1 september optimaal voorbereid aan de start. Er komt tevens een app waarin berichten gedeeld kunnen worden. Daarnaast vormen de deelnemers samen een netwerk op social media. Ervaringen kunnen worden uitgewisseld en deelnemers tillen elkaar naar een hoger niveau.

Persoonlijk doel
De coach stelt samen met de deelnemer een persoonlijk doel waar in 100 dagen naartoe wordt gewerkt. Het programma bestaat uit een Kick-off sessie op 19 mei 2019, 3 Xtreme Workouts en allerlei presentaties en adviezen over voeding en sport. Bovendien krijgen alle deelnemers een SMR kledingpakket en Saucony trailschoenen. Het programma heeft een waarde van € 395,-. Omdat de StrongmanRun serieuze en gemotiveerde deelnemers zoekt wordt er een eigen bijdrage gevraagd van € 100,-. De partners van het Become a strong (wo)man programma dragen het merendeel van de kosten. De organisatie hoopt op een minstens zo groot succes als vorig jaar, waarbij alle 50 deelnemers hun individuele doel behaalden.

Gezellig G-Café in Eetcafé de Gezelligeit

HELLENDOORN - Vrijdag 15 februari gaat er weer een G-Café plaatsvinden in de Gezelligeit, waar we uiteraard weer ontzettend trots op zijn. Een leuke uitgaansgelegenheid voor mensen met een beperking.

Dit keer organiseren we een themafeestje ''Toppers in Concert''. Begeleiders en vrijwilligers zullen tijdens deze avond aanwezig zijn om ondersteuning te bieden waar nodig. We gaan er met elkaar een GRANDIOOS feestje van maken! Je kunt je opgeven via: opgave.gcafe@gmail.com of telefonisch: 06-83945265. Entree kost 10 euro per persoon. inclusief 3 drankjes en lekkere hapjes. Aanvang 20.00 uur, einde 23.00 uur. Graag tot 15 februari aan de Bibenstraat 40 in Hellendoorn. Iedereen is welkom!

G-Café
Het G-Café werd in 2017 opgezet als leuke activiteit voor en door mensen met een beperking. Inmiddels is het steeds bekender geworden. Uitgaan is lang niet altijd makkelijk voor mensen met een beperking, omdat uitgaansgelegenheid lang niet altijd toegespitst zijn op deze doelgroep. Zo is een drukke, luide en donkere disco voor bijvoorbeeld mensen met een visuele beperking of autisme verre van ideaal. Daarnaast zijn er bij het G-Café begeleiders om hen te ondersteunen.

Bohemian Rhapsody

NIJVERDAL - Bohemian Rhapsody speelt op 5, 6, 10 en 13 februari om 20.00 uur. Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddy Mercury.

De film volgt de snelle opkomst van de band en Mercury's uit de hand gelopen levensstijl. Daarnaast ziet u hun succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tickets kosten €10,- aan de kassa, €9,- online en €8,- met een CJP pas online.

MamaPapacafé

RIJSSEN - Bibliotheek Rijssen-Holten organiseert op vrijdag 1 februari van 09.30 tot 10.30 uur het MamaPapacafé.

Houdt jouw kindje ook zo van muziek? Kom dan langs bij het MamaPapacafé met je kindje en doe mee met Muziek op schoot. Dit wordt gegeven door muziekdocente Nelleke Roozenbeek.

Inschrijving geopend voor Sans Online Run Bike Run

WIERDEN - Op 3 maart 2018 is weer de fantastische ATB run bike run op en rond recreatieplas het Lageveld!

Deze wedstrijd is inmiddels de oudste atb run bike run van Nederland en wil je echt niet missen. De wedstrijd biedt voor de wedstrijdatleet een mooi uitdagend parcours en ook voor de wat meer recreatieve atleet een afstand die prima voor iedereen te doen is. De organisatie is in handen van Triathlonvereniging Argo. Erg blij zijn we dit jaar met onze nieuwe naamsponsor Sans-online! Met de onder andere de steun van deze sponsor trachten we de wedstrijd de komende jaren groter te maken. De wedstrijd kun je individueel doen maar ook in duo's waarbij de een hardloopt en de ander het fietsgedeelte voor zijn rekening neemt. De afstanden zijn 5 km lopen – 20 km mountainbiken- 2,5 km lopen. Nieuw dit jaar is twee aparte series voor de jeugd! We hebben een mini cross run bike run (8 – 12 jaar) waarbij de afstanden 1,25 km lopen – 5 fietsen en 1,25 km lopen is. Daarnaast een aparte serie voor de jeugd van 12 tot 16 jaar, 2,5 km lopen- 6,5 km fietsen en 1,25 km lopen. Voor de jeugd hebben we overigens een iets aangepast parcours die geschikt is voor elke fiets. Een helm is wel voor iedereen verplicht!

Meer informatie
Meer informatie en inschrijven voor de Sans Online Run Bike Run kan via www.runbikerun-wierden.nl

Je eigen plek in de Veste? koop een seizoenskaart!

ENSCHEDE - Word jij ook 1 van de bijna 20.000 seizoenkaarthouders die bij thuiswedstrijden van FC Twente in De Grolsch Veste zitten? Bestel nu jouw halve seizoenkaart via fctwente.nl/halve-seizoenkaart.

Een halve seizoenkaart is verkrijgbaar vanaf € 93,- voor volwassenen en vanaf € 40,- voor jeugd. Tijdens de ontknoping van dit seizoen, ben je gegarandeerd van jouw eigen plek. Met een (halve) seizoenkaart heb je de volgende voordelen: Vaste eigen plek in De Grolsch Veste bij alle competitiewedstrijden. Wekelijks een nieuwsbrief. Kortingen bij de Fanstore en diverse partners van FC Twente. Je bent altijd goedkoper uit dan wanneer je losse wedstrijdkaarten koopt.

Kortingsactie
We hebben besloten om de 20% Eerste Divisie-korting ook aan te bieden bij de halve seizoenkaarten. Supporters die de club ook financieel extra willen ondersteunen hebben de mogelijkheid om af te zien van deze korting. Wanneer je gebruik wilt maken van deze korting, vul je bij het afrekenen tijdens het bestelproces bij 'Besteloverzicht' de couponcode IKBLIJF1965 in.